Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 maart 2022

Nicolas Cage: “Zelfs toen ik vier films per jaar maakte om mijn schulden af te betalen, gaf ik mijn alles”

HLN
Nicolas Cage: "Zelfs toen ik vier films per jaar maakte om mijn schulden af te betalen, gaf ik mijn alles"
Zijn nieuwe film mag dan erg goed ontvangen worden, maar er was een tijd waarin Nicolas Cage (58) de ene na de andere flop aan elkaar reeg. Daarmee betaalde hij zijn schulden af, zegt hij in een nieuw interview met GQ. Al wil dat niet zeggen dat hij geen moeite meer deed voor die films.
Lees verder

Nog steeds verhoogde fijnstofconcentraties in Vlaanderen
De fijnstofconcentraties in Vlaanderen blijven erg hoog. De voorbije 24 uur is de gemiddelde concentratie PM10 en PM2.5 in Vlaanderen hoger dan respectievelijk 60 en 31 microgram per kubieke meter lucht. De informatiefase die sinds maandag van kracht is, blijft daardoor actief.
Lees verder

Rel in Duitsland nadat klimaatjongeren witte artieste met dreadlocks weigeren: "Witte mensen mogen geen dreadlocks dragen"
Er is ophef ontstaan in Duitsland nadat klimaatjongeren van 'Fridays for Future' weigerden om een witte artieste met dreadlocks te laten optreden op een manifestatie in Hannover komende vrijdag. Ze vinden dat Ronja Maltzahn zich met haar kapsel schuldig maakt aan 'culturele toe-eigening'. "Witte mensen mogen geen dreadlocks dragen", klinkt het in een bericht dat ze Maltzahn stuurden en dat door haar gedeeld werd op Instagram. "Mocht je tegen vrijdag beslissen om je dreadlocks af te knippen, zullen we je wél laten optreden."
Lees verder

Diamantsector vreest voor duizenden jobs door Europese sancties tegen Rusland
Het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) kruipt in het defensief nadat er volgens de sectororganisatie de afgelopen dagen "veel onjuiste informatie circuleert over de sector." De diamantsector bleef voorlopig buiten schot bij de Europese sancties tegen Rusland, maar daar willen Groen en Vooruit verandering in brengen. Het AWDC vindt dat een politieke beslissing moet worden genomen "op basis van juiste informatie, want die beslissing zal grote gevolgen hebben".
Lees verder

Na brandstichting, schijnzwangerschap en meerdere opnames: bewindvoering over Amanda Bynes eindelijk voorbij
Na Britney Spears is ook een andere jonge, vrouwelijke ster erin geslaagd om onder haar bewindvoering uit te komen. Een rechter heeft zopas beslist dat Amanda Bynes na bijna negen jaar weer zelf mag beslissen over haar doen en laten. De intussen 35-jarige Bynes verloor in 2012 compleet de pedalen en worstelde sindsdien met mentale problemen, foute vriendjes en een resem drank- en drugsverslavingen. En te zeggen dat ze ooit een van de meest veelbelovende actrices van Hollywood was. Waar is het precies foutgelopen? En is ze echt aan de beterhand?
Lees verder

Demir bekijkt verplichte elektrische warmtepomp bij nieuwbouw
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir wil bekijken of volledig elektrische warmtepompen kunnen verplicht worden bij nieuwbouw. Op die manier zou de stap met een 'overgangstechnologie' als hybride warmtepompen misschien kunnen overgeslagen worden. Dat heeft de N-VA-minister in de commissie Energie gezegd na een suggestie van CD&V-parlementslid Robrecht Bothuyne.
Lees verder

Baby geboren? Vier het met een berichtje in de krant
Voor onze nieuwe dagelijkse rubriek 'Net op de wereld' zijn wij op zoek naar foto's van pasgeboren baby's. Wil je de geboorte van jouw (klein)kind vieren met een bericht in de krant? Mail dan een foto naar netopdewereld@hln.be.
Lees verder

Meer dan helft van Belgische strijders in Oekraïne is teruggekeerd naar ons land: "Ik verloor mijn gehoor na raketaanval op ons militair kamp"
Meer dan de helft van de Belgen die vrijwillig meevochten in Oekraïne is al teruggekeerd naar ons land. Dat bevestigen twee van de strijders aan onze redactie. Ook zij zijn terug om verschillende redenen en doen hun verhaal. "Ik had geen zin om als buitenlands kanonnenvlees te dienen."
Lees verder

Tom Hanks 'crasht' huwelijk en geeft bruid de verrassing van haar leven
Tom Hanks (65) heeft een Amerikaanse bruid de verrassing van haar leven gegeven. Een paar maanden na het 'crashen' van een huwelijk in Santa Monica, viel de acteur dit keer binnen tijdens een bruiloft in Pittsburgh, waar Hanks momenteel verblijft om zijn nieuwe film 'A Man Called Otto' op te nemen. "Ik verstijfde meteen helemaal", lacht de totaal overrompelde bruid.
Lees verder

Europa maakt 3,4 miljard euro vervroegd vrij voor opvang Oekraïense vluchtelingen
De lidstaten van de Europese Unie moeten vervroegd toegang krijgen tot 3,4 miljard euro EU-middelen die ze zullen kunnen aanwenden voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat voorstel, dat nog moet worden goedgekeurd door de lidstaten zelf en het Europees Parlement, legt de Commissie op tafel.
Lees verder

Lavrov geeft voor het eerst expliciet toe dat Rusland verrast werd door sancties van het Westen
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft voor het eerst expliciet toegegeven dat Moskou verrast werd door de westerse sancties. "Niemand had kunnen voorspellen dat het Westen de buitenlandse reserves van de Russische Centrale Bank zou bevriezen", zei hij volgens de Russische krant 'Kommersant' tijdens een toespraak voor docenten en studenten van het Staatsinstituut voor Internationale Betrekkingen van Moskou.
Lees verder

Rusland wil betalingen voor olie en gas in roebels krijgen, Europese gasprijs schiet meteen omhoog
De Europese gasprijs is meer dan 20 procent gestegen, na de aankondiging van de Russische president Vladimir Poetin dat "onvriendelijke staten" voortaan in roebel voor gas zullen moeten betalen. Inmiddels schommelt de gasprijs rond de 115 euro per megawattuur.
Lees verder

De 7 favoriete eetadresjes van chef Michaël Vrijmoed: "De klassieke tomaat-garnaal is hier schitterend"
Zelfs een chef zoals Michaël Vrijmoed (41) van restaurant Vrijmoed in Gent kan niet aan heerlijke klassiekers zoals koffiekoeken weerstaan. "Ik moet mezelf na vijf koffiekoeken van mijn favoriete bakker echt verplichten om te stoppen met er te eten, zó lekker zijn ze", klinkt het. Wat is die favoriete bakker dan en waar gaat hij het liefst op restaurant? Aan deze 7 eetadresjes in Gent, Antwerpen, Kruisem, Waarschoot, Nazareth en Knokke-Heist brengt hij graag een bezoekje.
Lees verder

De 7 favoriete eetadresjes van Michaël Vrijmoed: "De klassieke tomaat-garnaal is hier schitterend"
Zelfs een chef zoals Michaël Vrijmoed (41) van restaurant Vrijmoed in Gent kan niet aan heerlijke klassiekers zoals koffiekoeken weerstaan. "Ik moet mezelf na vijf koffiekoeken van mijn favoriete bakker echt verplichten om te stoppen met er te eten, zó lekker zijn ze", klinkt het. Wat is die favoriete bakker dan en waar gaat hij het liefst op restaurant? Aan deze 7 eetadresjes in Gent, Antwerpen, Kruisem, Waarschoot, Nazareth en Knokke-Heist brengt hij graag een bezoekje.
Lees verder

Door toenemende armoede stijgt ook aantal tuberculosegevallen, waarschuwt Damiaanactie
Er is al meermaals voor gewaarschuwd voor het sluimerende gevaar van tuberculose: de coronacrisis dwarsboomde de strijd tegen de infectieziekte, de pandemie heeft geleid tot meer tuberculosedoden en nu dreigt het aantal tuberculosepatiënten opnieuw te stijgen door de toenemende armoede. Daarvoor waarschuwt Damiaanactie een dag voor Wereldtuberculosedag.
Lees verder

Russische reageert hard op speech Arnold Schwarzenegger en noemt hem nazi
Na de speech waarin Arnold Schwarzenegger oproept tot vrede in Oekraïne krijgt hij de wind van voren van een Russische gewichthefster. Tijdens haar tirade noemt ze Schwarzenegger zelfs een nazi. De Russische was vroeger fan van Schwarzenegger, maar dat is niet langer het geval. In haar ogen is Rusland het slachtoffer in deze oorlog en moet Poetin redding brengen.
Lees verder

Loena Hendrickx start sterk op WK kunstschaatsen en is tweede na korte kür
Loena Hendrickx is sterk aan het WK kunstschaatsen begonnen. Onze landgenote bleef in haar korte kür met 75,00 punten maar net onder haar persoonlijk record van 76,25. Hendrickx is dankzij haar prestatie voorlopig tweede.
Lees verder

EXPLAINER. Bedrijf achter Bored Ape Yacht Club is nu 4 miljard dollar waard: dit is Yuga Labs
Yuga Labs, het bedrijf achter de Bored Ape Yacht Club, heeft deze week 450 miljoen dollar — omgerekend een kleine 410 miljoen euro — aan durfkapitaal opgehaald. Daardoor is het internetbedrijf nu 4 miljard dollar of omgerekend zo'n 3,6 miljard euro waard. Verschillende bekendheden zoals Paris Hilton en Eminem kochten zich al een Bored Ape. Waarom is het bedrijf zo veel geld waard? Wat wil Yuga Labs ermee doen? Hoe past cryptomunt Ape Coin in het plaatje? De antwoorden op die en meer vragen lees je in deze explainer.
Lees verder

Is dit de nieuwe naam van Kylie Jenners zoontje? Fans denken alvast van wel
Fans van Kylie Jenner (24) zijn ervan overtuigd dat ze de nieuwe naam van haar zoon hebben weten te achterhalen nadat ze begin deze week bekend maakte dat het niet langer Wolf is. Jenner wilde de naam van haar zoon veranderen omdat ze het gevoel heeft dat die toch niet bij hem past. Dat nieuws maakte ze zelf bekend op haar Instagram Story.
Lees verder

Instagram lanceert een nieuwe tijdlijn en die biedt eindelijk weer chronologische volgorde aan
Fervente Instagrammers hebben het misschien al gemerkt: vandaag lanceert de populaire foto-app twee nieuwe manieren om je tijdlijn weer te geven. En die beantwoorden de smeekbedes van heel wat gebruikers.
Lees verder