Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 25 maart 2022

Stad bouwt nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen op Middenvijver: “We wilden echt niet meer langer wachten”

HLN
Stad bouwt nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen op Middenvijver: "We wilden echt niet meer langer wachten"
Het allereerste nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen verrijst straks op de Middenvijver op Linkeroever. "De eerste bewoners zullen er rond midden april intrekken", verwacht Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). In een eerste fase moeten de woonunits opvang bieden aan een 600-tal mensen.
Lees verder

Jumbo-Visma heerst in Harelbeke: Van Aert wint na koppeltijdrit met ploegmaat Laporte
Wout van Aert heeft na een nummertje met ploegmaat Christophe Laporte de E3 Saxo Bank Classic in Harelbeke gewonnen. Het duo van Jumbo-Visma reed op ruim 40 kilometer van de meet uit een favorietengroepje weg op de Paterberg. Stefan Küng ontliep de sprint voor het podium en werd derde.
Lees verder

Wereldse prestatie: Van der Poel wint massaspurt in Coppi e Bartali na dag in de aanval
Mathieu van der Poel, hij blijft een fenomeen. Na een dag in de aanval in rit vier van de Coppi e Bartali, werd de Nederlander op vijf kilometer voor de finish ingelopen door het peloton om uiteindelijk de daaropvolgende massasprint te winnen. Bijzonder straf.
Lees verder

Eden Hazard opnieuw onder het mes om plaatje te laten wegnemen
Eden Hazard moet opnieuw onder het mes. Artsen zullen bij de 31-jarige Rode Duivel een plaatje weghalen uit het rechterkuitbeen, dat gebruikt werd bij een osteosynthese. Dat heeft zijn team Real Madrid gemeld. Hazard zal ongeveer een maand buiten strijd zijn.
Lees verder

Al 3,7 miljoen mensen gevlucht uit Oekraïne: snelste vluchtelingenstroom in Europa sinds WO II
Sinds de invasie van de Russen in Oekraïne op 24 februari zijn 3,7 miljoen mensen het land ontvlucht. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde telling van de Verenigde Naties (VN), die bevestigt dat het aantal oversteken de afgelopen dagen wel is afgenomen.
Lees verder

Orpea belooft nodige doen om "verwachte perfectie te benaderen"
Woonzorggroep Orpea is teleurgesteld met de beslissing van het Agentschap Zorg en Gezondheid, maar belooft "het nodige te doen om de verwachte perfectie te benaderen". Dat laat de groep weten in een reactie op het nieuws dat twee van haar woonzorgcentra onder verhoogd toezicht zijn geplaatst.
Lees verder

Alex Agnew vraagt fans op ludieke wijze om zich in te schrijven voor het nieuwe seizoen van 'Fear Factor'
Dit najaar is 'Fear Factor' terug van weggeweest. Alex Agnew brengt samen met Play4 dé realityspelshow van Vlaanderen terug naar het kleine scherm. Momenteel is de komiek wel nog op zoek naar enkele straffe duo's die niet bang zijn om hun grootste angsten recht in de ogen te kijken.
Lees verder

Agressieve passagier moet van vliegtuig en valt dan medewerker aan in Atlanta
Amerikaanse luchthavenmedewerkers klagen over het toenemend geweld op hun werkplek. De aanleiding is een virale video van een passagier die een collega van hen een rake klap verkoopt op de luchthaven van Atlanta (Georgia).
Lees verder

Piloot zet agressieve passagier buiten, maar die valt dan medewerker aan in Atlanta
Amerikaanse luchthavenmedewerkers klagen over het toenemend geweld op hun werkplek. De aanleiding is een virale video van een passagier die een collega van hen een rake klap verkoopt.
Lees verder

Oekraïense politiechef doet voorstel aan Russen in Marioepol: "Pak mij op, maar spaar het leven van de kinderen"
Een generaal van de Oekraïense politie heeft de Russen een dapper aanbod gedaan. "Laat mij binnen in Marioepol om de kinderen te evacueren", stelt hij voor. "Op de terugweg mogen jullie mij dan arresteren. Ik bied mijn leven aan in ruil." Over een antwoord is nog niets geweten. Maar het voorstel is des te opmerkelijker omdat Vjatsjeslav Abroskin (48) enkele jaren geleden nog van collaboratie met de Russen werd beticht.
Lees verder

Zou jij de mannenpil slikken? Nieuwe variant doorstaat belangrijke test. "En geen waarneembare bijwerkingen"
Wetenschappers werken al jaren aan een anticonceptiepil voor mannen. Grote doorbraken bleven voorlopig uit, tot nu. Een geslaagd experiment doet vermoeden dat de mannenpil werkelijk de zaadproductie zou kunnen verminderen en de onderzoekers geloven dat de verkoop ervan dit decennium nog mogelijk kan zijn.
Lees verder

Komt de pil voor mannen er na nieuwe doorbraak echt aan? Dokter: "Mogelijks over 5 jaar op de markt"
Wetenschappers werken al jaren aan een anticonceptiepil voor mannen. Grote doorbraken bleven voorlopig uit, tot nu. Een geslaagd experiment doet vermoeden dat de mannenpil werkelijk de zaadproductie zou kunnen verminderen en de onderzoekers geloven dat de verkoop ervan dit decennium nog mogelijk kan zijn.
Lees verder

RECENSIE. 'Joe vs. Carole': "Als 'Cats' ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat digitale poezen niet deugen"
Een jaar geleden had u misschien nog kunnen zeggen dat uw nostalgie naar 'Tiger King' groot was. Maar dan kwam dat erbarmelijke tweede seizoen uit op Netflix uit en was iedereen plots klaar met de exploten van Amerika's meest obscure zoohouders. En toch komt er nu met 'Joe vs. Carol' op Streamz een fictiereeks aanzetten die de hele vete tussen Joe Exotic en Carole Baskin nog eens helemaal van voren af aan uiteenzet. Of u terecht even de kat uit de boom kijkt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

REALITYCHECK. Madieke blikt terug op haar kus met Fabrizio en Leen Dendievel heeft iets te vertellen over de finale van 'Big Brother'
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Tosh Van der Sande moet na valpartij kruis maken over klassiek seizoen: "Heel veel opofferingen gedaan voor niks"
Na amper drie kilometer zat de E3 er voor Tosh Van der Sande al op. Hij kwam hard ten val en moest opgeven. Het verdict van die valpartij is zwaar: een complexe breuk in de elleboog. Einde van het klassiek wielerseizoen voor een van die andere Belgen van Jumbo-Visma. "Het is een droom om met deze ploeg te rijden, maar het zal niet voor dit jaar zijn."
Lees verder

"Aanval" op Saoedisch oliedepot, rookpluimen nabij F1-circuit
Een oliedepot nabij Jeddah, niet ver van het Formule 1-circuit werd vandaag onder vuur genomen tijdens de eerste vrije training. Er zijn gigantische rookpluimen te zien. De F1-leiding wil nog niet speculeren en wacht op officiële berichten.
Lees verder

Enorme ijsberg ter grootte van Rome afgebroken van Antarctica
In het oosten van Antarctica is een enorme ijsberg ter grootte van de stad Rome afgebroken. De 1.200 vierkante kilometer grote kolos zou midden maart de verbinding met het vasteland zijn verloren. Dat meldt de Britse krant 'The Guardian' op basis van poolonderzoekers. Eerder had het Amerikaanse National Ice Centre al bevestigd dat de ijsberg - voorheen bekend als de Conger Ice Shelf - was losgeraakt.
Lees verder

Van Aert roemt z'n team na nummer in Harelbeke: "Dit was een fantastische ploegprestatie"
Topfavoriet en het galant afmaken: Wout van Aert was heer en meester in de E3 Saxo Bank Classic. De Belgische kampioen won aan de zijde van ploegmaat Laporte: "Dit was een fantastische ploegprestatie."
Lees verder

Rakettesten Noord-Korea: "Forse veroordeling" van G7 voor Noord-Koreaanse rakettest
De G7 heeft vrijdag "de aanhoudende proeven met ballistische raketten door Noord-Korea" met klem veroordeeld. Deze nieuwe lancering is voor de groep van zeven rijkste industrielanden een "flagrante schending" van de Noord-Koreaanse verplichtingen tegenover de Verenigde Naties. Het projectiel kwam neer in Japanse wateren. Japan is lid van de G7.
Lees verder

De fiets van de winnaar: hiermee voerde Wout van Aert (en Jumbo-Visma) een nieuw straf nummer op
Wout van Aert en Jumbo-Visma leverden een nieuw huzarenstukje af in de E3 Saxo Bank Classic. Met de vorm zit het meer dan goed, maar ook het materiaal is belangrijk. Hieronder ontleden wij de fiets van Wout. En u leert ook hoeveel spaarcentjes u opzij moet zetten, mocht u interesse hebben om een Cervélo-fiets als die van de Belgische kampioen te kopen.
Lees verder