Doorgaan naar hoofdcontent

Robert Milkins stunt en wint op z’n 46ste allereerste groot snookertoernooi: “Waar dit ineens vandaan komt, weet ...

Robert Milkins stunt en wint op z'n 46ste allereerste groot snookertoernooi: "Waar dit ineens vandaan komt, weet ik niet"

De 46-jarige Engelsman Robert Milkins heeft met de Gibraltar Open zijn eerste rankingtitel op zijn palmares geschreven. In Gibraltar versloeg hij zijn landgenoot Kyren Wilson met 4-2.

Lees verder

Brand legt NBA-wedstrijd uur lang stil: hele zaal geëvacueerd, duel hervat zonder fans

Memphis heeft zaterdag titelverdediger Milwaukee met 127-102 geklopt in de NBA. Na een 95-110 nederlaag tegen Brooklyn is Miami niet langer leider in de Eastern Conference. Opvallend, de wedstrijd tussen Toronto en Indiana (131-91) werd iets minder dan een uur stilgelegd nadat een speaker bovenin de Scotiabank Arena vuur had gevat.

Lees verder

Wielericoon Tony Martin veilt olympische medaille voor oorlogsslachtoffers

Viermalig wereldkampioen tijdrijden Tony Martin veilt zijn enige olympische medaille voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. De 36-jarige Duitser wil met zijn zilveren medaille van de individuele tijdrit op de Spelen van Londen 2012 graag 20.000 euro ophalen. Dat verklaart hij in Bild am Sonntag.

Lees verder

LIVE GENT-WEVELGEM. Volg de koers hier op de voet!

Het Vlaamse wielervoorjaar bereikt stilaan zijn hoogtepunt. Na de E3 Saxo Bank Classic van vrijdag staat vandaag met Gent-Wevelgem de volgende klassieker op het menu. Wout van Aert is wederom de grote favoriet om zichzelf op te volgen. Bij de dames behoort Lotte Kopecky tot het kransje topfavorieten. Staat in Gent-Wevelgem zowel bij de mannen als de vrouwen de Belgische kampioen straks te blinken op het hoogste schavotje of kan een concurrent roet in het eten gooien? Volg de koers hier LIVE!

Lees verder

Wout Poels stapt met maagproblemen af in slotrit Ronde van Catalonië

De Nederlander Wout Poels heeft vanwege last aan de maag de remmen dichtgeknepen in de slotrit van de Ronde van Catalonië. Dat meldt zijn team Bahrain Victorious zondag op Twitter.

Lees verder

Wout van Aert wil ook scoren in Gent-Wevelgem, maar: "Ik was eigenlijk wel moe toen ik vanmorgen opstond"

Wout van Aert stond Sporza nog even te woord voor de start van Gent-Wevelgem aan de Menenpoort in Ieper. "Het wordt een leuke koers omdat ze onvoorspelbaar is", aldus Van Aert.

Lees verder

Darter Kim Huybrechts overleeft comeback en brult het uit van geluk

Kim Huybrechts (PDC 36) had het in de eerste ronde van de Players Championship 8 niet onder de markt met Berry van Peer (PDC 89). 'The Hurricane' kwam 5-3 voor, maar zag de Nederlander een beslissende leg afdwingen. Daarin gooide Huybrechts zich dankzij een dubbel 16 naar de winst. En of het hem deugd deed. De Antwerpenaar brulde als een leeuw.

Lees verder

Snowboarder Seppe Smits keert na zoveelste blessure terug en haalt eindelijk nog eens een Wereldbekerfinale

Snowboarder Seppe Smits is zondag op de achtste plaats geëindigd in de finale van de laatste wereldbekermanche slopestyle van het seizoen in het Zwitserse Silvaplana. Hij vierde dit weekend zijn rentree in competitie nadat hij eind vorig jaar een sleutelbeenbreuk opliep.

Lees verder

LIVE. Wat kan Lotte Kopecky in Gent-Wevelgem?

De vrouwen rijden Gent-Wevelgem na de mannen. Onze Belgische kampioene Lotte Kopecky kan opnieuw meedoen voor de prijzen. Wie mag de handen in de lucht steken? Volg het hier LIVE!

Lees verder

Biniam Girmay na historische zege in Gent-Wevelgem: "Ongelooflijk dat ik deze koers win"

Wielergeschiedenis geschreven door de 21-jarige Biniam Girmay. De Eritreeër klopte in de sprint Christophe Laporte. "Ongelooflijk, maar tijd om terug naar huis te gaan, want ik mis m'n vrouw en dochter", aldus Girmay.

Lees verder

Wout van Aert had niet de beste benen: "Laporte wordt niet geklopt omdat hij minder snel is"

Wout van Aert (Jumbo-Visma) toonde zich zondag in Gent-Wevelgem weer als één van de beteren in de koers, maar kon die vorm niet doortrekken met de zege. Zijn ploegmaat Christophe Laporte werd wel tweede. "Hij wordt niet geklopt omdat hij minder snel is."

Lees verder

Van reusachtige graffiti in Antwerpen tot heroïsche wielerfoto: Wout van Aert verheven tot kunst

Wout van Aert is een fenomeen op twee wielen en ook dit seizoen bevestigt de Belgische kampioen zijn buitengewone vorm. Twee keer schoot hij al raak. Een straffe solo in de Omloop Het Nieuwsblad en een weergaloze koppeltijdrit met superknecht Christophe Laporte in de E3 Saxo Bank Classic. Voor fans redenen genoeg om de Keizer van Herentals te eren met prachtige kunstwerken.

Lees verder

Lawrence Visser beleefde voetbalsprookje van Christian Eriksen vanop eerste rij: ""Goed om je terug te zien", zei ik hem"

Een scenarist had dit niet durven verzinnen. 287 dagen na zijn hartstilstand scoorde Christian Eriksen (30) bij zijn rentree voor Denemarken. Hij is nu helemaal terug. Een Belg beleefde het sprookje op de eerste rij.

Lees verder

Max Verstappen wint GP van Saudi-Arabië na fantastisch duel met Charles Leclerc en neemt revanche

Max Verstappen heeft in Saudi-Arabië zijn eerste race van het jaar gewonnen. De Nederlander moest bijna de hele race achtervolgen, maar in de slotfase slaagde hij er na een heerlijk gevecht met Charles Leclerc nog in om de zege te pakken: pure reclame voor de sport. Carlos Sainz mocht als derde man mee het podium op.

Lees verder

KOPMAN. "Het Antwerps wielrennen floreert: als het voor Van Aert een keertje niet lukt, is er nog Dries Van Gestel"

Geboren en getogen in de Kempense wielergrond en met meer dan een decennium ervaring in het peloton richt wielerjournalist Guy Van Den Langenbergh zijn eigenzinnige blik op de koers. In Gent-Wevelgem viel Dries Van Gestel uit Arendonk hem op met een knappe derde plaats. "Van Gestel zal nooit tot het kransje topfavorieten voor de grootste wedstrijden behoren maar ­bewijst jaar op jaar dat hij een meer dan waardevol renner is."

Lees verder

Spektakelstuk krijgt pijnlijk slot: Telenet Giants Antwerp lijdt eerste thuisnederlaag in Elite Gold

In een zinderende Lotto Arena verloor Telenet Giants Antwerp na een spektakelwedstrijd met twee verlengingen van ­Gro­ningen (93-95). Meteen de eerste nederlaag in eigen midden in de Elite Gold. De Giants nemen het nu twee keer tegen ZZ Leiden op. Willen ze nog een rol van ­betekenis spelen in de Elite Gold, dan is alleen een twee op twee voldoende.

Lees verder

Historische feestbeelden bij Intermarché-Wanty-Gobert: "Wajoo! Dit is niet te geloven"

Intermarché-Wanty-Gobert staat niet al te vaak op het podium van een klassieker. Laat staan op het hoogste trede. En al zeker niet met een 21-jarige belofte die op enkele dagen tijd de wielergeschiedenis heeft herschreven. Dat moet dan ook gevierd worden. Met een biertje van de sponsor en een traditioneel winnaarsliedje in het hotel, terwijl de ploegleidersauto net na de overwinning net niet afgebroken werd.

Lees verder

Rupel Boom: spelerslonen februari nog niet betaald

Vreugde op het veld zondag bij Rupel Boom na de 2-1-zege tegen Patro Eisden, maar ernaast is de situatie minder rooskleurig. De spelers wachten nog altijd op hun loon van februari en dat is behoorlijk onrustwekkend.

Lees verder

Joeri Poelmans tekent nieuw contract bij Lierse K. in... een hoogtewerker

Na Pieter De Schrijver en Guillaume De Schryver verlengde met Joeri Poelmans een derde spelers uit de huidige kern zijn contract bij Lierse. De 26-jarige linksback onder­tekende een nieuwe verbintenis tot medio 2024.

Lees verder

De leider is even de lijder: kapitein Tielemans niet op de afspraak tegen Ierland

Wat is er loos met Youri Tielemans (24)? De Brusselaar is voorbestemd om de leider te worden van een nieuwe lichting Duivels, maar sinds het EK heeft hij het moeilijk. Ook tegen Ierland gaf de middenvelder niet thuis, hoewel hij de kapitein was van de spelers met minder dan 50 caps. Komt het door de transferperikelen en legt hij zichzelf te veel druk op? "Ik wil ook tegen Burkina Faso spelen."

Lees verder

Vandaag Pro Legue-vergadering over competitieformat en nieuwe CEO

Te midden van het Rode Duivels-geweld komt de Pro League vandaag samen. Twee belangrijke onderwerpen staan op de planning: het competitieformat en een update over de zoektocht naar een nieuwe CEO.

Lees verder

En zeggen dat hij nog nooit van de Kemmelberg gehoord had: Biniam Girmay fietst zich de geschiedenisboeken in

Biniam Girmay bedong gisteren een plekje in de geschiedenisboeken. De ­21-jarige Eritreeër was al de teddybeer bij Intermarché - Wanty Gobert, maar manifesteert zich nu ook als het paradepaardje van de formatie van Hilaire Van der Schueren. "Hij beseft wat hij voor het Afrikaanse continent betekent, maar dat zadelt hem niet met druk op. Alles glijdt van hem af", zegt performance manager Aike Visbeek.

Lees verder

Arendonkenaar Dries Van Gestel bevestigt goede vorm in Gent-Wevelgem: "Verwacht geen stoute uitspraken van mij"

Tot vlak voor de aankomstlijn mocht Arendonkenaar Dries Van Gestel dromen van een klassieke overwinning. Samen met winnaar Biniam Girmay, runner-up Christophe Laporte en Jasper Stuyven spurtte hij voor de zege.

Lees verder

Wel verloren, geen paniek: Wout van Aert niet ontevreden met tweede plaats voor Jumbo - Visma

Geen bloemen voor Jumbo - Visma. Ondanks meerdere pogingen geraakte kopman Wout van Aert niet uit de greep van het peloton, schaduw­kopman Christophe Laporte werd in de spurt om de eerste plaats gevloerd door de verrassende Biniam Girmay. Eindconclusie: goed gereden, niet gewonnen.

Lees verder

Quick.Step - Alpha Vinyl ziet zijn kopmannen genekt door pech: "Het mag nu wel een keer stoppen"

Een kettingbreuk, een leegloper, een valpartij… Het is niet in Gent - Wevelgem dat de miserie ophield bij Quick-Step Alpha Vinyl. De ploeg had niemand bij de eerste dertig. "Je kan het flauwe excuses noemen, maar het ís wel zo."

Lees verder

De Rondebarometer: hoe staan de topfavorieten er voor?

Nog zes dagen tot de Ronde van Vlaanderen. Brugge - De Panne, E3 en Gent - Wevelgem zijn de revue gepasseerd. Wie zit op schema? Wie moet zich zorgen maken? Wie is nu al topfavoriet? Een rondje langs de grote namen.

Lees verder

Alpecin - Fenix wilde geen spurter opofferen in de finale: "Er is geen probleem Merlier - Philipsen"

Tim Merlier spurtte in Wevelgem ongenaakbaar… naar de zesde plaats. Een gemiste kans voor Alpecin - Fenix, waar alleen Gianni Vermeersch er alles aan deed om de vier vluchters nog bij te halen. Had die andere topper Jasper Philipsen dan niet moeten meehelpen? "Neen", antwoordde die. "We kozen ervoor om ze allebei te laten sprinten", aldus manager Philip Roodhooft. "Er is geen probleem Merlier - Philipsen."

Lees verder

Kangoeroes Mechelen scoort drie op een rij in Elite Gold

Kangoeroes Mechelen boekte in de Elite Gold een derde opeen­volgende overwinning en nestelt zich nog wat steviger op de tweede plaats. "We waren defensief sterk", zei uitblinker Wen Mukubu.

Lees verder

Noor Vidts en Nafi Thiam: "Meng onze talenten en we zijn een héél goede atlete"

Zich met elkaar vergelijken: ze houden er niet van. Liever leggen ze de focus op hun eigen parcours. Maar ter gelegenheid van de Gouden Spike, waar Nafi Thiam voor de achtste keer met de hoofdprijs aan de haal ging en Noor Vidts de Zilveren Spike kreeg, konden we het Belgische koninginnenkoppel van de meerkamp toch wat vragen over elkaar voorleggen. "Ik zou de speerwerparm van Nafi wel willen", zegt de wereldkampioene in zaal. "En ik zou het talent van Noor voor de 800 meter willen", repliceert de tweevoudige olympische kampioene.

Lees verder

Aristide Bancé, ex-speler van Lokeren en nu teammanager van Burkina Faso: "Als we België kloppen, gaat dat de wereld rond"

Hij is nog geen haar veranderd. Cultspits van Lokeren Aristide Bancé (37) is nu de teammanager van Burkina Faso. "De Rode Duivels zijn een inspiratiebron."

Lees verder

Eliot Matazo kan zich morgen met Jonge Duivels plaatsen voor EK 2023: "Veel jongens van onze generatie mogen dromen van de echte Duivels"

Enchanté Eliot Matazo (20). Blok beton op het middenveld van Monaco én een van de ruwe diamanten bij onze Jonge Duivels, die zich morgen tegen Denemarken kunnen plaatsen voor het EK U21 van volgend jaar. "Één punt is genoeg", weet Matazo. "Maar wij zijn België: wij willen overal winnen."

Lees verder