Doorgaan naar hoofdcontent

Stad Oudenburg: Update werken Aquafin - Zandvoordsestraat

Update werken Aquafin - Zandvoordsestraat
Lees verder

Make-over speelplein Pardoenstraat: stem!
Het speelterrein in de Pardoenstraat in Westkerke krijgt een grondige make-over. Hoe dat er precies moet uitzien, dat vragen we graag aan onze inwoners.

In de Pardoenstraat in Westkerke bevindt zich momenteel een speelterrein met daarop 2 voetbaldoelen. Tijdens de (digitale) Café Parlé van Westkerke van vorige jaar lieten buurtbewoners weten dat het terrein aan een grondige opfrissing en herinrichting toe is. Om aan de vraag van alle omwonenden te voldoen besliste de stad om maximaal in te zetten op participatie van de buurtbewoners. Daarom mocht men in het najaar van 2021 voorstellen doorsturen naar de jeugddienst.

De jeugddienst en milieudienst sloegen de handen in elkaar en op basis van de voorstellen werden 3 ontwerpen uitgetekend. Deze ontwerpen werden op het Café Parlé van 14 maart 2022 voorgesteld aan de aanwezige buurtbewoners. Ze konden er stemmen voor hun favoriete ontwerp. Hieronder kan je de verschillende ontwerpen downloaden en bestuderen.

Om ook de andere inwoners de kans te geven hun stem uit te brengen, kan je via dit formulier stemmen op jouw favoriete ontwerp. Ook de kinderen die naar de buitenspeeldag komen op 20 april 2022 in het Abtspark, zullen de plannen kunnen bestuderen en hun stem kunnen uitbrengen.
 

>>> Ik stem <<<


Lees verder

Vaccinatiecentra Torhout en Gistel verhuizen naar site Thor in Torhout
In de Eerstelijnszone Houtland en Polder waren er tot op heden twee vaccinatiecentra operationeel, één in Gistel (Konijnenbos) en één in Torhout (Groenhove). Iedere inwoner heeft ondertussen de kans gekregen om zijn of haar prik(ken) te laten zetten. Binnenkort sluiten beide vaccinatiecentra de deuren en wordt alles ondergebracht op één locatie voor de hele zone, site Thor in Torhout.

Site Thor is een voormalige meubelfabriek die recent eigendom werd van het Lokaal Bestuur Torhout. Het is gelegen in de Industrielaan 15 in Torhout. De locatie is bovendien makkelijk bereikbaar, zowel met de wagen als met het openbaar vervoer. Inwoners van Gistel, Oudenburg, Ichtegem, Koekelare, Kortemark en Torhout die na 1 april een vaccinatie nodig hebben, zullen er terecht kunnen. De geplande vaccinaties worden afgewerkt op vrijdag 25 maart op de huidige locaties in Gistel en Torhout:
  • twee prikken voor de kinderen (5-11 jaar);
  • derde prik voor de jongeren (12-17 jaar);
  • derde prik voor de volwassen bevolking (18+);
  • vierde prik voor de immuun gecompromitteerde patiënten.
Wij starten vanaf maandag 28 maart 2022 met de afbouw van beide centra.
Het callcenter verhuist mee en blijft bereikbaar op 050-89 36 99.

Na zes maanden hard werk komt de intense samenwerking tussen de lokale besturen, centrumleiders, verpleegkundigen en vrijwilligers tot een einde.
We plaatsten in totaal 56.410 prikken in de vaccinatiecentra Konijnenbos en Groenhove.
Daarvoor plaatsten we al 109.975 prikken in de vaccinatiecentra Zomerloos (Gistel) en De Mast (Torhout) in de periode februari - september 2021.

Een welgemeende DANKJEWEL dus aan iedereen die zijn of haar steentje bijgedragen heeft.
Lees verder