Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 27 maart 2022

Minder slapen, langer licht: komende nacht schakelen we over op zomertijd

Minder slapen, langer licht: komende nacht schakelen we over op zomertijd

In de nacht van zaterdag op zondag schakelen we opnieuw over op zomertijd. Om 2 uur in de ochtend wordt de klok een uurtje verder gedraaid. We mogen dus wat minder lang slapen, maar het blijft 's avonds wel langer licht.

Lees verder

Franse staat neemt juridische stappen tegen woonzorggroep Orpea en wil subsidies terugvorderen

Een afgevaardigde van de Franse regering hekelt de 'ernstige disfunctie' die blijkt uit een nieuw rapport over rusthuisketen Orpea. Ze gaat daarom juridische stappen nemen en wil bepaalde subsidies terugvorderen.

Lees verder

Smogalarm wordt zondagmorgen opgeheven

Het smogalarm dat sinds vrijdagochtend geldt op enkele snelwegen wordt zondag om 6 uur 's ochtends opgeheven. Dat meldt Ircel, de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu. Vanaf dan geldt op de snelwegen opnieuw de maximumsnelheid van 120 km/u.

Lees verder

In beeld | Ravage in grote steden, de mikpunten in de oorlog

In een oorlog worden steden nooit gespaard. Zo ook in Oekraïne niet. De ene stad kreunde al harder onder de bombardementen dan de andere. De aangrijpendste verhalen en beelden kwamen uit Marioepol waar Russische troepen met veel vuurkracht de stad op haar knieën proberen te krijgen. Maar ook in andere hoeken van het land vallen bommen en laten ze grootschalige vernieling na.

Lees verder

De hyperactieve wervelwind die uitgroeide tot tweede frontman van Foo Fighters

Van achter zijn drumkit groeide Taylor Hawkins uit tot de tweede frontman van Foo Fighters. Hij overleed plots, tijdens de tournee van de band. Hij werd 50 jaar.

Lees verder

Minister Kitir brengt de nacht door als dakloze in Sint-Truiden

De minister van Grootstedelijk Beleid, Meryame Kitir, nam vrijdagavond deel aan een zogenaamde 'sleep-out' georganiseerd door de vzw Enchanté. Samen met daklozen slaapten de deelnemers in de openlucht om hen een hart onder de riem te steken. 'Dakloosheid is iets dat vaak onbesproken en onzichtbaar blijft.'

Lees verder

Gedrogeerde twintiger maait fietser van de weg 'om iets te doen aan de overbevolking'

In Roeselare is vrijdagavond een 67-jarige fietser van de weg gemaaid. Een 21-jarige autobestuurder reed de fietser bewust van de weg en verklaarde nadien dat hij 'kwaad was op de maatschappij en iets wilde doen aan de overbevolking'. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen zaterdag. Het slachtoffer is zwaargewond, maar niet langer in levensgevaar.

Lees verder

Samuel L. Jackson krijgt ere-Oscar voor hele carrière

Samuel L. Jackson heeft vrijdag een ere-Oscar gekregen voor zijn hele carrière. De acteur werd voorheen enkel maar genomineerd in de categorie beste bijrol voor zijn acteerprestaties in Pulp fiction. De Oscars worden zondag uitgereikt.

Lees verder

Achtste Gouden Spike voor Nafi Thiam, nummer twee voor Bashir Abdi

Nafi Thiam en Bashir Abdi hebben zaterdag in Mechelen hun favorietenrol ingelost op het Gala van de Gouden Spike in Mechelen. Voor Thiam was al de achtste (!) keer op rij dat ze met de prijs voor de beste Belgische atlete aan de haal ging. Abdi won de trofee voor de tweede keer op rij.

Lees verder

Vaccinopolis open: ultramodern testcentrum voor vaccins moet strijd tegen ziektes versnellen

Vaccinopolis, het gloednieuwe onderzoekscomplex van de UAntwerpen op Campus Drie Eiken, heeft vrijdag de deuren geopend. Het centrum is uniek in zijn soort op het Europese vasteland en maakt het mogelijk versneld nieuwe vaccins te testen.

Lees verder

Joe Biden maakt zich op voor lange oorlog in speech

De Amerikaanse president Joe Biden zei dat de wereld zich moet voorbereiden op een lang conflict. Hij ziet een gevecht tussen democratie en autocratie. 'In hemelsnaam, deze man mag niet aan de macht blijven', zei hij over Vladimir Poetin.

Lees verder

Reserve-Duivels stellen teleur in Ierland

De meest ervaren 'reserve-Duivels' vielen uit de toon in het 2-2-gelijkspel in Ierland. België kan volgende maand zijn status als nummer 1 van de wereld verliezen aan Brazilië.

Lees verder

Sergio Perez verovert eerste polepositie, Max Verstappen moet in Saoedi-Arabië twee Ferrari's voor zich dulden

De kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië werd gekenmerkt door een bijzonder zware crash van Mick Schumacher. De Duitser werd uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht. De polepositie ging naar Sergio Perez, de allereerste polepositie in de Formule 1 voor de Mexicaan.

Lees verder

Chayenne Van Aarle uit Antwerpen is Miss België 2022

De 22-jarige Chayenne Van Aarle uit Antwerpen is zaterdag in het Proximus Theater in Adinkerke (De Panne) verkozen tot Miss België 2022. Zij volgt Kedist Deltour op. Darline Devos van het Nationaal Comité maakte dat bekend tijdens een galashow. Dit keer mocht het opnieuw met publiek.

Lees verder

Na ochtendgrijs brede zonnige perioden

Zondagochtend zijn er vrij veel lage wolken, nevel of mist ten noorden van Samber en Maas. Ten zuiden van deze lijn is het zonnig. Op het einde van de voormiddag is het ochtendgrijs verdwenen en heeft het plaatsgemaakt voor brede zonnige perioden die afgewisseld worden met enkele wolkenvelden. De meeste zonne-uren zijn voor de zuidelijke landshelft. Het blijft droog bij maxima van 11 graden aan zee, 16 of 17 graden in het centrum en 18 graden in het Lotharingen. De noordoostenwind is zwak tot matig. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Drummer van Foo Fighters had opiaten en antidepressiva gebruikt voor zijn overlijden

De drummer van rockband Foo Fighters, Taylor Hawkins, had cannabis, opiaten en antidepressiva gebruikt voordat hij vrijdagavond stierf in een hotel in Bogota. Dat melden de Colombiaanse autoriteiten.

Lees verder

Vliegtuigcrash in China: tweede zwarte doos aangetroffen

De tweede zwarte doos van de Boeing 737-800 die deze week in China neerstortte met 132 mensen aan boord, is teruggevonden. Dat melden Chinese staatsmedia zondag. Bij de crash waren geen overlevenden.

Lees verder

Van hogere minimumlonen tot invoering van de vliegtuigtaks: dit verandert er op 1 april

Vanaf 1 april wordt de vliegtuigtaks ingevoerd, zullen ambtenaren meer loon krijgen en wordt een ticket voor de Lijn wat duurder. En overzicht van alles wat er vanaf volgende maand verandert:

Lees verder