Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 maart 2022

Vaccinbedrijf BioNTech boekt 10,3 miljard euro winst

HLN
Vaccinbedrijf BioNTech boekt 10,3 miljard euro winst
BioNTech, het Duitse farmabedrijf dat samen met Pfizer een succesvol coronavaccin ontwikkelde, heeft in 2021 een nettowinst van 10,3 miljard euro geboekt. De omzet kwam uit op bijna 19 miljard, zo maakte de onderneming uit Mainz woensdag bekend. Voor het lopende boekjaar verwacht BioNtech een omzet uit zijn coronavaccin tussen de 13 en 17 miljard euro.
Lees verder

Dit is waarom Jens uit 'De mol' toch met datingexpert sprak zonder kandidaat te zijn
Eindelijk duidelijkheid. Op Twitter stroomden de vragen binnen: "Hoe kan Jens mee in het datinginterview zitten, als hij niet wist dat hij opnieuw mocht meedoen met 'De mol'?". In 'Vrienden Worden Met' pluist Supercontent het uit. Zij spraken met Jens en hij heeft daar een zeer logische verklaring voor.
Lees verder

Dit is waarom Jens uit 'De Mol' toch met dating-expert sprak zonder kandidaat te zijn
Eindelijk duidelijkheid. Op Twitter stroomden de vragen binnen: "Hoe kan Jens mee in het dating-interview zitten, als hij niet wist dat hij opnieuw mocht meedoen met 'De Mol'?". In 'Vrienden Worden Met' pluist Supercontent het uit. Zij spraken met Jens en hij heeft daar een zeer logische verklaring voor.
Lees verder

Ook derde dader (70) in grootste Amerikaanse ontvoeringszaak ooit kan nu vrijkomen: hij kidnapte 26 kinderen in 1976 en begroef ze levend, maar ze konden ontsnappen
Het was de grootste ontvoeringszaak in de VS ooit. Op 15 juli 1976 hielden drie kompanen een schoolbus staande in Chowchilla in Californië en ontvoerden ze 26 kinderen en de buschauffeur. De slachtoffers werden in een verhuiswagen gestoken en levend begraven. Twee van de drie daders, die allen 27 keer levenslang kregen, zijn intussen vervroegd vrijgekomen. Ook de derde, de 70-jarige Frederick Woods, kreeg nu een positief advies voor zijn vervroegde vrijlating.
Lees verder

Tumoren zijn doodsoorzaak nummer 1 in België. Dit eet je best tegen, tijdens en na kanker volgens diëtiste Sanne Mouha
Na twintig jaar zijn niet langer hart- en vaatziekten, maar tumoren doodsoorzaak nummer één in België. Algemeen geweten, maar o zo belangrijk: met een gezonde levensstijl verklein je de kans op kanker aanzienlijk. Maar wat leg je dan best wel (of net niet) op je bord? En wat als de diagnose al geveld is? Klinische diëtiste Sanne Mouha geeft tips om je te wapenen tegen, je lichaam sterk te houden tijdens en je energiepeil te boosten na kanker. "Een hoog vezelgehalte in voeding beschermt tegen maag- en darmkanker."
Lees verder

Productie mayonaise bedreigd: zo maak je zelf mayonaise volgens chef Piet Huysentruyt
Mayonaise is zonder de twijfel de saus die in ons land het meest gegeten wordt, of het nu bij frietjes is of iets anders. De productie ervan wordt vandaag daarentegen bedreigd door een tekort aan koolzaadolie en varianten met soja en zonnebloempitten. Zelf maar maken dan? Chef Piet Huysentruyt tipt hoe je verse mayonaise thuis bereidt op minder dan 15 minuten.
Lees verder

Baron vangt Oekraïense vluchtelingen op in Kasteel Bellem: "Wij hebben deze situatie ook niet gewild, maar maken er het beste van"
Elf Oekraïense vluchtelingen krijgen opvang in het zijgebouw van kasteel Mariahove in Bellem. Baron Amaury de Crombrugghe en zijn familie stellen de hele zijvleugel ter beschikking. "Elke ochtend bellen we naar huis in de hoop dat de familie opneemt. Dan hebben ze de nacht overleefd", klinkt het verscheurend. Wij gingen langs.
Lees verder

Abdeslam beroept zich op zwijgrecht in proces aanslagen Parijs
Op dag 102 van het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs heeft Salah Abdeslam besloten zich te beroepen op zijn zwijgrecht. "Ik wens me vandaag niet uit te drukken", benadrukte Abdeslam in de rechtbank.
Lees verder

Dolle feestvreugde: Biniam Girmay als held onthaald in thuisland Eritrea
Biniam Girmay is als een held onthaald in zijn thuisland Eritrea. De winnaar van Gent-Wevelgem landde gisteren in de hoofdstad Asmara, waar hij vandaag werd toegejuicht door een massa fans.
Lees verder

David Hasselhoff trekt iconische reddersoutfit uit 'Baywatch' aan voor nieuwe reclamespot
David Hasselhoff (69) hijst zich voor een nieuwe reclamespot nog eens in zijn iconische outfit uit 'Baywatch'. Het is al van de jaren 90 geleden dat Hasselhoff nog in de reeks te zien was.
Lees verder

Football Talk. Jonge Duivels plaatsen zich voor het EK 2023 - Dønnum verlaat Standard
Standard verhuurt per direct Aron Dønnum aan zijn Noorse club van herkomst Valerenga. De 23-jarige winger werd vorige zomer door de Luikse club aangeworven, tekende een contract tot 2025, maar bracht aan het collectief weinig of niets bij. Of hij nog een tweede kans krijgt bij de Rouches, zal van de nieuwe eigenaars afhangen. De Noorse competitie start volgend weekend. (AR)
Lees verder

'Vampire: The Masquerade – Swansong' brengt extra scheut spanning in videogamedialogen
Rondlopen, dingen onderzoeken, personages ondervragen: aanstaande videogame 'Vampire: The Masquerade – Swansong' heeft alle vormkenmerken van een klassieke adventuregame. Maar deze comeback van een oude videogameserie brengt een extra vleug opwinding in een aspect waar je dat hoegenaamd niet verwacht: de dialogen.
Lees verder

LIVE DWARS DOOR VLAANDEREN. Kopgroep van vijf krijgt wat speelruimte, Alpecin-Fenix houdt controle
Met Dwars door Vlaanderen staat de laatste test voor de Ronde van Vlaanderen op het menu. Zonder Wout van Aert, maar wel met Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. Voor de tweevoudige Tourwinnaar is het zijn eerste kasseiklassieker. Zal hij er meteen staan? Op deze pagina mist u niets van de aanloop, interviews en uiteraard de koers zelf.
Lees verder

LIVE DWARS DOOR VLAANDEREN. Van der Poel brengt vuur in de koers op de Stooktestraat!
Met Dwars door Vlaanderen staat de laatste test voor de Ronde van Vlaanderen op het menu. Zonder Wout van Aert, maar wel met Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. Voor de tweevoudige Tourwinnaar is het zijn eerste kasseiklassieker. Zal hij er meteen staan? Op deze pagina mist u niets van de aanloop, interviews en uiteraard de koers zelf.
Lees verder

Mathieu Michel (MR) wil per jaar 5.000 ambtenaren opleiden om digitale kloof te dichten
Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) wil elk jaar 5.000 ambtenaren opleiden om burgers te begeleiden bij de toegang tot digitale overheidsdiensten.
Lees verder

Ga hier na of er in jouw buurt maatregelen zijn vanwege PFAS-vervuiling
De Vlaamse overheid heeft deze week een interactieve kaart gelanceerd die de PFAS-vervuiling in beeld brengt. Daarop kan je bekijken of er maatregelen zijn in jouw buurt. In dit artikel vind je een tabel waarin je gemakkelijk kan zoeken naar risicolocaties in je gemeente.
Lees verder

Koning Albert revalideert thuis na operatie en week in ziekenhuis
Koning Albert (87) revalideert thuis, nadat hij een week lang in een Brussels ziekenhuis heeft verbleven. De vorst ging er aanvankelijk langs voor een routinecontrole, maar na onderzoek werd besloten om een chirurgische ingreep uit te voeren. Hoewel het niet bekend is om welke operatie het gaat, wordt ons bevestigd dat het om een 'kleine ingreep' ging en dat koning Albert het goed stelt.
Lees verder

"Verrassend dat Chayenne titel won, maar ik gun het haar zeker": Tweede eredame Limburgse Silvana blikt terug na Miss België
Het kroontje nam ze niet mee naar huis, al blikt Silvana Spyros (25) uit Maasmechelen tevreden terug op haar gereden parcours. Ze hoopte stiekem op een podiumplaats en zag totaal niet aankomen dat Chayenne Van Aarle langs haar zou staan als winnares. "Het is echt een heel lief meisje, maar eigenlijk zag niemand van de deelnemers dit gebeuren", zegt ze. Een gesprek over de missverkiezing, haar toekomstplannen én haar wens om in de media te werken.
Lees verder

Dennis Peeters tekent cassatieberoep aan tegen veroordeling tot dertig jaar cel voor moord
Dennis Peeters, de 41-jarige man die van het Gentse hof van assisen dertig jaar cel kreeg voor moord in 2019 in Temse op zijn 33-jarige ex-vrouw Barbara Ongena en brandstichting in haar woning in Sint-Niklaas, heeft cassatieberoep aangetekend tegen zijn veroordeling. Dat bevestigt zijn advocaat Johan Platteau.
Lees verder

JP Letienne uit 'Don't Worry Be Happy' woont in een bestelwagen: "Een vrouw vinden is niet simpel met m'n levensstijl"
Op vijf minuten was het beslist. Kunstenaar en tattoo-artiest JP Letienne (53) zette een stap die weinigen hem zullen nadoen. "Alles wat ik nu nog heb, past in welgeteld vier plastic zakken", zegt hij in een interview over zijn levensveranderende keuze, liefdesleven en z'n hakenkruis-tatoeage. "Ik ben geen slaaf meer van mijn bezittingen en kan nu hele dagen mijn passie uitoefenen: tekenen."
Lees verder