Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 maart 2022

Morgen nieuw seizoen, maar Max Verstappen is niet bepaald fan van Netflix-docu ‘Drive to Survive’: “Ik hou het ...

HLN
Morgen nieuw seizoen, maar Max Verstappen is niet bepaald fan van Netflix-docu 'Drive to Survive': "Ik hou het liever bij de feiten"
Morgen bedient Netflix de Formule 1-fans opnieuw op hun wenken met een nieuw seizoen van de populaire docureeks 'Drive to Survive'. Het nieuwe seizoen belooft vuurwerk met de spannende ontkoping om het wereldkampioenschap vorig jaar tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen, al werkt die laatste niet meer mee aan de Netflix-serie.
Lees verder

Zo verliepen laatste uren van moeder en twee kinderen die stierven aan brug van Irpin
Er is meer bekend over de moeder en de twee kinderen die zondag om het leven kwamen toen ze het Oekraïense stadje Irpin bij Kiev probeerden te ontvluchten. Beelden van de mortierinslag die hen het leven kostte en van hun levenloze lichamen op de straat, gingen de wereld rond. Vader Serhiy Perebyinis vertelde nu aan de krant 'The New York Times' hoe de laatste dagen en uren van zijn gezin verliepen. Over hoe ze zich aanvankelijk thuis verschansten. Tot een explosief insloeg op hun appartementsblok en zijn vrouw besloot dat het tijd was om te gaan.
Lees verder

Rousseau op congres Vooruit: "Btw-verlaging op elektriciteit en gas komt er"
"Wat het federale energieakkoord in de komende weken ook precies zal inhouden, de verlaging van de btw naar 6 procent zal er in zitten." Dat zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau vanavond op een congres van zijn partij rond klimaat.
Lees verder

Vrouw staat te snoeien wanneer ladder plots wegschiet: bovenbeen gespietst op puntig hek
Een vrouw uit Hooglede raakte donderdagnamiddag zwaargewond bij een merkwaardig ongeval. Haar bovenbeen werd doorboord toen ze tijdens snoeiwerken het evenwicht verloor en op een ijzeren hek met pinnen terechtkwam.
Lees verder

Vrouw staat te snoeien wanneer ladder plots wegschiet: bovenbeen gespietst op hek
Een vrouw uit Hooglede raakte donderdagnamiddag zwaargewond bij een merkwaardig ongeval. Haar bovenbeen werd doorboord toen ze tijdens snoeiwerken haar evenwicht verloor en op een ijzeren hek met pinnen terechtkwam.
Lees verder

Vlaamse acteur (52) die jacht maakte op jongetjes nog deze maand voor correctionele rechtbank wegens verkrachting minderjarigen
De Vlaamse acteur Jan V.H. (52), die meedeed in tal van jeugdprogramma's en kinderseries en vorige zomer ontmaskerd werd als pedofiel, moet zich deze maand nog verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Het parket wil hem vervolgen voor verkrachting van minderjarigen, aanranding, bezit en verspreiding van kinderporno en belaging.
Lees verder

LIVE CONFERENCE LEAGUE. AA Gent probeert match in handen te nemen, kansen blijven voorlopig uit
In de 1/8ste finales van de Conference League werkt AA Gent vandaag haar heenwedstrijd af op het veld van PAOK. De Buffalo's gaan in Griekenland op zoek naar een goede uitgangspositie voor de return, die volgende week wordt gespeeld. Volg hier alle ontwikkelingen op de voet!
Lees verder

Lente is in het land: Martijn Peters legt uit waarom we dit prachtig weer te danken hebben aan 'omegablokkade'
Zonnebrillen, blote benen en ijsjes: de lente is opeens in het land. Dat hebben we te danken aan de 'omegablokkade'. Een omegablokkade is een weersituatie waarbij er een krachtig hogedrukgebied ontstaat dat boven een regio blijft liggen.
Lees verder

Britse media zeggen sorry voor verkeerd citeren van prins William
Verslaggevers van Britse media als de Daily Express en ITV hebben hun excuses aangeboden voor het verkeerd citeren van prins William. In artikelen van woensdag tekenden zij op dat William over de oorlog in Oekraïne zei dat "Britten meer gewend zijn aan conflict in Afrika en Azië. Het is vreemd om dit in Europa te zien".
Lees verder

LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Price zegt af met handblessure voor vijfde speelronde
Vijfde speelronde van de Premier League Darts vanavond, zonder Gerwyn Price. De tweede van de wereld heeft een handblessure en kan niet deelnemen. Profiteert de tegenstand in Brighton? U volgt het allemaal LIVE op deze pagina.
Lees verder

Europese beurzen gaan opnieuw diep in het rood, Bel20 kan schade beperken
De Europese beurzen hebben weer flinke klappen moeten incasseren na de forse stijgingen van woensdag. De Bel20 slaagde er wel in om de schade binnen de perken te houden en daalde 'maar' 0,97 procent tot 3.847,08 punten.
Lees verder

Nog eens snel volgooien voor de prijs alweer stijgt: het is aanschuiven aan het 'goedkoopste' tankstation van Oostende
De maximumprijs voor diesel aan de pomp stijgt morgen met ruim 20 cent naar 2,286 euro per liter. Een ongeziene sprong. Veel mensen gaan dan ook nog snel even tanken voor het opnieuw duurder wordt.
Lees verder

Wielerpeloton kreunt onder tsunami aan virale infecties: "Door altijd dat mondmasker te dragen, is ons immuunsysteem verzwakt"
Tim Wellens en Sep Vanmarcke werden al geveld in de aanloop naar het Vlaamse openingsweekend. Pidcock en Bardet vielen uit voor de Strade Bianche. Sagan gaf er woensdag de brui aan in Tirreno-Adriatico. Lutsenko haalde niet eens de start van Parijs-Nice, waar de voorbije dagen ook tweevoudig eindwinnaar Schachmann, O'Connor en Colbrelli afhaakten. En vandaag was het pas echt bijltjesdag in de 'Koers naar de Zon', met liefst 22 opgaves.
Lees verder

LIVE CONFERENCE LEAGUE. Krijgen we na rust wel doelpunten?
In de 1/8ste finales van de Conference League werkt AA Gent vandaag haar heenwedstrijd af op het veld van PAOK. De Buffalo's gaan in Griekenland op zoek naar een goede uitgangspositie voor de return, die volgende week wordt gespeeld. Volg hier alle ontwikkelingen op de voet!
Lees verder

Minister Somers wil vijftien woondorpen bouwen om Oekraïense vluchtelingen op te vangen
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) stelt voor om vijftien nooddorpen te bouwen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De dorpen, die verspreid over heel Vlaanderen moeten worden gebouwd, zullen onderdak bieden aan honderden Oekraïners. De Vlaamse regering zal zich morgen buigen over het voorstel van Somers.
Lees verder

Russische troepen tonen "roekeloze minachting" voor Oekraïense burgers
De Russische troepen die Oekraïne zijn binnengevallen, tonen een "roekeloze minachting" voor de burgerbevolking nu ze veel meer tegenstand krijgen dan waarop was gerekend. Dat zegt Avril Haines, directeur van de Amerikaanse nationale inlichtingendiensten. Haar medewerkers volgen de gevechtsacties van de Russen nauwgezet om hen ter verantwoording te kunnen roepen.
Lees verder

Tekort aan jong talent, coach op de wip en straks zonder Mbappé: hoe moet het verder bij PSG na pijnlijke exit?
De alarmbellen gaan af in Parijs. Uitgeschakeld in de Champions League, Kylian Mbappé verkast (in principe) naar Real Madrid. Wat nu, PSG?
Lees verder

Stomdronken man gaat door het lint nadat hij café wordt uitgezet en snijdt eigen ader door nadat hij raam inklopt
Een zwaar dronken jongeman, die mogelijk ook onder invloed van drugs was, heeft donderdagavond het centrum in Overmere op stelten gezet. De man kwam met een vriend stomdronken café De Boerekrijg binnen, maar daar werd hij meteen buitengezet. Enkele seconden later sloeg bij een van de twee de stoppen door. Hij werd hevig bloedend overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees verder

LIVE CONFERENCE LEAGUE. Gent moet achtervolgen, Kurtic brengt PAOK met afgeweken vrije trap op voorsprong
In de 1/8ste finales van de Conference League werkt AA Gent vandaag haar heenwedstrijd af op het veld van PAOK. De Buffalo's gaan in Griekenland op zoek naar een goede uitgangspositie voor de return, die volgende week wordt gespeeld. Volg hier alle ontwikkelingen op de voet!
Lees verder

Macron: "Europa moet zich op alle scenario's voorbereiden"
"Europa moet zich voorbereiden op alle scenario's". Dat heeft een "bezorgde" en "pessimistische" Franse president Emmanuel Macron vandaag gezegd voor aanvang van een informele top met de Europese staatshoofden en regeringsleiders in Versailles.
Lees verder