Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 maart 2022

Oekraïners filmen Russische raketten die "vanuit Zwarte Zee" onderweg zijn naar luchthaven

HLN
Oekraïners filmen Russische raketten die "vanuit Zwarte Zee" onderweg zijn naar luchthaven
Op sociale media duiken verschillende beelden op van raketten die voorbijvliegen in het westen van Oekraïne. De New York Times kon de beelden verifiëren. Het gaat om Russische raketten die waarschijnlijk vanop de Zwarte Zee gelanceerd werden en als bestemming de luchthaven van Vinnytsia hadden. Op de luchthaven brak een grote brand uit en stortte een gebouw in. Bekijk de beelden hierboven.
Lees verder

Hoeveel kan je besparen op je gas-en elektriciteitsfactuur door meer naar kantoor te gaan?
De lange verkeersbulletins laten er geen twijfel over bestaan. De Belg begeeft zich opnieuw massaal naar kantoor. Het verlaten van het thuisbureau betekent meteen ook dat het energieverbruik thuis weer wat naar beneden gaat. In tijden van historisch hoge stroom- en aardgasprijzen is dat uiteraard mooi meegenomen. Mijnenergie.be schat de impact in.
Lees verder

Maximumprijs benzine nadert 2 euro per liter, ook stookolie naar nieuw record
De maximumprijs van benzine stijgt dinsdag naar een nieuw record. Wie benzine 95 E10 tankt, betaalt dan maximaal 1,9510 euro per liter, zo meldt de federale overheidsdienst Economie vandaag. De nieuwe maximumprijs ligt 8,2 cent per liter hoger dan de vorige.
Lees verder

China roemt vriendschap met Rusland, stuurt hulp naar Oekraïne
De vriendschap tussen China en Rusland is "ijzersterk" en de samenwerking biedt beide landen voordeel en veel mogelijkheden. De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi zei dat tijdens een persconferentie waar hij aankondigde dat het Chinese Rode Kruis humanitaire hulp naar Oekraïne gaat sturen.
Lees verder

LIVE PARIJS-NICE. Waaieralarm: rijden Van Aert en co het peloton weer aan gort? - Zieke Colbrelli gaat niet meer van start
In België spreken we sinds vandaag over code geel, maar in Parijs-Nice geeft het waaiergevaar code rood aan. Het peloton krijgt de wind zowat de hele dag in de zij en dus zijn de renners beter op hun hoede - zéker na de show die Wout van Aert gisteren met z'n Jumbo-Visma-ploegmaats Roglic en Laporte opvoerde. Doet Van Aert ook vandaag mee om de knikkers? Op deze pagina hoeft u niets van het spektakel te missen.
Lees verder

John De Mol onder vuur, maar zijn bedrijf doet het prima: nieuw concept 'Million Dollar Island' is nu al een hit
Persoonlijk ligt hij zwaar onder vuur vanwege het misbruikschandaal rond 'The Voice of Holland', maar zijn bedrijf Talpa lijkt daar weinig last van te hebben. John de Mol verkocht zijn nieuwe survivalprogramma 'Million Dollar Island' nu al aan Amerika, nog voor de eerste aflevering in Nederland werd uitgezonden.
Lees verder

John De Mol bij ons onder vuur, maar zijn nieuwe programma 'Million Dollar Island' doet het wel goed in Amerika
Hij lag onlangs nog zwaar onder vuur vanwege het misbruikschandaal rond 'The Voice Holland', maar zijn bedrijf Talpa doet het bijzonder goed. John De Mol verkocht zijn nieuwe survivalprogramma 'Million Dollar Island' nu al in Amerika, nog voor de eerste aflevering in Nederland werd uitgezonden.
Lees verder

Europese gasprijs stijgt met meer dan 70 procent naar nieuw record, beurzen gaan fors omlaag
De Europese gasprijs is naar een nieuw record gestegen en ligt nu op meer dan 335 euro per megawattuur. Ook de prijs van olie stijgt fors, naar het hoogste niveau sinds 2008. De vrees voor tekorten op de energiemarkten neemt alleen maar toe. Beleggers lijken te vluchten in goud. De prijs van het edelmetaal is gestegen naar zijn hoogste niveau sinds september 2020. De Europese en de Aziatische beurzen zijn dan weer met stevige verliezen aan de nieuwe week gestart.
Lees verder

Newcastle United: de miljardenclub die opnieuw naar boven mag kijken
Newcastle heeft de remonte helemaal ingezet. 'The Magpies' klopten zaterdag Brighton met 2-1, hebben met een 17 op 21 de degradatiezone achter zich gelaten en zijn opgeklommen naar een 14e plek in de Premier League. Dat onder impuls van nieuwe Saudische eigenaars die de geldbuidel al stevig opentrokken. Een situatieschets van wat er zich de voorbije maanden afspeelde in het noordoosten van Engeland.
Lees verder

Kevin De Bruyne met lof overladen: "In zekere zin de perfecte voetballer" - Roy Keane meedogenloos: "Zit mijn haar wel goed?"
De derby bevestigde de huidige waardeverhoudingen in Manchester. 4-1, maar vooral de manier waarop City na de rust United reduceerde tot speelbal, was ontluisterend. De beruchte Sky Sports-analist Roy Keane spaart de kritiek op zijn ex-club en de situatie rond Cristiano Ronaldo niet. Veel lof was er dan weer voor Kevin De Bruyne, met twee goals en een assist de uitblinker. "Wanneer De Bruyne straks stopt, behoort hij tot het rijtje van allerbeste Premier League-middenvelders ooit."
Lees verder

Verlaten garagebedrijf in Spanje blijkt vol met 'barnfinds' te staan
In de Spaanse stad Tarragona is een garagebedrijf herontdekt, dat tien jaar geleden ter ziele ging. De voormalige BMW-dealer staat vol met oude klassieke auto's die al vijftien, twintig en soms zelfs meer dan dertig jaar geen daglicht hebben gezien.
Lees verder

Het uploaden van video's op TikTok niet langer mogelijk in Rusland door nieuwe wet
Voorlopig kunnen TikTok-gebruikers in Rusland geen nieuwe filmpjes uploaden en ook de livestreams zijn er tijdelijk uitgeschakeld. TikTok trof deze nieuwe maatregelen, omwille van de nieuwe wet in Rusland rondom nepnieuws en het verspreiden ervan. Dat liet het bedrijf zelf weten via Twitter.
Lees verder

Piek van coronagevallen in China: hoogste aantal dagelijkse besmettingen in twee jaar
China heeft maandag het hoogste aantal dagelijkse gevallen van het coronavirus gemeld in twee jaar. Voor het land, dat een zero-Covid-beleid voert, betekent dat een zware uitdaging.
Lees verder

Verspreiding van namaakgoederen gestegen tijdens coronapandemie
Tijdens de coronapandemie is de verspreiding van namaakgoederen gestegen. Bovendien worden die goederen steeds meer in de Europese Unie zelf geproduceerd. Dat blijkt uit een rapport van Europol en het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO). In totaal zijn in 2020 66 miljoen namaakartikelen door de Europese autoriteiten in beslag genomen.
Lees verder

Vrouwen bepotelen en praten tegen bomen: was 'Mad King George' echt gek, of hebben zijn dokters hem zo gemaakt?
Hij was een capabele vorst, begaan met zijn volk en bijgevolg ook erg geliefd onder de Britten. Maar vandaag wordt koning George III, die van 1760 tot 1820 op de troon zat, enkel nog herinnerd als 'Mad King George': een gevaarlijke man die plots knettergek werd. Moderne studies speculeren over een mogelijk geval van schizofrenie, maar een nieuwe biografie door Andrew Roberts zoekt de oorzaak ergens anders: "De dokters van toen waren de échte gekken. Ze gebruikten hem als proefkonijn."
Lees verder

Tom Boonen over de Tirreno: "Evenepoel moet in de eerste plaats met zichzelf strijden"
Remco Evenepoel mag zich vanaf vandaag in de Tirreno meten met ene Tadej Pogacar. Onze columnist Tom Boonen is benieuwd naar hoe onze landgenoot het ervan af zal brengen, al vindt hij dat Evenepoel vooral naar zichzelf moet kijken. "De ploeg heeft een minutieus uitgekiend plannetje voor hem klaar."
Lees verder

"De beenspieren zijn je grootste spiergroep. En hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt": topkinesist vertelt hoe je ze kunt trainen
Wil je je benen verstevigen? Sportkinesist Lieven Maesschalck en zijn team geven advies voor een stevige work-out. "De benen trainen is moeilijk, maar het voordeel is dat je er ook veel calorieën mee verbrandt, niet alleen tijdens de training maar ook bij het herstel en de uren nadien." Hij toont hoe je het best te werk gaat.
Lees verder

Van rouwverlof na miskraam tot meer geboorteverlof voor papa's: 5 inzichten over meer gendergelijkheid op het werk
Of het nu gaat om het glazen plafond, de loonkloof of zwangerschaps- en moederschapsdiscriminatie: vandaag de dag worden vrouwen en mannen in veel bedrijven nog steeds niet hetzelfde behandeld. Op Internationale Vrouwendag bundelen we vijf inspirerende inzichten over meer gendergelijkheid op de werkvloer. "De eerder klassieke moederkloeken zijn vaak nog onbewust onze rolmodellen."
Lees verder

Oekraïense vrouwen leren hoe ze molotovcocktails moeten gooien
In de Oekraïense stad Zhytomyr leren burgers hoe ze molotovcocktails moeten gooien. Opvallend, daar zijn ook enkele vrouwen bij. Het is lang niet de enige stad waar vrouwen met molotovcocktails werken. Ook in de Oekraïense steden Dnipro en Lviv helpen vrouwen mee bij het maken van de geïmproviseerde wapens.
Lees verder

De Croo: Oekraïense crisis doet discussie over kernuitstap "helemaal evolueren"
De discussie over de energiebevoorrading is sinds het akkoord binnen de federale regering over de kernuitstap, dat dateert van 23 december, helemaal geëvolueerd. Dat is in de eerste plaats te wijten aan de Russische inval in Oekraïne, zo heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) maandag in 'Matin Première' op de RTBF-radio gezegd. "De huidige toestand is helemaal anders dan toen we eind december de beslissing namen", aldus De Croo.
Lees verder