Doorgaan naar hoofdcontent

Miss Oekraïne doet emotionele oproep tijdens verkiezing Miss België

Miss Oekraïne doet emotionele oproep tijdens verkiezing Miss België

Ons land heeft zaterdagavond Chayenne Van Aarle als Miss België 2022 verkozen. Een van de juryleden was Anna Neplyah, de huidige Miss Oekraïne. De 26-jarige hield er een betoog over de gruwel die zich momenteel afspeelt in haar land. 'Waarom? Waarom hangt de wereldvrede af van één persoon, een terrorist?'

Lees verder

Zevende Russische generaal sterft in oorlog

Er blijven Russische hoge officieren sterven in Oekraïne. Luitenant-generaal Yakov Rezantsev zou al de zevende zijn.

Lees verder

Drie op de vier kiezen voor crematie

Steeds meer mensen verkiezen crematie boven begraving. Vorig jaar werd in drie op de vier gevallen gekozen voor crematie.

Dat schrijft De Zondag op basis van cijfers die Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) naar buiten brengt.

Lees verder

Noodtoestand in El Salvador na 62 doden door bendegeweld

In het Centraal-Amerikaanse land El Salvador wordt de noodtoestand voor een maand ingesteld, nadat er zaterdag op één dag tijd 62 mensen om het leven zijn gekomen vermoedelijk door bendegeweld.

Lees verder

Vredesbetoging trekt door Brussel

Verschillende organisaties betogen vandaag in Brussel tegen de oorlog in Oekraïne in een nationale manifestatie Europa voor Vrede en Solidariteit. De betoging vertrok om 13 u aan het Noordstation.

Lees verder

Eritreeër Girmay sprint naar historische zege in Gent-Wevelgem

Biniam Girmay (Intermarché-Wanty-Gobert) wint Gent-Wevelgem. De Eritreeër was de snelste in een sprint met Christophe Laporte, Jasper Stuyven en Dries Van Gestel. Het peloton kwam net te laat. Hij is de eerste Afrikaan op de erelijst.

Lees verder

De lange weg van Biniam Girmay: 'België brengt mij geluk'

Zes jaar geleden was hij nog een kind met een mountainbike op de gravelwegen van Asmara, vandaag is hij de eerste Afrikaanse winnaar van Gent-Wevelgem. Van Eritrea tot Vlaanderen: Biniam Girmay over zijn lange tocht. 'Zo groot is het verschil niet tussen koersen in Afrika en Europa.'

Lees verder

India laat zich niet zomaar scheiden van Rusland

India ergert zich blauw aan orders van het Westen om de banden met Rusland te verbreken en lijkt niet geneigd dat te doen. Het kocht al 3 miljoen vaten Russische olie.

Lees verder

Opinie | Blunders of niet, we boffen met Joe Biden

Op dit moment is het maar goed dat er in het Witte Huis geen vigilante als president zit, schrijft Tom Van Dyck. Dat neemt niet weg dat de Amerikaanse president ook zijn woorden beter zorgvuldig kiest.

Lees verder

'Ik zou nog geen speelgoedgeweer leveren aan Oekraïne'

Iederéén wil vrede in Oekraïne. Maar bereiken we die met meer of minder wapens? Zelfs de pacifisten zijn daarover verdeeld. 'Stel dat we niet met wapens tussenbeide gekomen waren, dan was het conflict al lang beslecht.'

Lees verder

Directeur boekhandel Filigranes in Brussel stapt op na klachten over seksuele intimidatie

De directeur van de Franstalige boekhandel Filigranes in Brussel, Marc Filipson, heeft zondagavond aangekondigd op te stappen. Vrijdag raakte bekend dat liefst 48 werknemers aan de bel hadden getrokken over onder meer seksuele intimidatie door Filipson.

Lees verder

Wereldkampioene Balsamo sprint naar overwinning in Gent-Wevelgem

Elisa Balsamo (Trek-Segafredo) heeft Gent-Wevelgem voor dames gewonnen. De wereldkampioene won de sprint van een uitgedund peloton in de Vanackerestraat. Marianne Vos werd tweede, Maria Giulia Confalonieri derde. Onze landgenote Lotte Kopecky werd vierde.

Lees verder

Max Verstappen neemt revanche na fantastisch duel met Charles Leclerc

Max Verstappen heeft in Saudi-Arabië zijn eerste race van het jaar gewonnen. De Nederlander moest bijna de hele race achtervolgen, maar in de slotfase slaagde hij er na een heerlijk gevecht met Charles Leclerc nog in om de zege te pakken. Carlos Sainz mocht als derde man mee het podium op.

Lees verder

Van Aert had niet de beste benen, Pidcock zoekt nog naar antwoorden

Wout van Aert (Jumbo-Visma) toonde zich zondag in Gent-Wevelgem weer als één van de beteren in de koers, maar kon die vorm niet doortrekken met de zege. Zijn ploegmaat Christophe Laporte werd wel tweede. 'Hij wordt niet geklopt omdat hij minder snel is.'

Lees verder

Nieuwe atletiekpiste voor Koning Boudewijnstadion (maar nog geen budget voor rest stadion)

Het Koning Boudewijnstadion krijgt een nieuwe atletiekpiste. De stad Brussel bereikte hierover een akkoord, maandag wordt het op gemeenteraad goedgekeurd. Bedoeling is dat de werken in oktober zullen beginnen en de piste er in de lente van 2023 zal liggen.

Lees verder

Ook buiten Donbas blijven raketten inslaan

Na raketaanvallen op de westelijke stad Lviv is de vraag of Poetin echt alleen nog op de oostelijke Donbas-regio aast.

Lees verder

Vrouw op heterdaad betrapt na 20 autobranden

Een vrouw is betrapt toen ze in haar wijk een bestelwagen in brand stak. De politie vermoedt dat Sengul A. (38) verantwoordelijk is voor de lange reeks ­autobranden die Hoboken al weken in de ban hield.

Lees verder

Met negen onder één dak: Wendy vangt Oekraïners op

Tienduizenden Oekraïense vluchtelingen zoeken ook in ons land naar een dak boven het hoofd, nadat ze noodgedwongen moesten vluchten voor de oorlog in hun thuisland. Honderden Vlaamse gezinnen maakten al een plek vrij voor hen. Eén zo'n gezin is dat van Wendy en Sasha. Ze delen nu al meer dan drie weken hun huis met een Oekraïens gezin van vijf.

Lees verder

Streamingplatform wint Oscar, Will Smith verliest beheersing

Will Smith bestormde het podium van de Oscarshow om een rake klap uit te delen aan acteur Chris Rock. Het deed bijna vergeten dat voor het eerst in de geschiedenis de belangrijkste Oscar ging naar een film van een streamingplatform. Niet Netflix, maar Apple slaagde daarin, met Coda, een film over de horende dochter van dove ouders.

Lees verder

Pro League duidt onafhankelijke ceo aan
Lees verder

Team 2026 baart zorgen

Na 1.283 dagen riskeert België donderdag zijn nummer-1-plaats op de Fifa-lijst te verliezen. Een fait divers of het einde van een tijdperk? Morgen tegen Burkina Faso zou de nul houden al een succes zijn.

Lees verder

Met negen onder één dak: Wendy vangt Oekraïners op

Tienduizenden Oekraïense vluchtelingen zoeken ook in ons land naar een dak boven het hoofd, nadat ze noodgedwongen hebben moeten vluchten voor de oorlog in hun thuisland. Honderden Vlaamse gezinnen maakten al een plek vrij voor hen.

Lees verder

Coda is beste film, maar Will Smith steelt de show op Oscars

Tijdens de 94ste Academy Awards in Hollywood is Coda bekroond met de Oscar voor de beste film. Beste regisseur was Jane Campion, voor The power of the dog. Maar het gespreksonderwerp was de demarche van Will Smith, die op het podium stormde om comedian Chris Rock een klap te verkopen.

Lees verder

Dit gebeurde afgelopen nacht: nieuwe luchtaanvallen, Oekraïense troepen melden successen bij Charkov

Meerdere Oekraïense steden zijn de voorbije uren opnieuw het doelwit van Russische luchtaanvallen geworden.

Lees verder

De ineenstorting van Will Smith

's Werelds populairste acteur viel uit zijn rol: Will Smith stormde het podium op om een rake mep uit te delen aan Chris Rock. Toen hij even later de Oscar voor beste acteur won, bood hij in tranen zijn excuses aan.

Lees verder

In beeld | De rode loper van de Oscars

Hollywood mocht zondag opnieuw zijn beste pak of mooiste jurk aantrekken voor de Oscars, de hoogmis van de filmwereld. En deze keer mochten ze ook het mondmasker achterwege laten.

Lees verder

Zelenski: 'Bereid om neutraal statuut te aanvaarden'

In een anderhalf uur durend video-interview met Russische journalisten geeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski aangegeven dat Oekraïne bereid is om een neutraal land te worden. Hij wil ook 'een compromis' over de Donbas-regio, om zo 'een derde wereldoorlog' te vermijden.

Lees verder

Voor het eerst sinds Mexico '86 plaatst Canada zich nog eens voor WK voetbal

De Canadese voetballers hebben zich zondag voor de tweede keer in de geschiedenis voor de eindronde van een WK geplaatst. Met een 4-0 zege tegen Jamaica verzekerden ze zich van een plaats bij de eerste drie in de kwalificaties van de Concacaf.

Lees verder

Zon verdwijnt snel achter de wolken

Na het optrekken van het ochtendgrijs, wordt het maandag tijdelijk zonnig, maar stilaan verschijnen er vanuit het zuidwesten meer en meer middelhoge en hoge wolkenvelden. Het blijft droog. De maxima liggen tussen 12 en 19 graden.

Lees verder

Hoogbegaafde scholieren kunnen vrijstellingen krijgen

De minimumleeftijd om te kunnen starten in de lagere school verdwijnt: makkelijk lerende of hoogbegaafde kinderen zullen voor de leeftijd van vijf jaar in het eerste leerjaar kunnen starten. Hoogbegaafde leerlingen in het middelbaar onderwijs zullen dan weer vrijstellingen kunnen krijgen voor één of meerdere vakken.

Lees verder