Doorgaan naar hoofdcontent

Omstreden Kamila Valieva (15) stond opnieuw op het ijs en deed WK-scores van Loena Hendrickx en co verbleken

Omstreden Kamila Valieva (15) stond opnieuw op het ijs en deed WK-scores van Loena Hendrickx en co verbleken

Kunstschaatsster Kamila Valieva heeft na alle controverse rond haar persoon tijdens de Olympische Spelen weer een wedstrijd geschaatst. De Russin kwam dit weekend in actie op een speciale binnenlandse wedstrijd in Saransk.

Lees verder

Club-speler Tajon Buchanan stuurt Canada met goal en assist naar WK in Qatar, waarna alle remmen losgaan

De Canadese voetballers hebben zich zondag voor de tweede keer in de geschiedenis voor de eindronde van een WK geplaatst. Met een 4-0 zege tegen Jamaica verzekerden ze zich van een plaats bij de eerste drie in de kwalificaties van de Concacaf.

Lees verder

NBA. Boston klimt naar de top, Phoenix blijft winnen en de Lakers gaan alweer onderuit

Boston heeft zondag een 134-112 zege geboekt in de NBA. De Celtics profiteren van de 114-104 nederlaag van Philadelphia tegen Phoenix en wippen voor het eerst dit seizoen naar de leiding in de Eastern Conference.

Lees verder

Wie zit op schema? Wie moet zich grote zorgen maken? En wie is nu al dé topfavoriet? Dit is onze Ronde van Vlaanderen-barometer

Nog zes dagen tot de Ronde van Vlaanderen. Brugge-De Panne, E3 en Gent-Wevelgem zijn de revue gepasseerd. Wie zit op schema? Wie moet zich grote zorgen maken? Wie is nu al topfavoriet? Een rondje langs de grote namen.

 

Lees verder

Alsof het zo moest zijn: Intermarché-Wanty-Gobert beleeft magisch moment dag op dag zes jaar na gitzwarte Gent-Wevelgem

Bij Intermarché-Wanty-Gobert beleefden ze zondag misschien wel de strafste dag ooit, met de zege van Biniam Girmay in Gent-Wevelgem. Alsof het zo moest zijn...

Lees verder

N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys neemt afscheid van politiek en is kandidaat-CEO Pro League

Een overstap die kan tellen: Lorin Parys (45) neemt afscheid van de politiek om een overstap naar de Pro League te maken. Maandag keurt de algemene vergadering van de Pro League de aanstelling van de politicus naar alle waarschijnlijkheid goed.

Lees verder

Nederlander Dennis Higler fluit duel tussen Rode Duivels en Burkina Faso

De Nederlandse scheidsrechter Dennis Higler (36) moet de vriendschappelijke interland tussen de Rode Duivels en Burkina Faso van dinsdagavond (20u45) in het Lotto Park in Anderlecht in goede banen leiden. Dat heeft de Europese voetbalbond (UEFA) maandag bekendgemaakt.

Lees verder

Wayne Rooney heeft een boodschap voor Marcus Rashford: "Dat hij zijn f***ing hoofd uit zijn kont haalt"

Waney Rooney, clubtopscorer aller tijden van Manchester United, dringt er bij Marcus Rashford op aan om bij de Mancunians te blijven om zijn 253 doelpunten te overtreffen.

Lees verder

Egan Bernal fietst opnieuw in de buitenlucht na zware crash in januari

Twee maanden na zijn ongeval fietst Egan Bernal opnieuw op de weg. Zondagavond postte de Colombiaanse wielrenner op Instagram een foto waarop hij met vriendin María Fernanda Gutierrez in INEOS-Grenadiers-uitrusting een fietstochtje maakt.

Lees verder

Invaller Thomas Jutten scoort beslissend doelpunt: "Dit geeft toch wel een heerlijk gevoel"

Heist won voor de tweede keer op rij, iets waar het dit seizoen niet eerder in gelukt was. Een moeizame zege na een weinig boeiende match. Al moet je daarvoor met twee zijn en gaf Francs Borains op dat vlak niet thuis.

Lees verder

Luca Polizzi kan met Rupel Boom stunten tegen Patro: "We hebben ons lot weer in eigen handen"

Rupel Boom leeft nog. De Steenbakkers speelden gisteren één van hun beste matchen van het seizoen en klopten in eigen stadion Patro Eisden met 2-1.

Lees verder

Tom Ghislain mag met leider Dessel nog eens vieren na recente 4 op 15: "Hopelijk zijn we nu opnieuw gelanceerd"

Dessel weet eindelijk opnieuw wat winnen is. Na vier gelijke spelen en één nederlaag in de jongste vijf weken hield de leider nog eens de drie punten thuis. Tegen het naburige Thes kwam Dessel pas na de rust onder stoom, goed voor de eerste zege sinds februari.

Lees verder

Lokeren-Temse moet na trainersontslag terug herbronnen: "Kan mijn spelersgroep niets verwijten"

Lokeren- Temse zal dit seizoen geen kampioen worden met een straat voorsprong. Die ambitie, die sportief directeur Steven De Proost een klein jaar geleden uitsprak, mag na het nieuwe puntenverlies in Oudenaarde definitief opgeborgen worden. De wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel.

Lees verder

Quinten Van Goylen verliest met Lyra-Lierse voor derde keer thuis: "We moeten weer vlotter tot scoren komen"

Rien ne va plus voor Lyra-Lierse op het eigen Doelvelden. Na Belisia en RC Hades liepen de Pallieters tegen Bocholt op een derde thuisnederlaag op rij aan. Met een schamele veertien op dertig na de jaarwisseling zien de Lierenaars overigens ook hun tweede plaats stilaan in gevaar komen.

Lees verder

's Gravenwezel-Schilde van Mathias Vervoort pakt maar een punt in topper: "De titel opgeven? We blijven gaan en dan zien we wel"

Onherkenbaar voor de rust, heer en meester na de rust. In een wedstrijd waarin 's Gravenwezel-Schilde gisteren twee gezichten liet zien, bleef het uiteindelijk steken op een ­1-1-gelijkspel. Uiteindelijke winnaar van de topper tegen Bonheiden: leider Mariekerke-Branst, dat weer wat verder wegloopt.

Lees verder

Tarik Tissoudali over eerste doelpunt voor Marokkaanse nationale ploeg: "Mooiste moment uit mijn carrière"

De nationale ploeg van Marokko bereidt zich in Casablanca voor op de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen DR Congo. De heenwedstrijd van het barrageduel eindigde vrijdag in Kinshasa op 1-1. Invaller Tarik Tissoudali maakte het levensbelangrijke uitdoelpunt voor Marokko. Dinsdagavond willen de Marokkanen het in eigen huis afmaken. De winnaar plaatst zich voor het WK 2022 in Qatar.

Lees verder

Biniam Girmay stond daags na triomf in Gent-Wevelgem op met geweldig gevoel: "Mijn vrouw weende van geluk"

De Eritreeër Biniam Girmay schreef zondag met winst in Gent-Wevelgem (WorldTour) geschiedenis als de eerste Afrikaan op de erelijst. Daags nadien straalde de renner van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux nog altijd. "Ik heb wel duizend berichten gekregen", zei de 21-jarige Girmay.

Lees verder

Florian Vermeersch en Mauri Vansevant mogen als eerste tossen in nieuw seizoen 'De Container Cup'

Vanavond om 20u schiet op Play4 het derde seizoen van De Container Cup uit de startblokken, het tv-programma van Woestijnvis waarin bekende Belgische sporters zich wagen aan een compacte zevenkamp in een container. In de heilige Vlaamse wielerweek bijten uiteraard twee wielrenners de spits af.

Lees verder

Cristiano Ronaldo laat niet in zijn kaarten kijken over toekomst: "Ik ben de baas"

Cristiano Ronaldo wou maandag niet ingaan op zijn toekomst na een mogelijke deelname aan het WK van eind dit jaar in Qatar. "Alleen ik zal over mijn toekomst beslissen, niemand anders. Als ik wil blijven spelen, blijf ik spelen. Zo niet, dan niet", zei de superster op een persmoment in Porto.

Lees verder

Hij kent volgens zichzelf "werkelijk niets" van voetbal, maar is een politieke topper en meteen ook rolmodel: Lorin Parys, de nieuwe baas van de Pro League

Een jaar geleden zei hij nog dat hij uit het voetbal gestapt was omdat hij meer wilde doen voor de samenleving, maar vandaag maakt hij zijn terugkeer door de grote poort. Lorin Parys (45) moet het gedeukte imago van de Pro League weer oppoetsen en meteen enkele cruciale onderhandelingen voeren. Daar laat hij zelfs een post als ondervoorzitter van de N-VA en rechterhand van Bart De Wever voor staan. Wie is de nieuwe CEO de Pro League?

Lees verder

Recordaantal toeschouwers op EK vrouwenvoetbal in Engeland

100 dagen voor de start van het EK vrouwenvoetbal in Engeland (6-31 juli) is de ticketverkoop officieel van start gegaan. Intussen vond al meer dan de helft van de 700.000 beschikbare tickets in voorverkoop een afnemer. Dat heeft de Europese voetbalbond (UEFA) maandag bekendgemaakt.

Lees verder

LIVE. Volg hier de persconferentie met bondscoach Roberto Martinez en Hans Vanaken

Vandaag spreken bondscoach Roberto Martínez en middenvelder Hans Vanaken de pers toe in het Belgian Football Centre in Tubeke, in aanloop naar het oefenduel tegen Burkina Faso. Volg de vragenronde hier mee vanaf 16u15.

Lees verder

Geen Peter Sagan in Ronde van Vlaanderen na tegenvallende resultaten

Zoek komende zondag niet naar Peter Sagan (32) tijdens de Ronde van Vlaanderen. De Slovaakse renner van Team TotalEnergies komt niet aan de start na de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken.

Lees verder

Cian Uijtdebroeks naar drie verschillende ziekenhuizen om gezicht te hechten: "Wat er exact gebeurd is, weten we nog niet"

Cian Uijtdebroeks beleefde een vreselijke zaterdagmiddag. Niet alleen viel hij op tien kilometer van het einde in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali, hij moest dan nog een zoektocht beginnen naar een ziekenhuis om zijn blessure aan het gezicht gehecht te krijgen.

Lees verder

Hans Vanaken: "Veel Anderlecht-fans tegen Burkina Faso? Ik hoop dat die mensen vooral voor België supporteren"

Hans Vanaken (29) is stilaan een gevestigde waarde bij de Rode Duivels. Dat bleek tegen Ierland, waar hij bij de betere Belgen hoorde en scoorde, maar ook voor de wedstrijd tegen Burkina Faso. Vanaken was immers aangeduid om de pers toe te spreken. "Ik weet niet of er een afspraken zijn tussen Club en bond over het aantal minuten. Zelf wil ik spelen."

Lees verder

Mignolet verlaat Rode Duivels, vierde doelman Sels keept tegen Burkina Faso

Matz Sels krijgt dinsdag tegen Burkina Faso zijn kans in doel. Niet het debuut van de 30-jarige doelman: Sels mocht vorig jaar in juni tijdens een oefeninterland tegen Griekenland al een symbolische minuut invallen van bondscoach Roberto Martinez. Dinsdag mag de doelman van het Franse Strasbourg voor het eerst een volledige wedstrijd spelen met de Rode Duivels.

Lees verder

Kersvers Pro League-CEO had al gesprek met Antwerp over Overmars: "Dat er zoveel werk is, trekt me net aan"

Op zijn 45ste wil Lorin Parys "springen". Van het wespennest dat de politiek is komt hij in het wespennest van het voetbal terecht. "Dat er zoveel werk is, trekt me net aan in deze job."

Lees verder

Dankzij de coach van het vrouwenteam, de sneeuw en de Jupiler Pro League: hoe Canada voor het eerst sinds '86 weer op een WK raakte

Ze werden lang de grootste onderpresteerders van het voetbal genoemd, maar sinds afgelopen nacht staat Canada voor het eerst sinds 1986 weer op een WK. Een verhaal over wederopstanding, met hoofdrollen voor Tajon Buchanan, Jonathan David en Cyle Larin.

Lees verder

Belgische cineast Lieven Corthouts werkt al jaren aan documentaire over en met Biniam Girmay: "Het klikte meteen tussen ons"

Hoe geraakt een 47-jarige Belgische documentairemaker bevriend met een 21-jarige wielrenner uit Eritrea die zondag voor wielersensatie zorgde door Gent-Wevelgem op zijn naam te schrijven? "Het klikt gewoon tussen ons", vertelt Lieven Corthouts, een landgenoot met een hart voor Afrika én Biniam Girmay.

Lees verder

Antwerpse Eritreeër Filmon dolgelukkig met glansprestatie wielrenner Biniam Girmay: "Kinderen zien hem nu als rolmodel"

Wat een dag was het zondag voor het wielrennen. De Eritreeër Biniam Girmay won Gent-Wevelgem na een sensationele koers. Reden te meer voor de Antwerpse Eritreeër Filmon Ghebrehiwot (39) om terecht fier te zijn op zijn landgenoot. "Dit betekent enorm veel voor het land."

Lees verder

DAVE LANGS DE ZIJLIJN. "Leve Canada: ik hoop dat ze wereldkampioen worden"

Creatieve veelvraat Dave Peters laat elke maandag zijn licht schijnen over de 'belangrijkste bijzaak in het leven': voetbal. Hier viert hij mee met de Canadezen, die zich na 36 jaar eindelijk weer geplaatst hebben voor het WK. "Dat voetbal van die Maple Syrup­slurpers is aan een behoorlijke ­opmars bezig. Dat laat mijn hart sneller slaan."

Lees verder

Club Brugge-jeugdproducten Vermant en Servais trappen Belgische U18 voorbij Noorwegen

De Belgische nationale ploeg voor jongens tot 18 jaar heeft maandag een oefeninterland tegen Noorwegen gewonnen. De ploeg van bondscoach Thierry Siquet haalde het op een vriendschappelijk toernooi in het Spaanse L'Alfas Del Pi met 2-1.

Lees verder

Waarom de Pro League voor Lorin Parys als nieuwe CEO kiest

Onafhankelijk. Gewezen politicus van Open VLD en NVA. Niet gebonden aan een club, geen voetbalfanaat. Geout als homo. De keuze van de Pro League voor Lorin Parys toegelicht.

Lees verder

Ook slecht nieuws: huisgenoot Girmay in ziekenhuis na zware val in Ronde van Catalonië

Amanuel Ghebreigzabhier (Trek-Segafredo) is zondag zwaar ten val gekomen tijdens de slotrit van de Ronde van Catalonië. De 27-jarige Eritreeër, die samenwoont met Gent-Wevelgem-winnaar Biniam Girmay in San Marino, werd opgenomen in het ziekenhuis en is enkele maanden buiten strijd.

Lees verder

Florian Vermeersch breekt fietsrecord van Wout van Aert in De container cup

Het derde seizoen van het Play4-programma De container cup is maandagavond met een knaller begonnen. Florian Vermeersch brak er het onbreekbaar geachte fietsrecord van Wout van Aert uit het eerste seizoen en beslechtte zo ook op het nippertje het prestigeduel met Mauri Vansenenant in zijn voordeel.

Lees verder

Egan Bernal rijdt ploegmaats eraf op tweede trainingsrit na accident en grapt: "Ofwel ben ik niet veel niveau verloren, ofwel zijn zij helemaal niet verbeterd"

Egan Bernal traint sinds zondag weer op de weg. Twee maanden na zijn zwaar accident mag de 25-jarige Colombiaan zichzelf weer wielrenner noemen. Maandag deelde hij een video van zijn training op sociale media.

Lees verder

Rode Duivels U21 hebben genoeg aan één punt voor EK-kwalificatie: "Een ongelofelijke challenge"

De Belgische beloften van Jacky Mathijssen denderden momenteel foutloos door hun kwalificatiecampagne met zes opeenvolgende zeges. Daardoor hebben ze dinsdagavond tegen Denemarken (20u) genoeg aan een punt om zich na 2002, 2007 en 2019 opnieuw te plaatsen voor een EK. "Dit is te mooi om te laten liggen", beseft ook de bondscoach.

Lees verder

Daar is Tadej Pogacar: tweevoudige Tourwinnaar arriveert in Waregem voor allereerste Vlaamse kasseiklassiekers

Tadej Pogacar is maandagavond aangekomen in het Parkhotel in Waregem. De 23-jarige Sloveen van Team UAE start woensdag in Dwars Door Vlaanderen en rijdt zondag de Ronde van Vlaanderen. Zijn allereerste Vlaamse kasseiklassiekers bij de profs.

Lees verder

Dries Mertens deelt schattige foto van pasgeboren Ciro Romeo en mama Kat: "Respect voor vrouwen is allerbelangrijkste"

Dries Mertens (34) en Kat Kerkhofs (35) zijn zaterdag voor de eerste keer papa en mama geworden. Ze verwelkomden een zoontje Ciro Romeo. Maandagavond deelde Mertens een prachtig beeld van zijn pasgeboren zoontje en mama Kat in het ziekenhuis.

Lees verder

Burkina Faso trainde laatste keer op Neerpede: "Defensief blok en van daaruit snel proberen uitbreken"

Burkina Faso trainde maandagavond een laatste keer in het oefencentrum van Anderlecht in de aanloop naar de vriendschappelijke interland van dinsdag tegen de Rode Duivels. De partij wordt gespeeld in het Lotto Park.

Lees verder

Ook Lefevere polste vorig jaar naar Biniam Girmay: "Maar ik heb nooit een serieuze kans gekregen"
Het talent van Biniam Girmay (21) was ook Patrick Lefevere niet ontgaan. De CEO van Quick-Step Alpha Vinyl informeerde vorig jaar net als Intermarché – Wanty-Gobert naar de diensten van de Eritreeër,...
Lees verder

Getreiterd bij Lyon, omarmd door Martinez: waarom de Rode Duivels goed uitkomen voor Jason Denayer
SOS Jason Denayer. De 26-jarige verdediger zit bij Lyon op een zijspoor omdat hij zijn contract niet wil verlengen – er komt zelfs getreiter aan te pas. Gelukkig zijn er... de Rode Duivels. Tegen...
Lees verder

Rode Duivels spelen voor het eerst sinds 2006 in stadion van Anderlecht
De Rode Duivels spelen vanavond in Anderlecht. Dat gebeurde vroeger wel vaker, maar inmiddels lijkt het al een eeuwigheid geleden. De laatste interland in het ­Astridpark dateert van 16 augustus...
Lees verder

Hassane Bandé (ex-KV Mechelen) klautert uit de vergeetput: "Ik droom nog altijd van Real Madrid"
Vier jaar na zijn miljoenentransfer van KV Mechelen naar Ajax voetbalt Hassane Bandé (23) vanavond voor het eerst terug op Belgische bodem. De spits van Burkina Faso is naar eigen zeggen bijna weer...
Lees verder

Spelers Rupel Boom niet betaald, nieuwe overname op tafel
Rupel Boom lijkt zich dankzij de recente 6 op 9 toch te kunnen handhaven in de hoogte amateurreeks, maar naast het veld is het een en al chaos. De spelers werden al sinds februari niet meer betaald...
Lees verder

Bradley Wiggins volgt de Ronde vanop de motor: "Wout van Aert is mijn held. Ongelofelijk dat hij weet wie ik ben"
Wij hebben Renaat Schotte als man op de motor, Eurosport stuurt dit voorjaar Bradley Wiggins (41) de wei in. Het liefst reed hij zondag in de Ronde van Vlaanderen de hele dag naast Wout van Aert:...
Lees verder