Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 27 maart 2022

Sterk Nederland zet Denemarken opzij, Christian Eriksen scoort meteen prachtig bij Deens wederoptreden

HLN
Sterk Nederland zet Denemarken opzij, Christian Eriksen scoort meteen prachtig bij Deens wederoptreden
Een sterk Oranje heeft zonder al te veel moeite de maat genomen van Denemarken, 4-2. Vooral in de eerste helft maakte Nederland indruk. Het mooiste moment van de avond kwam er net na rust. De pas ingevallen Eriksen scoorde bij zijn wederoptreden bij de Deense nationale ploeg 287 dagen na zijn hartstilstand.
Lees verder

Biden wil 700 rijkste Amerikanen zwaarder belasten: "Tarief van minimaal 20 procent"
Het Witte Huis is van plan de 700 rijkste Amerikanen voor het eerst een directe belastingaanslag te sturen. Dat blijkt uit informatie die 'The Washington Post' gekregen heeft uit verschillende bronnen en uit een regeringsdocument.
Lees verder

Chayenne Van Aarle (23) uit Antwerpen is Miss België 2022
Onze nieuwe Miss België 2022: Chayenne Van Aarle. Deze perfect tweetalige stewardess uit Antwerpen is zonet tot ons lands mooiste gekroond en mocht in Plopsaland De Panne het felbegeerde kroontje in ontvangst nemen. Ze volgt daarmee Kedist Deltour (24) op. Chayenne groeide op in een kasteel en heeft nu eindelijk een kroon op haar hoofd.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. "Russen blijven vertrouwen op langeafstandswapens" - Zelensky: "Deze de-Russificatie is voor altijd"
Rusland zet vooral in op langeafstandswapens die vanaf Russisch grondgebied worden afgeschoten om te voorkomen dat eigen vliegtuigen doelwit worden van Oekraïens luchtafweergeschut. Dat meldt het Britse ministerie van Defensie. Ondertussen hebben de Russen zaterdag opnieuw een nucleair onderzoekscentrum in Charkov onder vuur genomen, maar de omvang van mogelijke schade is nog onduidelijk. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Drie op de vier kiezen voor crematie
Steeds meer mensen verkiezen crematie boven begraving. Vorig jaar werd in drie op de vier gevallen gekozen voor crematie. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers die Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) naar buiten brengt.
Lees verder

Steeds meer werknemers kiezen voor de fiets
Het aantal werknemers dat in januari en februari van dit jaar een fietsvergoeding ontving, lag zowat 20 procent hoger dan in dezelfde maanden van 2021. Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers van HR-dienstverlener SD Worx. Verwacht wordt dat de gestegen brandstofprijzen ook de komende maanden meer mensen uit de auto en op de fiets zullen krijgen.
Lees verder

Zonder seingevers geen koers, maar ze zijn alsmaar moeilijker te vinden: "Wie wil zich nog laten uitschelden voor 25 euro en een pistolet?"
In Spanje vieren de katholieken straks hun semana santa, hier hebben koersliefhebbers nu al de Vlaamse Wielerweek: zeven dagen religie, traditie en volksfeest in één, met een hoogmis als orgelpunt, de Ronde van Vlaanderen. De toekomst van die heilige week, en van het ganse wielrennen, hangt aan één zijden draadje: het uitstervende ras van de seingever.
Lees verder

Minimumloon stijgt tot meer dan 1.800 euro bruto
Het minimumloon bedraagt vanaf april 1.806,16 euro bruto per maand. Dat is het gevolg van het sociaal akkoord dat vakbonden en werkgevers binnen de Groep van 10 vorig jaar in juni afklopten.
Lees verder

De 16 Vragen van De Wachter aan Nina Mouton: "Ik moet niet de perfecte moeder zijn. Ook al dacht ik altijd van wel"
Haar boeken vliegen buiten en als ze lezingen geeft, zitten de zalen vol: wie tegenwoordig 'opvoeden' zegt, zegt 'Nina Mouton'. Over hoe ze zélf werd opgevoed, heeft ze zich jaren het hoofd gebroken. "Ik heb thuis dingen gemist, daar ben ik kwaad en verdrietig om geweest."
Lees verder

Vliegtuigcrash met 132 doden in China: tweede zwarte doos gevonden
De tweede zwarte doos van de Boeing 737-800 die deze week in China neerstortte met 132 mensen aan boord, is teruggevonden. Dat melden Chinese staatsmedia zondag. Bij de crash waren geen overlevenden.
Lees verder

Wolken maken plaats voor zon
Vanochtend zijn er vrij veel lage wolken, nevel of mist ten noorden van Samber en Maas. Ten zuiden van deze lijn is het zonnig. Op het einde van de voormiddag is het ochtendgrijs verdwenen en heeft het plaatsgemaakt voor brede zonnige perioden die afgewisseld worden met enkele wolkenvelden.
Lees verder

Ook btw op gas naar 6 procent
Vanaf 1 april zal tijdelijk een verlaagd btw-tarief van 6 in plaats van 21 procent gelden op gas. Op de voorschotfacturen zal de korting mogelijk nog niet meteen te zien zijn, maar later verrekend worden.
Lees verder

Overleden Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins (50) stierf aan drugscocktail van opioïden, antidepressiva en kalmeermiddelen
Taylor Hawkins, drummer van de Amerikaanse rockband Foo Fighters, is vrijdagavond onverwacht op 50-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de band bekend gemaakt via Twitter. Dave Grohl, de frontman van de band, omschreef Hawkins als zijn "beste vriend en partner in crime." Volgens de Colombiaanse autoriteiten had Hawkins onder andere cannabis, opiaten, antidepressiva en benzodiazepinen '(kalmeermiddelen, red.) gebruikt.
Lees verder

Tom Boonen is zijn idool, maar Jasper Philipsen hoeft niet per se in zijn voetsporen te treden: "Hij kent zijn limieten nog niet"
Ze verschillen bijna 18 jaar, maar ze hebben een klik. Tom Boonen (41) en Jasper Philipsen (24) over sprinten, klassiekers en af en toe een pintje. "Ik heb een foto van ons twee: ik was een klein ventje van acht jaar, Tom staat met een Duvel in zijn hand."
Lees verder

Mulder en Degryse over povere De Ketelaere: "Heeft hij dat geleerd van een Nederlander? Geef mij de schuld maar, ja!"
Charles De Ketelaere was naast Arthur Theate en Alexis Saelemaekers een van de drie jonge en relatief nieuwe Rode Duivels die zijn kans kreeg in Dublin, maar overtuigen deed 'CDK' niet. Een 5 op 10 gaven we hem in ons rapport. "Het was al te vaak net niet, hij had te weinig impact op het spel en was zoekende". Ook in de VTM-studio was de aanvaller van Club een thema bij analisten Jan Mulder, Marc Degryse en Heleen Jaques.
Lees verder

INTERVIEW. Loena Hendrickx geniet na van haar WK-zilver: "Waargemaakt waar ik als kind niet van durfde dromen"
Veel slapen heeft Loena Hendrickx na haar historisch zilver op het WK Kunstschaatsen niet kunnen doen: te intense emoties beleefd, maar trots overheerst. Vanaf nu heeft Loena een andere status in haar sport: "De Amerikaanse toppers zijn superblij voor mij."
Lees verder

Vliegtaks treedt in werking, verlaagd btw-tarief voor zonnepanelen en gas: dit verandert er allemaal vanaf 1 april
Nieuwe maand, nieuwe regels. Zo treedt de vliegtaks vanaf 1 april in werking en wordt het btw-tarief voor zonnepanelen en gas verlaagd naar 6 procent. Dit verandert er allemaal vanaf 1 april.
Lees verder

George Clooney wil Britse voetbalclub van Wayne Rooney overkopen
De Engelse voetbalclub Derby County komt mogelijk in handen van George Clooney (60). Volgens tabloidkrant 'The Sun' heeft de Amerikaanse acteur serieuze interesse met een consortium eigenaar te worden van de club waar de Engelse oud-voetballer Wayne Rooney de hoofdcoach is.
Lees verder

Advocaat van Amanda Bynes hoopvol over haar toekomst: "Ze is enthousiast over alles"
Het gaat steeds beter met Amanda Bynes (35), laat de actrice via haar advocaat weten. Ze heeft zin om in haar nieuwe woning te trekken samen met haar verloofde, Paul Michael. Bovendien is ze "blij met de liefde en volledige steun" van haar ouders in haar keuze om het curatorschap te laten beëindigen, zo meldt haar advocaat.
Lees verder

Onbemand ruimtevaartuig dichtst bij de zon ooit
Het onbemande ruimtevaartuig Solar Orbiter heeft zaterdag op zijn al ruim twee jaar durende reis door het heelal het punt bereikt dat het dichtst bij de zon is. Volgens het Europees ruimtevaartagentschap ESA is de sonde de zon nu tot op ongeveer 48 miljoen kilometer genaderd. Dat is minder dan een derde van de afstand tussen aarde en zon. Dichterbij is een door mensen ontworpen toestel nooit geweest.
Lees verder