Doorgaan naar hoofdcontent

Vlaanderen wil 60 Oekraïense weeskinderen opvangen

HLN
Vlaanderen wil 60 Oekraïense weeskinderen opvangen
Vlaams minister van Gezin Wouter Beke (CD&V) en Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) hebben de ambitie om op korte termijn 60 kwetsbare kinderen tussen de 3 en de 12 jaar uit de Oekraïense jeugdhulp op te vangen en "weg te halen uit de gruwel". Dat kondigt Staatssecretaris Mahdi aan bij VTM Nieuws.
Lees verder

Football Talk. Santi Mina (26) voor de rechter na beschuldiging seksueel misbruik - Laurent Koscielny hangt schoenen aan de haak na beschuldiging van racisme
Opmerkelijk nieuws uit Spanje. Celta de Vigo-speler Santi Mina zal volgende week voor de rechter verschijnen na aanklacht van seksueel misbruik. De feiten dateren van 2017; hij was toen nog speler van Valencia. Samen met David Goldar staat hij terecht voor het seksueel misbruiken van een vrouw. Het slachtoffer heeft er naar verluidt een depressie, grote angst en posttraumatisch stressstoornis aan over gehouden. De Spaanse voetballer riskeert een celstraf van acht jaar.
Lees verder

Overvallers doen rustig voort terwijl klanten winkel binnenkomen
Twee jonge mannen hebben wellicht al drie winkels overvallen in dezelfde buurt in Wemmel. In één tankstation hebben ze zelfs twee keer toegeslagen. De daders vluchten steeds te voet naar de Modelwijk, een beruchte wijk in Brussel waar ze zich gemakkelijk kunnen verschuilen voor de politie.
Lees verder

De pieken en dalen uit het amoureuze parcours van Elton John: "Jarenlang heb ik in een leugen geleefd"
Op 25 maart was het 75 jaar geleden dat Reginald Kenneth Dwight het levenslicht zag. Iedereen kent hem nu als Elton John, de muzikale wereldster die momenteel afscheid aan het nemen is van zijn publiek met de 'Farewell Yellow Brick Road Tour'. In twee delen blikken we terug op het turbulente leven van de topartiest. Vandaag staan we stil bij z'n bewogen liefdespad, dat hem uiteindelijk naar het gezin leidde dat hij dacht nooit te vinden. "Ik was straalbezopen en toen ik 's nachts om vier uur het huis binnenstommelde, vertelde ik Linda dat ik een einde aan onze relatie maakte."
Lees verder

Wij gebruiken sociale media, dolfijnen fluiten om in contact te blijven met vrienden
Tijdens de pandemie hebben we tal van manieren uitgetest om het sociale contact met vrienden en familie te onderhouden: we stuurden berichtjes, videochatten of belden elkaar. Wat wellicht niemand heeft geprobeerd? Fluiten. Zo pakken sommige dolfijnen het nochtans aan. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek gepubliceerd in het vaktijdschrift Current Biology.
Lees verder

"Ik zou mijn vrouw zo verlaten." Gehuwde Wout (40) valt opnieuw voor zijn ex-lief, seksuoloog Wim geeft raad
Het huwelijk van Wout (40) zit al een tijd stevig in het slop. Dat wordt nog erger wanneer hij zijn ex-lief Ann (39) tegenkomt en de vonk opnieuw overslaat, zelfs vuriger dan ooit. Wout is bereid zijn vrouw te verlaten, maar Ann twijfelt over de slaagkansen van hun affaire. Daarbovenop doet de huidige vrouw van Wout er alles aan om hun huwelijk te redden. "Ik word verscheurd tussen mijn ex-lief en mijn vrouw." Seksuoloog Wim Slabbinck geeft raad én een praktische doetip. "Het is moeilijk om te genieten van wat je thuis hebt als je naar iemand anders verlangt."
Lees verder

Onze tuinexperte verklapt haar vijf gouden regels voor een succesvolle kruidentuin: "Geef mediterrane kruiden geen voeding, tenzij je ze in pot houdt"
Het ene kruid is beslist het andere niet. Mediterrane kruiden willen veel zon en droogte, groene kruiden verlangen meer vocht en een koelere plek. Op de juiste plek gaan je kruiden jaren mee, op de foute plaats zijn ze maar een kort leven beschoren. Onze tuinexperte Laurence Machiels geeft haar vijf gouden regels voor kruiden. "Zet nooit mediterrane kruiden en groene kruiden bij elkaar."
Lees verder

LIVE F1. Wat presteert Perez vanop de pole in Jeddah? En hoe vergaat het Hamilton achterin?
De tweede GP van het seizoen heeft al voor flink wat ruchtbaarheid gezorgd. Sergio Pérez sleepte verrassend de pole in de wacht, verder was er een zware crash voor Mick Schumacher in de kwalificaties en ging Lewis Hamilton er voor het eerst in jaren uit in Q1. En hoe vergaat het wereldkampioen Max Verstappen in de race? U volgt het allemaal op deze pagina.
Lees verder

Kernkabinet vergadert eerste keer over begrotingscontrole
Het kernkabinet komt vandaag vanaf 14.30 uur een eerste keer samen over de begrotingscontrole. De Russische oorlog in Oekraïne maakt dat die oefening tegen een onzekere achtergrond moet gebeuren. De topministers zullen zich ook verder buigen over de situatie rond Oekraïne.
Lees verder

Nederlandse zakenman Salar wint 'Big Brother': "Met dat geld ga ik eerst een paar dagen lekker feesten!"
Na Jill wint wederom een Nederlandse kandidaat 'Big Brother'. De 27-jarige Salar uit het Noord-Hollandse dorp Assendelft mocht zich gisterenavond tot overwinnaar kronen, en mag met 69.815 euro naar huis. Daarmee haalt de zakenman het van de Nederlandse Grace (35), die zich tevreden moest stellen met de tweede plaats. De Vlaamse schlagerzanger Kristof (30) moest eerder op de avond het huis verlaten, en behaalt de bronzen plak.
Lees verder

KOERS KORT. Colbrelli van Spanje naar Italië gebracht - Bagioli wint slotrit in Catalonië, Higuita pakt eindzege
Sonny Colbrelli is gisteren van het UZ in Girona overgebracht naar zijn thuisland. De Italiaanse sprinter lag sinds begin deze week in het ziekenhuis nadat hij in de openingsrit van de Ronde van Catalonië ineenzakte na de sprint. Eerste onderzoeken brachten hartritmestoornissen aan het licht. Colbrelli moest gereanimeerd worden, maar overleefde. Gezien zijn toestand ondertussen stabiel was geworden, kon Colbrelli gisteren de reis van Spanje naar Italië maken. In Italië wacht de Europese kampioen wielrennen op de weg nog verder onderzoek.
Lees verder

Oekraïne biedt Europa gasopslag aan
Europese landen kunnen de ondergrondse opslagplaatsen voor aardgas van Oekraïne gebruiken om hun strategisch reserves aan te vullen en zo minder afhankelijk te worden van gas uit Rusland. Dat heeft de Oekraïense minister van Energie Herman Halusjtsjenko aangeboden.
Lees verder

Hollywood maakt zich klaar voor uitreiking van Oscars: dit zijn alle verwachtingen
De 94ste Academy Awards of de Oscars worden zondagnacht (Belgische tijd) uitgereikt. In totaal zijn er 23 beeldjes te winnen. Topfavoriet is 'The Power of the Dog': de sombere western van de Nieuw-Zeelandse regisseur Jane Campion is twaalf keer genomineerd en maakt kans op elf Oscars. 'Dune', de verfilming van Frank Herberts sciencefictionroman geregisseerd door Denis Villeneuve, vergaarde tien nominaties.
Lees verder

Verdachte van dubbele moord in Kraainem veinsde mogelijk een roofmoord: Pierre D. blijft aangehouden
Pierre D., de 50-jarige verdachte van de dubbele moord in Kraainem, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor moord. Vorige week werden de 46-jarige Magali W. en haar dochter Coline (17) in hun woning met verschillende messteken om het leven gebracht. D. blijft echter ontkennen iets met hun dood te maken te hebben. "We kunnen amper geloven dat Pierre zijn partner en stiefdochter zoiets zou aandoen", klinkt het vol ongeloof in de buurt.
Lees verder

LIVE F1. Ricciardo achteruitgezet op startgrid - Wat presteert Perez vanop de pole in Jeddah?
De tweede GP van het seizoen heeft al voor flink wat ruchtbaarheid gezorgd. Sergio Pérez sleepte verrassend de pole in de wacht, verder was er een zware crash voor Mick Schumacher in de kwalificaties en ging Lewis Hamilton er voor het eerst in jaren uit in Q1. En hoe vergaat het wereldkampioen Max Verstappen in de race? U volgt het allemaal op deze pagina.
Lees verder

Azzurri tonen zich als slechte verliezers: kleedkamer vol met afval en sigarettenpeuken na uitschakeling WK
De nederlaag tegen Noord-Macedonië heeft sporen nagelaten bij de Azzurri. Ook letterlijk. De Italiaanse klasse werd even aan de kant gezet: de kleedkamer na de wedstrijd tegen Noord-Macedonië was een echte vuilnisbelt. Overal lag er afval op de grond en in de lavabo's waren sigarettenpeuken te vinden.
Lees verder

'Pyromaan van Hoboken' is alleenstaande mama met twee kinderen
De 38-jarige Sengul A., een alleenstaande moeder met twee kinderen, is vrijdagnacht op heterdaad betrapt toen voor de negende keer in twee maanden een auto in brand vloog. Bij Sengul A. thuis vonde politie een brief aan Bart De Wever waarin zij de politie haar hulp aanbood voor de opsporing van de 'pyromaan van Hoboken.'
Lees verder

'Pyromaan van Hoboken' is alleenstaande mama (38) met twee kinderen: "Ze bood in een brief Bart De Wever hulp aan bij de ontmaskering"
Ze had aanmaakblokjes en brandstof bij, toen de politie haar vrijdagnacht na haar laatste wapenfeit onderschepte. De 38-jarige Sengul A., een alleenstaande moeder met twee kinderen, is de vrouw waar Hoboken al weken bang voor is. Sociaal bewogen, zo lijkt het als we de berichten lezen op haar sociale media. Een portret.
Lees verder

Football Talk. Santi Mina (26) voor de rechter na beschuldiging seksueel misbruik - Pepe op zijn 39ste terug bij Portugal
De Portugese voetbalploeg heeft verdediger Pepe voor de finale van de WK-barrages terug opgeroepen. De 39-jarige centrale verdediger van FC Porto ontbrak vorige week tegen Turkije omdat hij positief had getest op het coronavirus. Zonder hun leider achterin won Portugal in Porto met 3-1 van de Turken. Danilo, normaal een verdedigende middenvelder, vulde Pepe's positie in.
Lees verder

Valt Kirsten Dunst op de Oscars in de prijzen voor 'The Power of the Dog'? "Het lijkt wel of ik voorbestemd was om deze rol te spelen"
Of ze nu wint of niet, de uitreiking van de Oscars wordt voor Kirsten Dunst (bijna 40) sowieso een triomftocht. Voor het eerst is de actrice genomineerd, een hoogtepunt in haar carrière die met ups en downs verliep. Net als haar liefdesleven. Maar intussen heeft Kirsten op beide vlakken succesvol vaarwater bereikt.
Lees verder