Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 maart 2022

Wil je strakke beenspieren deze zomer? Topkinesist Lieven Maesschalck deelt zijn beste work-out

HLN
Wil je strakke beenspieren deze zomer? Topkinesist Lieven Maesschalck deelt zijn beste work-out
Wil je je benen verstevigen? Sportkinesist Lieven Maesschalck en zijn team geven advies voor een stevige work-out. "De benen trainen is moeilijk, maar het voordeel is dat je er ook veel calorieën mee verbrandt, niet alleen tijdens de training maar ook bij het herstel en de uren nadien." Hij toont hoe je het best te werk gaat.
Lees verder

'Familie' verwelkomt het gezin van Samira, met nieuwe personages Jamila, Brahim en Ilja
De intrede van het gloednieuwe personage Naima verliep vorige week niet zonder slag of stoot in 'Familie'. Ze beleefde een stomende avond met Guido (Vincent Banic) en belandde met een overdosis alcohol in het ziekenhuis. Daar bleek dat de jongedame in werkelijkheid Jamila heet, geen 18 maar 15 jaar jong is en bovendien de dochter is van Samira (Belinda Voorspoels). En dinsdag maken we ook kennis met haar broers Brahim en Ilja, gespeeld door acteurs Amine Boujouh uit '#LikeMe' (22) en jong talent Senne Meynendonckx (10).
Lees verder

Doos met menselijke hoofden gestolen uit vrachtwagen in VS
In Denver, een stad in het Amerikaanse Colorado, werd afgelopen week een doos met menselijke hoofden gestolen uit een vrachtwagen. De hoofden waren bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek. De politie heeft nog geen idee wie de dader is.
Lees verder

Jongen (11) uit Oekraïne vlucht meer dan 1.000 kilometer en komt helemaal alleen aan in Slovakije
Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Slovakije heeft het pakkende verhaal gedeeld van een 11-jarige jongen uit Oekraïne die een reis van meer dan 1.000 kilometer ondernam om zichzelf in veiligheid te brengen. Hij kwam vanuit de stad Zaporizja en stak helemaal alleen de grens over.
Lees verder

Zelensky: "Elon Musk zegt meer ontvangers Starlink toe"
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zegt zaterdag met eigenaar Elon Musk van ruimtevaartbedrijf SpaceX te hebben gesproken. Hij kondigde aan dat het land meer ontvangers krijgt om breedbandinternet via Musks satellietnetwerk Starlink te kunnen gebruiken.
Lees verder

Oekraïense leger vraagt drone-liefhebbers om mee te vechten tegen Rusland
Het Oekraïense leger roept alle eigenaars, verkopers en piloten van drones op om mee te helpen in de strijd tegen Rusland. "Kiev is onze thuis, het verdedigen is een gemeenschappelijke taak", klinkt het.
Lees verder

Veel kritiek op nieuw Meilandjes-programma 'Chateau Bijstand': "Dit soort armoede-porno is geen entertainment"
Vanaf vanavond zijn de Meilandjes - Martien, Erica en Maxime - op de Nederlandse zender SBS6 te zien in een nieuw programma: 'Chateau Bijstand'. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat de steenrijke familie ontdekken hoe het is om een maand lang te leven alsof ze straatarm zijn. Iets waar veel Nederlanders eigenlijk niet om kunnen lachen. "Handig toch hé, dat die vervelende armoede zomaar voorbij is na een maand."
Lees verder

Onbekende aquarel van Mondriaan ontdekt
Onderzoekers van het Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis (RKD) hebben een onbekende aquarel ontdekt van kunstenaar Piet Mondriaan (1872-1944). Het gaat om een werk met de titel 'Barn doors of a Brabant farm building', dat Mondriaan maakte tijdens een retraite in de Nederlandse provincie Noord-Brabant.
Lees verder

Eerste coronagevallen op afgelegen Chathameilanden
De Chathameilanden, op zo'n 800 km ten oosten van Nieuw-Zeeland, waren nog een van die afgelegen gebieden op onze aardbol waar nog geen coronagevallen waren vastgesteld. Tot nu: twee bewoners zijn besmet met het coronavirus.
Lees verder

LIVE PARIJS-NICE. Waaieralarm: rijden Van Aert en co het peloton weer aan gort? - Naesen: "100 procent kans op waaiers"
In België spreken we sinds vandaag over code geel, maar in Parijs-Nice geeft het waaiergevaar code rood aan. Het peloton krijgt de wind zowat de hele dag in de zij en dus zijn de renners beter op hun hoede - zéker na de show die Wout van Aert gisteren met z'n Jumbo-Visma-ploegmaats Roglic en Laporte opvoerde. Doet Van Aert ook vandaag mee om de knikkers? Op deze pagina hoeft u niets van het spektakel te missen.
Lees verder

Oekraïners zoeken troost in muziek: 'Piano Man' brengt serenade aan vluchtelingen, meisje zingt 'Let It Go' vanuit schuilkelder
Te midden van de vernietigende oorlog biedt muziek sommige Oekraïners een moment van troost. Zo bracht de Duitse pianist Davide Martello, ook wel bekend als 'Piano Man', een serenade aan de Oekraïense vluchtelingen nabij de Pools-Oekraïense grens. In een bunker in Kiev zong een meisje dan weer het liedje 'Let It Go' van de populaire Disney-film 'Frozen'. De ontroerende video werd al meer dan 100.000 keer gedeeld op sociale media.
Lees verder

Na debacle bij Bologna schiet Skov Olsen bij Club beter uit startblokken dan goudhaantjes die miljoenen opleverden: "Ik heb zóveel 'fun' beleefd"
Vier goals en evenveel assists. En of Andreas Skov Olsen zijn entree bij Club niet gemist heeft. "Een hele opluchting." De Deen is herboren na zijn debacle bij Bologna.
Lees verder

SOAPCHECK. Plots kappersbezoek en zorgt trouwfeest voor vervroegd einde 'Thuis'?
Of het nu 'Familie', 'Thuis', 'Neighbours' of 'Sturm Der Liebe' is: het merendeel van de Vlamingen heeft wel een vaste afspraak met hun favoriete soap. Om tussen de uitzendingen door niet op uw honger te blijven zitten, houden wij de vinger aan de pols in soapland. Want niet alleen op de set, maar ook achter én naast het scherm valt er veel te beleven. Ontdek het elke week in onze soapcheck.
Lees verder

Wim Lybaert vertelt hoe je zelf erwten kweekt: "Er zijn geen gemakkelijkere groenten om te zaaien"
"Dat groenten kweken simpel is, daar ben ik meer van overtuigd dan vroeger ", aldus Wim Lybaert. In zijn boek 'In de moestuin' legt de televisiemaker uit hoe je tuinieren in de vingers krijgt. Vandaag vertelt hij aan HLN Shop hoe je zelf erwten kweekt.
Lees verder

Waarom lust niet iedereen even graag koriander? "Je kunt het vergelijken met het leren drinken van bier"
Koriander: je houdt ervan of niet. Geen enkel exotisch kruid dat zoveel verschillende meningen oproept. Voor de ene is het een onmisbare smaakmaker, de ander krijgt al koude rillingen bij de gedachte het te moeten opeten. Hoe komt het dat we dit kruid allemaal zo anders proeven? En als je koriander wansmakelijk vindt, kun je het dan ooit lekker 'leren' vinden? Smaakexpert Peter Klosse geeft een antwoord op al je koriandervragen: "de ene persoon is bittergevoeliger dan de andere, maar wat koriander betreft, liggen de kaarten anders."
Lees verder

Studie formuleert zes geboden die helpen om klimaatcrisis af te wenden
Inwoners van welvarende landen zoals België kunnen (makkelijk) hun steentje bijdragen aan het afwenden of uitstellen van de klimaatcrisis. Dat is de conclusie van een onderzoek dat gevoerd werd door drie vooraanstaande instituten. De wetenschappers formuleerden zes geboden.
Lees verder

UITGELEGD. Waarom Russen plots het 'Z-symbool' dragen
Tijdens pro-oorlog demonstraties en op beelden van de invasie van Oekraïne door Rusland duikt één symbool steeds meer op: de letter Z. Waar komt het vandaag en waarom dragen meer en meer Russen het? Bekijk de video hierboven.
Lees verder

Loonkloof tussen mannen en vrouwen gehalveerd in 10 jaar tijd
De loonkloof tussen mannen en vrouwen in ons land is tussen 2010 en 2020 gehalveerd. Dat blijkt maandag uit cijfers van het Belgische bureau voor statistiek Statbel, naar aanleiding van Internationale Vrouwendag dinsdag.
Lees verder

Nicht van Marine Le Pen stapt over naar nog rechtsere Eric Zemmour
Marion Marechal, een volle nicht van Rassemblement Nationale-presidentskandidate Marine Le Pen, zegt dat ze niet Le Pen maar wel de nog rechtsere kandidaat Eric Zemmour steunt bij de Franse presidentsverkiezingen van volgende maand.
Lees verder

"Op dit moment sterven er kinderen. Na mijn doelpunt wist ik niet hoe ik me moest voelen": emotionele Roman Bezus na winning goal tegen Zulte
AA Gent kon gisteren in het absolute slot de drie punten pakken tegen Zulte Waregem. Bezus kroonde zich tot de matchwinnaar, maar het voetbal is op dit moment bijzaak: "Ik had een t-shirt en een viering voorbereid als ik zou scoren, maar op het moment zelf wist ik even niet wat te doen." De oorlog in zijn vaderland laat duidelijk een diepe indruk na op de Oekraïner. De hele AA Gent familie probeert hem toch doorheen de extreem moeilijke periode te loodsen. "De steun van fans en ploegmaten doen me echt deugd. Ik ben dankbaar voor alle steun."
Lees verder