Doorgaan naar hoofdcontent

Netflix-hit 'Bridgerton' is terug: deze 6 modetrends uit de 19de eeuw worden dankzij de serie weer razend populair

HLN
Netflix-hit 'Bridgerton' is terug: deze 6 modetrends uit de 19de eeuw worden dankzij de serie weer razend populair
What a barb! Vandaag verschijnt het tweede seizoen van 'Bridgerton' op Netflix, de populaire serie die zich afspeelt in de Londense high society tijdens de 19de eeuw. Verwacht je opnieuw aan drama, stomende scènes en vooral ook: véél pracht en praal. Voor wie haar inner lady naar boven wil halen: deze zes trends uit de 'regencycore' breken nu weer helemaal door in de modewereld.
Lees verder

"Bij deze kandidate gaat ons mol-alarm spontaan af": onze redacteur speurt naar 'De mol'
Mocht Alexandre Dumas met enige hulp van een tijdscapsule mee aan het format van 'De mol' hebben gesleuteld, hij zou wellicht eens hartelijk gelachen hebben met de slogan 'één voor allen, allen voor één'. In 'De mol 2022' is het zelfs lachen met de variant 'één tegen allen, allen tegen één'. Het is veeleer 'ieder voor zich en laat de mol maar wat rotzooien'. Wat die in de startaflevering voluit deed. Exact 13.600 euro weggegooid, amper 4.000 euro in de pot. Wij bekeken en bestudeerden, wikten en wogen de kandidaten.
Lees verder

Laat je gras maar groeien: zo houd je je gazon in topvorm
Is het gras groener bij de buren? Droom je ook van een onberispelijke grasmat zoals in de boekjes? Goed nieuws: met enkele doordachte ingrepen maak je je gazon zelf groener en sterker. Bouwsite Livios helpt je op weg.
Lees verder

Vierde sponsor haakt af bij Antwerp na aanstelling Marc Overmars
Nu al vier sponsors haken af na de komst van Marc Overmars (48) als technisch directeur bij Royal Antwerp FC. Deze ochtend liet VINCI Energies weten dat ze dit seizoen wegblijven van de Bosuil. En er volgen er wellicht nog, want ook onder andere Port Of Antwerp twijfelt. Antwerp slaat intussen een mea culpa: "Wij hebben een cruciale fout gemaakt."
Lees verder

Charles Leclerc: de nieuwe uitdager van Max Verstappen, maar ook glamourboy met miljoenenjacht en populaire influencer als vriendin
De Formule 1 heeft er een nieuwe wereldster bij. Charles Leclerc (24) lijkt zich met zijn zege in Bahrein op te werpen als uitdager van wereldkampioen Max Verstappen, maar ook naast het circuit is alles voorhanden om een vedette te worden. Maak kennis met de glamourboy uit Monaco, die het leven deelt met de populaire Charlotte Sine.
Lees verder

Verschrikkelijk ongeval in pretpark in Florida: jongen (14) sterft nadat hij uit 'freefall tower' valt
Een attractiepark in de Amerikaanse staat Florida is gisteren opgeschrikt door een gruwelijk ongeluk. Een 14-jarige jongen viel uit een zogeheten 'freefall tower' en kwam met een enorme smak op de grond terecht. Het slachtoffer overleed enige tijd later aan zijn verwondingen.
Lees verder

Ontploft oorlogsschip, nog meer sancties en meer NAVO-troepen aan oostflank: dit was de horrordag van Poetin
De Russische president Vladimir Poetin (69) beleefde donderdag een absolute rotdag. Zijn invasie van Oekraïne verloopt op militair vlak steeds minder vlot. Het westen vormt een front en ook in de binnenlandse politiek lijkt het te rommelen. Daarmee is de strijd nog niet beslecht, maar dit alles zal Poetin niet tevreden stemmen.
Lees verder

IN BEELD. BV's shoppen lente- en zomerkledij bij ZEB
Heel wat bekend en mooi volk trok op donderdagavond naar de ZEB-winkel van Schoten voor de voorstelling van de nieuwste lente- en zomercollectie van de kledingketen. Met een hapje en een drankje genoten de BV's van een wervelende modeshow, waarna ze zelf konden shoppen.
Lees verder

Chaos aan de ronde tafel in 'De verraders': "Wat is hier de redenering achter?"
De bondgenoten weten niet wat hen overkomt na Loïc zijn bekentenis. "Een verrader mag zich toch nooit kenbaar maken?", klinkt het verbaasd. "Plots zegt hij: 'Ik ben een verrader'", zegt medeverrader Jaimie-Lee. "Ik zakte door de grond."
Lees verder

Chaos aan de ronde tafel in 'De Verraders': "Wat is hier de redenering achter?"
De bondgenoten weten niet wat hen overkomt na Loïc zijn bekentenis. "Een verrader mag zich toch nooit kenbaar maken", klinkt het. "Plots zegt hij 'ik ben een verrader'", zegt Jaimie-Lee. "Ik zakte door de grond."
Lees verder

Meester-patissier Herman Van Dender geeft advies voor het bakken van de lekkerste wafels: "Zorg ervoor dat je wafelijzer altijd voorverwarmd is"
Het moet niet altijd een pannenkoek zijn: in België hebben we minstens even lekkere wafels. Ter gelegenheid van de 'internationale dag van de wafel' vroegen we meester-patissier Herman Van Dender en zijn rechterhand Pascal De Deyne hoe je Luikse of Brusselse wafels zélf zo krokant of perfect gesuikerd krijgt."Begin al zeker altijd met een volledig schoongemaakt wafelijzer", klinkt het. Daarnaast delen ze exclusieve recepten om er een succes van te maken.
Lees verder

HET DEBAT. Is het goed dat het vegetarisch aanbod op Gentse Feesten wordt uitgebreid tot helft van de kraampjes?
Dit jaar moet de helft van de eetkraampjes op de Gentse Feesten vegetarisch eten aanbieden. Dat heeft de stad gisteren bekendgemaakt. Er werd onmiddellijk en uitgebreid op de beslissing gereageerd, zowel positief als negatief. Is het goed dat het vegetarisch aanbod wordt uitgebreid? Wat is jullie mening? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
Lees verder

Onrustwekkend fenomeen in Vilvoorde en Machelen: vier gewapende overvallen in amper één maand tijd, telkens door tieners gepleegd
In exact een maand tijd zijn in politiezone ViMa (Vilvoorde-Machelen) vier handelszaken overvallen. Iets waar ook de politie van opschrikt, aangezien in de meeste gevallen de daders meteen gevat werden en de plaag toch blijft aanhouden. Opvallend: het ging steeds om zeer jonge en gewapende overvallers, allen tussen 16 en 18 jaar oud.
Lees verder

Kim Kardashian was ook niet gewonnen voor haar pikzwarte Met Gala-outfit: "Ik snapte het niet"
Vorig jaar verscheen Kim Kardashian (41) op het Met Gala in een jurk die haar van kop tot teen bedekte. Een nu al iconisch beeld, maar de realityster geeft toe dat ze zelf niet echt zeker was van de outfitkeuze.
Lees verder

Broer doodgereden carnavalist getuigt: "Frédéric heeft nog leven van jongetje gered"
Een van de zes carnavalisten die afgelopen zondag werden doodgereden in Strépy-Bracquegnies heeft voor zijn overlijden nog het leven van een kind gered. Dat hebben de ouders van de 12-jarige Timéo laten weten aan de nabestaanden van Frédéric D'andrea.
Lees verder

'De knip' zit in de lift. Roel Vanderstukken, Arno en Tom over hun vasectomie: "Voelt als een stamp in de ballen"
Steeds meer Belgische mannen kiezen voor 'de knip' als permanente anticonceptie. Elke dag laten er zich nu 27 steriliseren, tegenover 22 tien jaar geleden. Maar nog evenveel mannen zijn ongerust: kan ik dan nog klaarkomen? En tast het mijn libido aan? Acteur Roel Vanderstukken, Tom en Arno getuigen over hun vasectomie in alle eerlijkheid. Uroloog Piet Hoebeke licht de ingreep toe en hoe omkeerbaar die werkelijk is. "Ook een kinderloze, single man van 25 jaar mag langskomen."
Lees verder

Oud Nirvana-nummer stijgt in streaming-hitlijsten, met dank aan 'The Batman'
Het nummer 'Something in the Way' van Nirvana mag dan al meer dan dertig jaar oud zijn, toch is het opnieuw de hitlijsten aan het beklimmen. Met dank aan de nieuwe superheldenfilm 'The Batman'.
Lees verder

Oud Nirvana-nummer stijgt in streaminghitlijsten, met dank aan 'The Batman'
Het nummer 'Something in the Way' van Nirvana mag dan al meer dan dertig jaar oud zijn, toch is het opnieuw de hitlijsten aan het beklimmen. Met dank aan de nieuwe superheldenfilm 'The Batman'.
Lees verder

Football Talk. Yilmaz stopt als Turks international na gemiste penalty - Van Gaal uit quarantaine
De Nederlandse bondscoach Louis van Gaal is teruggekeerd op het trainingsveld in Zeist. Hij zat de voorbije dagen in isolatie, nadat hij dinsdag positief had getest op het coronavirus.
Lees verder

Het drama van de Squadra door de ogen van Italobelg Walter Baseggio: "Bidden dat Mancini doorgaat"
Italië rouwt na de afgang tegen Noord-Macedonië. Ook het hart van Italobelg Walter Baseggio bloedt, nu de Squadra voor de tweede keer op rij het WK mist. Toch blijft Baseggio hoopvol. "Op het EK werden al heel wat sterke jongeren geïntegreerd, en er zijn er nog een pak op komst." Al verbindt Baseggio daar wel één voorwaarde aan.
Lees verder