Doorgaan naar hoofdcontent

Zelensky geeft interview aan Russische journalisten: “Neutrali­teit Oekraïne wordt grondig onderzocht”

HLN
Zelensky geeft interview aan Russische journalisten: "Neutrali­teit Oekraïne wordt grondig onderzocht"
Oekraïne is bereid om te spreken over het aannemen van een neutrale status als onderdeel van een vredesakkoord met Rusland. Dat zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zondag in een video-interview met Russische journalisten. Zelensky beweerde ook nog dat verschillende Russische zakenmannen, onder wie Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj, Kiev geld hebben aangeboden, onder meer om het leger te ondersteunen. Rusland had de media vooraf gewaarschuwd om het interview niet vrij te geven.
Lees verder

IN BEELD. De beste en slechtste looks van de Oscars 2022
Na een ingetogen versie vorig jaar vanwege de coronapandemie, pakten alle celebrities dit jaar extra hard uit voor de 94e Oscaruitreiking. Het Dolby Theater in Los Angeles rolde de rode loper weer uit en daar verschenen de sterren in oogverblindende jurken en strakke smokings. Geen saaie en ingetogen kleuren dit jaar, maar vooral gedurfde en kleurrijke looks. Al staat dat niet bij iedereen garant voor succes. Kijk mee naar de winnaars en missers qua outfit van de Oscars 2022.
Lees verder

Duitsland registreert 9.000 coronagerelateerde misdrijven
De Duitse autoriteiten hebben het afgelopen jaar ongeveer 9.000 politiek gemotiveerde misdrijven geregistreerd die verband houden met het coronavirus. Dat heeft het Bundeskriminalamt (BKA), de Duitse federale recherchedienst, gemeld.
Lees verder

Travis Scott geeft eerste optreden sinds drama Astroworld
Travis Scott heeft voor het eerst sinds het drama op het Astroworld Festival een optreden gegeven. TMZ meldt dat de 30-jarige artiest een korte show gaf op een huisfeest in Bel Air, in de Amerikaanse staat Californië.
Lees verder

Israëlische premier Bennett test positief op Covid-19 na ontmoeting met Antony Blinken
De Israëlische premier, Naftali Bennett, heeft positief getest op Covid-19. Dat heeft zijn kabinet bekendgemaakt na een ontmoeting zondag tussen Bennett en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken.
Lees verder

Betaalt het ziekenfonds de kinesist en osteopaat terug? Bij deze mutualiteiten zit je het best
Moet je voor je medisch herstel een beroep doen op een kinesist of een osteopaat? Dan draagt het ziekenfonds een deel van de kosten. Je moet dan minder uit eigen zak betalen. Spaargids.be zet de feiten op een rij.
Lees verder

Met ronduit hilarische goal en bedenkelijke trap op ballenjongen keek iedereen weer naar Paul Gascoigne
Paul Gascoigne (54) was zaterdag nog eens op een voetbalveld te zien en dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Met een werkelijk dolkomisch doelpunt luisterde hij de wedstrijd ter ere van het 150-jarige bestaan van Glasgow Rangers op, maar voor het duel liet hij zich ook opmerken met een dubieuze actie. 'Gazza' ten voeten uit.
Lees verder

Nationale Bank verwacht geen zware economische recessie door oorlog in Oekraïne
De oorlog in Oekraïne heeft een serieuze impact op de Belgische economie, maar zal volgens de Nationale Bank niet leiden tot een zware economische recessie of stagflatie in ons land. Dat blijkt uit nieuwe economische vooruitzichten die de centrale bank vandaag heeft vrijgegeven.
Lees verder

Filmkenner Aagje Vanthomme blikt terug op de Oscars: "Was 'Coda' de beste film? Voor mij niet"
'Coda' werd afgelopen nacht de verrassende winnaar van de Oscars. Een terechte winnaar? We vroegen het aan onze filmkenner, Aagje Vanthomme. "Eerlijk? Van mij had 'The Power of the Dog' mogen winnen."
Lees verder

Vlaamse cryptomiljonair die geld uitdeelt aan Afrikaanse vriendinnen is spoorloos
Marc De Mesel, een Vlaamse cryptomiljonair die in Kenia verdacht wordt van witwassen, is volgens de Keniaanse autoriteiten spoorloos. De man kwam in het vizier van het gerecht omdat hij aan verschillende vriendinnen giften deed van om en bij de 800.000 euro. Er zouden aanwijzingen zijn dat hij deel uitmaakt van een internationale misdaadorganisatie. Op sociale media laat Marc De Mesel wel nog van zich horen. "Ik ben 80 procent van mijn geld kwijtgespeeld", zegt hij daar.
Lees verder

"Dit smaakt naar meer": Nederland overtuigt in nieuw systeem Van Gaal (en ontloopt mogelijk Duivels in Qatar)
Nederland leeft op hoop. Oranje slaagde zaterdag met onderscheiding voor de eerste test in het nieuwe systeem van Louis van Gaal, volgens hem de sleutel naar succes in Qatar. Als alles morgen meezit, ontloopt Nederland alvast de Rode Duivels.
Lees verder

"Besteed wat tijd aan zelfreflectie": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Minder werknemers kiezen voor loopbaanonderbreking: wat moet je weten als je deze extra vrije tijd wilt opnemen?
Eén werknemer op vijftien – ofwel 6,7 procent van de werknemers in ons land - nam vorig jaar een vorm van loopbaanonderbreking op. Dat is een daling van bijna 10 procent, zo blijkt uit een analyse van hr-dienstverlener Acerta op basis van gegevens bij 260.000 werknemers. Wat zijn de populairste vormen van loopbaanonderbreking en wat moet je daarover allemaal weten? Jobat.be zet je op weg.
Lees verder

Eva (27) is illustratrice in bijberoep: "Met mijn tekenwerk verdien ik enkele honderden euro's per maand"
Van je hobby je beroep maken: velen dromen ervan maar niet iedereen kan het ook waarmaken. Eva Roelens heeft na een zoektocht van enkele jaren haar tekenpassie herontdekt. En binnenkort gaat haar grote droom in vervulling: een kinderboek illustreren. "Dankzij het systeem van auteursrechten word ik minder belast op die illustraties." Voor ons maakt Eva de rekening op.
Lees verder

"Mijn vriend en ik betalen elk 500 euro af voor ons huis": Eva (27) combineert twee creatieve jobs en verdient 1.600 tot 2.000 euro
Van je hobby je beroep maken: velen dromen ervan maar niet iedereen kan het ook waarmaken. Eva Roelens heeft na een zoektocht van enkele jaren haar tekenpassie herontdekt. En binnenkort gaat haar grote droom in vervulling: een kinderboek illustreren. "Dankzij het systeem van auteursrechten word ik minder belast op die illustraties." Voor ons maakt Eva de rekening op.
Lees verder

Het internet smult van alle drama op de Oscars: dit zijn de beste memes
Afgelopen nacht werden in Los Angeles voor de 94e keer de Oscars uitgereikt. Maar het gebeuren werd volledig overschaduwd door een gewelddadige ruzie tussen 'Beste Acteur'-winnaar Will Smith (53) en presentator Chris Rock. Smith verkocht Rock een rake klap en schold hem uit in het bijzijn van de hele zaal, en de kijkers thuis, nadat Rock een mop maakte over Jada Smith. Het internet was dan ook in shock en al snel volgden een hele reeks memes over de onwaarschijnlijke gebeurtenis. Een overzicht.
Lees verder

GEZOCHT. Belgen die beduidend anders leven
De gemiddelde Belg leeft anders door de dure energie. Dat blijkt uit onze Grote Peiling. Liefst 6 op 10 Belgen verwarmen hun huis beduidend minder en daarnaast zetten 5 op 10 de wagen vaker aan de kant of besparen ze flink op hun hobby's. Bent u zelf de voorbije weken én maanden ook beduidend gaan besparen op zulke uitgaven en wil u daarover met naam en foto getuigen in de krant? Stuur dan een e-mail met naam, telefoonnummer en korte toelichting naar stv@hln.be.
Lees verder

Chef-kok Wim Ballieu: "Iemand vergeleek me met een van mijn gehaktballen. Ik belde meteen naar de sportschool"
"Ik sta heel graag vroeg op omdat ik dan nog een stuk van de nacht meemaak." Laat het duidelijk zijn: chef-kok en ondernemer Wim Ballieu is een ochtendmens - al was ie dat lang niet altijd. Tegenwoordig bereidt hij zich voor op de dag met sloten koffie, lang voor iedereen wakker is. Of die dag nu bestaat uit werk afhandelen, lezingen geven aan jongeren, gaan paardrijden met zijn moeder of ontbijt voorzien voor zijn team. "Dat zorgende zit in mij. Er is aan mij goed huispersoneel verloren gegaan."
Lees verder

Serine Ayari stelt zich volledig open bij Jani in 'Viva la feta': "Mannen hadden nooit interesse"
Twee dagen bij Otto-Jan en Jani op vakantie gaan in 'Viva la feta' kan heel veel losmaken en zo ook bij actrice Serine Ayari (30). Ze geeft toe dat ze heel lang onzeker is geweest over haar eigen lichaam en dat dat nog altijd speelt: "Sorry", zegt ze in tranen tegen Jani wanneer ze openhartig haar verhaal doet.
Lees verder

Onze Formule 1-watcher ziet de geloofwaardigheid van de sport in rook opgaan: "Geld bedekt blijkbaar veel ongemakjes"
Vijf coureurs wilden naar huis na de aanslag nabij het circuit van Jeddah. En toch vond het Formule 1-weekend gewoon plaats. Volgens onze F1-watcher ging zo niet alleen een paar miljoen liter ruwe olie in rook op, maar ook de geloofwaardigheid van de sport. "De Formule 1 moet eens ophouden met blind zijn voor dingen die niet in het kraam van het circus passen."
Lees verder