Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 maart 2022

Onze reporter heeft dezelfde aandoening als Jada Pinkett-Smith: “Zo’n grap kan pijnlijk zijn"

HLN
Onze reporter heeft dezelfde aandoening als Jada Pinkett-Smith: "Zo'n grap kan pijnlijk zijn"
Jada Pinkett-Smith heeft alopecia, een aandoening waar je kale plekken van krijgt. Daarom scheert de vrouw van acteur Will Smith haar haar kort, en daarom deed het pijn toen komiek Chris Rock op het Oscar-podium met haar kapsel lachte. Onze reporter Sander Van den Broecke heeft ook alopecia. "Het was niet veel meer dan jeuk voor mijn al redelijk afgebrokkeld ego. Maar dat het bij sommige mensen echt pijn doet, kan ik me goed voorstellen."
Lees verder

LIVE. Peter Sagan past na reeks tegenvallende koersen voor de Ronde van Vlaanderen
Peter Sagan zal komende zondag niet aan de start van de Ronde van Vlaanderen staan, zo meldt de Franse sportkrant L'Équipe. De Slovaak presteert onder de verwachtingen - in Gent-Wevelgem haalde hij zelfs de finish niet - en in overleg met zijn ploeg TotalEnergies beslist de drievoudige wereldkampioen nu dus om te passen voor Vlaanderens Mooiste.
Lees verder

Als deze man je volgt, dan staat Poetin op het punt om je te vermoorden
De Russische dissident Boris Nemtsov werd al tien maanden geschaduwd door een FSB-agent toen hij in 2015 stierf. Officieel werd de man die eigenlijk op de stoel van Vladimir Poetin had moeten zitten, vermoord door een groepje Tsjetsjenen zonder duidelijk motief. Maar dat precies dezelfde FSB-agent ook drie andere vijanden van Poetin volgde alvorens zij het slachtoffer werden van moordpogingen, werpt nu een ander licht op zijn lot.
Lees verder

300.000 keer op zoek naar het juiste woord: 'Woordle' populairste puzzel in HLN-app
De Vlaamstalige variant van het populaire spel 'Wordle' is immens populair in onze app en op onze website. In 'Woordle' moet je in zes stappen het woord van de dag raden. Sinds de lancering werd het spel al 300.000 keer gestart.
Lees verder

OPROEP. Onthaalouder of kinderbegeleider die vrijdag zal staken in Brussel?
Normaal gezien zouden kinderbegeleiders en onthaalouders vorige week al in Brussel protesteren voor het kabinet van Vlaams minister Wouter Beke (CD&V), maar door de komst van de Amerikaanse president Joe Biden ging dat niet door. Vrijdag is het wel zover. Dan hopen uitbaters en medewerkers van kinderdagverblijven en crèches gehoord te horen. Ze eisen onder andere meer erkenning en loon naar werken. Het wordt een van de eerste officiële keren dat de sector het werk neerlegt.
Lees verder

Nederlandse tentoonstelling "Rondom Mondriaan" geeft ogen, maar ook oren en neus de kost
Het Kunstmuseum in Den Haag opent zaterdag een nieuwe tentoonstelling over Piet Mondriaan, die 150 jaar geleden werd geboren. De expositie "Rondom Mondriaan", samengesteld door directeur Benno Tempel en conservator Caro Verbeek, gaat verder dan kunstwerken aan de muur. Bezoekers zullen naast hun ogen ook hun oren en neus de kost kunnen geven.
Lees verder

Het internet van Nele, de kamelenbulten en de patat-imitatie: dit zijn de grappigste memes van 'De Mol'
Het tiende seizoen van 'De Mol' zorgt op Twitter voor een stroom aan grappige quotes en memes. Wij zetten elke week de leukste op een rij.
Lees verder

Treinverbinding tussen Finland en Rusland stopgezet: "Niet langer gepast in het licht van de sancties"
De treinverbinding tussen de Finse hoofdstad Helsinki en het Russische Sint-Petersburg is maandag opgeschort. Hiermee komt voorlopig een einde aan een van de laatste treinverbindingen tussen de EU en Rusland.
Lees verder

Football Talk. Christian Eriksen kapitein in oefenduel tegen Servië - Mancini wil aanblijven als coach van Italië
Dinsdagavond neemt Denemarken het in het Parken-stadion in Kopenhagen op tegen Servië. Voor het eerst sinds zijn hartstilstand in de EK-wedstrijd tegen Finland, keert Eriksen terug naar de plek des onheils. Bondscoach Kasper Hjulmand maakte bekend dat Eriksen de aanvoerdersband zal dragen. Al gaf Hjulmand wel toe dat Kasper Schmeichel, de kapitein afgelopen zaterdag tegen Nederland, met het idee kwam.
Lees verder

"Roman Abramovitsj en Oekraïense vredesonderhandelaars vertoonden symptomen van vergiftiging"
De Russische miljardair Roman Abramovitsj (55) was mogelijk het slachtoffer van vergiftiging. Dat bericht The Wall Street Journal vandaag. Ook het toonaangevende Bellingcat bevestigt het nieuws.
Lees verder

Topdokter Joep Knol kiest voor kwalitatieve chirurgie: "Tijdens de behandeling wordt iemand even familie van mij"
"Ik heb wel eens een discjockey uit Ibiza en een ondernemer uit Griekenland op mijn operatietafel gehad." Patiënten komen van ver om zich door topdokter Joep Knol (51) te laten opereren. De boomlange professor is dan ook een wereldautoriteit in de colorectale chirurgie. In een interview vertelt hij hoe hij in ons land belandde, waarom hij z'n hart verloor aan de endeldarm en hoe het leven van een topdokter eruit ziet. "Die Porsche? Dat is een tweedehandsje."
Lees verder

Nieuw seizoen 'De Cooke & Verhulst Show' wordt meteen het laatste
Het finale seizoen van 'De Cooke & Verhulst Show' gaat binnenkort van start op Play4. Dat wordt meteen het allerlaatste.
Lees verder

"Hij schoot als een raket naar voor": 'Wuyts & Boonen' keken met open mond naar de machtsontplooiing van Van Aert op de Kemmelberg
Door de historische zege van Biniam Girmay in Gent-Wevelgem raakte ze wat ondergesneeuwd. Maar de machtsontplooiing van Wout van Aert tijdens de laatste beklimming van de Kemmelberg was evenzeer indrukwekkend. In 'Wuyts & Boonen' bespreekt Stijn Vlaeminck de krachttoer met onze vaste analisten én met Jumbo-Vismaploegleider Grischa Niermann.
Lees verder

Hoe het grootste moment uit zijn carrière voor Will Smith uitdraaide op een fiasco
De Oscar voor de beste mannelijke hoofdrol: het had de bekroning van zijn opmerkelijke carrière kunnen worden, maar dat was het niet voor Will Smith (53). Hij sloeg de presentator op zijn gezicht na een pijnlijke grap over zijn zieke vrouw Jada en verliet de Oscars in tranen. "Liefde laat je gekke dingen doen."
Lees verder

Courtois geniet met vriendin op het strand van Fuerteventura, Lukaku loopt oude bekende tegen het lijf: zo brengen onze sterren hun vrije dagen door
Enkel Rode Duivels met minder dan 50 caps voor het vriendschappelijke tweeluik Ierland-Burkina Faso, dat wil dus zeggen dat onze gevestigde waarden enkele vrije dagen krijgen. En die weten ze maar al te goed te benutten ook. Thibaut Courtois vertoeft met zijn Mishel op het strand van Fuerteventura, Romelu Lukaku ontmoette ex-ploegmaat Mbark Boussoufa, Kevin De Bruyne zag zijn beste vriend een aanzoek doen in Parijs, Dries Mertens werd zaterdavond papa en Axel Witsel past op de kindjes nu... vrouw Rafaella aan het rallyrijden is. Een bloemlezing.
Lees verder

"Moldavië niet bereid tot akkoord over Transnistrië"
De besprekingen over een regeling rond de separatistische Moldavische regio Transnistrië liggen stil. Volgens de Russischgezinde regio zijn de Moldavische autoriteiten niet bereid tot een constructieve dialoog. Dat heeft Vitaly Ignatyev, minister van Buitenlandse Zaken van de niet-erkende republiek maandag gezegd in een interview met de grootste Transnistrische tv-zender, na een gesprek vorige week met de voorzitter van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), de Poolse minister van Buitenlandse Zaken Zbigniew Rau.
Lees verder

KOERS KORT. Tim Wellens rijdt Dwars door Vlaanderen - Lutsenko breekt sleutelbeen en schouder bij val, voorjaar voorbij
Tim Wellens verschijnt dan toch aan de start van een Vlaamse klassieker dit voorjaar. De 30-jarige renner van Lotto-Soudal neemt woensdag deel aan Dwars door Vlaanderen. "Nadat Tim niet aan de Omloop kon deelnemen stond hij te popelen om dit voorjaar minstens één keer de Vlaamse kasseien aan te raken. Samen met de ploeg werd besloten om Dwars door Vlaanderen aan zijn programma toe te voegen", klinkt het bij Lotto-Soudal. Wellens krijgt het gezelschap van Cedric Beullens, Victor Campenaerts, Arnaud De Lie, Frederik Frison, Brent Van Moer en Florian Vermeersch.
Lees verder

IN KAART. Bekijk hier gevolgen van klimaatverandering in jouw gemeente
Zeespiegelstijging, droogte, meer overvloedige regenval, maar ook meer hittegolfdagen: die gevolgen van de klimaatverandering kennen we ondertussen al. De impact ervan op gemeentelijk niveau is dankzij een nieuwe online tool van de Vlaamse provincies duidelijk te zien.
Lees verder

Oekraïense vluchtelinge loopt weg bij gastgezin: "Opgelet, want ze zijn niet allemaal even oprecht"
Een vrouw uit Merchtem trekt aan de alarmbel in verband met het opvangen van Oekraïners die misschien wel misbruik maken van de solidariteit en gastvrijheid. Ze was met haar gezin één van de eerste om vluchtelingen op te vangen. "Maar plots vertrok de Oekraïense met haar zoon zonder iets te zeggen. Een enorme shock, want we stelden ons huis en gezin open voor haar. Maar ik heb het gevoel dat ze niet dezelfde oorlogsvluchteling zoals al de rest was." Bovendien blijken ook de opvang bij andere gezinnen in Merchtem niet van een leien dakje te verlopen.
Lees verder

Minister Beke heeft vragen bij ouderschapsverlof tot twaalf jaar, oppositie reageert afwijzend
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) stelt zich vragen bij de mogelijkheid om ouderschapsverlof tot de leeftijd van twaalf jaar op te kunnen nemen. "Waarom smeren wij dat uit over twaalf jaar, terwijl iedereen het erover eens is dat de eerste drie levensjaren cruciaal zijn?", aldus Beke in het weekblad 'Humo'. Oppositiepartijen Vooruit en Groen reageren afwijzend.
Lees verder