Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 5 maart 2022

Pamela Anderson vertelt eigen verhaal op Netflix

Pamela Anderson vertelt eigen verhaal op Netflix

Het verhaal van Pamela Anderson en haar huwelijk met drummer Tommy Lee wordt momenteel verteld in de Hulu-reeks Pam & Tommy (bij ons te zien op Disney+). Maar die serie is gemaakt zonder inspraak van haarzelf. De reeks focust vooral op de beruchte sekstape van het koppel die werd gestolen en verspreid.

Lees verder

Russische aanval op kerncentrale internationaal veroordeeld

China en het Verenigd Koninkrijk hebben hun ongerustheid geuit over de Russische aanval op Zaporozje, de grootste kerncentrale van Europa. De brand is inmiddels geblust en had geen impact op het stralingsniveau. Russische troepen bezetten de kerncentrale, maar het personeel blijft de reactoren controleren.

Lees verder

Bewakingscamera filmt hoe Russische artillerie kerncentrale onder vuur neemt

Na hevige gevechten heeft het Russische leger de controle opgeëist over de kerncentrale van Zaporozje. Bij de gevechten werden lichtkogels en artillerieschoten afgevuurd. Dat blijkt uit bovenstaande beelden van een bewakingscamera. Er brak ook even brand uit in een trainingscentrum, maar die zou intussen geblust zijn.

Lees verder

Minstens 30 doden bij bomaanslag op moskee in Pakistan

Bij een bomaanslag op een moskee in Peshawar, in het noordwesten van Pakistan, zijn minstens 30 mensen om het leven gekomen. Er zijn zeker 60 gewonden.

Lees verder

Dieselprijzen aan de pomp stijgen tot meer dan twee euro per liter

Diesel (B7) tanken wordt vanaf morgen duurder. De wettelijke maximumprijs per liter stijgt in een klap met 15,7 eurocent naar 2,084 euro, zo meldt de FOD Economie. Dat is een nieuw record.

Lees verder

Russische tv-zender neemt symbolisch afscheid in laatste uitzending

Meer en meer onafhankelijke tv-zenders worden in Rusland de mond gesnoerd. Zo nam tv-zender Dosjt, die donderdag uit de ether werd gehaald in Rusland, live afscheid met de hele crew. Ze eindigden hun laatste uitzending met een fragment van het Zwanenmeer, een verwijzing naar 1991. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Amerikaanse straaljager uit Zuid-Chinese Zee gevist

De Amerikaanse F-35 die in januari neerstortte in de Zuid-Chinese Zee, is terug boven water gehaald. De VS wilden het vliegtuig zo snel mogelijk terug in handen krijgen uit angst voor spionage.

Lees verder

'Alle zieke kinderen moeten zo snel mogelijk Oekraïne uit'

De laatste dagen arriveren in Lviv terminaal zieke kinderen uit de belegerde gebieden. Ze moeten zo snel mogelijk in het buitenland raken. Dokter Roman Kizyna slaapt al drie nachten niet. 'Nu lukt het nog net, straks zullen we moeten triëren wie mag vertrekken en wie niet.'

Lees verder

Zwerfvuil bestaat vooral uit peuken en blikjes

Sigarettenpeuken maken het grootste aandeel zwerfvuil uit, maar in gewicht en volume zijn blikjes het meest vertegenwoordigd. Zo blijkt uit het zwerfvuilonderzoek van de Vlaamse afvalmaatschappij Ovam.

Lees verder

'Zelenski overleefde al drie moordaanslagen'

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft de afgelopen week drie moordaanslagen overleefd. Dat meldt de Britse krant The Times. Hij kwam in het vizier van een Tsjetsjeens moordcommando, schrijft ook The Washington Post.

Lees verder

Bekerfinale tussen AA Gent en Anderlecht vindt plaats op Paasmaandag

AA Gent en Anderlecht nemen het op maandag 18 april om 15 uur tegen elkaar op in de finale van de Croky Cup. Dat is beslist na overleg tussen de verschillende betrokken partijen.

Lees verder

Waarom een liter diesel nu evenveel kost als anderhalve liter Coca-Cola

Voor een liter diesel betaalt u 2 euro, een record. De oorlog in Oekraïne, een zwakke euro en een krappe oliemarkt maken dat ruwe olie uitgedrukt in euro's nog nooit zo duur was. Beterschap is niet meteen in zicht.

Lees verder

Live | Premier De Croo: 'Vanaf maandag code geel, vrijwel alle coronamaatregelen vervallen'

Vanaf maandag vervallen de meeste coronamaatregelen in België. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie.

Lees verder

Overzicht | Dit zijn de veranderingen in code geel

Ons land zal komende maandag al overschakelen op code geel van de coronabarometer. Dan gelden bijna geen beperkingen meer.

Lees verder

Brusselse kinderdagverblijven vragen structurele verandering

Enkele Brusselse kinderdagverblijven gaan samen actie voeren om structurele veranderingen te vragen voor een kwalitatieve kinderopvang. Ze vragen betere omkadering voor medewerkers uit de sector.

Lees verder

Julie Vanloo gaat in Italië spelen

Basketbalster Julie Vanloo zet haar carrière voort bij het Italiaanse Akronos Libertas Moncalieri. Dat maakte ze vrijdagmiddag bekend op Instagram. Vanloo verliet het Russische Krasnoyarsk omwille van de Russische inval in Oekraïne.

Lees verder

Luca School of Arts zet samenwerking stop met docent die beschuldigd werd van grensoverschrijdend gedrag

De Luca School of Arts Brussel zet de samenwerking stop met een docent die recent was aangeworven, nadat duidelijk werd dat hij een historiek zou hebben van ongepast gedrag als docent bij een vorige werkgever. De man was eerder al op non-actief gezet.

Lees verder

Onbestuurbare rakettrap ingeslagen op de maan

Een onbestuurbare rakettrap van drie ton is vrijdag ingeslagen op de maan. Dat meldt space.com.

Lees verder

David Goffin brengt België op voorsprong in Davis Cup na moeizame zege

David Goffin (ATP 68) heeft het Belgische Davis Cup-team op een 1-0 voorsprong gezet in de confrontatie met Finland. De Belgische nummer één haalde het in drie sets (7-5, 3-6 en 6-3) van Otto Virtanen, pas de nummer 405 van de wereld.

Lees verder

Rusland geeft persvrijheid nekschot met censuur en celstraf

Rusland maakt binnenlandse en buitenlandse media monddood met een nieuwe censuurwet. BBC en NOS nemen drastische maatregelen voor hun correspondenten. Wie geeft Russen nog een blik op de wereld, en de wereld een blik op Rusland?

Lees verder

En toen brak, in alle stilte, het rijk der vrijheid aan

Bijna precies twee jaar na de eerste lockdown vallen zo goed als alle coronamaatregelen weg. Alleen mondmaskers en CO2 -meters zullen nog opduiken, tenminste tot de zomer.

Lees verder

'Horrorpraktijken die verder gaan dan oorlogsrecht toelaat'

Hoe langer Oekraïne weerstand biedt, hoe meedogenlozer de Russische bombardementen worden. Het Russische leger schrikt er zelfs niet voor terug de omgeving van een kerncentrale te beschieten.

Lees verder

Duur puntenverlies voor KV Mechelen na gelijkspel op Stayen

Indien KV Mechelen nog een sprankel hoop koesterde op een plek bij de top 4, dan deed het gisteren een slechte zaak bij STVV. De top 8 veiligstellen wordt nog wat meer het hoofddoel.

Lees verder

Het geheim van Van Goghs laatste schilderij

Een bijzondere Radar bieden we u op het einde van deze week Krokusvakantie. Het is jarenlang een raadsel geweest: het laatste schilderij van Van Gogh. Dat er 'boomwortels' op staan, dat wisten we. En dat hij ze geschilderd heeft vlak voordat hij zelfmoord pleegde ook. Maar waar had hij ze geschilderd? Bijna 130 jaar bleef het een mysterie. Tot nu.

Lees verder

Het geheim van Van Goghs laatste schilderij

Een bijzondere Radar bieden we u op het einde van deze week krokusvakantie. Het is jarenlang een raadsel geweest: het laatste schilderij van Van Gogh. Dat er 'boomwortels' op staan, dat wisten we. En dat hij ze geschilderd heeft vlak voordat hij zelfmoord pleegde ook. Maar waar had hij ze geschilderd? Bijna 130 jaar bleef het een mysterie. Tot nu.

Lees verder

Ratten in de val
Lees verder

'Alle zieke kinderen moeten zo snel mogelijk Oekraïne uit'

Terminaal zieke kinderen uit de belegerde gebieden stromen toe in het kinderziekenhuis van Lviv. Van daaruit vertrekken ze naar andere landen. 'Nu lukt het nog net om voor iedereen een plaats te vinden, straks moeten we triëren.'

Lees verder

Ongehoord | 'Ik heb in de bijbel niets gevonden over de bankencrisis, noch over BHV'

Lees verder

Oorlog in Oekraïne

Extreem zware sancties, smeekbedes van wereldleiders, niks lijkt de Russische president Vladimir Poetin op andere gedachten te kunnen brengen: Oekraïne moet op de knieën. 'Het Westen is al jaren bezig met het creëren van een anti-Rusland aan onze grenzen. Dat zullen we vernietigen,' verklaarde hij. De zware Russische bombardementen op de grote Oekraïense steden eisen steeds meer burgerslachtoffers. Al meer dan een miljoen mensen sloegen op de vlucht. Verwacht wordt dat dat aantal tot tien miljoen kan oplopen. Wie blijft, moet schuilen of vechten. De Standaard brengt een dagelijks verslag van het conflict in foto's.

Lees verder

Overzicht vannacht | Marioepol omsingeld - bedrijfsleven en journalisten verlaten Rusland

Afgelopen nacht kreeg vooral de havenstad Marioepol het hard te verduren. Door nieuwe wetten en sancties trekken journalisten en bedrijven zich terug uit Rusland. Een overzicht.

Lees verder

Welke wapens zien we eigenlijk op die vele amateurbeelden? Militair expert legt uit

Rusland rolt zijn militair materieel uit over Oekraïne in de hoop dat het door de knieën gaat. Beelden van raketinslagen op flatgebouwen en explosies in woonwijken halen dagelijks het nieuws. Maar wat zien we eigenlijk op die beelden? Johan Gallant, professor Wapensystemen en Ballistiek van de Koninklijke Militaire School, licht toe.

Lees verder

Noord-Korea vuurt opnieuw raket af

Noord-Korea heeft een projectiel afgevuurd naar de Japanse Zee. Dat hebben de Zuid-Koreaanse en Japanse autoriteiten gezegd. Het zou gaan om een nieuwe test met een ballistische raket.

Lees verder