Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 25 maart 2022

Meester-patissier geeft advies voor het bakken van de lekkerste wafels: “Zorg ervoor dat je wafelijzer altijd voorv...

HLN
Meester-patissier geeft advies voor het bakken van de lekkerste wafels: "Zorg ervoor dat je wafelijzer altijd voorverwarmd is"
Het moet niet altijd een pannenkoek zijn: in België hebben we minstens even lekkere wafels. Ter gelegenheid van de 'internationale dag van de wafel' vroegen we meester-patissier Herman Van Dender en zijn rechterhand Pascal De Deyne hoe je Luikse of Brusselse wafels zélf zo krokant of perfect gesuikerd krijgt."Begin al zeker altijd met een volledig schoongemaakt wafelijzer", klinkt het. Daarnaast delen ze exclusieve recepten om er een succes van te maken.
Lees verder

'De knip' zit in de lift. Roel Vanderstukken, Tom en Arno over hun vasectomie: "Voelde als een stamp in de ballen"
Steeds meer Belgische mannen kiezen voor 'de knip' als permanente anticonceptie. Elke dag laten er zich nu 27 steriliseren, tegenover 22 tien jaar geleden. Maar nog evenveel mannen zijn ongerust: kan ik dan nog klaarkomen? En tast het mijn libido aan? Acteur Roel Vanderstukken, Tom en Arno getuigen over hun vasectomie in alle eerlijkheid. Uroloog Piet Hoebeke licht de ingreep toe en vertelt hoe omkeerbaar die werkelijk is. "Ook een kinderloze, single man van 25 jaar mag langskomen."
Lees verder

Opmerkelijk: Anderlecht bundelt de krachten met de grootste zaalvoetbalploeg van het land, Halle-Gooik wordt RSCA Futsal
FP Halle-Gooik en RSCA bundelen de krachten en worden RSCA Futsal vanaf volgend seizoen. Halle-Gooik is allesbehalve een kleine speler in de futsalwereld. Ze spelen jaar na jaar de Champions League en hebben hoge (Europese) ambities. "Met RSCA Futsal staat nu een club in de steigers die het opleiden van talent vooropstelt, de sport in België naar een volgend niveau wil stuwen en de Europese top wil ambiëren", vertelt CEO Peter Verbeke.
Lees verder

Kind (4) zit twee dagen alleen naast lichaam van overleden moeder: "Hij heeft zijn honger gestild door hondenbrokken en snoep te eten"
Nederlandse hulpdiensten troffen afgelopen zaterdag een vreselijk tafereel aan in Beverwijk, een gemeente in het noorden van Nederland. Een 4-jarige jongen zat al twee dagen naast het lichaam van zijn overleden moeder Mariska (30). "Hij dacht dat ze sliep en hij bleef bij haar tot ze weer wakker zou worden", vertelt de zus van de vrouw aan RTL Nieuws. Waarschijnlijk stierf de vrouw aan een hartstilstand.
Lees verder

Fors meer cyberaanvallen via Chinese IP-adressen op NAVO-landen waargenomen: verdubbeling in België
Sinds de Russische inval in Oekraïne is het aantal cyberaanvallen via Chinese IP-adressen in NAVO-landen fors toegenomen. Dat zegt Check Point, een Israëlisch bedrijf gespecialiseerd in veiligheidssoftware.
Lees verder

33.188 bestuurders liepen tegen de lamp bij flitsmarathon: fors meer dan bij de vorige marathon
De 24uur-lange Flitsmarathon die plaatsvond tussen 23 maart en 24 maart heeft helaas niet voor de verhoopte resultaten gezorgd. Het was reeds de 16e editie en de actie werd gelijktijdig op 650 plaatsen in ons land gehouden. Er werden 869.525 voertuigen gecontroleerd.
Lees verder

Bijna 25.000 Oekraïense vluchtelingen geregistreerd in België
België heeft sinds het begin van de Russische inval in Oekraïne 24.369 Oekraïners geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
Lees verder

Nadat hij 14 vliegtuigen vol kunst liet arriveren: vestigt omstreden Thaise koning zich definitief in Duitsland?
Eind juli wordt de Thaise koning Rama X 70. Maar of hij die mijlpaal te midden van zijn onderdanen zal vieren, lijkt steeds onwaarschijnlijker. Er wordt gespeculeerd dat de koning plannen zou hebben om definitief naar Duitsland te verkassen, waar hij nu al het grootste deel van het jaar verblijft en een liederlijk leven leidt. En dat terwijl het protest tegen zijn bewind in zijn thuisland steeds grotere proporties blijft aannemen.
Lees verder

Nadat hij 14 vliegtuigen vol kunst laat arriveren: vestigt omstreden Thaise koning zich definitief in Duitsland?
Eind juli wordt de Thaise koning Rama X 70. Maar of hij die mijlpaal te midden van zijn onderdanen zal vieren, lijkt steeds onwaarschijnlijker. Er wordt gespeculeerd dat de koning plannen zou hebben om definitief naar Duitsland te verkassen, waar hij nu al het grootste deel van het jaar verblijft en een liederlijk leven leidt. En dat terwijl het protest tegen zijn bewind in zijn thuisland maar steeds grotere proporties blijft aannemen.
Lees verder

Topdokter waarschuwt voor stijgend aantal pancreaskankers, maar: "De laatste jaren zijn behandelmogelijkheden erop vooruitgegaan"
Jaarlijks worden zo'n 1.800 Belgen net als zanger Arno getroffen door pancreaskanker, een van de meest agressieve soorten kankers. Wat zijn de symptomen, wat kan ertegen gedaan worden en wie wordt het vaakst getroffen? Dr. Aude Vanlander verduidelijkt. "Bij aanhoudende vage buikpijnklachten en onverklaarbaar gewichtsverlies doe je er altijd goed aan je arts te raadplegen."
Lees verder

Vliegtaks kost Belgische luchtvaartmaatschappijen 5 miljoen euro uit eigen zak
De 'taks op de inscheping van een luchtvaartuig', beter bekend als de vliegtaks, zal de luchtvaartmaatschappijen Air Belgium, Brussels Airlines en TUI fly 5 miljoen euro uit eigen zak kosten. Ze bekijken eventuele juridische stappen tegen de invoering van de taks vanaf 1 april, zo hebben ze gezegd.
Lees verder

Gedigitaliseerde documenten van krijgsraden van koloniale periode overgemaakt aan Congolese archieven
Professoren van de Brusselse universiteiten VUB en ULB hebben vrijdag in Kinshasa een reeks gedigitaliseerde documenten uit de koloniale archieven officieel overgemaakt aan het Institut des Archives Nationales du Congo (INACO). De overhandiging is een concreet gevolg van Digicoljust, een onderzoeks- en digitaliseringsproject, dat steun krijgt van het federaal Wetenschapsbeleid.
Lees verder

Ruim 500 Vlamingen vorig jaar ongeschikt verklaard om voertuig te besturen
Rijgeschiktheidscentrum CARA, een afdeling van verkeersinstituut Vias, heeft in 2021 in totaal 4.660 dossiers afgehandeld uit Vlaanderen. Voor 543 personen (of 11,6 procent) volgde een negatief advies. Bijna de helft van de mensen die CARA wel nog geschikt bevond voor het verkeer, moest een of meerdere aanpassingen aan het voertuig doorvoeren, zo blijkt uit cijfers van Vias.
Lees verder

Europese leiders zoeken akkoord over groepsaankopen energie: "Bevolking niet blijven ruïneren met prijzen die losstaan van realiteit"
De Europese staatshoofden en regeringsleiders gaan de Commissie de opdracht geven om gezamenlijke aankopen van gas en andere energiebronnen te onderzoeken. Dat is de inzet van de tweede dag van de Europese top in Brussel. De Belgische premier Alexander De Croo blijft ook ijveren voor een systeem van prijsplafonnering, al zijn niet alle andere lidstaten ervan overtuigd dat dat een goed idee is.
Lees verder

EU en VS sluiten nieuw akkoord over overdracht persoonsgegevens dat 'Privacy Shield' moet vervangen
De Verenigde Staten en de Europese Commissie hebben een akkoord bereikt over een nieuw kader voor de overdracht van Europese persoonsgegevens naar de Verenigde Staten, zo hebben de Amerikaanse president Joe Biden en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vrijdag bekendgemaakt in de marge van de Europese top in Brussel.
Lees verder

Brits hooggerechtshof tikt prins Harry op de vingers: "Compleet onacceptabel"
Het juridische team van prins Harry (37), waarop hij rekent voor de rechtszaak tegen het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken, is berispt door de rechter van het Hooggerechtshof. Dat melden verschillende Britse media. Het juridische team van de prins beging 'een blunder' door kopieën van juridische documenten door te spelen aan iemand die geen advocaat is. "Het had duidelijk moeten zijn dat wat er is gebeurd een inbreuk is", oordeelde de rechter.
Lees verder

NMBS leed vorig jaar verlies van bijna 98 miljoen euro
Spoorwegmaatschappij NMBS heeft vorig jaar, tijdens het tweede coronajaar, nog meer verlies geleden dan in 2020. De som bedraagt maar liefst 98,1 miljoen euro. Ook 2022 wordt nog moeilijk, zo wordt verwacht, en er zal opnieuw overheidssteun nodig zijn om de pil wat te verzachten. Tegen 2024 zou het aantal passagiers weer op pre-coronapeil moeten zijn.
Lees verder

Oekraïense vedette is niet present op WK kunstschaatsen en poseert met geweer: "Ik blijf in Kiev bij mijn president"
De invasie van Rusland in Oekraïne zindert na op het WK Kunstschaatsen in Montpellier. De zeven Oekraïense deelnemers kregen bij de openingsceremonie een minuut applaus. De Oekraïense topper Anastasiia Arkhypova (18) is niet present en poseerde bij de start van de oorlog voor een foto, met geweer in de hand en molotovcocktails in de buurt.
Lees verder

Oorspronkelijke lijst van hitgame 'Wordle' had woorden als 'ZIZEL' en 'CRUSY'
Een van de eerste versies van hitgame 'Wordle' had een woordenlijst die een pak langer was en vreemde Engelse termen bevatte als 'yorps', 'zizel' en 'crusy'. Dat vertelde ontwikkelaar Josh Wardle tijdens een presentatie op de Game Developer Conference (GDC) in San Fransisco.
Lees verder

Wouter Beke: "Zonder klokkenluider was fraude contactonderzoek niet te detecteren"
De fraude die aan het licht gekomen is bij de Vlaamse contactopsporing, was zonder klokkenluider niet te detecteren. Dat stelt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in reactie op de resultaten van de forensische audit van Deloitte naar fraude bij de callcenters die instaan voor de contactopsporing.
Lees verder