Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 maart 2022

Roman Abramovitsj en Oekraïense onderhandelaars vertoonden symptomen van vergiftiging: "Chemische stof of elektromag...

HLN
Roman Abramovitsj en Oekraïense onderhandelaars vertoonden symptomen van vergiftiging: "Chemische stof of elektromagnetische straling niet uitgesloten"
De Russische miljardair Roman Abramovitsj (55) was mogelijk het slachtoffer van vergiftiging. Dat bericht The Wall Street Journal vandaag. Ook het toonaangevende onderzoekscollectief Bellingcat bevestigt het nieuws. Onze experte Carolien van Nunen geeft bij VTM Nieuws meer uitleg. "Een chemische gif, een biologisch wapen of elektromagnetische straling zijn niet uitgesloten", aldus van Nunen.
Lees verder

Topdokter Joep Knol vond in Leuven de liefde van zijn leven: "Ik doe de geneeskunde, mijn vrouw doet al de rest"
"Ik heb wel eens een discjockey uit Ibiza en een ondernemer uit Griekenland op mijn operatietafel gehad." Patiënten komen van ver om zich door topdokter Joep Knol (51) te laten opereren. De boomlange professor is dan ook een wereldautoriteit in de colorectale chirurgie. In een interview vertelt hij hoe hij in ons land belandde, waarom hij z'n hart verloor aan de endeldarm en hoe het leven van een topdokter eruit ziet. "Die Porsche? Dat is een tweedehandsje."
Lees verder

Twee jongeren overvallen groepje studenten na feestnacht in Overpoort: "Ze lachten met voetbalploeg Waasland-Beveren"
Twee jongeren uit Beveren riskeren een celstraf voor een gewelddadige overval van enkele jongeren. Dat gebeurde in de zomer van 2021 na een feestnacht in de Overpoortstraat. In de Gentse rechtbank vertelden ze wat de aanleiding was: "Ze lachten met voetbalploeg Waasland-Beveren omdat ze het niet goed deden."
Lees verder

Joe Biden wil defensie-uitgaven VS in 2023 verder verhogen
De Amerikaanse president Joe Biden wil de defensie-uitgaven in het komende jaar verder verhogen. De ontwerpbegroting van de regering voorziet daarvoor 773 miljard dollar (704 miljard euro). Gezien het hoge inflatiepercentage betekent dit een kleine stijging ten opzichte van het voorgaande jaar. Volgens het Witte Huis zou het maandag gaan om een nominale verhoging van 9,8 procent ten opzichte van de begroting van 2021.
Lees verder

Gent is afval in Citadelpark beu en ruimt het voortaan niet meer op: "Hopelijk opent dit de mensen de ogen"
"De Groendienst is soms een halve dag bezig met het opruimen van zwerfvuil in parken. Dit pikken we niet langer. We gaan - als experiment - niet meer opruimen in het Citadelpark." Dat is een wel heel opvallend initiatief waar de stad Gent mee wil uitpakken. Of het effect zal hebben, valt af te wachten.
Lees verder

Twee depots PostNL nog verzegeld na inval politie: dit moet je doen als je pakje er nog ligt
De twee depots van PostNL in Wommelgem en Willebroek zijn maandagavond nog steeds verzegeld. PostNL heeft een nooddepot geopend, zegt woordvoerster Lies Florentie. De pakjes in de nog verzegelde depots kunnen voorlopig niet geleverd worden, weet VTM NIEUWS.
Lees verder

'Nachtwacht'-actrice Céline Verbeeck is ambassadrice van FACTS
Dit weekend vindt FACTS plaats, een tweedaags festival rond alles wat met films, series en games te maken heeft. De Belgische Comic-Con, zo je wil. Niemand minder dan Céline Verbeeck (32) is ambassadrice en zal het evenement plechtig openen.
Lees verder

VIDEO. "Die foto is ontploft": dit is het fotografenkoppel achter de wielerfoto van het jaar
U kon er de afgelopen dagen niet aan ontsnappen: de iconische foto met in de hoofdrol Wout van Aert en de slagers van slagerij Vande Walle tijdens de E3 Saxo Bank Classic. Het beeld is vastgelegd door de Amerikaanse wielerfotografe Ashley Gruber. Samen met haar wederhelft, Jered Gruber, vertoeft ze zes weken in Vlaanderen om het klassieke voorjaar in beeld te brengen. Wij kropen in het spoor van het Amerikaanse koppel tijdens Gent-Wevelgem.
Lees verder

Britse Queen beslist pas last minute of ze naar de memorial van Philip gaat
Buckingham Palace heeft meer details vrijgegeven over de gastenlijst van de herdenkingsdienst voor prins Philip, die morgen plaatsvindt. Heel wat vrienden, familie, vertegenwoordigers en politici zullen van de partij zijn, maar de aanwezigheid van de 95-jarige koningin is niet bevestigd.
Lees verder

Opnieuw vermoedens van wanpraktijken bij PostNL: van mensenhandel tot criminele organisatie
De federale gerechtelijke politie en sociale inspectie zijn maandagochtend opnieuw binnengevallen bij koerierbedrijf PostNL. Speurders controleerden in drie depots op inbreuken op de sociale wetgeving. De actie leek zich deze keer niet toe te spitsen op de chauffeurs, maar op hun leidinggevenden.
Lees verder

Hoe Oscars een Brugs kantje hadden én de hoofdrolspeelster van de avond daarvoor zorgde
Haar echtgenoot Will Smith ging tijdens de Oscars met alle aandacht lopen, maar dat Jada Pinkett Smith straalde in haar groene jurk was modekenners niet ontgaan. En die jurk blijkt een Brugs kantje te hebben. Het stuk uit de Jean Paul Gaultier- collectie is namelijk een ontwerp van Bruggeling Glenn Martens.
Lees verder

Alex Agnew en Philippe Geubels over de mop die chaos ontketende bij de Oscars: "Grap maken over ziekte mag. Op iemands gezicht slaan niet"
Of het een goeie grap was? Daarover kun je discussiëren, vinden Philippe Geubels en Alex Agnew. Maar over de slag die 'best actor' Will Smith daarna uitdeelde, zijn Vlaanderens bekendste komieken het roerend eens: dat was vér over de schreef. "Als we het normaal gaan vinden dat je meppen riskeert wanneer je met iets of iemand lacht, is het einde zoek."
Lees verder

Voor Philippe Geubels en Alex Agnew is het zo helder als pompwater: "Grap maken over ziekte mag. Op iemands gezicht slaan, dat mag niet"
Of het een goeie grap was? Daarover kun je discussiëren, vinden Philippe Geubels en Alex Agnew. Maar over de slag die 'best actor' Will Smith daarna uitdeelde, zijn Vlaanderens bekendste komieken het roerend eens: dat was vér over de schreef. "Als we het normaal gaan vinden dat je meppen riskeert wanneer je met iets of iemand lacht, is het einde zoek."
Lees verder

Dit zijn de grote uitdagingen waar Lorin Parys voor staat als CEO van de Pro League: "Geef mij vijf jaar"
De Pro League koos een politiek zwaargewicht om als CEO het profvoetbal te managen. Voor welke grote uitdagingen staat Lorin Parys en hoe wil hij zijn stempel drukken?
Lees verder

Dit zijn de grote uitdagingen waar Lorin Parys voor staat als CEO van de Pro League
De Pro League koos een politiek zwaargewicht om als CEO het profvoetbal te managen. Voor welke grote uitdagingen staat Lorin Parys en hoe wil hij zijn stempel drukken?
Lees verder

Lorin Parys wordt nieuwe Pro League-CEO en had zelfs al gesprek met Antwerp over Overmars: "Ze leren uit wat er gebeurd is"
De Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering van de Pro League hebben Lorin Parys aangesteld als nieuwe CEO van de Pro League. Parys legt vanaf 1 april zijn politieke taken neer en begint dan bij de Pro League. Hij had intussen ook al een gesprek met Antwerp over Marc Overmars.
Lees verder

Dries Mertens deelt innige foto van Ciro Romeo en Kat Kerkhofs: "Allerbelangrijkste in onze opvoeding is dat hij het grootste respect voor vrouwen heeft"
Dries Mertens heeft een nieuwe foto gedeeld van zijn zoontje Ciro Romeo, die vorige zaterdag ter wereld kwam. Ciro Romeo ligt in zijn bedje in het ziekenhuis van Napels, naast Kat Kerkhofs. "Het allerbelangrijkste in onze opvoeding is dat hij het grootste respect voor vrouwen heeft. Dankjewel lieverd dat je zo'n sterke vrouw bent", schrijft de Rode Duivel bij de foto.
Lees verder

Rechter VS: "Trump pleegde wellicht misdrijf rond verkiezingen"
De voormalige Amerikaans president Donald Trump heeft waarschijnlijk een misdrijf begaan toen hij het parlement (Congres) "op onzuivere wijze" probeerde te belemmeren de uitslag van de presidentsverkiezingen vast te stellen. Na een toespraak van Trump op 6 januari 2021 trok een menigte richting het Amerikaanse parlement en bestormde het gebouw.
Lees verder

BV 24/7. Babygeluk met Dries en Kat en elegantie troef voor Viktor en Sarah
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Griekenland betaalt tegen eind april schuld aan het IMF terug
Tegen eind april gaat Griekenland het laatste deel van zijn schuld aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aflossen, nadat de bevoegde instanties van de eurozone hiertoe groen licht hadden gegeven. Dat is vandaag vernomen bij een Griekse bron dicht bij het dossier. Met die terugbetaling hoopt het land zijn imago op de schuldenmarkt te verbeteren.
Lees verder