Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 maart 2022

Verdachte van moord in Vorst spoorloos verdwenen

HLN
Verdachte van moord in Vorst spoorloos verdwenen
Het Brusselse parket heeft een opsporingsbericht verspreid voor een moordverdachte. Het gaat om Mohamed-Amine Dardour, die betrokken zou geweest zijn bij een moord in Vorst. De man stond onder elektronisch toezicht, maar heeft zich daar vrijdag aan onttrokken en is sindsdien spoorloos. Hij werd het laatst gezien in Waterloo.
Lees verder

Arbeider sterft na val van tientallen meters op werf Sheratonhotel
Aan het Rogierplein is maandag omstreeks 15 uur een arbeider om het leven gekomen. Dat gebeurde op de werf voor de renovatie van het voormalige Sheratonhotel.
Lees verder

Van de uithaal van Gheysens tot de rust die stilaan wederkeert: de 24 uur van Royal Antwerp FC
The day after op de Bosuil. Mét Brian Priske op het oefenveld. De uithaal van zijn voorzitter tijdens de rust tegen Beerschot blijft (voorlopig) zonder gevolg. Een inschatting van de voorbije 24 uur op Royal Antwerp FC.
Lees verder

Duplantis verbetert op indoormeeting in Belgrado eigen wereldrecord polsstokspringen tot 6m19
De Zweed Armand 'Mondo' Duplantis heeft op een indoormeeting in de Servische hoofdstad Belgrado zijn eigen wereldrecord polsstokspringen verbeterd tot 6m19.
Lees verder

Hardrijder vlamt met 206 per uur voorbij flitser in zone 90
Bij een controle op de N223, de Steenweg op Sint-Joris-Winge, in Aarschot is een snelheidsduivel geflitst met liefst 206 kilometer per uur. Op die baan mag je maximaal 90.
Lees verder

Vrachtwagen rijdt in op poort van Russische ambassade in Dublin
In de Ierse hoofdstad Dublin is maandag een vrachtwagen ingereden op de poort van de Russische ambassade. De bestuurder is aangehouden, meldt de Ierse omroep RTÉ en bevestigt de Ierse politie. Er is een onderzoek ingesteld. Volgens de Russische ambassade is er sprake van een "duidelijke en flagrante" schending van een internationale verdrag voor diplomatie, citeert de Ierse omroep RTE.
Lees verder

Opnieuw vrouw verkracht in Gent
De politie onderzoekt een mogelijke verkrachting van een vrouw aan het Antwerpenplein, vlak achter het station Gent-Dampoort.
Lees verder

Taron Egerton viel flauw tijdens toneelstuk: "Gekneusd ego, maar verder ben ik oké"
Taron Egerton (32) heeft er bange momenten opzitten. De acteur, die ook te zien was in 'Rocketman', viel zaterdag flauw tijdens de première van het toneelstuk 'Cock'. Ondertussen gaat het wel terug beter, laat Egerton weten op sociale media.
Lees verder

"Nagenoeg perfecte" eerste druk van 'Harry Potter' kan record breken op veiling
Een "nagenoeg perfecte" eerste druk van 'Harry Potter and The Philosopher's Stone' zou records kunnen breken nu het onder de hamer gaat. Dat hebben experts gezegd.
Lees verder

Peruaanse politie verlaat criminele piste in verdwijningszaak Natacha de Crombrugghe
De Peruaanse politie heeft in het onderzoek naar de verdwijning van de Belgische Natacha de Crombrugghe de criminele piste verlaten. Dat meldt de lokale krant La Republica.
Lees verder

Quick.Step-Alpha Vinyl domineert waaierrit en neemt revanche na demonstratie van Jumbo-Visma in openingsrit Parijs-Nice: "Dit is ónze specialiteit"
Het is geen voetbal, maar Quick.Step maakte er 1-1 van in Parijs-Nice. Na de demonstratie van grote concurrent Jumbo-Visma op zondag vonden de mannen van Fabio Jakobsen het nodig om ook een punt te maken. "Dit keer was het onze beurt."
Lees verder

VN-kinderrechtencomité bekritiseert België voor opsluiting van kinderen
De Belgische staat heeft in 2018 en 2019 het Kinderrechtenverdrag geschonden, vindt het Kinderrechtencomité van de Verenigde Naties. Concreet gaat het om twee gevallen waarbij migrantenkinderen, één keer samen met hun moeder en één keer met beide ouders, opgesloten werden in een gesloten centrum. Dat melden elf ngo's, waaronder Unicef en Caritas, maandag in een gezamenlijk persbericht.
Lees verder

Angelina Jolie in Jemen voor humanitair werk
Angelina Jolie (46) zit momenteel in Jemen. Daar werkt ze als hulpverlener voor het United Nations Refugee Agency.
Lees verder

Tiesj Benoot gaat er niet van uit dat voorjaar voorbij is: "Ik wil erbij zijn als het om de knikkers gaat met Wout"
Terwijl zijn ploegmaats Parijs-Nice in een wurggreep houden, ligt Tiesj Benoot in de lappenmand. De wonde in zijn linkerknie is zo diep dat hechten niet kan en er professionele wondzorg moet langskomen. De nieuwe pion van Jumbo-Visma blijft evenwel hopen op de Vlaamse klassiekers. "Het is vooral belangrijk dat we de wonde goed vochtig houden zodat er geen korsten op komen. Als ik dit voorjaar nog kan koersen, zal het sowieso met een plakker op de knie zijn."
Lees verder

Dizzee Rascal schuldig bevonden aan mishandeling van ex-verloofde
De Britse rapper Dizzee Rascal (37), wiens echte naam Dylan Mills is, is schuldig bevonden aan de mishandeling van zijn ex-verloofde. Dat laat Sky News weten.
Lees verder

Sri Lanka devalueert munt met 15 procent
De centrale bank van Sri Lanka heeft beslist om de eigen munt tot 15 procent te laten devalueren, zo kondigde ze maandag zelf aan in een kort persbericht. Het Aziatische land is bijna failliet door de coronapandemie, waardoor de inkomsten uit het toerisme dramatisch terugvielen.
Lees verder

Beerschot krijgt deels gelijk over betwiste fases: Sebaoui had strafschop moeten krijgen
Het Referee Department van de voetbalbond blikte terug op de twee meest betwiste fases in het nadeel van Beerschot in de derby op Antwerp (2-1). In de eerste helft kende ref Nathan Verboomen aan Beerschot bij een 0-0-stand geen strafschop toe na een contact van doelman Butez met Sebaoui. Ook de VAR greep niet in. Volgens Frank De Bleeckere van het Referee Department had de VAR hier wel moeten tussenkomen: "Omdat het contact van de Antwerpdoelman met de knie de Beerschotaanvaller uit balans brengt en daardoor een impact heeft op de verdere actie." Beerschot zag voorts een kwartier voor tijd de 1-2 na een VAR-interventie afgekeurd. Die beslissing krijgt wél steun na een duidelijke voorafgaande overtreding: "Avenatti maakte een fout op Benson."
Lees verder

Pamela Anderson maakt volgende maand haar opwachting op Broadway
Pamela Anderson (54) is binnenkort te zien in een musical op Broadway. De 'Baywatch'-actrice speelt de rol van Roxie Hart in de musical 'Chicago'.
Lees verder

Olympische winterhelden vorstelijk ontvangen op Koninklijk Paleis in Laken
Koning Filip houdt van grootse olympische prestaties: Bart Swings, Hanne Desmet en Loena Hendrickx mochten op bezoek bij de vorst en koningin Mathilde in het Koninklijk Paleis in Laken.
Lees verder

LIVE. FIFA staat buitenlandse spelers in Rusland en Oekraïne toe elders aan de slag te gaan
De inval van Rusland in Oekraïne blijft ook op sportief vlak niet zonder gevolgen. De FIFA en de UEFA beslisten al om Rusland uit internationale voetbalcompetities te bannen en daar blijft het niet bij. Op deze pagina bundelen we al het sportgerelateerde nieuws omtrent de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
Lees verder