Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 9 maart 2022

Meer bedrijven pakken uit met ‘familievriendelijke’ voordelen. Maar hebben vrouwen er echt iets aan?

HLN
Meer bedrijven pakken uit met 'familievriendelijke' voordelen. Maar hebben vrouwen er echt iets aan?
Van een bedrijfscrèche tot een vruchtbaarheidsbehandeling: in de strijd om talent bieden steeds meer werkgevers opvallende familievriendelijke voordelen aan. En toch loopt er in de praktijk nog heel wat spaak voor werkende mama's. Waar zitten de grote pijnpunten en kan de papa-emancipatie een oplossing zijn? Een organisatiesociologe en hr-experte bespreken de nieuwste ontwikkelingen. "De werkgever heeft niet echt de intentie om een betere werk-privébalans te creëren."
Lees verder

Welke ziektes en letsels hebben de grootste impact op de Belgen? "Depressie zorgt voor het meest verloren levensjaren"
Depressies zorgden in 2018 voor het meest verloren gezonde levensjaren in België. Dat blijkt uit de eerste nationale ziektelaststudie van Sciensano. "De ziektelast meet de gezondheidskloof door een leven in perfecte gezondheid te vergelijken met de realiteit", zegt onderzoeker Brecht Devleesschauwer.
Lees verder

De 7 favoriete eetadresjes van Luc Bellings: "Tijdens mijn zondagse fietsrit is deze bakkerij een vaste stop voor de meest smeuïge rijsttaart ooit"
Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van sterrenchef Luc Bellings. "In dit bruin café drink ik na een drukke service graag een perfect getapt pintje waarvan de condens van het glas druipt."
Lees verder

LIVE PARIJS-NICE. Dennis nog altijd de snelste, doet ploegmaat Van Aert nog beter?
D-day voor de klassementsmannen in Parijs-Nice, want vandaag halen de renners de tijdritfiets van stal. Na drie podiumplaatsen zonder zege hoopt Wout van Aert deze keer wel de hoofdvogel af te schieten, terwijl ploegmaat Primoz Roglic vandaag al een hand kan uitsteken naar de eindzege. Volg de race tegen de klok hier op de voet.
Lees verder

Wout van Aert slaat dubbelslag: tijdritzege én gele trui, Jumbo-Visma bezet opnieuw volledig podium
D-day voor de klassementsmannen in Parijs-Nice, want vandaag halen de renners de tijdritfiets van stal. Na drie podiumplaatsen zonder zege hoopt Wout van Aert deze keer wel de hoofdvogel af te schieten, terwijl ploegmaat Primoz Roglic vandaag al een hand kan uitsteken naar de eindzege. Volg de race tegen de klok hier op de voet.
Lees verder

Bijna 50 burgers omgekomen bij aanval met Russische "domme bom" op Chernihiv: "Moet onderzocht worden als oorlogsmisdaad"
Bij een Russische luchtaanval op burgers in de Oekraïense stad Chernihiv, zowat 120 km ten noorden van Kiev, zijn vorige week donderdag 47 burgers om het leven gekomen. Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International gaat het mogelijk om een oorlogsmisdaad, meldt de ngo woensdag. De Russen maakten bij de aanval gebruik van zeker acht ongeleide bommen, ook wel domme bommen genoemd. Dat blijkt uit interviews en analyse van videobeelden door het Crisis Response-team van Amnesty.
Lees verder

Bijna 50 burgers omgekomen bij aanval met Russische 'domme bom' op Chernihiv: "Moet onderzocht worden als oorlogsmisdaad"
Bij een Russische luchtaanval op burgers in de Oekraïense stad Chernihiv, zowat 120 km ten noorden van Kiev, zijn vorige week donderdag 47 burgers om het leven gekomen. Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International gaat het mogelijk om een oorlogsmisdaad, meldt de ngo woensdag. De Russen maakten bij de aanval gebruik van zeker acht ongeleide bommen, ook wel 'domme bommen' genoemd. Dat blijkt uit interviews en analyse van videobeelden door het Crisis Response-team van Amnesty.
Lees verder

Creg waarschuwt voor extra energiefactuur van 750 miljoen euro
De federale energiewaakhond Creg heeft in de Kamercommissie Energie gewaarschuwd dat de noodzaak voor 1.000 megawatt extra capaciteit om in 2026 het licht te laten branden, ons land nog eens 750 miljoen euro extra dreigt te kosten.
Lees verder

Brandweer ontving vorig jaar gemiddeld 935 oproepen per dag in Vlaanderen
De brandweer heeft vorig jaar 341.444 noodoproepen in Vlaanderen beantwoord, of gemiddeld 935 meldingen per dag. Om deze dienstverlening te garanderen staan 12.437 personeelsleden dag en nacht paraat. Dat blijft uit de jaarcijfers van Netwerk Brandweer.
Lees verder

Nieuwe datingshow 'The Courtship' brengt het beste van 'De Bachelor' en 'Bridgerton' samen
Daten is niet altijd even gemakkelijk, zelfs met Tinder kan je nog wel eens een blauwtje lopen. Daar lijken ze bij NBC iets op te hebben gevonden. Ze lanceerden zondag een gloednieuwe datingshow waarin de kandidaten zich opnieuw in het Verenigd Koninkrijk van het jaar 1800 bevinden. Een aantal jonge mannen proberen het hart van Nicole Remy te veroveren. Niet door hun sixpacks of door challenges, maar wel door hun ridderlijke charmes en hoffelijkheid.
Lees verder

Boycot Rusland kost McDonald's maandelijks 45 miljoen euro
De sluiting van de Russische filialen van McDonald's als reactie op de oorlog in Oekraïne kost de Amerikaanse fastfoodketen naar schatting maandelijks 50 miljoen dollar, omgerekend zo'n 45 miljoen euro. Dat heeft de keten becijferd.
Lees verder

Vooruit wil onderzoekscommissie over wantoestanden in kinderopvang
Vooruit dient bij hoogdringendheid een motie in om een onderzoekscommissie op te richten. Die moet de wantoestanden in de Vlaamse kinderopvang ten gronde onderzoeken.
Lees verder

Elon Musk wil vrij kunnen tweeten over Tesla
Tesla-baas Elon Musk wil terugkomen op een akkoord dat hij gesloten heeft met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Dat akkoord verplicht hem om berichten die rechtstreeks verband houden met de activiteiten van Tesla eerst ter goedkeuring voor te leggen aan een jurist alvorens ze te verspreiden via sociale netwerken.
Lees verder

Maak kennis met knappe cowboy William uit 'Boer zkt Vrouw': "Een vrouw moet volledig achter mijn levensstijl staan"
In de eerste aflevering van 'Boer zkt Vrouw' maakten we afgelopen zondag kennis met 'Cowboy' William (25) uit Westerlo, en dat zal hij geweten hebben. Niet alleen de meer dan 80 aanwezige dames vielen ei zo na in zwijm, ook kijken Vlaanderen was onder de indruk van de knappe boer. Tijd voor een kenningsmakingsgesprek, denken we dan. Wij spraken William over z'n televisieavontuur, datingleven, internationale rodeo-ambities en z'n beste vriendin Maxine. "Ik heb net een serieuze relatie van drie jaar achter de rug."
Lees verder

Hoogspanning in Madrid voor Real-PSG: zouden Messi, Mbappé of Courtois ooit van 'Miedo Escénico' hebben gehoord
Twee Spaanse woorden, ontleend aan de wereldberoemde auteur Gabriel García Márquez, maken bij Real Madrid deel uit van de legende. Plankenkoorts heet eigen te zijn aan Bernabéu, het stadion van de Spaanse topclub. Een arena met een intimiderend imago waaraan ook Anderlecht zijn steentje bijdroeg. Ziet u paniek in de ogen van PSG-sterren Messi, Neymar en Mbappé? Het verhaal achter 'Miedo Escénico', begrip in Madrid.
Lees verder

Europa keurt nieuwe sancties tegen Russische oligarchen goed en viseert nu ook Wit-Russische banken
De lidstaten van de Europese Unie hebben het licht op groen gezet voor een nieuwe reeks sancties tegen Russische politici en oligarchen die betrokken zijn bij de inval in Oekraïne. Daarnaast vaardigt de EU nu ook zware financiële sancties tegen bondgenoot Wit-Rusland uit.
Lees verder

Drie doden bij botsing tussen wagen en vrachtwagen in Middelkerke
Bij een dramatisch ongeval op de Torhoutsesteenweg in Leffinge (Middelkerke) zijn woensdagnamiddag drie mensen om het leven gekomen. Een wagen kwam er in aanrijding met een vrachtwagen.
Lees verder

LIVE. Ancelotti "wil beste versie van Real zien" - Pochettino rekent op "uiterst gefocuste Neymar"
• Santiago Bernabéu • Aftrap: 21u • Real moet een 1-0-nederlaag zien op te halen • Wedstrijd live te bekijken op VTM vanaf 20u35
Lees verder

Leonardo DiCaprio doneert 10 miljoen dollar aan Oekraïense vluchtelingen
Leonardo DiCaprio (47) heeft 10 miljoen dollar (9,1 miljoen euro) gedoneerd aan gevluchte slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. De acteur geeft vaker geld aan goede doelen, maar heeft ook een persoonlijke connectie met het land.
Lees verder

Nintendo stelt release oorlogsgame uit vanwege situatie in Oekraïne
De release van de game 'Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp' wordt uitgesteld, dat heeft Nintendo besloten. Dit "vanwege de actuele gebeurtenissen in de wereld", meldt het bedrijf op Twitter.
Lees verder