Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 26 maart 2022

Stad Poperinge: Vorm samen een Stiltecirkel voor Vrede

Stad Poperinge
Vorm samen een Stiltecirkel voor Vrede
Poperinge roept alle inwoners op om deel te nemen aan de Stiltecirkel voor Vrede op donderdag 24 maart. Zo drukken we samen onze solidariteit uit met de getroffen bevolking in Oekraïne en met de anti-oorlogsbeweging in Rusland.
Lees verder

Nieuwe uitbater voor De Stadsschaal
Uiterlijk vanaf 1 mei baat brouwerij De Plukker De Stadsschaal uit, beter gekend als de cafetaria van het hopmuseum. Eerder was al bekend dat De Plukker de concessie binnen haalde voor de inrichting van een stadsbrouwerij op de hopmuseumsite.
Lees verder

De provincie werkt aan de ruimtelijke toekomst voor Poperinge
Het stadsbestuur en de Provincie West-Vlaanderen willen de ruimtelijke toekomstvisie vastleggen in het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan 'Afbakening kleinstedelijk gebied Poperinge - Herziening'. De eerste stap is de organisatie van een publieke raadpleging.
Lees verder

Eerstelijnszone Westhoek bundelt psychosociaal aanbod op www.hulpvoorjou.be
De COVID-19-pandemie heeft de wereld op zijn kop gezet en laat zijn sporen na in onze samenleving. De nood aan psychosociale ondersteuning is groter dan ooit. Daarom lanceert Eerstelijnszone Westhoek een online platform, waar je naar de juiste hulporganisatie doorverwezen wordt.
Lees verder

Toeristisch seizoen gaat van start
Op maandag 21 maart opende Poperinge het nieuwe toeristische seizoen in het Hopmuseum. Onder grote belangstelling van de sector werd het jaarprogramma voorgesteld.
Lees verder

Verkeershinder Gent-Wevelgem
Komende zondag 27 maart dwarsen vier wielerwedstrijden het grondgebied van Poperinge.
Lees verder

Zaai bloemen voor een bij van een stad
Poperinge ondertekende het charter bij-vriendelijke gemeente en zet in op een bijenvriendelijke omgeving. Ook dit jaar kan je een gratis pakketje bijenvriendelijk bloemenmengsel afhalen in het Sociaal Huis.
Lees verder