Doorgaan naar hoofdcontent

Sponsors laten Antwerp vallen na aanstelling Marc Overmars, ook communicatie van voetbalclub valt slecht: “Er zulle...

Sponsors laten Antwerp vallen na aanstelling Marc Overmars, ook communicatie van voetbalclub valt slecht: "Er zullen er nog volgen"

De aanstelling van Marc Overmars (48) als directeur voetbalzaken blijft voor voetbalclub Antwerp niet zonder gevolgen. Tal van partners hekelen de aanstelling van de omstreden Nederlander én de gebrekkige communicatie van de Great Old. Minstens drie sponsors zetten hun samenwerking met de club stop. "En er zullen er nog volgen", zegt sporteconoom Trudo Dejonghe.

Lees verder

Rapid Leest weigert de handdoek te gooien: "Het wordt steeds moeilijker om iedereen te blijven motiveren"

Nog zes wedstrijden en dan valt definitief het doek voor Rapid Leest, maar voor de sportieve staf en de spelersgroep worden het nog zware weken om het hoofd boven water te houden. Steeds meer zijn ze louter nog op elkaar aangewezen in de laatste rechte lijn van de competitie.

Lees verder

Jasper Bosschaerts rekent op afscheid in schoonheid bij Bonheiden: "We willen kampioen worden"

KV Bonheiden ontmoet zondag 's Gravenwezel-Schilde in een wedstrijd met de tweede plaats als inzet. Jasper Bosschaerts rekent op de volle buit om geen voeling te verliezen met leider Mariekerke-Branst. "We willen kampioen spelen om de eindronde te vermijden", zegt Bosschaerts.

Lees verder

Remi Van Esser speelt geen eindeseizoensmatchen met Kontich: "We zijn scherprechter in de degradatiestrijd"

Na de magere twee op negen tegen ASV Geel, Wezel en Kalmthout aast Remi Van Esser met Kontich thuis tegen Antonia op een thuiszege. "We verspeelden op Kalmthout door een duidelijke blunder van de arbitrage twee punten", zegt de linksachter.

Lees verder

Nathan Van Hooydonck wil zich de komende weken opnieuw onderscheiden: "Ik voel me nu sterker dan een jaar geleden"

Elke wielerliefhebber herinnert zich ongetwijfeld hoe Nathan Van Hooydonck vorig jaar in de finale van Gent-Wevelgem op sublieme wijze kopman Wout van Aert op weg naar de zege hielp. Uiteraard wil Van Hooydonck zijn kopman in de komende klassiekers opnieuw in een zetel zetten, maar een evidentie vindt hij dat niet.

Lees verder

Peter Genyn kan eerste Gouden Spike voor G-atleten winnen: "Dit is een chique initiatief"

De kans is reëel dat Peter Genyn een nieuw beeldje in zijn al overvolle trofeeënkast kan zetten. De 45-jarige wheeler uit Nieuwmoer-Kalmthout is bij de drie genomineerden voor de titel van G-atleet op het gala van de Gouden Spike, dat zaterdag in Mechelen plaatsvindt.

Lees verder

Houtvenne staat voor cruciaal degradatieduel: "Iedereen beseft dat het nu moet gaan gebeuren"

Als er iets bestaat als een match van de waarheid, dan is de kans groot dat de wedstrijd tussen rode lantaarn Houtvenne en het op twee na laatst geklasseerde Olympia Wijgmaal daaraan beantwoordt. Voor Houtvenne wordt het zaterdag zowat de laatste kans om weg te vluchten uit de penibele situatie. Die eerste thuisoverwinning van het seizoen is meer dan ooit welkom.

Lees verder

Italiaans bondscoach Roberto Mancini na pijnlijke uitschakeling: "Geluk dat we op het EK hadden keerde ons nu de rug toe"

Voor de tweede keer op rij is Italië er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het WK. Bondscoach Roberto Mancini leidde de Azzurri vorige zomer nog naar EK-winst, maar de laatste maanden begon zijn team te kwakkelen. In de barrages was zelfs Noord-Macedonië (0-1) te sterk. "In het voetbal gebeuren er soms ongelooflijke dingen", aldus Mancini.

Lees verder

ANALYSE. Waarom Marc Overmars geen sorry wil zeggen

Vier dagen na de voorstelling van Marc Overmars als technisch directeur is Antwerp FC vier sponsors kwijt. Een simpel 'sorry' van de Nederlander kan de imagoschade helpen indijken. Maar Overmars heeft redenen om te zwijgen.

Lees verder

Sonny Colbrelli nog steeds in Catalaans ziekenhuis na hartfalen: "Verdere tests geven voorlopig geen uitsluitsel"

Sonny Colbrelli blijft voorlopig in het ziekenhuis na zijn hartfalen van maandag in de Ronde van Catalonië. De 31-jarige Italiaan ondergaat in Girona al de hele week verdere onderzoeken. Het is nog te vroeg om te zeggen of de Italiaan nog professioneel wielrenner kan blijven.

Lees verder

Spektakel verzekerd vandaag? Zo ziet het (stevige) parcours van de E3 Harelbeke eruit

De E3 Saxo Bank Classic kreeg vorig jaar een grondige make-over en die "mini-Ronde van Vlaanderen" werd zeer gesmaakt: het parcours van 2022 heeft dezelfde 17 hellingen en 5 kasseistroken, en moet garant staan voor spektakel. Voor het eerst in dit Vlaamse voorjaar krijgen de renners op vrijdag 25 maart het iconische (en loodzware) duo Paterberg-Oude Kwaremont voorgeschoteld. Onze man ging alvast op prospectie.

Lees verder

POLL. Wie wint de E3 Saxo Bank Classic vandaag volgens jou?

Vrijdag wordt met de E3 Saxo Bank Classic een generale repetitie gehouden voor de Ronde van Vlaanderen, met voor het eerst dit seizoen het duo Oud Kwaremont-Paterberg in het parcours. Wie is jouw favoriet? Stem hier!

Lees verder

LIVE E3 HARELBEKE. Volg de koers hier op de voet!

Alle ingrediënten zijn vandaag aanwezig om er een mooie koersdag van te maken. De zon en heel wat mooie namen zijn van de partij in de E3 Saxo Bank Classic in Harelbeke. Wie wordt de opvolger van Kasper Asgreen? Volg het hier LIVE!

Lees verder

KV Mechelen legt jongelingen Van den Eynden (20) en Lion (21) vast tot 2023

Bas Van den Eynden en Jarno Lion verlengen hun verblijf bij KV Mechelen. De twee jonkies lagen Achter de Kazerne onder contract tot 2022 met een optie voor een extra seizoen. Die optie wordt nu gelicht. Beide middenvelders blijven nu zeker tot 2023 bij Malinwa.

Lees verder

Wout van Aert tipt Kasper Asgreen als favoriet voor E3 Saxo Bank Classic: "Dat ik mezelf niet noem? Dat was de vraag niet, hé!"

Kan Wout van Aert na de Omloop Het Nieuwsblad een tweede grote klassieke zege pakken in dit prille voorjaar? De Belgische kampioen verscheen alvast met een brede glimlach op het startpodium in Harelbeke voor de E3 Saxo Bank Classic. Al had dat misschien ook te maken met de aanwezigheid van vrouw Sarah en zoontje Georges.

Lees verder

Volgende Antwerp-sponsor haakt af: Vinci Energies wil niet meer op LED-reclame

Na drie sponsors en een partner is er ondertussen nog een sponsor van Antwerp FC afgehaakt. VINCI Energies laat weten dat het zeker tot eind dit seizoen niet meer te zien zal zijn op de LED-boarding langs het veld en dat het haar loge op de Bosuil niet meer zal gebruiken.

Lees verder

Spaans onderonsje voor Belgian Lion Ismael Bako in kwartfinale Champions League

Belgian Lion Ismael Bako, de enige Belg nog in de Champions League, neemt het in de kwartfinale van de Champions League met Manresa in een Spaans duel tegen Malaga op.

Lees verder

Kasper Asgreen mikt op tweede zege op rij in E3 Saxo Bank Classic: "Mijn vorm is vergelijkbaar met die van vorig jaar"

Vorig jaar ging de overwinning in de E3 Saxo Bank Classic naar Kasper Asgreen. Voor de Deen was het het begin van een bijzondere periode, want negen dagen later won hij ook de Ronde van Vlaanderen.

"Twee keer op rij winnen in Harelbeke zou een droom zijn", vertelde Asgreen bij onze man ter plekke voor de start.

Lees verder

Deal is rond: Belgische doelman Mile Svilar tekent voor vijf seizoenen bij AS Roma

Mile Svilar (22) heeft een nieuwe club te pakken. De Belgische keeper met Servische roots trekt na dit seizoen naar AS Roma. Svilar komt uit de jeugdopleiding van Anderlecht en is de zoon van voormalig Antwerp-doelman Ratko Svilar.

Lees verder

Veel Belgische schaduwfavorieten aan start E3 Saxo Bank Classic: "Mooiste zondagskoers die niet op zondag wordt gereden"

België kijkt vandaag vooral uit naar Wout van Aert in de E3 Saxo Bank Classic, maar behalve de Belgische kampioen zijn er ook heel wat schaduwfavorieten uit ons land die aan de start komen. Onze man ter plaatse sprak vooraf met Victor Campenaerts, Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Jasper Stuyven, Tiesj Benoot en Dries De Bondt.

Lees verder

Max Walscheid ziet abrupt einde komen aan Vlaams voorjaar na zware aanrijding op training: "Veel geluk dat ik het overleefd heb"

Max Walscheid (28) is donderdagnamiddag zwaar ten val gekomen op training. De Duitse wielrenner van Cofidis werd in zijn thuisland gegrepen door een auto en moest meteen naar het ziekenhuis overgebracht worden. "Ik vloog over de auto en belandde een paar meter verderop, gelukkig in de gracht en niet op het asfalt", aldus Walscheid.

Lees verder

Thibau Nys heeft verschillende mogelijkheden bij Trek-Segafredo: "Nog niets officieel, maar het ziet er goed uit"

Gaat Thibau Nys aan de slag in de World Tour? Trek-Segafredo zou de Europese beloftenkampioen willen aantrekken. Volgens vader Sven lijken de gesprekken de goede kant op te gaan. "Maar het is nog niet officieel", vertelde hij in de studio van Sporza tijdens de E3 Saxo Bank Classic.

Lees verder

Straf: Mathieu van der Poel rijdt 60km in de aanval, wordt gegrepen, en wint dan sprint in Coppi e Bartali

Mathieu van der Poel heeft de vierde etappe van de Settimana Coppi e Bartali gewonnen. De Nederlander klopte Ethan Hayter en Remy Mertz in de sprint in Montecatini Terme. Van der Poel reed een hele dag in de aanval en werd op 5 kilometer van de streep gegrepen, maar won toch nog de sprint van een uitgedunde groep.

Lees verder

Charles Leclerc sneller dan Max Verstappen tijdens eerste oefensessie GP van Saoedi-Arabië

Charles Leclerc heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Saoedi-Arabië de snelste tijd gereden. Ferrari bewijst andermaal over een competitieve wagen te beschikken, Max Verstappen volgde op iets meer dan een tiende. Naar Mercedes was het zoeken in de middenmoot van het veld.

Lees verder

Eden Hazard moet alweer geopereerd worden om plaatje te laten wegnemen

Eden Hazard moet opnieuw onder het mes. Artsen zullen bij de 31-jarige Rode Duivel een plaatje weghalen in het rechterkuitbeen, dat gebruikt werd bij een osteosynthese. Dat heeft zijn team Real Madrid vrijdag gemeld. De ingreep zal "de komende dagen" plaatsvinden, meldt Real.

Lees verder

Wout van Aert na demonstratie: "Genieten van fantastische ploegprestatie"

Wout van Aert en Christophe Laporte (Jumbo-Visma) hebben een demonstratie van jewelste opgevoerd in de E3 Saxo Bank Classic. Van Aert was dan ook dolblij met zijn nieuwste klassieke zege. "Boven op de Karnemelkbeekstraat wist ik dat het erin zat."

Lees verder

Concurrentie onder de indruk van doublette van Jumbo-Visma: "Ik ben niet zo goed als 'de Jumbo's'"

De aanval van Wout van Aert, samen met ploegmaat Christophe Laporte, in de E3 Saxo Bank was er eentje voor in de geschiedenisboeken. Dat besefte ook de concurrentie. "Hen kloppen is mogelijk, maar het is de vraag hoe."

Lees verder

Bondscoach Martinez en Tielemans spreken de pers toe voor Ierland-België: "We komen om te winnen"

Het begint te korten. Morgen om 18u nemen onze Rode Duivels het in Dublin op tegen The Boys in Green. Hoog tijd dus voor Roberto Martinez om zelf de pers te woord te staan. Verklappen wie er morgen zal spelen deed de Spanjaard niet, maar de bondscoach had het wel uitgebreid over de doelstelling en Eden Hazard. Ook Youri Tielemans blikte vooruit.

Lees verder

Alles kan nog richting WK: Marokko houdt Congo in evenwicht dankzij scorende Tissoudali

De WK-kwalificaties voor de Afrikaanse landen zijn toe aan de laatste fase. De tien groepswinnaars verdelen in play-offs vijf WK-tickets. De heenwedstrijd tussen Congo en Marokko eindigde op 1-1. Congo met oude bekende Dieumerci Mbokani in de spits kwam via Wissa al vroeg op voorsprong, maar in de tweede helft maakte invaller Tarik Tissoudali gelijk voor Marokko. Dinsdag volgt de terugwedstrijd.

Lees verder

Raketaanval tijdens eerste oefensessie F1-race in Saoedi-Arabië

Opmerkelijke beelden van een raketaanval op een Aramco-fabriek in Jeddah. Die gebeurde tijdens de eerste oefensessie van de GP van Saoedi-Arabië en zorgt ook voor vraagtekens rond het verder doorgaan van het raceweekend.

Lees verder

DE BLIK VAN BISTIAUX. "Opinions are like ­arseholes, zegt het spreekwoord, iedereen heeft er een"

23 jaar lang was Paul Bistiaux de kleurrijkste clubsecretaris van het land. Vandaag is hij onze columnist en geeft hij zijn kijk op de affaire-Overmars bij zijn Antwerp. "Spreken of zwijgen, dat is de vraag. Ik heb getwijfeld of ik mijn stem zou toevoegen aan het ­debat dan wel of ik het ­onderwerp zou vermijden. De conclusie is echter dat de ­discussie zo hevig brandt dat het onmogelijk is er niets over te ­zeggen."

Lees verder

Beide Ferrari's raken de muur tijdens tweede oefensessie GP van Saoedi-Arabië, Charles Leclerc opnieuw de snelste

Charles Leclerc heeft tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd gereden. Net als tijdens de eerste oefensessie was Leclerc in zijn Ferrari net iets sneller dan Max Verstappen. Beide Ferrari-rijders raakten echter de muur en het wordt afwachten of dit gevolgen heeft voor de rest van het raceweekend.

Lees verder

Eritreeër Biniam Girmay start na vijfde plaats in Harelbeke zondag ook in Gent-Wevelgem: "Nooit eerder fietste ik in deze regio"

Vijfde, op een zucht van het podium, na een loodzware E3 Saxo Bank Harelbeke. En zeggen dat de bijna 22-jarige Eritreeër Biniam 'Bini' Girmay als een figuurlijke maagd doorheen de Vlaamse Ardennen fietste. Er nog nooit een wedstrijd gereden, niet eens een verkenning gedaan, zo bleek achteraf. Maandag keert hij terug naar zijn thuisland, maar niet vooraleer zondag in Gent-Wevelgem Alexander Kristoff te vervangen. Als favoriet? Ja toch!

Lees verder

Team Antwerp verliest finale van Firstcaution 3X3 Trophy in Zurich

In het eerste internationaal tornooi van 2022 bereikte Team Antwerp, de nummer 4 op de worldranking, in het Zwitserse Zurich de finale. Die werd na een thriller nipt verloren van het Poolse Warschau.

Lees verder

KOPMAN. "Zoals Van Aert nu rijdt, is het wachten op Van der Poel om het Vlaamse voorjaar weer spannend te maken"

Geboren en getogen in de Kempense wielergrond en met meer dan een decennium ervaring in het peloton richt wielerjournalist Guy Van Den Langenbergh zijn eigenzinnige blik op de koers. Ook hij was opnieuw onder de indruk van Wout van Aert en zijn ploeg. "Vorig jaar was de sterkte/zwakte van Jumbo - Visma nog de achilleshiel van de Herentalsenaar in het Vlaamse voorjaar, in 2022 staat er een te benijden blok aan de start."

Lees verder

David Goffin gaat in tweede ronde in Miami kansloos onderuit tegen Pablo Carreno-Busta

David Goffin (ATP 70) is vrijdag op het ATP-tennistoernooi in het Amerikaanse Miami (hardcourt/8.584.055 dollar) in de tweede ronde kansloos onderuit gegaan tegen de Spanjaard Pablo Carreno-Busta (ATP 19). In 1 uur en 10 minuten werd het 6-3 en 6-2.

Lees verder

Kasper Asgreen pleit voor andere tactiek bij Quick Step-Alpha Vinyl: "Niet leuk om zo op je donder te krijgen"

Bezinnen en al dan niet het geweer van schouder veranderen. Quick Step-Alpha Vinyl moest niet voor het eerst dit jaar het ploegenspel van Jumbo-Visma ondergaan. Sterke man Kasper Asgreen (27) had ook geen verhaal tegen de duo-aanval van Jumbo-Visma. "Ze keerden de rollen om."

Lees verder

Gelegenheidskapitein Youri Tielemans heeft twee doelen: "Goede prestatie afleveren en winnen"

Youri Tielemans is zaterdag de gelegenheidskapitein van de Rode Duivels in de vriendschappelijke interland tegen Ierland. De middenvelder toonde zich vrijdag op de persconferentie ambitieus. "We willen morgen winnen en een goede prestatie afleveren", zei hij. "Enkel dan zullen we tevreden zijn."

Lees verder

Pech, pech en nog eens pech voor Lotto-Soudal in de E3: "Dit is nu eenmaal koers"

Een baaldag, zo kan je de E3 Saxo Bank Classic het best samenvatten voor Lotto-Soudal. Kopman Victor Campenaerts kreeg pech op het slechtst denkbare moment. Zijn spaak brak en Vocsnor moest van fiets wisselen vlak voor de Taaienberg waar Wout Van Aert de koers helemaal openbrak. Hij verloor veel tijd en van terugkomen was geen sprake meer.

Lees verder

Westerlo-spits Lyle Foster in actie met Zuid-Afrika

Lyle Foster, de 21-jarige spits van Westerlo, versierde zijn vierde cap voor Zuid-Afrika. Foster speelde 68 minuten in de oefeninterland tegen Guinee. De wedstrijd werd in Kortrijk gespeeld en eindigde op 0-0.

Lees verder

Oum Gouet (KV Mechelen) verliest met Kameroen in strijd om WK-ticket

In de Afrikaanse barrageduels voor het WK heeft Kameroen in de vooravond met 0-1 verloren van Algerije. Bij de thuisploeg speelde Samuel Oum Gouet (KV Mechelen) de volledige wedstrijd. Het enige doelpunt kwam op naam van de Algerijnse spits Islam Slimani (Sporting).

Lees verder

Emotionele Loena Hendrickx schaatst naar historische zilveren WK-medaille

Loena Hendrickx heeft op het WK kunstschaatsen in het Franse Montpellier de zilveren medaille gepakt. De kunstschaatster behaalde totaalscore van 217.70 op de korte + vrije kür. Enkel de Japanse Sakamoto bleef onze landgenote voor.

Lees verder

Salah zet Egypte op weg naar het WK en zorgt tegen Senegal voor revanche Afrika Cup-finale

De WK-kwalificaties voor de Afrikaanse landen zijn toe aan de laatste fase. De tien groepswinnaars verdelen in play-offs vijf WK-tickets. De heenwedstrijd tussen Egypte en Senegal eindigde op 1-0 voor Egypte. Wie anders dan Mo Salah schonk Egypte tegen Senegal revanche na de verloren Afrika Cup-finale een dikke maand geleden?

Lees verder