Doorgaan naar hoofdcontent

Russisch leger verspreidt propagandavideo: tanks met Sovjetvlag en beelden luchtaanval

HLN
Russisch leger verspreidt propagandavideo: tanks met Sovjetvlag en beelden luchtaanval
Het Russische leger heeft deze propagandavideo verspreid. Op de beelden zie je tanks en andere voertuigen voorbijrijden. Eén van die tanks rijdt rond met een Sovjetvlag. Ook op de tweede dag van het conflict reed een tank rond met de Sovjetvlag. De vlag met hamer en sikkel verwijst naar de Sovjet-Unie en het communisme.
Lees verder

Man (57) die allereerste getransplanteerd varkenshart kreeg, is twee maanden later overleden
De 57-jarige man die twee maanden geleden als eerste mens een hart getransplanteerd kreeg van een genetisch aangepast varken is dinsdag - twee maanden na zijn operatie - overleden, meldt het ziekenhuis in de Amerikaanse stad Baltimore, waar de transplantatie plaatsvond. 'The New York Times' sprak vlak na de transplantatie van een "medische primeur, die hoop biedt voor honderdduizenden patiënten met falende organen".
Lees verder

Man die harttransplantatie van varken ontving overleden
De 57-jarige man die twee maanden geleden als eerste mens een hart getransplanteerd kreeg van een genetisch aangepast varken kreeg van een genetisch aangepast varken is overleden, meldt het ziekenhuis in de Amerikaanse stad Baltimore waar de transplantatie plaatsvond. 'The New York Times' sprak vlak na de transplantatie van een "medische primeur die hoop biedt voor honderdduizenden patiënten met falende organen".
Lees verder

Russische raketten vernielen materniteit en kinderziekenhuis in Marioepol: "Ook kinderen onder het puin"
Bij een Russische raketaanval op Marioepol in Oekraïne zou een ziekenhuis geraakt zijn. Dat meldt het bestuur van de belegerde havenstad. Volgens president Volodymyr Zelensky zouden er ook kinderen onder het puin liggen. Hij spreekt van een "gruweldaad".
Lees verder

Russische raketten vernielen kinderziekenhuis in Marioepol: "Verschillende kinderen onder puin"
Bij een Russische raketaanval op de Oekraïense stad Marioepol zou een kinderziekenhuis geraakt zijn. Dat meldt het stadsbestuur. Volgens president Volodymyr Zelensky zouden er verschillende kinderen onder het puin liggen. Zo meteen meer.
Lees verder

Russische raketten vernielen ziekenhuis in Marioepol: "Verschillende kinderen onder puin"
Bij een Russische raketaanval op Marioepol in Oekraïne zou een ziekenhuis geraakt zijn. Dat meldt het bestuur van de belegerde havenstad. Volgens president Volodymyr Zelensky gaat het om een materniteit en zouden er ook kinderen onder het puin liggen. Hij spreekt van een "gruweldaad".
Lees verder

Het maakt Wouts zege enkel straffer: zelfs zonder op maat gemaakt pak reed Van Aert iedereen naar huis
Zelfs met die verplichte groene trui knalde Wout van Aert (27) in Parijs-Nice iedereen naar huis. "Ik ben gesjareld", zei hij gisteren tussen lachen en huilen in over zijn aerodynamisch nadeel. En Victor Campenaerts - toch een kenner - schatte in dat Van Aert zonder zijn op maat gemaakt tijdritpak over dertien kilometer zo'n vijf seconden zou verliezen. Het maakt Wouts zege enkel straffer.
Lees verder

"Op het einde full gas" - Wout van Aert slaat dubbelslag: tijdritzege én gele trui, Jumbo-Visma bezet opnieuw volledig podium
Na drie podiumplaatsen is het eindelijk raak voor Wout van Aert in Parijs-Nice. Onze landgenoot trok na een bloedstollende tijdrit van 13,4 kilometer aan het langste eind. Primoz Roglic strandde op 2 seconden, Rohan Dennis op 6 tellen. Daarmee bezet Jumbo-Visma opnieuw het volledige podium. Wout van Aert neemt de gele leiderstrui over van ploegmaat Laporte.
Lees verder

LIVE TIRRENO. Pogacar sprokkelt drie seconden bij tussensprint en trekt door, Alaphilippe is mee
Daags na de knappe zege van Tim Merlier zijn de sprinters opnieuw aan het woord in Tirreno-Adriatico. En de Italianen haalden de mosterd bij Nokere Koerse, want na een verraderlijke finale vol rondpunten ligt de finish na 200 meter licht oplopende kasseien. Boekt Merlier een twee op twee? Of komt Caleb Ewan er vandaag wél uit? Op deze pagina hoeft u niets van de etappe te missen.
Lees verder

Ewan schenkt Lotto-Soudal zege in Tirreno-Adriatico, Pogacar toont zich in finale
Caleb Ewan heeft de derde etappe van Tirreno-Adriatico gewonnen. De Australiër toonde zich de snelste in een oplopende sprint en schonk Lotto-Soudal zo al haar negende overwinning van het seizoen. Tadej Pogacar spaarde zich daarnaast niet in de finale. Dankzij winst in de tussensprint nadert hij in de stand tot op drie seconden van Remco Evenepoel. Later meer.
Lees verder

Freya leeft al 20 jaar met kanker en lanceert platform voor medepatiënten: "Ik wil hen tips en tricks bieden"
"Van een zorgeloos leven waarin gezondheid geen issue was, kwam ik plots terecht in een wereld van zieke mensen." Een kankerdiagnose komt binnen als een mokerslag. Freya Rowaert (43) weet er alles van: ze leeft al twintig jaar met de ziekte. Vlak na je diagnose wordt je overspoeld met informatie, maar Freya vond dat het menselijke aspect daarin vaak miste. Daarom lanceerde ze zelf een platform. "Ik wil anderen geruststellen. Die onzekerheid en stress, dat is perfect normaal."
Lees verder

"We vonden zeven lijken in haar tuin": het straffe verhaal van Dorothea Puente, het 'omaatje' dat een seriemoordenaar bleek
Hoogst aimabel en een echte mensenvriend. Zo wordt Dorothea Puente omschreven door buren en kennissen. De dame op leeftijd schenkt regelmatig geld aan het goede doel en runt een pension voor minderbedeelden en mensen met een beperking. Tot de verdwijning van Alvaro Gonzales Montoya in 1988 haar ware aard blootlegt. "We vonden een been. Vingers. Verschillende lijken", vertelt een politiechef in de Netflix-reeks 'Worst Roommate Ever'. Een portret van één van de meest gewiekste seriemoordenaars van Amerika. "Ze zei dat ze 70 was, maar eigenlijk bleek ze slechts 50 te zijn."
Lees verder

Belgische factchecker geeft tips om valse beelden te herkennen: "Zelfs screenshots uit videogames worden gebruikt als zogenaamde oorlogsfoto's"
Maarten Schenk is factchecker bij Lead Stories, een bedrijf dat voor Facebook en TikTok werkt. Hij merkt dat veel mensen valse beelden delen over de oorlog in Oekraïne. "Er is veel propaganda langs beide kanten, maar sommige mensen proberen ook geld te verdienen door vals nieuws te verspreiden." Daarom geeft Schenk advies om te vermijden dat je zelf in de val trapt.
Lees verder

Oude of vervalste beelden en zelfs videogames worden misbruikt als propaganda of voor geldgewin: zo leer je fake van echt nieuws te onderscheiden
Maarten Schenk is factchecker bij Lead Stories, een bedrijf dat voor Facebook en TikTok werkt. Hij merkt dat veel mensen valse beelden delen over de oorlog in Oekraïne. "Er is veel propaganda langs beide kanten, maar sommige mensen proberen ook geld te verdienen door vals nieuws te verspreiden." Daarom geeft Schenk advies om te vermijden dat je zelf in de val trapt.
Lees verder

Kan stroompanne Tsjernobyl écht leiden tot stralingslek? "Geen radioactieve wolk zoals in '86"
Op de site van de voormalige kerncentrale in Tsjernobyl is een stroompanne ontstaan door beschietingen. Dat zou volgens Oekraïne tot een stralingslek kunnen leiden, maar hoe groot is die kans juist? Twee experts lichten toe.
Lees verder

'Slechtste huurders van het land' slaan achtste keer toe in 12 jaar: "De hele inboedel is vernield. Ze namen zelfs onze schilderijen van 12.000 euro mee"
Paars water in het bad, beschimmelde pizzaresten in bed, uitwerpselen van honden op het parket, vuilniszakken overal: het is maar een greep uit wat we aantreffen in het appartement van Nancy Easton (58) in het centrum van Oostende. De huisbazin is het jongste slachtoffer van Bart I. (47) en Nancy K. (44), wellicht de slechtste huurders van Oostende en de hele kust. "Hun werkwijze is telkens identiek. Ze komen aan in een chique bak, met vervalste loonbrieven, en wekken vertrouwen. Hun vernielingen kostten me 30.000 euro", zegt een tweede slachtoffer.
Lees verder

LIVE. Ook in Champions League onovertroffen: de statistiek die de grootsheid van Courtois nógmaals in de verf zet
• Santiago Bernabéu • Aftrap: 21u • Real moet een 1-0-nederlaag zien op te halen • Wedstrijd live te bekijken op VTM vanaf 20u35
Lees verder

Dienst Vreemdelingenzaken over chaos bij registratie Oekraïense vluchtelingen: "Regering wíst dat het hier te klein zou zijn"
Bij de chaos aan het voormalig Jules Bordet-ziekenhuis, rijzen tal van vragen. Had men de toestroom van Oekraïense vluchtelingen niet moeten zien aankomen? Kon men de registratie niet sneller en humaner laten verlopen? En vooral: hoe los je dit op? We vroegen het aan Wouter Van Herbruggen, woordvoerder van de Dienst Vreemdelingenzaken. "Ik hoop dat Staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi (CD&V) straks met een oplossing komt, want de rij wachtenden zal blijven groeien."
Lees verder

Voormalig kindster Amanda Bynes wil net als Britney Spears af van curatorschap en bedankt fans voor hun steun
De Amerikaanse actrice Amanda Bynes (35) staat al sinds 2013 onder het toezicht van haar moeder en artsen. Net zoals zangeres Britney Spears (40) wil ze die curatele opheffen. Enkele weken geleden diende ze een aanvraag in bij de rechtbank. Nu reageert ze ook op Instagram op het nieuws. Ze wil al haar fans bedanken voor de steun. Ook haar ouders steunen haar verzoek. Op 22 maart verschijnt de zaak opnieuw voor de rechtbank.
Lees verder

Kanye West post alweer vreemd gedicht op Instagram: "Wij mannen mogen niet huilen"
Kanye 'Ye' West (44) heeft alweer een inkijk gegeven in zijn privéleven door een nieuw gedicht over de dood op zijn Instagramprofiel te plaatsen. De rapper postte een stuk over het leven, vergelijkbaar met zijn recente 'Scheiding'-gedicht dat hij eerder al online zette. In beide gedichten lijkt hij te verwijzen naar zijn ex-vrouw Kim Kardashian (41) en hun kinderen North, Saint, Chicago en Psalm.
Lees verder