Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 5 maart 2022

Oekraïense vlogger duikt weg voor raket tijdens opname

HLN
Oekraïense vlogger duikt weg voor raket tijdens opname
De vlogger Nikita Demenkov was een live-opname aan het maken in Charkiv toen plots een raket boven hem ontplofte. De man snelde naar de dichtstbijzijnde kelder om dekking te zoeken voor de vallende brokstukken. Bekijk de hele gebeurtenis in bovenstaande video.
Lees verder

LIVE. "Maak er geen tweestrijd van met Tadej Pogacar": Julian Alaphilippe ziet "een pak kanshebbers" op winst in de Strade Bianche, die nog zwaarder wordt door de (tegen)wind
Vandaag kunnen wielerliefhebbers opnieuw hun hartje ophalen, want vandaag wordt in en rond Siena de Strade Bianche gereden. De koers over de Toscaanse grindwegen is in een mum van tijd uitgegroeid tot een echte klassieker op de kalender. Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock ontbreken, maar met onder meer Tadej Pogacar en wereldkampioen Julian Alaphilippe staat er nog een pak schoon volk aan de start. Op deze pagina volgt u elke ontwikkeling op de voet!
Lees verder

LIVE STRADE BIANCHE. Stijn Vlaeminck in Siena: "Uitkijken naar Benoot" - Alaphilippe: "Maak er geen tweestrijd van met Pogacar"
Vandaag kunnen wielerliefhebbers opnieuw hun hartje ophalen, want vandaag wordt in en rond Siena de Strade Bianche gereden. De koers over de Toscaanse grindwegen is in een mum van tijd uitgegroeid tot een echte klassieker op de kalender. Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock ontbreken, maar met onder meer Tadej Pogacar en wereldkampioen Julian Alaphilippe staat er nog een pak schoon volk aan de start. Op deze pagina volgt u elke ontwikkeling op de voet!
Lees verder

Jumbo telt nu al 17 winkels in Vlaanderen, portret van Nederlandse supermarkt achter Wout van Aert: "Prijzen van Colruyt en assortiment van Delhaize"
Het is dat Wout van Aert vandaag de Strade Bianche niet rijdt of anders zaten we weer urenlang op diezelfde letters te kijken: JUMBO. Dankzij onze wielertrots de bekendste "onbekende" supermarkt van Vlaanderen, want nog lang niet iedere Vlaming zette er al een stap binnen. Dat zal de komende jaren grondig veranderen: alleen in 2022 wil Jumbo naast de al bestaande 17 hier nog eens 15 winkels openen, in de klim naar de beoogde 100. Daarom: portret van een supermarkt die volgens experten het beste van beide werelden verenigt: "De lage prijzen van Colruyt en het grote assortiment van Delhaize."
Lees verder

Vincent Vangeel presenteert de vroegste ochtendshow van Vlaanderen: "Net als mijn luisteraars werk ik alleen, dat schept een band"
De vroegste ochtendshow van het land bestaat vandaag vijftien jaar. De stem die de nachtraven en vroegste vogels nu al drieënhalf jaar gezelschap houdt is die van Vincent Vangeel (34). "Het gekste telefoongesprek was er eentje met een levende vogelverschrikker", lacht de wederhelft van Dorothee Dauwe die vertelt dat zo'n vroege show ook een paar praktische voordelen heeft.
Lees verder

GETEST. Nederlandse olijfoliesommelier proeft 9 extra vierge olijfoliën uit de supermarkt: "Deze heeft de geur van zweetsokken, wat een vieze olijfolie"
Sta je regelmatig voor het schap extra vierge olijfolie in de supermarkt te twijfelen over welke fles je best meeneemt naar huis? En is duurder in die keuze automatisch beter? De Nederlandse olijfoliesommelier Wilma Van Grinsven-Padberg reikt jou graag de hand toe tijdens je olijfolie-zoektocht: ze proeft 9 verschillende extra vierge olijfoliën uit de supermarkt en tipt hoe je kwalitatieve en lekkere olijfolie snel herkent op basis van de verpakking en de smaak. "Op deze éne fles wil ik echt een sticker kleven: getest en goedgekeurd!"
Lees verder

Tram ontspoort in Oostende na aanrijding met lichte vrachtwagen
In het centrum van Oostende, ter hoogte van het Stadhuis, is zaterdagochtend omstreeks 8.30 uur een tram ontspoord na een aanrijding met een lichte vrachtwagen. Gewonden vielen er niet, maar er is wel aardig wat materiële schade.
Lees verder

BV 24/7. Lize Feryn was jarig en Virginie Claes in badpak op sneeuwvakantie
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Oekraïners counteren de Russen met humor: "Het is een gezonde vorm van geweldloos verzet"
Al dagenlang bereiken ons verschrikkelijke beelden uit Oekraïne, oorlogsbeelden die we nooit meer dachten te zien in Europa. Maar af en toe weten de Oekraïners ondanks alle miserie toch een glimlach op ons gezicht te toveren. Ze lijken de harde werkelijkheid te counteren met humor.
Lees verder

Oekraïeners counteren de Russen met humor: "Het is een gezonde vorm van geweldloos verzet"
Al dagenlang bereiken ons verschikkelijke beelden uit Oekraïne, oorlogsbeelden die we nooit meer dachten te zien in Europa. Maar af en toe weten de Oekraïners ondanks alle miserie toch een glimlach op ons gezicht te toveren. Ze lijken de harde werkelijkheid te counteren met humor.
Lees verder

Antwerpse politie neemt vaker auto's of motoren van roekeloze chauffeurs in beslag: "Nemen niet alleen 'patserbakken' in het vizier"
In de strijd tegen roekeloos en asociaal rijgedrag gaat de Antwerpse politie steeds vaker over tot inbeslagname van voertuigen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en wordt bevestigd door het kabinet van burgemeester Bart De Wever (N-VA). In de eerste twee maanden van dit jaar werden al zeven voertuigen in beslag genomen. Dat is bijna evenveel als het totaal van 2019 toen het project begon.
Lees verder

Vlaanderen geeft 1.000 euro aan steden en gemeenten per opvangplaats voor Oekraïense vluchtelingen
De Vlaamse regering geeft 1.000 euro aan steden en gemeenten per opvangplaats die ze organiseren voor Oekraïense vluchtelingen. "Net zoals tijdens de coronacrisis zullen we beroep moeten doen op de slagkracht van de lokale besturen", klonk het op een webinar voor de lokale besturen. "We maken werk van collectieve en duurzame opvangplaatsen. Een Europees land is in oorlog. Oekraïners die naar Vlaanderen vluchten, moeten we zo goed mogelijk ondersteunen", zegt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Lees verder

Crewleden klagen over slechte werkomstandigheden op de set van kijkcijferkanon 'Euphoria'
De HBO-reeks 'Euphoria' mag dan wel een enorm succes zijn, maar dat heeft bloed, zweet en tranen gekost. Crewleden vertellen namelijk aan The Daily Beast dat er op de set behoorlijk wat dingen misliepen.
Lees verder

"Met een onderbroek op mijn hoofd de grens over": Barbara Sarafian over de vakanties uit haar jeugd
Barbara Sarafian (53) blikt met Ann Van Elsen in het Joe-programma 'Speeltijd' terug op de vakanties uit haar jeugd. De actrice ging elke zomer met haar familie naar Cadzand in Nederland. Haar moeder haalde daar wel eens een grap met haar uit: "Mijn moeder zei dat ik mijn onderbroek op mijn hoofd moest zetten."
Lees verder

Britten stellen zich vragen: mogen Andrew en Harry nog invallen als Queen te ziek is om haar taken uit te voeren?
Na de coronabesmetting van Queen Elizabeth maken de Britten zich zorgen: wat als de koningin op een bepaald moment te ziek wordt om haar taken uit te voeren? Wie valt er dan voor haar in? Het logische antwoord is uiteraard haar opvolger, Charles, maar in de praktijk staan er nog heel wat onverwachte namen op die officiële lijst van adviseurs. Vooral die van prinsen Andrew en Harry zitten niet lekker bij het volk. "Het kan toch niet dat zij nog steeds als koninklijke adviseurs worden beschouwd?"
Lees verder

"Was je wagen in de schaduw, niet in het felle zonlicht": zo maak je je auto schoon zonder krassen en strepen
De lente met de daarbij horende schoonmaak is het geknipte moment om je trouwe vierwieler op een flinke poetsbeurt te trakteren. Maar doe je dat zelf of rij je toch beter even naar de carwash? En waar moet je allemaal op letten bij een schrobbeurt? Yves De Boeck, docent carrosserie bij Syntra Mechelen, zet ons op weg.
Lees verder

Dertigtal bewoners uit Merksemse Patrijsstraat krijgen brief met kogel in de bus
In de Patrijsstraat in Merksem schrokken zowat dertig bewoners zich zaterdagochtend een hoedje toen ze de brievenbus leeghaalden. Daar bleek telkens een brief met een kogel in te zitten.
Lees verder

Britten worden opgeroepen om massaal mini-corgi's te breien voor 70-jarig jubileum van de Queen
De Britse koningin Elizabeth zit dit jaar 70 jaar op de troon en dat wordt, naast grote festiviteiten in het najaar, gevierd met een 'Waar is Winnie'-wedstrijd. Ofwel: corgi-verstoppertje. Al wie wil kan het favoriete hondje van de Queen vereeuwigen in een breiwerk en twee gelukkige Britten die een gebreide corgi vinden, worden uitgenodigd op de jubileumlunch. En ja hoor, ook enthousiaste Belgen kunnen meebreien.
Lees verder

Mondmaskers voor schoolkinderen "aanbevolen" op collectief leerlingenvervoer
Op het collectief leerlingenvoer, zoals het leerlingenvervoer voor het buitengewoon onderwijs, of het busvervoer naar het zwembad of een buitenschoolse activiteit, zal vanaf maandag een mondmasker dragen "aanbevolen" zijn, maar niet verplicht. Dat blijkt zaterdag uit een nieuwsbrief die naar het onderwijsveld werd uitgestuurd, na overleg met de koepels, de bonden en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Op het openbaar vervoer blijven mondmaskers voor al wie twaalf jaar en ouder is wél verplicht.
Lees verder

Russische F1-piloot Mazepin moet per direct vertrekken bij Haas: "Ben erg ontgoocheld"
Slecht nieuws voor Nikita Mazepin: de Rus (23) is Formule 1-coureur af. Haas F1 bedankt hem voor bewezen diensten, nadat het eerder al afscheid nam van Mazepins belangrijkste geldschieter Uralkali.
Lees verder