Doorgaan naar hoofdcontent

“Trui voor mijn gezicht en op de tast gezocht naar de bewoners”: Omstaanders redden koppel uit uitslaande brand

HLN
"Trui voor mijn gezicht en op de tast gezocht naar de bewoners": Omstaanders redden koppel uit uitslaande brand
Twee gewonden, twee uitgebrande woningen én een derde aanpalende woning met rookschade. De gevolgen na een uitslaande brand met explosie in een woning langs de Langenbergstraat in Branst bij Bornem zijn gigantisch. Maar er is ook goed nieuws: enkele omstaanders merkten de rook op en hoorden de knal, en aarzelden niet om het huis binnen te lopen en de bewoners naar buiten te halen.
Lees verder

LIVE F1. Leclerc klokt ook toptijd in tweede vrije oefensessie, GP komt ondanks raketaanval niet in het gedrang
Het F1-circus slaat z'n tenten dit weekend op in Saoedi-Arabië, voor de tweede GP van het seizoen. Kunnen Max Verstappen en Red Bull zich herpakken na een openingsmanche om snel te vergeten? Krijgen we net als vorig jaar spektakel in Jeddah? En kan Ferrari bevestigen? De antwoorden op die vragen krijgt u de komende dagen op deze pagina.
Lees verder

Beelden tonen hoe portier van Antwerpse karaokebar klant knock-out slaat
Burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft vrijdagavond de Antwerpse karaokebar Park Avenue - in de schaduw van de kathedraaltoren - voor minstens twee weken verzegeld door het toenemend geweld van de buitenwippers tegen klanten. Zo zijn er harde beelden opgedoken van één van drie zware incidenten waarin te zien is hoe een portier van de karaokebar een bezoeker bewusteloos slaat.
Lees verder

Vrees voor recordaantal stemweigeraars in Franse verkiezingen en dat kan slecht nieuws zijn voor Macron
Nu de oorlog in Oekraïne het leeuwendeel van de aandacht van de Franse president Emmanuel Macron opeist, vrezen sommigen in zijn campagneteam dat er op binnenlands vlak te weinig gebeurt om de kiezers aan te moedigen om volgende maand naar de stembus te trekken. Macron ligt voorop in de peilingen, maar als er onvoldoende kiezers komen opdagen, kan dat wel eens slecht voor hem uitdraaien.
Lees verder

ONZE OPINIE. De peiling van het witte konijn
Stel dat je een restaurant zou hebben waar bijna de helft van de klanten aan de tafeltjes laat weten dat ze de volgende keer niet meer terugkomen. Het zou terecht voor paniek zorgen bij de chef. Niet zo bij veel politieke partijen. Bij Open Vld zegt maar 61% een volgende keer nog op de partij te stemmen. Groen (64%), CD&V (68%) en Vooruit (70%) doen het in de peiling maar een paar procentpunten beter. In plaats van zich te herbronnen en duidelijk te maken waar ze écht voor staan, steken ze alle energie in het afvangen van vliegen bij elkaar. Met een zingend wit konijn lukt dat soms ook. De vraag is: voor hoelang?
Lees verder

Quick.Step-Alpha Vinyl weigert handdoek te gooien in strijd met Jumbo-Visma: "Ze zijn nog niet klaar met ons"
Nuchtere vaststelling: Quick.Step-Alpha Vinyl is op dit moment niet opgewassen tegen Jumbo-Visma. Maar zich in de hoek van de kneusjes laten duwen? Neen, zover zijn ze nog niet. "Het moet stoppen met te beweren dat we niets meer waard zijn."
Lees verder

Jesse (26) begint aan marathon op handen en voeten: "Het is door mijn klanten dat ik hieraan begonnen ben"
Duizenden sportievelingen lopen zondag de marathon van Gent, maar net ervoor loopt Jesse Deschepper (26) zijn eigen traject. De Gentenaar begon vrijdagavond aan zijn eigen marathon die hij volledig op handen en voeten aflegt. Hiermee hoopt hij een wereldrecord te breken: klaart hij het klusje in 20 uur, dan maakt hij geschiedenis.
Lees verder

Van Aert houdt voeten op de grond na nummer in Harelbeke: "Het slechtste wat we nu kunnen denken is dat het allemaal gemakkelijk wordt"
Topfavoriet en het galant afmaken: Wout van Aert was heer en meester in de E3 Saxo Bank Classic. De Belgische kampioen won aan de zijde van ploegmaat Laporte: "Dit was een fantastische ploegprestatie."
Lees verder

Alles wat u moet weten over dag 1 in zaak Fabre: "Ik kan me geen erger dossier dan dit inbeelden"
"Hij is God en niemand zal hem durven tegenspreken." Dat zegt het openbaar ministerie over kunstenaar Jan Fabre (63). Hij riskeert de maximumstraf voor pesterijen, geweld en seksueel ongewenst dragen op de werkvloer: een effectieve celstraf van drie jaar. "Hij toont geen enkel schuldinzicht en het gedrag bleef doorgaan." Het getroebleerd verhaal van het Antwerps theatergezelschap: van een aardbei in de vagina tot bijten in de billen.
Lees verder

Met deze maatregelen wil Europa de energieprijzen aanpakken
De Europese Commissie gaat een plafond instellen op gasprijzen. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) gezegd na afloop van de EU-top. De Europese top heeft vrijdag een akkoord opgeleverd over een strategie om de energieprijzen voor burgers en bedrijven te drukken. De invoering van een prijsplafond op de groothandelsprijs van gas, een maatregel waar onder meer België voor geijverd heeft, zal in samenspraak met de industrie worden onderzocht. Volgens premier Alexander De Croo gaat het om "een stok achter de deur". Duitsland en Nederland blijven echter sceptisch over prijsplafonneringen.
Lees verder

Premier De Croo: 'Europese Commissie gaat gasprijzen plafonneren'
De Europese Commissie gaat een plafond instellen op gasprijzen. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) gezegd na afloop van de EU-top.
Lees verder

HET DEBAT. Is het goed dat het vegetarisch aanbod op Gentse Feesten wordt uitgebreid tot helft van de kraampjes? Dit zeggen jullie
Dit jaar moet de helft van de eetkraampjes op de Gentse Feesten vegetarisch eten aanbieden. Dat heeft de stad gisteren bekendgemaakt. Er werd onmiddellijk en uitgebreid op de beslissing gereageerd, zowel positief als negatief. Is het goed dat het vegetarisch aanbod wordt uitgebreid? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Dit is hoe jullie erover denken.
Lees verder

Football Talk. Svilar tekent voor 5 jaar bij Roma - Broos en Zuid-Afrika spelen gelijk in Kortrijk
Bafana Bafana, het nationale elftal van Zuid-Afrika van bondscoach Hugo Broos, speelde in het Guldensporenstadion 0-0 gelijk in een vriendschappelijke interland tegen Guinea. Het fel verjongende team van Broos bestond quasi enkel uit spelers die in de eigen competitie actief zijn. Eén van de weinige "buitenlanders" was Lyle Foster, nu op weg naar de titel in 1B met Westerlo en twee jaar geleden aan de slag bij Cercle Brugge. Foster versierde de meeste kansen maar kon de nul ook niet van het bord krijgen. Halfweg de tweede helft trof Makgopa de paal voor Zuid-Afrika. Guinea, met Cissé (Seraing) in de basis en Konate (STVV) en Dansoko (Deinze) als invallers, manifesteerde zich vooral in het laatste kwartier.
Lees verder

Rob de Nijs opgenomen in ziekenhuis met corona
Rob de Nijs (79) heeft de afgelopen week in het ziekenhuis gelegen met corona. Het gaat nu wat beter, maar hij moet de komende tijd nog wel revalideren. Dat meldt de zanger zelf op Twitter. Zijn grootse afscheidsconcert in de Ziggo Dome in Amsterdam, dat 10 april zou plaatsvinden, wordt uitgesteld.
Lees verder

ASSISEN. 25 jaar opsluiting voor Rico Castignani voor moord op marktkraamster Inge
Het assisenhof van Limburg heeft ex-Ford-arbeider Rico Castignani veroordeeld tot 25 jaar opsluiting voor de moord op zijn ex Inge Verstappen. Aanklager Bruno Coppin had 27 jaar gevorderd. Jan Keulen, advocaat van de veroordeelde, vroeg hof en jury om daar onder te blijven. Zijn vraag werd ingewilligd.
Lees verder

LIVE. Behaalt kunstschaatsster Loena Hendrickx een historische WK-medaille?
De laatste loodjes wegen het zwaarst: kunstschaatsster Loena Hendrickx strijdt vandaag in de vrije kür voor een historische WK-medaille. Volgt een climax of anticlimax? Ex-topper en -olympiër Katrien Pauwels wikt haar kansen: "Loena is medaillewaardig."
Lees verder

Reconstructie van een glory day: hoe Jumbo-Visma-Visma iedereen verpletterde in Harelbeke
Eén en twee. Drie man in de top tien. Vijf man bij de eerste achttien. Wout van Aert won in Harelbeke, maar we onthouden vooral de seven-man-show die Jumbo-Visma opvoerde. "Het was vooraf ons plan om met Wout en Laporte weg te rijden na de Paterberg", zegt ploegleider Jan Boven. "We hadden niet gedacht dat niemand hen kon volgen." Een reconstructie van een glory day.
Lees verder

IN BEELD. Veerle Baetens poseert voor het eerst met dochter op première 'Zeppos'-film
In Kinepolis Antwerpen ging vrijdagavond de film 'Zeppos - Het Mercatospoor' in première met in de hoofdrollen onder meer Carry Goossens (69) en Koen De Bouw (57). Op de rode loper verscheen heel wat bekend volk, want na al die jaren is Kapitein Zeppos - het legendarische tv-personage uit de jaren 60 - nog steeds enorm geliefd. Actrice Veerle Baetens (44) toonde zelfs voor het eerst haar dochter Billie-Louise (13).
Lees verder

Amerikaanse actrice Hayden Panettiere en haar vriend betrokken bij grote vechtpartij
Hayden Panettiere (32) en haar vriend Brian Hickerson raakten op donderdagavond betrokken in een grote vechtpartij in Los Angeles. Dat schrijft het Amerikaanse TMZ. Het gevecht heeft plaatsgevonden aan het hotel Sunset Marquis waar het koppel samen iets aan het drinken was.
Lees verder

Wat een prestatie! Loena Hendrickx bezorgt ons land een historische zilveren medaille op het WK kunstschaatsen
Historisch! Loena Hendrickx (22) heeft een zilveren medaille behaald op het WK kunstschaatsen. Op de korte kür werd ze woensdag tweede, na een fantastisch nummer op de vrije kür gaf ze vandaag die positie niet meer uit handen. Hendrickx haalde een totaalscore van 217,70 en hield het niet droog. Enkel de Japanse Kaori Sakamoto deed beter (236.09) en veroverde goud.
Lees verder