Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 maart 2022

Plek voor 60.000 man: Alex Agnew gaat deze zomer op festivalterrein Werchter optreden

HLN
Plek voor 60.000 man: Alex Agnew gaat deze zomer op festivalterrein Werchter optreden
Alex Agnew (49) heeft bijzonder nieuws. De comedian maakte zonet bekend dat hij deze zomer op het festivalterrein van Werchter zal gaan optreden. Hij brengt er op 18 juni zijn nieuwe show, 'Wake Me Up When It's Over'.
Lees verder

"Grootste comedyshow ooit": Alex Agnew gaat deze zomer op festivalterrein Werchter optreden
Alex Agnew (49) heeft bijzonder nieuws. De comedian maakte zonet bekend dat hij deze zomer op het festivalterrein van Werchter zal gaan optreden. Hij brengt er op 18 juni zijn nieuwe show, 'Wake Me Up When It's Over'.
Lees verder

VN telden al 1,73 miljoen vluchtelingen uit Oekraïne
Sinds de Russische aanval op Oekraïne op 24 februari zijn ruim 1,73 miljoen mensen dat land ontvlucht, meldt VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Dat zijn er op 24 uur tijd goed 200.000 meer. De organisatie herhaalt op Twitter dat dit nu de snelst groeiende vluchtelingencrisis in Europa is sinds de Tweede Wereldoorlog. "De komende dagen zullen nog miljoenen andere levens verwoest worden, behalve als er een onmiddellijk einde komt aan dit zinloze conflict."
Lees verder

Zo beschermt Poetin zichzelf: 24/7 omringd door zijn 'musketiers', voorproevers en gigantische atoombunker onder Moskou
Nadat een Amerikaanse senator enkele dagen geleden de Russen weinig subtiel opriep om hun president uit de weg te ruimen, heeft nu ook een in Californië wonende Russische zakenman een prijs van 1 miljoen dollar op Vladimir Poetins arrestatie gezet. Al zal de Russische president zelf daar zijn slaap niet voor laten. Zeker nu de wereld hem uitspuwt, wordt hij op alle mogelijke manieren beschermd. Met lijfwachten die een 'license to kill' hebben en voorproevers die eerst zelfs de kleinste snack gifvrij moeten verklaren, lijkt Poetin onbereikbaarder en onkwetsbaarder dan ooit.
Lees verder

LIVE TIRRENO. Dowsett topt Cerny - Doet Remco Evenepoel een gooi naar de eerste leiderstrui?
Een dag later dan Parijs-Nice gaat in Italië vandaag Tirreno-Adriatico van start. De 'Koers van de Twee Zeeën' begint met een individuele tijdrit van 13,9 kilometer. Spek naar de bek van Remco Evenepoel, al is de concurrentie met onder meer Filippo Ganna en Tadej Pogacar niet min. Doet onze landgenoot een gooi naar de eerste leiderstrui? Op deze pagina volgt u de race tegen de klok op de voet.
Lees verder

Pro-Oekraïense activisten plaatsen bord met "Zelensky-straat" voor Russische ambassade in Washington
Activisten hebben een nieuw straatbord gezet voor de Russische ambassade in de Amerikaanse stad Washington D.C. Op het bord staat "President Zelensky-straat". Daarmee willen de activisten hun steun aan de Oekraïners en hun president Volodymyr Zelensky uitdrukken. "Het is een symbolisch gebaar", aldus Claude Taylor, de voorzitter van de activistenorganisatie 'Mad Dog PAC'.
Lees verder

Disciplinair onderzoek naar Russische turner die pro-oorlogssymbool op podium toont naast Oekraïense rivaal: "Schokkend"
Controverse op de Wereldbeker turnen in het Qatarese Doha. De Russische gymnast Ivan Kuliak (20) won brons op de brug en verscheen met een pro-oorlogssymbool op het podium. Nota bene terwijl de Oekraïner Illia Kovtun, die goud veroverde, slechts een half metertje verder stond. De internationale atletiekfederatie reageert ontstemd en eist een disciplinair onderzoek.
Lees verder

Disciplinair onderzoek naar Russische turner die pro-oorlogssymbool op podium toont terwijl hij naast Oekraïense rivaal staat: "Schokkend"
Controverse op de Wereldbeker turnen in het Qatarese Doha. De Russische gymnast Ivan Kuliak (20) won brons op de brug en verscheen met een pro-oorlogssymbool op het podium. Nota bene terwijl de Oekraïner Illia Kovtun, die goud veroverde, slechts een half metertje verder stond. De internationale atletiekfederatie reageert ontstemd en eist een disciplinair onderzoek.
Lees verder

Acht maanden cel voor bedreigen van Bart Somers, Tim Pauwels en Geert Meyfroidt
De correctionele rechtbank van Leuven heeft vandaag Marcel H. veroordeeld voor bedreigingen aan Vlaams minister Bart Somers, VRT-journalist Tim Pauwels en intensivist Geert Meyfroidt. De beklaagde stuurde mails van een anoniem mailadres waarin hij volgens het openbaar ministerie onder andere dreigde met het in brand steken van Bart Somers.
Lees verder

Kunnen stereotiepe karakters in 'Couples Therapy' nog wel?
Het lijkt erop dat Nicolas Caeyers (29) goed op weg is om na het kleine scherm ook je tv-scherm te veroveren. Hij presenteert niet alleen 'We Like to Party' op VTM GO, maar speelt nu ook mee in de nieuwe sketch-reeks 'Couples Therapy', die vanaf vrijdag 4 maart te zien zal zijn op Streamz. "Ik laat alle kansen gewoon op mij afkomen en ik doe wat ik graag doe" vertelt hij aan onze reporter Jarne.
Lees verder

Zoë Kravitz stapt met 'The Batman' uit schaduw van ouders: "Ik heb me vaak geschaamd als papa me van school haalde"
Met een muziekster als vader en een talentvolle actrice als moeder kon het bijna niet anders: Zoë Kravitz (33) moest wel doorbreken. En toch. Hoewel ze nu schittert naast Robert Pattinson (35) in 'The Batman', heeft Kravitz een hele weg moeten afleggen voor ze zo'n grote rol te pakken kreeg. Een rol waarvoor ze zwaar moest trainen én haar eetstoornissen onder controle moest houden. "Mijn vader datete een hele resem supermodellen. Ik keek naar mezelf, en ik voelde me minderwaardig."
Lees verder

Opnieuw stakingsacties bij Amazon in Duitsland
De vakbond Verdi heeft maandag opgeroepen om in verschillende logistieke centra van webwinkel Amazon in Duitsland het werk neer te leggen. Aanleiding is de "equal pay day" en Internationale Vrouwendag morgen/dinsdag, waarbij geijverd wordt voor gelijk loon voor mannen en vrouwen.
Lees verder

Wat betekent die Nutri-Score op de verpakking nu écht? "Vaak telt die score voor 100 gram, maar wie smeert er nu zoveel boter op zijn boterham"
De kans dat je sinds 2018 in de rekken van de supermarkt actief kijkt naar de Nutri-Score op de verpakkingen om te kiezen welk voedingsmiddel je koopt, is groot. Wijst een A-score altijd op een gezond product en een E-score op het tegenovergestelde, of moeten we toch een tikkeltje kritischer zijn? "Zelfs frieten uit de diepvries krijgen een A-score", klinkt het bij Dirk Lemaître van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten. "Wanneer je die frieten na aankoop bakt in vet, krijg je al een ander gezondheidsverhaal." Hij legt uit hoe je die schaal juist interpreteert en waar je best rekening mee houdt tijdens het winkelen.
Lees verder

Wat betekent die Nutri-Score op de verpakking nu eigenlijk écht? "Vaak telt die score voor 100 gram, maar wie smeert er nu zoveel boter op zijn boterham"
De kans dat je sinds 2018 in de rekken van de supermarkt actief kijkt naar de Nutri-Score op de verpakkingen om te kiezen welk voedingsmiddel je koopt, is groot. Maar hoe zit het precies met de basis achter die score? Wijst een A-score altijd op een gezond product en een E-score op het tegenovergestelde, of moeten we toch een tikkeltje kritischer zijn? "Zelfs frieten uit de diepvries krijgen een A-score", klinkt het bij Dirk Lemaître van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten. "Wanneer je die frieten na aankoop bakt in vet, krijg je al een ander gezondheidsverhaal." Hij legt uit hoe je die schaal juist interpreteert en waar je best rekening mee houdt tijdens het winkelen.
Lees verder

Charles Michel vraagt in gesprek met Poetin om vijandelijkheden te stoppen
In een telefoongesprek met de Russische president Vladimir Poetin heeft Europese Raadsvoorzitter Charles Michel hem gevraagd de "vijandelijkheden" tegen Oekraïne te stoppen en burgers vrije doorgang te geven.
Lees verder

Had de tirade van Gheysens effect op de Antwerp-spelers? "Als voorzitter tekeer gaat, worden de anderen van de kaart geveegd"
Harde woorden, een klop op tafel. Maar heeft een tirade van de voorzitter, zoals Paul Gheysens bij Antwerp zondag, wel effect op een spelersgroep? Een psychologisch achtergrondverhaal. "Nainggolan verdedigt de coach. Dat wil veel zeggen."
Lees verder

Russische agent veegt vredesboodschap van andere Russen gewoon weg
Lang niet alle Russen staan achter Poetins beslissing om Oekraïne aan te vallen. Dat maakt deze video uit het Russische Krasnojarsk duidelijk. Enkele mensen schrijven er de boodschap 'geen oorlog' in de sneeuw. Maar daar wil de Russische agent niets van weten. Met zijn voeten veegt hij de vredesboodschap weg.
Lees verder

LIVE PARIJS-NICE. Jakobsen, Van Aert en Bennett na waaiergeweld snelste mannen voorin, wie wint tweede rit?
In België spreken we sinds vandaag over code geel, maar in Parijs-Nice geeft het waaiergevaar code rood aan. Het peloton krijgt de wind zowat de hele dag in de zij en dus zijn de renners beter op hun hoede - zéker na de show die Wout van Aert gisteren met z'n Jumbo-Visma-ploegmaats Roglic en Laporte opvoerde. Doet Van Aert ook vandaag mee om de knikkers? Op deze pagina hoeft u niets van het spektakel te missen.
Lees verder

Hackerscollectief Anonymous laat oorlogsbeelden zien op Russische Netflix en televisiezenders
Het hackerscollectief Anonymous heeft verschillende Russische streamingdiensten en tv-kanalen gehackt. De hackers lieten op al deze kanalen oorlogsbeelden uit Oekraïne zien.
Lees verder

Oekraïense verpleger breekt voor de camera: "Mijn gezin moet in kelders schuilen door jullie, stinkende monsters!"
In de havenstad Mykolaiv, dicht bij de bezette stad Cherson, is de menselijke tol zwaar. Een verpleger breekt voor de camera van CNN. Hij is afkomstig uit de Krim, maar zijn vrienden daar geloven de Russische propaganda. Hij is dan ook hard voor hen: "Mijn gezin moet in kelders schuilen door jullie, stinkende monsters!"
Lees verder