Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 6 maart 2022

Sint-Lievens-Houtem: Pop-up Bacchusmuseum 5 en 6 maart

Pop-up Bacchusmuseum 5 en 6 maart
Dit weekend is het Bacchus weekend!

Ter gelegenheid van het jubileum van de Bacchusfeesten slaan 'De orde der Bacchusprinsen' en de 'Bacchusgroep d'Houtemse vedetten' de handen in elkaar. Samen organiseren zij enkele feestelijke evenementen.

Breng zeker een bezoek aan het pop-up Bacchusmuseum ter ere van 75 jaar Bacchus.

Dit kan op zaterdag 5 maart van 13 tot 21 uur en zondag 6 maart van 10 tot 17 uur in de Parochiezaal van Bavegem, Kerkkouterstraat 60, 9520 Bavegem.
Lees verder

Lentedrink zondag 27 maart
Onze traditionele nieuwjaarsreceptie kon dit jaar niet plaatsvinden door de coronamaatregelen, daarom nodigen we alle Houtemnaars uit op zondag 27 maart van 11 uur tot 16 uur voor een Lentedrink onder de markthal op de markt. Voor de kinderen is er gratis animatie voorzien. 

Van 11 tot 12.30 uur zijn de dranken gratis, daarna zijn ze aan democratische prijzen t.v.v. het oudercomité van het Sint-Lievensinstituut. We klinken op een mooie lente en actieve zomer in Sint-Lievens-Houtem!

Er geldt geen mondmaskerplicht. Als de coronabarometer op dat moment op code geel staat, moet er normaal geen CST voorgelegd worden. De flyer is bedeeld samen met de infokrant van maart.

Lees verder

Water Challenge @home
Join For Water daagt je uit met de Water Challenge @home.

Gedurende 6 weken krijg je uitdagingen, tips of leuke opdrachten om je waterverbruik te verminderen. In de Water Challenge @home-Facebookgroep kan je de resultaten van de opdrachten delen met de andere deelnemers. Je kan meedoen met je gezin, partner, huisgeno(o)t(en) of alleen. Samen met andere enthousiastelingen bespaar je duizenden liters water en leer je heel wat bij over water. Het wordt een interactieve, leuke uitdaging voor jong en oud.

Inschrijven kan op www.waterchallenge.be. Op 22 maart – Wereldwaterdag – krijg je je eerste uitdaging!
Lees verder