Doorgaan naar hoofdcontent

Vlaming in Kiev zit vast, dus vecht hij mee: “Er is maar één weg: de overwinning”

HLN
Vlaming in Kiev zit vast, dus vecht hij mee: "Er is maar één weg: de overwinning"
De Vlaamse Oekraïner Vlad Polyanskiy is nog steeds in Kiev om te strijden tegen de Russische troepen. Toch weet hij niet waar hij bang voor moet zijn, zegt Vlad aan VTM NIEUWS. "We gaan door tot het einde", zegt Vlad strijdvaardig. "Er is maar één weg: de overwinning."
Lees verder

KOERS KORT. Quick-Step Alpha Vinyl brengt Evenepoel, Alaphilippe en Cavendish aan de start in Tirreno-Adriatico - Greg Van Avermaet (AG2R) kent teamgenoten voor Strade Bianche
Quick-Step Alpha Vinyl trekt met klinkende namen naar de 57ste Tirreno-Adriatico, de Italiaanse rittenkoers die volgende week maandag begint. Onder meer Remco Evenepoel, wereldkampioen Julian Alaphilippe en sprintbom Mark Cavendish zullen de kleuren van de Wolfpack verdedigen.
Lees verder

Woning in Willebroek onder vuur genomen: tiental kogelinslagen in gevel
Het gerecht in Mechelen heeft een onderzoek opgestart naar poging moord nadat in Willebroek een woning werd beschoten. Gewonden vielen er niet. De daders worden opgespoord.
Lees verder

Ex-deelnemers van 'Fear Factor' blikken terug: "Doodsangsten uitgestaan in dat zeemansgraf"
Play4 bezorgt 'Fear Factor' binnenkort een comeback. In 2005 liep dat programma op VTM met Walter Grootaers (67) als presentator en BV's als 'slachtoffers', in de nieuwe reeks wordt Alex Agnew (49) de gastheer. Wij vroegen een aantal bekende ex-'Fear Factor'-deelnemers om terug te blikken en te vertellen hoe weerzinwekkend ze hun opdrachten toen vonden. "Alsof het niks was, stak Lyndsey Pfaff een tarantula in haar mond."
Lees verder

Nu de pastacrisis dreigt: "Deze alternatieven zijn bruikbaar voor elk pastagerecht zonder dat je het verschil proeft"
Een gebrek aan graan en steeds stijgende productieprijzen zorgen ervoor dat een pastacrisis in Italië lonkt. "Ik heb nog voor een maand voorraad", klinkt het bij meelhandelaar Caputo in Napels. Voorlopig is er nog voldoende, dus je hebt nog even tijd om op zoek te gaan naar een alternatief. Chef Julie Van den Kerchove tipt 4 pastavormen zonder dat specifieke graan, waarmee je jouw favoriet Italiaans gerecht kunt blijven bereiden: "deze smaak is iets zoeter, maar de kleur en vorm zien er helemaal uit zoals tarwepasta."
Lees verder

3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola's Kitchen en Elisabeth Van Lierop
Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola's Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek.
Lees verder

Macron maakt vandaag in "Brief aan de Fransen" kandidatuur voor het Elysée bekend
De Franse president Emmanuel Macron zal vandaag zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen bekendmaken in een "Brief aan de Fransen" die donderdagavond op het internet zal verschijnen, zo is vernomen bij zijn campagneteam dat informatie van meerdere media bevestigde.
Lees verder

Krijgt u door de Strade Bianche zin om over gravelwegen te crossen? Ontdek de tips van onze expert: "Fun, vrijheid én veiligheid"
Wout van Aert is er zaterdag niet bij, maar met wereldkampioen Julian Alaphilippe, Tour-winnaar Tadej Pogacar en wereldkampioen veldrijden Tom Pidcock heeft de Strade Bianche nog altijd een deelnemerslijst om van te watertanden. Spektakel gegarandeerd op de Toscaanse grindwegen. Het gravel spreekt steeds meer mensen aan, maar wat is er toch zo leuk aan de gravelbike? Wat is juist het verschil met een mountainbike of koersfiets? En waar moet je beginnen als je er zelf eentje wil kopen? Gravel-expert en -liefhebber Christophe Impens legt het voor je uit.
Lees verder

Football talk. KV Mechelen zonder doelman Coucke tegen STVV? - Anderlecht veilt shirts van wedstrijd tegen Eupen voor SOS Kinderdorpen in Oekraïne
STVV-spits João Klauss (25) verhuist na dit seizoen naar het Amerikaanse St. Louis CITY SC. De club koopt hem van Hoffenheim, die de Braziliaanse spits momenteel uitleent aan STVV. St. Louis CITY SC komt vanaf 2023 uit in de MLS.
Lees verder

Football talk. KV Mechelen zonder doelman Coucke tegen STVV?
STVV-spits João Klauss (25) verhuist na dit seizoen naar het Amerikaanse St. Louis CITY SC. De club koopt hem van Hoffenheim, die de Braziliaanse spits momenteel uitleent aan STVV. St. Louis CITY SC komt vanaf 2023 uit in de MLS.
Lees verder

Uitzonderlijk weerfenomeen op de grens van Argentinië en Paraguay: "Grijs-zwarte wolk door as, roetdeeltjes en rook"
In Paraguay heeft een gigantische stofwolk zich razendsnel verplaatst over het zuiden. De wolk, die kilometers lang was, kenmerkt zich door een grijs-zwarte kleur en een combinatie van rook, asdeeltjes en stof. Een weerfront van koude lucht zorgt ervoor dat de as van bosbranden wordt meegenomen en zo een stofstorm vormt. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit: "Vaak hebben ze daar te maken met zwaar onweer, dus is het logisch dat zo'n stofstorm ook kan ontstaan."
Lees verder

Goed nieuws voor Novak Djokovic: Serviër kan ondanks niet-vaccinatie deelnemen aan Roland Garros
Op 14 maart wordt de vaccinatiepas afgeschaft in Frankrijk. Daardoor kan de niet-gevaccineerde toptennisser Novak Djokovic (34) deelnemen aan Roland Garros, het grandslamtoernooi dat eind mei van start in Parijs.
Lees verder

Falcon-draagraket met nieuw pakket Starlink-satellieten gelanceerd
Van op Cape Canaveral in Florida is vandaag een Falcon-draagraket met een nieuw pakket Starlink-satellieten gelanceerd, zo was rechtstreeks op de website van ruimtevaartbedrijf SpaceX te volgen.
Lees verder

Man die bevriende gevangene probeerde te voorzien van 60 amfetaminepillen mag hem zes maanden vergezellen in de cel
Een man die in de Gentse gevangenis betrapt werd met 60 amfetaminepillen op zak is veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden en 8.000 euro boete. Bedoeling van de man was de pillen te overhandigen aan een vriend die vast zit. Nu mag hij hem, met lege handen, vergezellen.
Lees verder

Stormen Eunice, Dudley en Franklin deden aantal afgeschafte treinen pieken
Tijdens de maand februari zijn 4.116 treinen op het Belgische spoornet deels of volledig afgeschaft, of 3,9 procent van alle treinen. Dat blijkt uit cijfers op de website van spoornetbeheerder Infrabel. De piek heeft veel te maken met de stormen die over het land trokken.
Lees verder

Brits koppel verliest privacy rechtszaak over mannequin van buurman die in hun huis kijkt
Een Brits koppel heeft bij het Hooggerechtshof een rechtszaak over de schending van privacy verloren. Het koppel beweerde dat hun buurman, Simon Cook, een etalagepop had geïnstalleerd om hen te begluren in hun huis.
Lees verder

Brits koppel verliest privacyrechtszaak over mannequin van buurman die in hun huis kijkt
Een Brits koppel heeft bij het Hooggerechtshof een rechtszaak over de schending van privacy verloren. Het koppel beweerde dat hun buurman, Simon Cook, een etalagepop had geïnstalleerd om hen te begluren in hun huis.
Lees verder

LIVE Strade Bianche. Lotto-Soudal en Jumbo-Visma verkennen het parcours
Zaterdag is het zover, dan wordt in en rond Siena de Strade Bianche verreden. Wie wordt, na een tocht van 184 kilometer met onder meer elf grindstroken, de opvolger van Mathieu van der Poel? Volg alles hier live!
Lees verder

Meesseman met dubbel gevoel naar huis gevlucht vanuit Rusland: "Ik word collaborateur genoemd, maar ik speel niet met Poetin of voor zijn ploeg"
Emma Meesseman is terug uit Rusland. De Belgian Cat speelt er bij Ekaterinburg en de competitie loopt daar ook nog verder. Maar door de oorlog die de Russen voeren met Oekraïne zag Meesseman het niet zitten om er te blijven. En ze kreeg blijkbaar ook de nodige bagger over zich heen.
Lees verder

België wil helft meer bijen en nachtvlinders tegen 2030: zo kan jij je steentje bijdragen
Tegen 2030 moeten er 50 procent meer bestuivende insecten zijn in ons land. Aan die doelstelling hebben zowel de federale als regionale overheden zich vandaag verbonden. "Bestuivers zijn van levensbelang voor de biodiversiteit en voor het overgrote deel van de teelten", klinkt het. Wij zetten voor jou op een rijtje wat je kan doen om zelf te helpen.
Lees verder