Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 maart 2022

Onze beautyredactrice tipt de beste haarborstels, glansbehandeling en accessoires voor een instant fris kapsel

HLN
Onze beautyredactrice tipt de beste haarborstels, glansbehandeling en accessoires voor een instant fris kapsel
Met de start van een nieuw seizoen geven we onze haren ook graag een frisse update. Dat hoeven geen drastische veranderingen te zijn. Met deze tools en accessoires waait er al een instant lentewind door je haren. Beautyredactrice Sophie deelt haar ultieme tips. "Oversized accessoires geven je meteen een nieuwe look zonder dat je er veel moeite voor moet doen."
Lees verder

Amerikaanse president Biden vertrokken naar ons land: G7, Europese top en NAVO verzamelen morgen in Brussel
De Amerikaanse president Joe Biden is omstreeks 14 uur vanuit Washington vertrokken naar ons land. Naar verwachting zal hij rond 21 uur in Melsbroek landen. Reden van zijn bezoek? De oorlog in Oekraïne: morgen zit Biden samen met de NAVO, de G7 en Europese leiders om de situatie te bespreken. Het gaat om een kortstondig bezoek: vrijdag zet de Amerikaanse president zijn reis alweer voort.
Lees verder

Football Talk. Ajax-coach Erik ten Hag in gesprek met Manchester United
Erik ten Hag is in gesprek met Manchester United om de nieuwe coach op Old Trafford te worden. De huidige Ajax-coach zou de opvolger moeten worden van Ralf Rangnick, die in november op interim-basis de scepter overnam van de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer.
Lees verder

Nu prinses Charlene na 14 maanden weer thuis is: waarom haar huwelijk met prins Albert alle stormen zal doorstaan
Na veertien maanden heeft Monaco z'n vorstin terug. Even onverwachts als haar vertrek werd aangekondigd dat prinses Charlene (44) na een lange kruistocht terug thuis is bij haar man en kinderen. Ze herstelt verder op het paleis en hoopt de komende maanden haar taken te kunnen hervatten. Al wordt het een moeizame weg, want volgens kwatongen staat haar huwelijk nog altijd op losse schroeven en het verbolgen volk heeft haar nog lang niet vergeven. "Het was extreem traumatisch voor Charlene om door alle pijn te gaan, de procedures, en het vergrootglas van de media, terwijl ze al die tijd gescheiden was van haar gezin en kinderen."
Lees verder

Waarom is iedereen plots verkouden en wat kan je eraan doen? "Een verkoudheid heeft niet één oorzaak, meerdere virussen zijn de boosdoener"
We hebben allemaal wel eens last van een verkoudheid. Het is de meest voorkomende infectie bij de mens. Vaak associëren we een verkoudheid met het koude weer van de winter. Maar is dat wel zo? Want de lente is aangebroken en iedereen ligt plots te snotteren en te niezen. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters zocht het uit.
Lees verder

Aandelenbeurs in Moskou gaat na wekenlange sluiting weer open
De aandelenbeurs in Moskou gaat na een wekenlange sluiting donderdag open, zij het met zware beperkingen. Alleen de handel in 33 aandelen is toegestaan. Daarnaast mogen beleggers niet speculeren op een koersdaling van aandelen, maakt de centrale bank van Rusland bekend.
Lees verder

Moeizame start voor overleg over nachtarbeid in e-commerce
Overleg binnen de Nationale Arbeidsraad (NAR) tussen vakbonden en werkgevers over nachtarbeid in de e-commerce belooft een erg moeilijke bevalling te worden.
Lees verder

Luchtvaartexpert Luk De Wilde: "Heel uitzonderlijk hoe Chinees vliegtuig neerstortte, zwarte dozen moeten mysterie ophelderen"
Vlucht MU5735 van China Eastern Airlines stortte maandag van een hoogte van zo'n 9 kilometer in amper iets meer dan twee minuten met de neus naar beneden neer in de bergen bij de Chinese stad Wuzhou. Alle 132 inzittenden kwamen daarbij om. "Iedereen was waarschijnlijk al overleden nog voor het toestel de grond raakte", zegt luchtvaartexpert Luk De Wilde. De oorzaak van de verticale duik die de Boeing 737-800 maakte, blijft ook voor De Wilde een mysterie. "De twee zwarte dozen zullen opheldering moeten brengen." Een daarvan is inmiddels gelokaliseerd.
Lees verder

Zo reageren collega-politici op vertrek van Groen-kopvrouw Almaci
Meyrem Almaci krijgt lof over bijna alle partijgrenzen heen nu ze heeft aangekondigd te stoppen als partijvoorzitster van Groen. De 46-jarige politica stond bijna acht jaar aan het roer bij Groen. Ze geeft de fakkel door om meer tijd te maken voor haar gezin.
Lees verder

Ondanks verbod om op te treden: Kanye 'Ye' West is wél welkom op de Grammy-uitreiking
Eind vorige week raakte bekend dat de organisatie van de Grammy Awards had besloten dat Kanye 'Ye' West (44) niet meer mocht optreden tijdens de show. Dat wil evenwel niet zeggen dat hij niet aanwezig zal zijn, specifieert 'Variety'.
Lees verder

Dodental onder hoge Russische officieren blijft maar oplopen: "Vermoedelijk van WO II geleden dat er nog zo veel generaals gesneuveld zijn"
Het Oekraïense leger in de havenstad Odessa heeft nog maar eens de dood gemeld van een Russisch kolonel. Alexey Sharov zou omgekomen zijn bij het beleg van Marioepol. Daarmee loopt het dodental onder hoge Russische officieren steeds verder op. "Het is vermoedelijk van de Tweede Wereldoorlog geleden dat er nog zoveel generaals gesneuveld zijn in het Russische leger", schrijft het goed ingelichte Amerikaanse magazine 'Foreign Policy'.
Lees verder

ASSISEN. Broer slachtoffer ging net voor fatale steekpartij nog op restaurant met beschuldigde: "Rico mompelde: 'dit is het laatste avondmaal'"
Broer Alwin bracht de middag en avond voor de feiten nog samen door met zijn zus Inge en beschuldigde Rico. "Rico gedroeg zich vreemd," getuigde Alwin rustig voor het assisenhof in Tongeren. "Op restaurant vertelde hij me: 'dit is het laatste avondmaal'. Hij voelde aan dat de verkoop van hun woning bij de notaris de volgende dag een keerpunt was."
Lees verder

VIDEO. Fietser spuwt dagelijks op auto's van garage. Garagist reageert met een emmer water
Op het internet is een filmpje opgedoken waarop te zien is hoe een fietser op auto's spuwt. Voor een garagist was de maat helemaal vol. Hij wachtte de fietser op aan de kant van de weg en gooide een emmer koud water over hem heen.
Lees verder

Pogba stelt dat Mourinho hem tot depressie dreef: "Omdat we veel geld verdienen, moeten we altijd gelukkig zijn? Zo werkt het leven niet"
Eerlijke bekentenis van Paul Pogba. De Franse middenvelder, bij Manchester United vooral een schim van de grootmeester die hij dikwijls is bij de nationale ploeg, vertelt aan 'Le Figaro' dat hij door zijn vertroebelde relatie met Jose Mourinho bij de 'Mancunians' in een depressie is weggezakt. "Wij zijn geen superhelden."
Lees verder

Niet voor gevoelige magen: amandelstenen kunnen de oorzaak zijn van slechte adem. "Kauwgom helpt niet"
Je hebt ze misschien al zien passeren op TikTok: filmpjes waarin mensen met allerhande tools — van wattenstaafjes tot kleine lepels — zogenaamde amandelstenen uit hun keel prutsen. Of misschien hoeste je de witgele brokjes ooit zelf al op. Ze zijn dikwijls de oorzaak van een onfrisse adem, zegt prof. Vedat Topsakal. Hij legt uit wat amandelstenen zijn en hoe je ze op een correcte manier wegkrijgt. "Behalve mensen zonder amandelen kan iedereen er last van krijgen."
Lees verder

Bekijk hier de eerste beelden uit 'Stranger Things 4'
Nog een dikke twee maanden wachten, en dan kan je op Netflix genieten van het vierde seizoen van 'Stranger Things'. In afwachting daarvan kunnen we je hier de eerste beelden uit dat nieuwe seizoen tonen.
Lees verder

Bekijk hier exclusief het eerste beeld uit 'Stranger Things 4'
Nog een dikke twee maanden wachten, en dan kan je op Netflix genieten van het vierde seizoen van 'Stranger Things'. In afwachting daarvan kunnen we je hier exclusief het eerste beeld uit dat nieuwe seizoen tonen.
Lees verder

Abonnementen van 12 tot 200 Mbps: hoe snel moet jouw internet zijn?
Wat snel is (en moet zijn) voor de ene internetgebruiker, is dat niet voor de andere. Welke snelheid past bij jouw behoeften en bij uitbreiding die van je gezin? Hoe weet je met andere woorden of je momenteel niet te veel krijgt (en dus betaalt) voor wat je eigenlijk maar gebruikt? Of zou wat extra snelheid net geen overbodige luxe zijn? Mijntelco.be helpt je de geschikte snelheid te bepalen.
Lees verder

Na twee afgelaste edities door het coronavirus, Tomorrowland Winter is helemaal terug: "Het is zoals pre-corona"
Vandaag gaan in Alpe d'Huez in Frankrijk de deuren weer open voor Tomorrowland Winter, de sneeuwversie van het Belgische dancefestival. Door de coronapandemie kon het festival twee edities lang niet doorgaan. Dinsdagavond vond het welkomstfeest plaats: "We gaan skiën, maar vooral veel feesten", vertelt een van de feestvierders.
Lees verder

Vliegtuig met Miley Cyrus geraakt door bliksem tijdens zware storm
Miley Cyrus (29) is met het vliegtuig waarin ze aan boord zat in "een enorme, onverwachtse storm beland", zo schrijft de zangeres op Instagram. Daarnaast is het vliegtuig door de bliksem geraakt en moest het een noodlanding maken. Zowel Cyrus als haar team, vrienden en familie, die met haar meevlogen, bleven ongedeerd.
Lees verder