Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 maart 2022

Quick.Step-Alpha Vinyl komt er opnieuw niet aan te pas: “Asgreen is onze enige hoop voor de Ronde”

HLN
Quick.Step-Alpha Vinyl komt er opnieuw niet aan te pas: "Asgreen is onze enige hoop voor de Ronde"
De E3 Harelbeke was niet top, Gent-Wevelgem was niet goed, en Dwars door Vlaanderen was ronduit slecht. Bij Quick.Step-Alpha Vinyl kunnen ze niet meer ontkennen dat ze met een probleem zitten. "Dit is ons voorjaar niet. Voor de Ronde hebben we maar één kopman meer: Asgreen." Of tovert de ploeg nog een konijn uit de hoed? Eén keer raden wie gisteren ging trainen op de Oude Kwaremont.
Lees verder

Verkiezingen Hongarije: de 'Viktator' oog in oog met de verenigde oppositie
De Hongaarse premier Viktor Orban, hét boegbeeld van de Europese populistische rechterzijde, staat zondag voor zijn grootste verkiezingsuitdaging sinds hij in 2010 aan de macht kwam. Bij de parlementsverkiezingen probeert een bonte alliantie van zes partijen "de Viktator" hieltje te lichten en het land opnieuw naar de Europese mainstream te loodsen. Toch lijkt Orban de beste kaarten te hebben.
Lees verder

Football Talk. Jonge Duivels plaatsen zich voor het EK 2023 - Ruud van Nistelrooy nieuwe trainer van PSV
Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu heeft PSV het ook officieel bevestigd. Ruud van Nistelrooy volgt, vanaf de zomer, Roger Schmidt op als coach van de Eindhovenaren. De huidige trainer van Jong PSV tekende een contract tot en met medio 2025 in Eindhoven. "Ik heb jaren naar dit moment toegewerkt", zegt de 45-jarige oud-topspits. "Ik ben trots en overtuigd dat ik er klaar voor ben om een leidende rol in te nemen bij mijn club."
Lees verder

BV 24/7. De metamorfose van Gert en de badpakkencollectie van Bab Buelens
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Speciaal een camper gekocht om elke week gemiddeld 10 uur te rijden naar trainingen en wedstrijden, maar het is gelukt: Noor (17) mag mee naar het WK ijshockey
Noor Meulebrouck (17) uit Kuurne mag binnen enkele dagen als enige West-Vlaamse mee naar het WK ijshockey. Ze werkt er keihard voor, verzekeren haar ouders. Noor moet zo vaak ver weg voor trainingen en wedstrijden - met afstanden tot 7 uur rijden tot in het Duitse Hannover- dat het gezin Meulebrouck nu een camperbusje gekocht heeft om de verplaatsingen wat aangenamer te maken. "Zo kan ik wat rusten voor ik weer een paar uur naar huis terug moet rijden", zegt papa Frank.
Lees verder

Kuurnse Noor (17) mag naar WK ijshockey in Bulgarije: "Trainingen zijn vaak ver, dus kochten ouders camper"
Binnen enkele dagen mag Noor Meulebrouck (17) uit Kuurne als enige West-Vlaamse mee naar het WK ijshockey. Ze werkt er keihard voor. Noor is zo vaak uren onderweg naar trainingen en wedstrijden in het buitenland, dat het gezin Meulebrouck nu een camperbusje gekocht heeft om de verplaatsingen wat aangenamer te maken. "Zo kan ik wat rusten na een lange rit", zegt papa Frank.
Lees verder

Russische gevechtsvliegtuigen die Zweeds luchtruim schonden, hadden nucleaire wapens aan boord
Twee van de vier Russische gevechtsvliegtuigen die op 2 maart het Zweedse luchtruim schonden, waren uitgerust met kernwapens. Dat meldt de Zweedse nieuwszender 'TV4'. Volgens de zender was de schending een opzettelijke daad van de Russen, die als doel hadden om Zweden te intimideren.
Lees verder

Tom Parker van The Wanted op 33-jarige leeftijd overleden
De Britse zanger Tom Parker, bekend van de boyband The Wanted, is op 33-jarige leeftijd overleden. Dat laat zijn weduwe Kelsey Parker weten op Instagram.
Lees verder

Bruce Willis stopt op 67-leeftijd met acteren na afasie-diagnose
Bruce Willis (67) stopt met acteren. De Amerikaan kreeg onlangs te horen dat hij lijdt aan afasie, een taalstoornis die het gevolg is van niet aangeboren hersenletsel.
Lees verder

Bruce Willis (67) stopt met acteren na afasiediagnose
Bruce Willis (67) stopt met acteren. De Amerikaan kreeg onlangs te horen dat hij lijdt aan afasie, een taalstoornis die het gevolg is van een niet-aangeboren hersenletsel.
Lees verder

Twee Franse kinderen overleden en tientallen anderen ziek door E. coli in pizza's - ook in België terugroepactie
In Frankrijk hebben gezondheidsautoriteiten een link gevonden tussen de sterke stijging van het aantal besmettingen met de E. colibacterie en diepvriespizza's van het merk Buitoni. Twee besmette kinderen zijn overleden, tientallen anderen raakten zwaar ziek, meldt het Franse nieuwsagentschap AFP vandaag. Ook in België riep het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) dergelijke pizza's terug.
Lees verder

Cercle-fans organiseren rouwmoment ter nagedachtenis van betreurde Miguel Van Damme
Vanavond om 19u vond er aan het Jan Breydelstadion een bijeenkomst plaats ter herdenking van de dinsdag overleden Miguel Van Damme (28). De doelman van Cercle verloor na meer dan vijf jaar de oneerlijke strijd tegen leukemie. Het rouwmoment kwam er op initiatief van enkele supporters en de jeugdwerking van de club. Om 19u16 klonk er luid applaus - een verwijzing naar het rugnummer 16 van Van Damme.
Lees verder

Volg hier het rouwmoment ter nagedachtenis van betreurde Miguel Van Damme
Vanavond om 19u vindt er aan het Jan Breydelstadion een bijeenkomst plaats ter herdenking van de dinsdag overleden Miguel Van Damme (28). De doelman van Cercle verloor na meer dan vijf jaar de oneerlijke strijd tegen leukemie. Het rouwmoment, dat u op deze pagina kan volgen, komt er op initiatief van enkele supporters en de jeugdwerking van de club.
Lees verder

PostNL breekt stilte over gerechtelijke actie: "Ik vind het idioot wat er de afgelopen dagen gebeurd is"
"Ik vind het idioot wat er gebeurd is", zegt Liesbeth Kaashoek, topvrouw bij PostNL. Het koeriersbedrijf breekt voor de eerste keer de stilte over de gerechtelijke acties en hun Belgische top die in de cel zit. PostNL is kwaad op het Belgische gerecht, omdat ze in het ongewisse worden gelaten. "Ik ben heel erg boos, omdat mijn mensen daar vastzitten. Ze zitten met vier in een cel, krijgen één maaltijd per dag. Dit zijn normaal de mensen die ervoor zorgen dat er elke dag pakjes bij de mensen thuis in België terechtkomen."
Lees verder

Topvrouw PostNL doorbreekt stilte over gerechtelijke actie: "Ik vind het idioot wat er de afgelopen dagen gebeurd is"
"Ik vind het idioot wat er gebeurd is", zegt Liesbeth Kaashoek, topvrouw van de divisie pakketten en logistiek bij PostNL. Het koeriersbedrijf breekt voor de eerste keer de stilte over de gerechtelijke acties en hun Belgische top die in de cel zit. PostNL is kwaad op het Belgische gerecht, omdat ze in het ongewisse worden gelaten. "Ik ben heel erg boos, omdat mijn mensen daar vastzitten. Ze zitten met vier in een cel, krijgen één maaltijd per dag. Dit zijn normaal de mensen die ervoor zorgen dat er elke dag pakjes bij de mensen thuis in België terechtkomen."
Lees verder

Madieke na ingepikte date en intieme kus in 'De Bachelor': "Ik kan niet geloven hoeveel jaloezie er was"
Nog zeven aanbidsters zetten in 'De Bachelor' op Play4 alles op alles om het hart van Fabrizio (29) te veroveren. Een opvallende kandidate is de Nederlandse Madieke (28), die dankzij haar witte roos een date kon afsnoepen van concurrente Margaux (21). "Ik kon niet blijven wachten", vertelt ze in een gesprek over jaloezie en een mogelijke toekomst met Fabrizio. En wat vindt ze ervan dat de Bachelor met verschillende vrouwen zoent?
Lees verder

Inflatie op hoogste niveau in 39 jaar: wat betekent dit voor uw loon, uw aankopen, spaarboekje en woonlening?
Een nieuwe, nóg duurdere maand breekt aan. De stijgende inflatie in ons land kent geen einde en bedraagt nu 8,31 procent, en dat zullen we voelen. Maar zijn er ondertussen ook producten die goedkoper worden? Krijgen we hierdoor nu meer rente op ons spaargeld? En wat met de immer zo lage rentevoeten voor een woonlening? Hoofdeconoom Koen De Leus van BNP Paribas Fortis licht toe.
Lees verder

OPROEP. Lijdt u net zoals Bruce Willis aan afasie? Laat het ons weten
Bruce Willis (67) stopt met acteren. De Amerikaan kreeg onlangs te horen dat hij lijdt aan afasie, een taalstoornis die het gevolg is van een aangeboren hersenletsel. HLN is op zoek naar Vlamingen die eveneens aan afasie lijden. Is dat bij u of één van uw dierbaren het geval? Laat het ons weten via frederik.jacobs@dpgmedia.be en vergeet uw naam en gsmnummer niet te vermelden. Alvast bedankt!
Lees verder

Voortaan kortere zomervakantie in Franstalig België
Kinderen in Franstalig België starten het schooljaar 2022-2023 op maandag 29 augustus en eindigen het op 7 juli 2023. Daar heeft het Frans gemeenschapsparlement vanavond mee ingestemd. Daarmee wordt de zomervakantie officieel ingekort.
Lees verder

Opioïdencrisis: Florida schikt voor 878 miljoen dollar met farmabedrijven
De Amerikaanse staat Florida heeft voor in totaal 878 miljoen dollar (787 miljoen euro) aan schikkingen getroffen met apotheekketen CVS en drie geneesmiddelenproducten in verband met de opioïdencrisis in de Verenigde Staten. Daardoor vermijden de bedrijven, die expliciet ontkennen overtredingen te hebben begaan, vervolging.
Lees verder