Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 5 maart 2022

Vlaamse regering geeft lokale besturen 1.000 euro per opvangplek Oekraïense vluchtelingen

HLN
Vlaamse regering geeft lokale besturen 1.000 euro per opvangplek Oekraïense vluchtelingen
De Vlaamse regering geeft 1.000 euro aan steden en gemeenten per opvangplaats die ze organiseren voor Oekraïense vluchtelingen. "Net zoals tijdens de coronacrisis zullen we beroep moeten doen op de slagkracht van de lokale besturen", klonk het op een webinar voor de lokale besturen. "We maken werk van collectieve en duurzame opvangplaatsen. Een Europees land is in oorlog. Oekraïners die naar Vlaanderen vluchten, moeten we zo goed mogelijk ondersteunen", zegt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Lees verder

Wat doen die bevroren bh's onder de Gentse Stadshal?
In Gent is de Week van de Lingerie van start gegaan. Een ijsblok gevuld met bh's moet de aandacht van de shoppers trekken. "70 procent van onze nieuwe klanten komt binnen met een foute bh-maat", duidt de sector de ludieke actie.
Lees verder

Russische F1-piloot Mazepin reageert ontgoocheld op gedwongen vertrek bij Haas: "De komende dagen heb ik meer te vertellen"
Slecht nieuws voor Nikita Mazepin: de Rus (23) is Formule 1-coureur af. Haas F1 bedankt hem voor bewezen diensten, nadat het eerder al afscheid nam van Mazepins belangrijkste geldschieter Uralkali.
Lees verder

LIVE UK OPEN. Stoot Dimitri Van den Bergh door naar volgende ronde?
Het is tijd voor een nieuwe dag vol darts op de UK Open. Dimitri Van den Bergh opent om 13:45 de namiddagsessie met een duel tegen Ryan Searle. Op het spel staat een plek bij de laatste 16. Volg alle ontwikkelingen hier live!
Lees verder

LIVE STRADE BIANCHE. Kopecky houdt als enige het wiel van Van Vleuten, hangt er Belgisch succes in de lucht?
Vandaag kunnen wielerliefhebbers opnieuw hun hartje ophalen, want vandaag wordt in en rond Siena de Strade Bianche gereden. De koers over de Toscaanse grindwegen is in een mum van tijd uitgegroeid tot een echte klassieker op de kalender. Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock ontbreken, maar met onder meer Tadej Pogacar en wereldkampioen Julian Alaphilippe staat er nog een pak schoon volk aan de start. Op deze pagina volgt u elke ontwikkeling op de voet!
Lees verder

Football talk. Schalke heeft na Gazprom nieuwe hoofdsponsor - Mile Svilar volgend seizoen naar Roma?
Schalke 04 heeft een opvolger voor het Russische aardgasbedrijf Gazprom als hoofdsponsor gevonden. Vivawest, een bedrijf actief in de woningbouw, zal voortaan op het koningsblauwe shirt prijken. "We zien ons als bedrijf met een traditie in het bouwen van woningen voor mijnwerkers en met onze bestuurszetel in Gelsenkirchen verplicht om Schalke te steunen. De verschrikkelijke gebeurtenissen in Oekraïne vereisen dat we elkaar bijstaan", aldus Vivawest-directeur Uwe Eichner.
Lees verder

Eén jaar na dé foto ontbreekt Van der Poel in de Strade Bianche, maar er is hoop: "Zelfs met beperkte training is er heel veel mogelijk"
Als een speer reed Mathieu van der Poel (27) vorig jaar de Via Santa Caterina naar boven, onhoudbaar op weg naar de overwinning in de Strade Bianche. Eén jaar later zal Van der Poel de wedstrijd volgen op het televisiescherm van zijn kamer in een hotel in Spanje, waar hij probeert om nog iets van zijn voorjaar te redden. Want rugproblemen of niet, dat Van der Poel koerst in het klassieke voorjaar blijft wel het plan. "Er is ook nog zoiets als talent", aldus ploegleider Christoph Roodhooft.
Lees verder

Winter telde dit jaar geen enkele ijsdag
De winter van 2021 - 2022 telde geen enkele ijsdag. Dat meldt weerman Frank Deboosere op Twitter. Een ijsdag is een dag waarop het de hele dag blijft vriezen.
Lees verder

Militairen al zeker jaar niet correct uitbetaald door computerprobleem: "15.000 euro niet gekregen"
Al een jaar lang krijgen militairen hun loon verkeerd of zelfs niet uitbetaald. Soms gaat het om bedragen van meer dan 10.000 euro die ontbreken op de rekening. En dat in een periode waarin het leger juist meer aandacht krijgt door de spanningen met Oekraïne.
Lees verder

Ozzy Osbourne keert na twintig jaar terug naar het Verenigd Koninkrijk: "De belastingen zijn te hoog in de VS"
Na ruim twintig jaar in de Verenigde Staten trekken muzikant Ozzy Osbourne (73) en zijn echtgenote Sharon (69) nu terug naar het Verenigd Koninkrijk. Met die verhuis willen ze de stijgende belastingen in Californië ontlopen, klinkt het in The Mirror.
Lees verder

Fenomenale Lotte Kopecky wint Strade Bianche na duel met Van Vleuten
Lotte Kopecky heeft als eerste Belgische de Strade Bianche gewonnen. De 27-jarige renster rekende na een beklijvend duel af met de Nederlandse Annemiek van Vleuten.
Lees verder

LIVE STRADE BIANCHE. Kopgroep van negen zonder Belgen krijgt speelruimte, favorieten houden zich schuil in het peloton
Vandaag kunnen wielerliefhebbers opnieuw hun hartje ophalen, want in en rond Siena wordt de Strade Bianche gereden. De koers over de Toscaanse grindwegen is in een mum van tijd uitgegroeid tot een echte klassieker op de kalender. Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock ontbreken, maar met onder meer Tadej Pogacar en wereldkampioen Julian Alaphilippe staat er nog een pak schoon volk aan de start. Op deze pagina volgt u elke ontwikkeling op de voet!
Lees verder

Touring: "Twee keer zoveel oproepen in krokusvakantie als vorig jaar, maar nog niet cijfers van 2020"
Mobiliteitsorganisatie Touring heeft in de krokusvakantie dubbel zoveel oproepen als vorig jaar gekregen van vakantiegangers in het zuiden en in de skigebieden, maar de cijfers van 2020 worden nog niet geëvenaard. "We zitten nog niet op het niveau van voor de gezondheidscrisis", klinkt het.
Lees verder

Italië neemt naast jachten ook villa's van Russen in beslag
Naast twee jachten heeft de Italiaanse Justitie ook twee villa's van Russische oligarchen in beslag genomen. De Guarda di Finanza legde beslag op een villa van metalenmagnaat Alisjer Oesmanov op Sardinië. Ook tv-presentator Vladimir Solovjov raakte een huis kwijt, in zijn geval aan de boorden van het Comomeer.
Lees verder

Fenomenale Lotte Kopecky wint Strade Bianche na duel met Van Vleuten
Wat een huzarenstukje! Lotte Kopecky heeft als eerste Belgische de Strade Bianche gewonnen. Op de steile Via Santa Caterina was Kopecky de enige renster die in het spoor kon blijven van Annemiek van Vleuten. In de bochtige slotmeters rekende onze 27-jarige landgenote af met de Nederlandse.
Lees verder

Eerste vluchtelingen uit Oekraïne arriveren in Brussel: "Het was zo'n moeilijke situatie voor mij"
Ondertussen komen de eerste vluchtelingen uit Oekraïne aan in ons land. Zij kunnen terecht in een onthaalcentrum in Brussel. Daar worden ze geregistreerd en krijgen ze automatisch een tijdelijk verblijfsrecht. Zo kunnen de vluchtelingen de klassieke asielprocedure overslaan. Bekijk hierboven hun schrijnende verhalen.
Lees verder

LIVE STRADE BIANCHE. Nervositeit troef: grote valpartij vooraan het peloton, Alaphilippe staat stil
Vandaag kunnen wielerliefhebbers opnieuw hun hartje ophalen, want in en rond Siena wordt de Strade Bianche gereden. De koers over de Toscaanse grindwegen is in een mum van tijd uitgegroeid tot een echte klassieker op de kalender. Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock ontbreken, maar met onder meer Tadej Pogacar en wereldkampioen Julian Alaphilippe staat er nog een pak schoon volk aan de start. Op deze pagina volgt u elke ontwikkeling op de voet!
Lees verder

Kaart toont hoe de Russische troepen hoofdstad Kiev omsingelen: "Binnen 36 uur een aanval"
Waar bevinden de Russische troepen zich momenteel in Oekraïne? Op de kaart is te zien dat niet alleen Marioepol is omsingeld. Volgens Britse inlichtingendiensten zijn er ook drie steden in het noorden van het land ingesloten: Tsjernihiv, Charkiv en Soemy. Als we naar de hoofdstad Kiev kijken, dan zien we dat Russische troepen verontrustend snel terrein winnen ten oosten van de stad. Amerikaanse inlichtingendiensten verwachten binnen de 36 uur een aanval op de hoofdstad.
Lees verder

Goedele Liekens is steun en toeverlaat van Fabrizio in 'De Bachelor': "Ik probeer hem verder te laten kijken dan het uiterlijk"
Zij was zijn steun en toeverlaat bij 'Temptation Island', hij kijkt naar haar op als zijn 'rots in de branding'. Bijgevolg kon Goedele Liekens niet ontbreken als klankbord, nu Fabrizio Tzinaridis de vrouw van z'n dromen zoekt in 'De Bachelor'. Ze legt uit waarom ze toezegde om mee naar Griekenland te trekken en beschrijft hoe ze Fabrizio de afgelopen jaren zag groeien. "Ik heb een idee van de vrouw die bij hem past, maar hij luistert niet altijd."
Lees verder

Roos probeert een open huwelijk en valt voor de getrouwde Stijn. "In bed met hem telde elke aanraking"
Veertien jaar is Roos (40) getrouwd wanneer haar man vraagt om een open huwelijk. Ze stemt toe, want bevredigd is ze niet en nieuwsgierig des te meer. Met een anoniem profiel op Tinder ontmoet ze al snel Stijn (40), ook een getrouwde ziel die de problemen thuis ontvlucht. Wat start als non-stop chatten worden blitsafspraakjes op parkings en intieme uren in hotels. "Hij greep m'n gezicht vast en ik proefde hem. Hij smaakte naar meer."
Lees verder