Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 maart 2022

Ontbijt zonder kater, koffiestop XL en trip naar Parijs: een dag in het spoor van Biniam Girmay

HLN
Ontbijt zonder kater, koffiestop XL en trip naar Parijs: een dag in het spoor van Biniam Girmay
Na zijn zege in Gent-Wevelgem ziet de wereld van Biniam Girmay (21) er plots helemaal anders uit. En neen, daar zegt hij niet klaar voor te zijn. "Ik koers en win graag. Maar 'the famous guy' uithangen: het zegt me niets." Van ontbijten zonder kater tot een koffiestop XL en de trip naar Parijs. Een dag in het spoor van het Afrikaanse 'Kuifje in Wonderland'.
Lees verder

In scène gezet of niet? Lichaamstaalexperte legt uit: "Uit alles blijkt dat Will Smith echt kwaad is"
Acteur Will Smith heeft komiek Chris Rock een klap verkocht op het podium van de Oscaruitreiking. De beelden heeft iedereen intussen gezien. Maar de vraag blijft: was het in scène gezet of niet? Lichaamstaalexperte Dana Ketels neemt in bovenstaande video de beelden onder de loep en komt tot een conclusie. "Alles wijst erop dat Smith echt kwaad is. Rock leunt ook wat voorover als Smith komt aangelopen. Het lijkt erop dat hij verwacht dat Smith hem iets komt vertellen, maar dat draait anders uit."
Lees verder

LIVE. De Bilde: "Voor veel jongens is dit de laatste kans om zich te tonen" - Sels vervangt Mignolet in doel
Dinsdag spelen de Rode Duivels een nieuwe vriendschappelijke interland. Dit keer is Burkina Faso de tegenstander. Ook die match is vanaf 20u25 LIVE te bekijken op VTM en uiteraard te volgen op HLN.be. Vandaag spraken Hans Vanaken en bondscoach Roberto Martínez met de pers. Daarna stond nog een training op het programma. Volg al het nieuws rond de wedstrijd op deze pagina.
Lees verder

Jaimie Vaes reageert op Oscar-incident: "De ernst van geweld gaat verloren door ironie"
Er komt veel reactie op het incident tussen Will Smith en Chris Rock op de 94ste editie van de Oscars. Smith verkocht Rock een rake klap en schold hem uit in het bijzijn van de hele zaal – en de kijkers thuis. Jaimie Vaes, de verloofde van rapper Lil Kleine, was ook nog het slachtoffer van geweld. Ze reageert op Instagram op het gevecht. "Was de grap provocerend genoeg om boos te worden? Natuurlijk. Maar maakt dat het gerechtvaardigd dat de koning de kerel slaat? Nooit."
Lees verder

De politieke ster van Lorin Parys was op retour, nu verkast hij naar eerste klasse: "Maar voor voetbalanalyses op tv moeten ze mij niet vragen"
Van een verrassende transfer gesproken! N-VA'er Lorin Parys - als ondervoorzitter zowat de rechterhand van Bart De Wever - ruilt het parlement in voor de voetbalwereld. Een politiek talent met tomeloze ambitie, maar in zijn partij leek de top bereikt. Als eerste openlijke homoseksuele man aan de top van het Belgische profvoetbal schrijft hij alvast wél geschiedenis.
Lees verder

Florian Vermeersch verbreekt het record van Wout Van Aert in 'De container cup'
Het nieuwe seizoen is nog maar net begonnen, of er sneuvelt al een eerste record in 'De container cup'. Wielrenner Florian Vermeersch fietst op de 3 kilometer 52 honderdsten sneller dan Wout Van Art en wordt daarmee de nieuwe recordhouder.
Lees verder

Blij weerzien in 'Thuis': de jonge Yasmine duikt weer op
Vorige week stond 'Thuis' in het teken van de zoektocht naar Peter (Geert Hunaerts), die na een gevecht met Kobe (Reynout Dekimpe) spoorloos verdwenen was. In de aflevering van maandag kwam er eindelijk het verlossende antwoord: Peter leefde nog. En hij kwam niet alleen opdagen ...
Lees verder

Hans Vanaken is steeds meer 'one of the boys' bij de Rode Duivels: "Maar ook ik zal moeten vechten voor een plek op het WK"
Een nieuwe position switch - opnieuw op de acht - voor Hans Vanaken morgenavond bij de Rode Duivels? Hij past zich alleszins gemakkelijk aan: "Op den duur geraak je het gewoon."
Lees verder

Onze man vindt de aanstelling van Lorin Parys een stap richting geloofwaardigheid: "Hij is veel van wat de Pro League de voorbije jaren niet was"
Lorin Parys verlaat de N-VA en wordt de nieuwe CEO van de Pro League. Het voetbal had nood aan een profiel als het zijne, vindt onze voetbaljournalist Niels Vleminckx. "Op voorwaarde dat hij bewijst geen pion te zijn van Bart Verhaeghe."
Lees verder

Academy veroordeelt klap van Will Smith en start onderzoek
De Academy, de organisatie achter de Oscars, start een formeel onderzoek naar het incident met Will Smith tijdens de Oscaruitreiking. "We zullen verdere actie en gevolgen onderzoeken in overeenstemming met onze statuten, gedragsnormen en de wet van Californië." Smith verkocht presentator Chris Rock een rake klap na een misplaatste grap en schold hem uit in het bijzijn van de hele zaal – en de kijkers thuis.
Lees verder

KOERS KORT. Intermarché-Wanty-Gobert stijgt op WorldTour-ranking naar veilige 14de plek, Lotto-Soudal steeds in viezere papieren
De zege van Biniam Girmay in Gent-Wevelgem plus zijn dichte ereplaatsen in E3 Harelbeke (Vijfde) en Milaan-Sanremo (twaalfde) hebben ook zijn ploeg Intermarché - Wanty-Gobert geen windeieren gelegd. De Waalse ploeg is in de strijd om het behoud van de WorldTour gestegen naar de veilige veertiende plek
Lees verder

Intermarché-Wanty-Gobert stijgt op WorldTour-ranking naar veilige 14de plek, Lotto-Soudal steeds in viezere papieren
De zege van Biniam Girmay in Gent-Wevelgem plus zijn dichte ereplaatsen in E3 Harelbeke (Vijfde) en Milaan-Sanremo (twaalfde) hebben ook zijn ploeg Intermarché - Wanty-Gobert geen windeieren gelegd. De Waalse ploeg is in de strijd om het behoud van de WorldTour gestegen naar de veilige veertiende plek
Lees verder

GEZIEN? 'Viva La Feta': "Jani Kazaltzis toonde zich al snel van z'n meest dramatische kant"
De schoonheid ontdekken van het eiland Sifnos en een andere kant leren kennen van Jani Kazaltzis, Otto-Jan Ham én hun bekende gasten. Dat is het nieuwe Play4-programma 'Viva La Feta' in een notendop. In de eerste aflevering kwam comédienne Serine Ayari op bezoek en dat zorgde voor stress en chaos, met dank aan zwerfkatten en een defecte auto. Maar leverde dat ook een spannend programma op? "Bekende koppen die zichzelf niet al te serieus nemen, hebben altijd een streepje voor en de ongekroonde keizer der zelfrelativering luistert nog steeds naar de naam Otto-Jan Ham."
Lees verder

Eigengereide verraadster ontredderde zowat alle deelnemers van het eerste seizoen van 'De verraders'
'De Verraders' kwam vanavond tot een apotheose, waarin de bondgenoten de winnaars werden van het spel. Triomferende koningin Jamie-Lee Six viel genadeloos van haar troon. Ze werd aan het einde van de finale van 'De verraders' genadeloos verbannen door actrice Kim Van Oncen, ex-veldrijder Niels Albert, zanger Bart Kaell en roeier Ward Lemmelijn, de vier overlevende bondgenoten. Zo donderde de zelf uitgeroepen 'koningin van het spel' van haar troon en werd ze als verliezende verrader weggestuurd. En konden medeverraders Loïc Van Impe en Walter Damen vooralsnog in hun vuistje lachen.
Lees verder

Europees parlement wil verbod op pedohandboeken
Het Europese Parlement wil zo snel mogelijk een voor heel Europa geldend verbod op pedohandboeken. Dat zeggen nu al meer dan tachtig Europarlementariërs in een brandbrief aan de Europese Commissie, die momenteel werkt aan maatregelen tegen kindermisbruik.
Lees verder

Rwanda heeft Belgische link, de meeste knowhow zit in Zuid-Afrika: de Afrikaanse hotspots van het internationale wielrennen
Door de zege van Biniam Girmay in Gent-Wevelgem schreef Afrika wielergeschiedenis. Én staat het continent nóg meer op de kaart in de koers. De Ronde van Burkina Faso vervulde eind jaren '80 een pioniersrol. Sindsdien zijn er meerdere Afrikaanse hotspots van het internationale wielrennen. Eritrea is sportief top, de koers in Rwanda kent dan weer een Belgische link. Een overzicht.
Lees verder

"Het is uiterst pijnlijk": teambaas Toto Wolff ziet hoe Mercedes voorlopig een les krijgt in nederigheid in de Formule 1
Mercedes ondergaat momenteel een "les in nederigheid". Dat zegt teambaas Toto Wolff van de Duitse renstal, die in de eerste twee grands prix van dit seizoen een bijrol speelt.
Lees verder

"Britten leggen nog een veerboot van P&O aan de ketting"
De Britse autoriteiten hebben opnieuw een veerboot van P&O Ferries aan de ketting gelegd, zo meldt de Britse nieuwszender Sky News. Het gaat om de Pride of Kent, een veerboot die normaal gesproken tussen Dover en Calais vaart.
Lees verder

Tot 350 euro boete: stad Brussel wil bedelen met kinderen aanpakken
Op de gemeenteraad van de stad Brussel is maandag een nieuwe gemeentewet goedgekeurd die bepaalt dat bedelaars die vergezeld zijn van kinderen jonger dan 16 jaar voortaan een boete kunnen krijgen die oploopt tot 350 euro. De stad Brussel stelt vast dat er opnieuw meer bedelaars opduiken sinds de beperkende Covid-maatregelen werden afgeschaft.
Lees verder

"Deze man kan niet aan de macht blijven": Biden neemt uitspraak over Poetin niet terug, drukte persoonlijke mening uit
De Amerikaanse president Joe Biden neemt zijn uitspraken over de Russische president Vladimir Poetin niet terug, maar bevestigt dat hij niet aanstuurt op een regimewissel.
Lees verder