Doorgaan naar hoofdcontent

Songfestivalkandidaat over toestand in Oekraïne: “Mijn vriendin maakte vandaag molotovcocktails”

HLN
Songfestivalkandidaat over toestand in Oekraïne: "Mijn vriendin maakte vandaag molotovcocktails"
Ook Songfestivalinzendingen van Oekraïne hebben zich uitgesproken over de situatie in hun thuisland. Zowel de band Go_A, die vorige editie een hoge score behaalde, als de huidige kandidaat Kalush Orchestra hebben van zich laten horen.
Lees verder

LIVE TIRRENO. Merlier, Ewan en Cavendish aan het woord in langste etappe van de week
Daags na de openingstijdrit staat in Tirreno-Adriatico meteen de langste onderneming (219 kilometer) van de week op het menu. Onderweg liggen enkele bultjes, maar een massasprint lijkt onvermijdelijk. Op naar een koninklijke clash tussen Caleb Ewan, Mark Cavendish en onze landgenoot Tim Merlier? Volg alle ontwikkelingen hier live.
Lees verder

Dochter Steve Jobs tekent modellencontract
De jongste dochter van Apple-oprichter Steve Jobs gaat aan de slag voor modellenbureau DNA Model Management. Eve Jobs is daar in goed gezelschap: het bureau vertegenwoordigt ook onder meer Doutzen Kroes, Kaia Gerber en Emily Ratajkowski.
Lees verder

Philadelphia op dreef sinds komst Harden, Jokic pakt nieuwe 'triple-double'
Philadelphia heeft maandag in de NBA haar perfecte score met James Harden in het team kunnen vasthouden. De 76ers versloegen de Chicago Bulls met 121-106.
Lees verder

LIVE. Buitenlandse spelers in Rusland en Oekraïne mogen elders aan de slag - WK-barrageduel tussen Schotland en Oekraïne uitgesteld
De inval van Rusland in Oekraïne blijft ook op sportief vlak niet zonder gevolgen. De FIFA en de UEFA beslisten al om Rusland uit internationale voetbalcompetities te bannen en daar blijft het niet bij. Op deze pagina bundelen we al het sportgerelateerde nieuws omtrent de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
Lees verder

"Iemand die elke dag naar zijn rekeningen kijkt, wordt gek of paranoïde": drie BV's gunnen ons een blik in hun portemonnee
We vroegen drie bekende Vlamingen hoe zij omgaan met hun geld. CEO van Quick-Step Patrick Lefevere (67), Tia Hellebaut (43) en Fabrizio Tzinaridis (29) vertellen welke lessen ze hierover hebben meegekregen van thuis en waarin ze investeren. "Ik heb zwarte sneeuw gezien tijdens de coronacrisis. Daarom probeer ik nu te zorgen voor een financiële buffer."
Lees verder

Queen Elizabeth drukt steun aan Oekraïne uit met haar bloemstukken
De Britse Queen Elizabeth moet politiek neutraal blijven, maar toch drukte ze deze week haar steun uit voor de slachtoffers in Oekraïne. En dat deed ze met de hulp van haar bloemist.
Lees verder

Topantiquair Paul De Grande sluit toonzaal in Zeebrugge en verkoopt kasteel in Snellegem: "Maar met pensioen gaan? Ik ben nog maar 73..."
Topantiquair Paul De Grande (73) heeft zijn showroom in Zeebrugge definitief gesloten. Daarmee komt er na net geen vijf jaar een einde aan de antiekzaak aan de Vismijnstraat. "Het was één van de bekendste wandelroutes van de streek geworden, maar daarvoor doe je het natuurlijk niet", zegt De Grande, die ondertussen ook zijn kasteel in Snellegem verkocht. Aan zijn pensioen denkt hij evenwel nog niet, integendeel: "Ik zit boordevol plannen." Vanaf 13 juni kan iedereen van die plannen genieten.
Lees verder

Bereken hoe oud jouw rug echt is dankzij deze nieuwe tool. "Gemiddeld is hij 9 jaar ouder dan jij zelf bent"
Onze rug is gemiddeld negen (!) jaar ouder dan we zelf zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de hogeschool Howest. Het departement ergonomie ontwikkelde een tool waarmee je de leeftijd van jouw rug kan berekenen, zo kan je in één klap te weten komt wat je kan doen om het welzijn ervan te verbeteren. De NINA-redactie deed de test en was niet altijd klaar voor het antwoord.
Lees verder

Heb jij veel stress en een foute slaaphouding? Nieuwe ergonomische tool berekent hoe oud je rug is
Onze rug is gemiddeld negen (!) jaar ouder dan we zelf zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de hogeschool Howest. Het departement ergonomie ontwikkelde een tool waarmee je de leeftijd van jouw rug kan berekenen, zo kan je in één klap te weten komt wat je kan doen om het welzijn ervan te verbeteren. De NINA-redactie deed de test en was niet altijd klaar voor het antwoord.
Lees verder

"Zeg dat Verboomen slecht floot, in plaats van hem te besmeuren op basis van wat ordinair knip- en plakwerk op het internet"
Beerschot stelde zondag in de nasleep van de derby tegen Antwerp bij monde van voorzitter Francis Vrancken de integriteit van ref Nathan Verboomen in vraag. Maar wat Vrancken doet, is schadelijk, vindt onze journalist Niels Vleminckx. Lees hieronder in zijn opinie waarom.
Lees verder

'Twee Zomers'-actrices over controverse rond verkrachtingsscène: "Ik vind dat naast de kwestie"
'Twee Zomers'-actrices Ruth Becquart (45), An Miller (48) en Inge Paulussen (46) hebben in Humo gereageerd op de controverse rond de expliciete verkrachtingsscène in de reeks. "Dit hadden we niet zien aankomen", klinkt het bij de dames.
Lees verder

Schorsing en extra boete voor Alexander Zverev nadat hij racket stuk mepte op stoel umpire
De Duitse tennisser Alexander Zverev heeft een voorwaardelijke schorsing van acht weken gekregen plus nog een boete van 25.000 dollar (23.000 euro). Die straf van tennisbond ATP komt boven op de boete van 35.000 euro die de nummer 3 van de wereld al eerder was opgelegd voor zijn wangedrag eind februari bij het ATP-toernooi in het Mexicaanse Acapulco.
Lees verder

Peter Hoogland leert u alles over cryptomunten in nieuwe HLN-podcast
Na podcasts over true crime, voetbal en wielrennen, komt HLN nu met een podcast over geld. In 'Crypto in 1-2-3' loodst het presentatieduo Peter Hoogland en Kim Londers de luisteraars stapsgewijs door de wereld van crypto.
Lees verder

60-jarige fietser kritiek na aanrijding door auto
In Lichtervelde is vanmorgen een 60-jarige fietser uit Torhout levensgevaarlijk gewond geraakt nadat hij gegrepen werd door een auto. Dat gebeurde op het kruispunt van de Hazelstraat met de Roeselarebaan. De man werd ter plaatse gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees verder

Nu brandstofprijzen de hoogte inschieten: waar moet je op letten als je een tweedehands elektrische wagen koopt? "Vraag voor een lange testrit"
Door de oorlog in Oekraïne stijgen de gas- en olieprijzen naar recordhoogtes. Consumenten die op zoek zijn naar een tweedehands auto, zouden daarom ook wel eens kunnen kiezen voor een elektrische wagen, in plaats van een auto op diesel of benzine. Maar waar moet je dan precies op letten? Onze auto-expert Joost Bolle geeft advies: "Occasies van Tesla blijven peperduur."
Lees verder

Wat als je een reis hebt geboekt naar Rusland? "Je geld terugvragen voor een geplande reis in de zomer, kan niet zomaar"
Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt alle reizen naar Rusland ten strengste af. Maar wat als je al een reis naar het land hebt geboekt? Krijg je dan automatisch je geld terug? Veel hangt af van de manier waarop je hebt geboekt én de termijn, zo blijkt. "Wie boekte via een reisbureau, heeft nu een groot voordeel", zegt Koen van den Bosch van de Vereniging Vlaamse Reisbureaus aan Spaargids.be.
Lees verder

Jimmy zit in een rolstoel en zoekt met deze geniale video naar een date
De 21-jarige Jimmy Jan uit Australië brak zijn rug bij een skiongeval in 2021. Sindsdien zit hij in een rolstoel. Maar dat houdt hem niet tegen om op zoek te gaan naar de ware liefde. In bovenstaande video somt hij even alle voordelen op van daten met iemand in een rolstoel. Het is dus maar een kwestie van tijd voordat hij van straat is.
Lees verder

Handel in nikkel stilgelegd na prijsexplosie: grondstof voor elektrische voertuigen 250 procent duurder
Op de metalenbeurs in Londen is de handel in nikkel stilgelegd. De afgelopen twee dagen steeg de prijs met zo'n 250 procent naar een record van 100.000 dollar per ton. Nikkel is een belangrijke grondstof voor de batterijen die in elektrische voertuigen worden gebruikt. Rusland is verantwoordelijk voor 7 procent van de wereldwijde productie.
Lees verder

Gasprijs schiet verder omhoog door oorlog in Oekraïne, ook nieuw record voor stookolie
De Europese gasprijs is vanochtend met meer dan 30 procent gestegen door de vrees dat de oorlog in Oekraïne zal leiden tot verstoringen van de Russische gasleveringen aan Europa. De prijsstijging volgde op het dreigement van de Russische vicepremier Aleksandr Novak om de gasleveringen aan Europa op te schorten door pijplijn Nord Stream 1 buiten gebruik te stellen als het Westen de invoer van Russische olie gaat verbieden. De prijs voor een liter huisbrandolie (50S) stijgt morgen naar een nieuw record.
Lees verder