Doorgaan naar hoofdcontent

Russische raketten vernielen materniteit en kinderziekenhuis in Marioepol: “17 gewonden waaronder vrouwen die aan h...

HLN
Russische raketten vernielen materniteit en kinderziekenhuis in Marioepol: "17 gewonden waaronder vrouwen die aan het bevallen waren"
Bij een Russische raketaanval op Marioepol in Oekraïne zou een materniteit en kinderziekenhuis geraakt zijn. Dat meldt het stadsbestuur van de belegerde havenstad. Regionaal gouverneur Pavlo Kyrylenko spreekt op dit moment van "zeventien gewonden, waaronder enkele vrouwen die aan het bevallen waren". "Er zijn geen kinderen bij, laat ons hopen dat het zo blijft", zegt hij. President Volodymyr Zelensky noemt de aanval een "gruweldaad".
Lees verder

Freya leeft 20 jaar met kanker en lanceert platform voor medepatiënten: "Soms wil je géén getuigenissen lezen"
"Van een zorgeloos leven waarin gezondheid geen issue was, kwam ik plots terecht in een wereld van zieke mensen." Een kankerdiagnose komt binnen als een mokerslag. Freya Rowaert (43) weet er alles van: ze leeft al twintig jaar met de ziekte. Vlak na je diagnose word je overspoeld met informatie, maar Freya vond dat het menselijke aspect daarin vaak miste. Daarom lanceerde ze zelf een platform. "Ik wil anderen geruststellen. Die onzekerheid en stress, dat is perfect normaal."
Lees verder

LIVE. De statistiek die de grootsheid van Courtois nógmaals in de verf zet - Kroos start bij Real
• Santiago Bernabéu • Aftrap: 21u • Real moet een 1-0-nederlaag zien op te halen • Wedstrijd live te bekijken op VTM2 vanaf 20u35
Lees verder

Evenepoel ziet Pogacar etappe kleuren in Tirreno: "Hopelijk wordt hij moe van al die aanvallen", Ewan sprint naar winst
Caleb Ewan heeft de derde etappe van Tirreno-Adriatico gewonnen. De Australiër toonde zich de snelste in een oplopende sprint en schonk Lotto-Soudal zo al haar negende overwinning van het seizoen. Tadej Pogacar spaarde zich daarnaast niet in de finale. Dankzij winst in de tussensprint nadert hij in de stand tot op drie seconden van Remco Evenepoel.
Lees verder

OPROEP. Wat doet u om het financieel te beredderen?
Nu de energiefacturen door het dak gaan: met welke concrete maatregelen probeert u financieel het hoofd boven water te houden? Hoe past u uw dagelijks leven aan? De redactie is op zoek naar uw verhaal. Het is welkom op katrien.de.meyer@persgroep.net. Vergeet uw telefoonnummer niet te vermelden.
Lees verder

Wout van Aert slaat met tijdritzege dubbelslag in Parijs-Nice: "Dit is wat ik al mijn hele leven doe: vechten tegen mezelf"
Sprinten, klimmen, hardrijden: Wout van Aert (27) kan alles. Maar tijdrijden kan hij misschien wel het best. Minder snel pak, wonde aan de knie, sterke concurrentie: het kon hem allemaal niet deren. De Kempenaar ging door de muur en pakte dagwinst en de gele trui.
Lees verder

"We zijn hier om Parijs-Nice te winnen met Primoz": Wout van Aert tempert ambities na tijdritzege én gele trui
Na drie podiumplaatsen is het eindelijk raak voor Wout van Aert in Parijs-Nice. Onze landgenoot trok na een bloedstollende tijdrit van 13,4 kilometer aan het langste eind. Primoz Roglic strandde op 2 seconden, Rohan Dennis op 6 tellen. Daarmee bezette Jumbo-Visma opnieuw het volledige podium. Wout van Aert neemt de gele leiderstrui over van ploegmaat Christophe Laporte.
Lees verder

Kourtney Kardashian onderging bizarre detox: twaalf dagen geen seks en geen koud eten
Je moet er wat voor over hebben om eruit te zien als Kourtney Kardashian (42). De realityster deelde met haar volgers dat ze onlangs een volledige detox van haar lichaam had gedaan. Daarvoor mocht ze twaalf dagen lang geen seks hebben en ook bepaalde dingen niet eten en drinken. Zelf noemde ze de ervaring gekkenwerk, al heeft de detox volgens haar ook "alles beter gemaakt".
Lees verder

Sneeuwwaarschuwing in Griekenland en Turkije, Turkish Airlines schrapt vluchten
Door voorspellingen van hevige sneeuwval in Turkije, heeft de luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines woensdag aangekondigd honderden vluchten te annuleren. Donderdag worden 205 verbindingen vanaf beide luchthavens in Istanboel afgeschaft, meldt de luchtvaartmaatschappij. Het gaat zowel om binnenlandse als internationale vluchten. Ook in Griekenland hebben de autoriteiten en meteorologen gewaarschuwd voor hevige sneeuwval.
Lees verder

Renate (46) uit Antwerpen probeert haar zoon Wessel (24) uit Oekraïne te halen: "Russen denken dat hij een spion is"
Renate Degryse (46), de Antwerpse mama die naar Oekraïne reed om haar gestrande zoon terug te halen, heeft na enkele bange dagen opnieuw contact gehad met Wessel (24). "Hij is nog niet gevorderd en is teruggekeerd naar het gezin in Preobrazhenka, waar hij elke dag pogingen onderneemt om er weg te komen. Het grote probleem is dat de Russen denken dat hij een spion is en ze weigeren om hem vrije baan te geven", zegt ze.
Lees verder

Tankstations luiden alarmbel: "We moeten boven de maximumprijs gaan of sluiten"
Brandstofprijzen swingen de pan uit, maar toch blijken tankstations in zwaar weer te zitten. Verschillende verlieslatende tankstations verkopen brandstof boven de maximumprijs. "Het is dat of sluiten", klinkt het bij VTM NIEUWS. Volg de uitzending hier live.
Lees verder

Tot dertien jaar cel voor moord op Franse priester in 2016
Een Parijse rechtbank heeft woensdag straffen van acht jaar tot dertien jaar cel uitgesproken tegen het drietal dat terechtstond voor de moord op priester Jacques Hamel, in juli 2016 in zijn kerk in Saint-Etienne-du-Rouvray bij Rouen.
Lees verder

Arrogant, vrouwenloper en dom agressief achter het stuur: Formule 1 neemt afscheid van een 'bad boy'
Hij ligt buiten. Genekt door zijn vader Dmitri, want hij en ene Vladimir Poetin zijn immers twee handen op één buik. Voor uw dienaar wordt het weer wat moeilijker om lekkere verhaaltjes te serveren. Met Nikita Mazepin verliest de Formule 1 haar geknipte bad boy. Arrogant, borsten betasten en dom agressief achter het stuur. Hij was of deed het allemaal.
Lees verder

Volkswagen vindt iconisch hippiebusje opnieuw uit voor elektrisch tijdperk
Het iconische hippiebusje is terug, weliswaar aangepast aan deze tijden. Volkswagen stelt vandaag zijn elektrische monovolume ID.Buzz voor, samen met de bestelwagen Cargo. Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn bekijkt alvast de nieuwe modellen. "Het uiterlijk is geïnspireerd door de Transporter-serie die al zeven decennia bestaat, maar onderhuids is er geen enkele band meer met de wagens van toen."
Lees verder

Nieuwe soap in de maak? Djokovic opgenomen in loting Indian Wells, maar in principe mag hij ook Verenigde Staten niet in
Novak Djokovic (ATP 2) krijgt er niet genoeg van. Na zijn dramatische soap in Australië probeert hij het nog maar eens. Hoewel niet-gevaccineerde buitenlanders niet toegelaten worden in Amerika, trok de Serviër zich niet terug uit Indian Wells en staat hij als tweede reekshoofd op de tableau. "Hij moet het fiat krijgen om het land binnen te mogen", aldus de organisatie.
Lees verder

Gent treurt om neuzenvrouw Nele Daman (59): "Het was een verdomd harde werker"
De Gentse neuzenvrouw Nele Damman is overleden, op 59-jarige leeftijd. De dame raakte bekend na de befaamde neuzenoorlog op de Gentse Groentenmarkt. Daar kwam ze bemiddelen tussen de twee kemphanen.
Lees verder

Nieuwe trailer voor het tweede seizoen van 'Bridgerton' toont glimp van nieuwe driehoeksverhouding
Over iets meer dan twee weken is het zover. Op 25 maart verschijnt het tweede seizoen van 'Bridgerton' op Netflix. Voor wie niet tot dan kan wachten, hebben we alvast goed nieuws. Het streamingplatform gaf op woensdag namelijk een nieuwe trailer voor het vervolg vrij.
Lees verder

Nederlandse partij Volt moet geschorste politica terug in fractie opnemen
De Nederlandse partij Volt moet Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan (44) opnieuw in de fractie opnemen. Dat heeft de kortgedingrechter van de rechtbank in Amsterdam beslist. Volt schorste Gündoğan na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag.
Lees verder

LIVE. Kroos start bij Real, Mbappé in de basis bij PSG - Protagonisten komen aan in Bernabéu
• Santiago Bernabéu (21u) • Ref: Danny Makkelie (NED) • Real moet een 1-0-nederlaag zien op te halen • Wedstrijd live te bekijken op VTM2 vanaf 20u35
Lees verder

Nieuwe clip van Stromae ligt onder vuur: dansers klagen over te lage vergoeding
Op dinsdag stelde Stromae (36) de muziekvideo van zijn nieuwe single 'Fils de joie' voor op zijn YouTube-kanaal. In de clip, waarin onze landgenoot een begrafenis voor een vermiste sekswerker organiseert, doen honderden figuranten mee. Een aantal van hen blijken echter niet tevreden te zijn over de omstandigheden waarin de videoclip is opgenomen.
Lees verder