Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 26 maart 2022

Taylor Hawkins (50), drummer Foo Fighters, onverwacht overleden in Colombia

HLN
Taylor Hawkins (50), drummer Foo Fighters, onverwacht overleden in Colombia
Taylor Hawkins, drummer van de Amerikaanse rockband Foo Fighters, is vrijdagavond onverwacht op 50-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de band bekend gemaakt via Twitter. Waaraan Hawkins is gestorven, is niet medegedeeld. Dave Grohl, frontman van Foo Fighters, omschreef Hawkins steevast als zijn "beste vriend en partner in crime."
Lees verder

Taylor Hawkins (50), drummer Foo Fighters, onverwacht overleden in Colombia tijdens tournee
Taylor Hawkins, drummer van de Amerikaanse rockband Foo Fighters, is vrijdagavond onverwacht op 50-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de band bekend gemaakt via Twitter. Waaraan Hawkins is gestorven, is niet medegedeeld. Dave Grohl, de frontman van de band, omschreef Hawkins als zijn "beste vriend en partner in crime."
Lees verder

Vijf vrouwen getuigen over dickpics: "We negeren, want ze kicken op aandacht"
"Aangifte doen van dickpics is zoals aangifte doen van een gestolen fiets. Het is banaal geworden." Marc Overmars is niet de enige die zijn geslachtsdeel al eens graag portretteert en ongevraagd de wereld in stuurt. Seksuologe Lotte Vanwezemael diende tegen 50 van die flieterfotografen klacht in, één daarvan werd alvast geseponeerd. Ze zijn met véél, de vrouwen die ongewenste foto's in hun inbox ontvangen. Vijf vrouwen getuigen.
Lees verder

Marc Degryse babbelt met Charles De Ketelaere: "Als ik nog een seizoen langer bij Club blijf, denk ik niet dat ik in Qatar in de basis zal staan"
De ene is 56, de andere net 21. En toch hebben ze veel gemeen. Allebei van Brugge, een product van Club en (ex-)Rode Duivel. Marc Degryse interviewt Charles De Ketelaere. Over zijn positie bij de nationale ploeg, maar ook over zijn nabije toekomst. Degryse: "Een jaartje langer in België zou toch geen straf zijn?" 'CDK': "Zeker niet. Maar als de Premier League nu al kan, waarom dan niet?"
Lees verder

DE GROTE PEILING. Sammy Mahdi is de nieuwe nummer één van CD&V en Zuhal Demir op zucht van Bart De Wever
Vincent wie? Tot voor kort kende niemand Vincent Van Peteghem (CD&V). Tot de energiecrisis. De minister van Financiën schiet plots met 11 plaatsen omhoog in het populariteitslijstje. Met Sammy Mahdi heeft CD&V ook een nieuwe nummer één.
Lees verder

Zij verloren hun ouders in Strépy en getuigen: "Ze lachten en dansten. Nu gaan wij het leven eren, voor hen"
Drie van de zes dodelijke slachtoffers van het drama in Strépy-Bracquegnies, waarbij een BMW zondag inreed op een groep carnavalisten, werden gisteren in La Louvière ten grave gedragen. Ze kwamen uit één en dezelfde familie. De familie Imperiale-Cascarano. "Het was al een catastrofe toen ik hoorde dat mijn nonkel - mijn geliefde peter - dood was. En dan wist ik nog niet dat ook mijn beide ouders waren overleden", getuigt Lorena Cascarano (23), die als wees achterblijft. Ook de twee kinderen van haar overleden oom zijn verscheurd door verdriet. "Er zijn geen woorden om te beschrijven wat wij nu doormaken."
Lees verder

De ene vermoordde Sofie Muylle, de andere zijn ex-vrouw. Intussen vormen ze al jaar koppel in gevangenis: "Ze hadden zelfs al seks tijdens de wandeling"
Ze zijn zowat een jaar samen: Alexandru Caliniuc (28) – de moordenaar van Sofie op het strand in Knokke – en Rodolfo Contreiras Santos (61), die zijn ex-vrouw Marie Paule doodstak. De twee zitten een jarenlange straf uit in de Brugse gevangenis. Heel even mocht het koppeltje samen op cel, maar daar maakte de directie een einde aan. En dat hebben de twee aan zichzelf en hun libido te wijten. Hun relatie staat de komende tijd bovendien voor nóg meer uitdagingen.
Lees verder

Tom Boonen lanceert samen met Eline De Munck een zonnebril en die is gemaakt van... bonen
Met een flashy fotoshoot en een launch party waarop de halve BV-wereld aanwezig zal zijn, lanceren Eline De Munck (34) en Tom Boonen (41) komende week de 'Odette Lunettes X Tom Boonen'-bril. "De monturen worden op maat gemaakt in een 3D-printer, de grondstof komt van castor beans, 'wonderbonen' in het Nederlands. Alleen al daardoor lag een samenwerking voor de hand."
Lees verder

Minder slapen, langer licht: komende nacht schakelen we over op zomertijd
In de nacht van zaterdag op zondag schakelen we opnieuw over op zomertijd. Om 2 uur in de ochtend wordt de klok een uurtje verder gedraaid. We mogen dus wat minder lang slapen, maar het blijft 's avonds wel langer licht.
Lees verder

"Wacht niet tot jaareinde met installatie thuislaadpunt." Wie niet snel bestelt, riskeert maximaal fiscaal voordeel te mislopen
U wil dit jaar nog elektrisch beginnen rijden? Stel de installatie van een thuislaadpunt dan niet uit. De wachttijd voor particulieren loopt bij sommige installateurs nu al op tot het jaareinde, wat voor hen sowieso al een drukke periode wordt. "Wie nog lang wacht, riskeert dit jaar geen laadstation meer geïnstalleerd te krijgen, en misloopt daarmee ook het grootste fiscale voordeel", zo waarschuwen federatiekoepel Mobia en EV Belgium.
Lees verder

Belgische steden doen vanavond licht uit voor 'Earth Hour', ook 'Dag van de Ecologische Overshoot' vandaag
In Antwerpen en Brussel gaat zaterdagavond het licht een uur lang uit aan verschillende monumenten. Op die manier nemen de Belgische steden deel aan 'Earth Hour', een jaarlijkse wereldwijde actie van het Wereldnatuurfonds WWF die de strijd tegen klimaatverandering in de kijker zet. Dit jaar valt dat samen met de 'Belgische Dag van de Ecologische Overshoot'.
Lees verder

De handdruk is terug van weggeweest: "Mensen zijn niet meer bang om een dodelijke aandoening op te lopen"
De handdruk is terug van weggeweest. Ondanks stijgende coronacijfers, schudden wereldleiders elkaar vrolijk de hand tijdens de NAVO-top. Ook in het straatbeeld wordt er weer gretig geschud. Is dat wel een goed idee? En waarom grijpen we zo snel terug naar het handenschudden?
Lees verder

Pyromaan opgepakt na twintigste autobrand in Hoboken; verdachte is 38-jarige vrouw
De pyromaan heeft opnieuw toegeslagen in Hoboken. Rond 3.30 uur werd een bestelwagen in de Kempenlandstraat in brand gestoken. Het was de twintigste autobrand in twee maanden. De politie arresteerde meteen na de feiten een 38-jarige vrouw. Zij had brandversnellers bij zich.
Lees verder

Pyromaan slaat weer toe: twintigste autobrand in Hoboken
De pyromaan heeft opnieuw toegeslagen in Hoboken. Rond 4.30 uur werd een bestelwagen in de Kempenlandstraat in brand gestoken. Het was de twintigste autobrand in ruim een maand. De pyromaan heeft voor een angstpsychose gezorgd in de wijk.
Lees verder

Ooit jobstudent bij The Jane, vandaag is hij er hoofdsommelier: het onwaarschijnlijke verhaal van Trésor Vets (27)
Als tiener wilde hij vooral voetbalmakelaar worden. Tot een studentenjob hem bij The Jane bracht. Zeven jaar later is Trésor Vets (27) zowaar hoofdsommelier van de Antwerpse tweesterrenzaak. Het sprankelende verhaal van een jongeman met Rwandese roots - die als jongen van drie samen met zijn moeder de genocide ontvluchtte - en vandaag met evenveel passie over Royal Antwerp FC praat als over een exquise fles Montevertine: "Natuurlijk vind ik het jammer dat ik door mijn restaurantwerk in het weekend zelden naar een voetbalmatch kan gaan, maar wijn zal altijd mijn grootste liefde blijven."
Lees verder

VS roepen op tot strengere VN-sancties tegen Noord-Korea na rakettest
De Verenigde Staten hebben vrijdag bij de VN-Veiligheidsraad opgeroepen tot strengere internationale sancties tegen Noord-Korea. Aanleiding voor de oproep was de recente lancering door Noord-Korea van een intercontinentale ballistische raket, die groot genoeg is om bijvoorbeeld de VS te bereiken. De Noord-Koreaanse bondgenoten China en Rusland hebben zich echter verzet tegen verscherpte VN-sancties.
Lees verder

Peter Sagan over zijn ambities en flirt met Patrick Lefevere: "Ik heb mezelf gemaakt, Evenepoel wordt gemaakt"
Sommigen zeggen dat zijn toekomst achter hem ligt. Maar zo is niet hoe Peter Sagan (32) het ziet. Hij blijft strijdvaardig, hij jaagt nog op die overwinning in Milaan-Sanremo. Hij jaagt nog op records. Dat zou zondag kunnen gebeuren, als hij voor de vierde keer Gent-Wevelgem wint. Hij is niet lief voor Patrick Lefevere en niet helemaal lief voor Remco Evenepoel. En hij blijft zo goed als de best verdienende renner in het peloton. "Ik krijg betaald voor wat ik beteken in deze sport."
Lees verder

ANALYSE. Rusland bindt in, maar dat betekent dat het Westen het écht moeilijk krijgt
Het lijkt erop dat Rusland de bocht heeft gemaakt. Dat het dan toch een elegante uitweg zoekt uit het moeras. De oorlog diende uitsluitend om de Donbas te bevrijden, heet het nu. Het was nooit de bedoeling om steden zoals Kiev te veroveren. Dat is goed nieuws op vlak van mensenlevens. Maar het stelt het Westen ook voor een moeilijke keuze. Tussen een blijvende harde aanpak van Moskou, waar het zelf ook pijn door lijdt — of verslappen en afwachten tot Rusland elders gaat moorden.
Lees verder

OVERZICHT. Verdere stijging van aantal besmetingen en ziekenhuisopnames
Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft verder stijgen. Ook het aantal ziekenhuisopnames kende de voorbije zeven dagen een verdere toename. Dat blijkt zaterdag uit het online dashboard van Sciensano.
Lees verder

Biden bezoekt militairen in Polen maar heeft honger: "We hebben pizza!"
President Joe Biden heeft zijn Amerikaanse troepen een hart onder de riem gestoken in het Poolse Rzeszow, een dorpje aan de Oekraïense grens. Het is zijn eerste stop na de NAVO-top in Brussel. Hij bedankt in de eetzaal de soldaten voor hun moed en diensten. Dan volgt een opvallend moment. Een hongerige Biden vraagt of hij mee aan tafel mag schuiven. De soldaten geven prompt een pizza door, die de president maar wat graag aanvaardt.
Lees verder