Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 2 maart 2022

VS keurt eerste condoom voor anale seks goed: vrijen we voortaan nog veiliger of is het een marketingstunt?

HLN
VS keurt eerste condoom voor anale seks goed: vrijen we voortaan nog veiliger of is het een marketingstunt?
"Het eerste condoom voor anale seks is eindelijk hier", schrijven heel wat Amerikaanse kranten en tijdschriften. Het nieuws veroorzaakt ook wat ophef, want het suggereert dat wie geen condoom gebruikt, voordien onveilige anale seks had. Klopt dat? Sarah Hulsmans van Sensoa nuanceert.
Lees verder

Navalny roept vanuit gevangenis alle Russen op tot massaal protest
De Russische oppositieleider Aleksej Navalny roept de Russen via zijn Twitter-account op om massaal te protesteren tegen de invasie van Oekraïne. "Poetin is Rusland niet. Als er iets is waar Rusland op dit moment trots op kan zijn, dan is het op de 6.824 mensen die vastzitten omdat ze op straat zijn gekomen tegen de oorlog."
Lees verder

Voormalig UFC-kampioen Cain Velasquez opgepakt na poging tot moord op man die zijn dochter zou hebben misbruikt
Voormalig UFC-kampioen Cain Velasquez (39) is maandag in zijn woonplaats San Jose, Californië opgepakt wegens poging tot moord. Velasquez opende het vuur op een auto waarin de man zat die vorige week werd beschuldigd van seksueel misbruik van zijn dochter.
Lees verder

Bezorger overleden na zware mishandeling in Nederland: man kreeg klappen tijdens ruzie om pakketje
In Nederland is een 42-jarige pakketbezorger die vorige week zwaargewond raakte bij een mishandeling, gisteren aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt het Nederlandse Openbaar Ministerie. De man werd mishandeld na een ruzie over een pakketje.
Lees verder

Britney Spears reageert op hetze rond naaktfoto's: "Ik ben een vrije vrouw en dat wil ik laten zien"
Een dag nadat Britney Spears een aantal naaktfoto's van zichzelf op Instagram plaatste, laat de zangeres weten waarom ze dat gedaan heeft. De 40-jarige popster verblijft momenteel met haar verloofde Sam Asghari (28) op een privé-eiland in Frans-Polynesië en geniet daar naar eigen zeggen van haar vrije leven.
Lees verder

KOERS KORT. Slecht nieuws voor Evenepoel: Ganna switcht naar Tirreno-Adriatico - Geen Florian Vermeersch in Strade Bianche
Filippo Ganna wijzigt zijn programma. De tweevoudig wereldkampioen tijdrijden zou normaal zondag starten in Parijs-Nice, maar kiest voor Tirreno-Adriatico. In de selectie van Ineos-Grenadiers vervangt hij Geraint Thomas. De Brit is nog niet genoeg bevonden en hervat de competitie pas op 22 maart in de Settimana Coppi & Bartali.
Lees verder

Dit is de vrouw achter president Zelenski: van leven in de schaduw tot first lady die weigert haar belegerde land te verlaten
Tot drie jaar geleden was er amper iets bekend over Olena Zelenska (44). In tegenstelling tot haar man Volodimir Zelenski - toen nog 'alleen maar' een populair komiek - gaf ze geen interviews en verscheen ze niet op hippe feestjes. Tot hij in april 2019 plots verkozen werd tot president van Oekraïne en ze besloot om uit de schaduw te treden. Een portret van een scenarioschrijfster, moeder van twee en rolmodel voor haar - intussen - miljoenen volgers op sociale media, die weigert om haar belegerde land te verlaten.
Lees verder

OPROEP. HLN zoekt Belgen die naar Oekraïne zijn vertrokken om mee te helpen
'Het Laatste Nieuws' is op zoek naar Belgen die zich gemeld hebben bij de Oekraïense ambassade om mee te gaan helpen in Oekraïne, onderweg zijn naar het oorlogsgebied of al aangekomen zijn bij het Oekraïense leger. Bent u zo iemand en wilt u vertellen over uw tocht? Stuur dan een mailtje naar esther.de.leebeeck@dpgmedia.be met vermelding van uw telefoonnummer. Alvast bedankt!
Lees verder

OPROEP. HLN zoekt Belgen die naar Oekraïne zijn vertrokken om mee te vechten
'Het Laatste Nieuws' is op zoek naar Belgen die zich gemeld hebben bij de Oekraïense ambassade om mee te gaan vechten in Oekraïne, onderweg zijn naar het oorlogsgebied of al aangekomen zijn bij het Oekraïense leger. Bent u zo iemand en wilt u vertellen over uw tocht? Stuur dan een mailtje naar esther.de.leebeeck@dpgmedia.be met vermelding van uw telefoonnummer. Alvast bedankt!
Lees verder

IN KAART. Belangrijke Oekraïense steden Charkiv en Kiev krijgen zware bombardementen te verduren
De oorlog in Oekraïne is bijna een week bezig. Russische troepen dringen het land van drie kanten binnen. Belangrijke steden zoals Charkiv en de hoofdstad Kiev krijgen zware bombardementen te verduren. Russische strijdkrachten hebben naar eigen zeggen de volledige controle verworven over de zuidelijke havenstad Cherson, maar van Oekraïense zijde kwam er nog geen bevestiging. De invasie van de Russen in Oekraïne verloopt trager dan verwacht, dankzij hevig weerwerk van Oekraïense strijdkrachten en burgers. Dit is de laatste stand van zaken.
Lees verder

Ambulance berokken in zwaar verkeersongeval in Gavere: vijf gewonden
In het Oost-Vlaamse Gavere is deze middag een ziekenwegen betrokken geraakt in een zwaar verkeersongeval. Er vielen vijf lichtgewonden.
Lees verder

Ziekenwagen betrokken bij zwaar verkeersongeval in Gavere: vijf gewonden
In het Oost-Vlaamse Gavere is woensdagmiddag een ziekenwegen betrokken geraakt bij een zwaar verkeersongeval. Er vielen vijf lichtgewonden.
Lees verder

Ziekenwagen met dringende patiënt betrokken bij zwaar verkeersongeval in Gavere: vijf gewonden
In het Oost-Vlaamse Gavere is dezemiddag een ziekenwagen betrokken geraakt bij een zwaar verkeersongeval. Er vielen vijf lichtgewonden.
Lees verder

Behandeld in Zwitserse kliniek voor 95.000 euro pér week: prinses Charlene van Monaco is eindelijk gevonden
Ze omschrijven zichzelf als "meest exclusieve en discrete kliniek ter wereld" en wereldberoemde bedrijfsleiders, Russische oliebaronnen en zelfs leden van het Saoedische koningshuis lieten zich er al behandelen. In het Zwitserse Zürich ligt één van de meest opmerkelijke privéklinieken ter wereld en volgens diverse media wordt er in het grootste geheim ook een prinses verzorgd: Charlene van Monaco, die nu al meer dan een jaar van het publieke toneel is verdwenen en ook helemaal niet aan 'oververmoeidheid' zou lijden. "Ze is verslaafd aan een explosieve cocktail van pijnstillers en slaappillen."
Lees verder

Chelsea-verdediger werd in kleedkamer gehecht aan edele delen: "Het zag er verschrikkelijk uit"
Chelsea-speler Trevoh Chalobah (22) werd onmiddellijk na de League Cup-finale in de kleedkamer gehecht aan zijn edele delen. De verdediger kreeg in de match tegen Liverpool een trap in het kruis, deed op karakter verder en trapte zelfs een penalty binnen, maar schreeuwde het nadien in de catacomben uit van de pijn. "Ik wist niet wat ik zeg. Het was verschrikkelijk", zegt coach Tuchel.
Lees verder

Dua Lipa aangeklaagd voor plagiaat
Artikal Sound System, een Amerikaanse reggaeband uit Florida, heeft Dua Lipa aangeklaagd voor plagiaat. De zangeres zou het liedje Live Your Life gebruikt hebben als basis voor haar wereldhit Levitating, meldt TMZ op basis van rechtbankdocumenten.
Lees verder

LIVE. Verontwaardiging na besluit Paralympics: Russen mogen onder voorwaarden deelnemen - Vredesboodschap Andriy Shevchenko bij aanvang Milanese derby
De inval van Rusland in Oekraïne blijft ook op sportief vlak niet zonder gevolgen. De FIFA en de UEFA beslisten al om Rusland uit internationale voetbalcompetities te bannen en daar blijft het niet bij. Op deze pagina bundelen we al het sportgerelateerde nieuws omtrent de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
Lees verder

"Zij zijn de reden dat we nooit meer kerst kunnen vieren met hem": ouders van Benjamin (30) willen dat waterzuiveringsbedrijf veroordeeld wordt voor dood van hun zoon
"Wij zijn onze enige zoon kwijt, omdat die firma niet de nodige voorzichtigheid aan de dag heeft gelegd." De ouders van Benjamin Van Heghe (30) uit Zottegem slepen waterzuiveringsbedrijf Geo-Groep voor de rechter. De zelfstandige kwam drie jaar geleden om het leven in hun Brugse vestiging, toen hij stikstof inademde in plaats van perslucht. "Nochtans leggen alle deskundigen de schuld voor het ongeval bij Benjamin", verdedigt Geo Groep zich.
Lees verder

"Zij zijn de reden dat we nooit meer kerst kunnen vieren met hem": ouders van Benjamin (30) willen waterzuiveringsbedrijf veroordeeld zien voor dood van hun zoon
"Wij zijn onze enige zoon kwijt, omdat die firma niet de nodige voorzichtigheid aan de dag heeft gelegd." De ouders van Benjamin Van Heghe (30) uit Zottegem sleepten woensdag het waterzuiveringsbedrijf Geo-Groep voor de rechter. De zelfstandige kwam drie jaar geleden om het leven in hun Brugse vestiging, toen hij stikstof inademde in plaats van perslucht. "Nochtans leggen alle deskundigen de schuld voor het ongeval bij Benjamin", verdedigde Geo Groep zich.
Lees verder

Colruyt mag zeeboerderij verder blijven bouwen voor Nieuwpoort: "Onbegrijpelijk, we kijken of verdere stappen kunnen"
De rechter in kortgeding heeft de vraag van stad Nieuwpoort ongegrond verklaard wat betekent dat Colruyt de realisatie van zijn zeeboerderij in de Noordzee mag verder zetten. "Het is ongehoord dat ze de uitspraak van de Raad van State niet afwachten maar we blijven strijdvaardig", klinkt burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V).
Lees verder