Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 maart 2022

Max Verstappen verslaat Charles Leclerc na bloedstollend gevecht in Djedda

HLN
Max Verstappen verslaat Charles Leclerc na bloedstollend gevecht in Djedda
Max Verstappen heeft de GP van Saoedi-Arabië gewonnen. De regerende wereldkampioen vocht in het slot een bloedstollend duel uit met Charles Leclerc. Pas drie ronden van het einde en na heel wat strijd ging de Nederlander voorbij de Monegask. Carlos Sainz mocht mee op het podium.
Lees verder

Max Verstappen verslaat Charles Leclerc na bloedstollend gevecht in Djedda: "Laat elke race zo maar zijn"
Max Verstappen heeft de GP van Saoedi-Arabië gewonnen. De regerende wereldkampioen vocht in het slot een bloedstollend duel uit met Charles Leclerc. Pas drie ronden van het einde en na heel wat strijd ging de Nederlander voorbij de Monegask. Carlos Sainz mocht mee op het podium.
Lees verder

KOERS KORT. Kopecky (4de) mist snelheid in massasprint - Colbrelli van Spanje naar Italië gebracht
Na twee tweede plaatsen nu een vierde. Lotte Kopecky (26) blijft haar tanden stuk bijten op Gent-Wevelgem. "Ik kwam gewoon snelheid te kort", zei ze over de massaspurt.
Lees verder

Onze chef wielrennen ziet Girmay geschiedenis schrijven: "Hij won half op talent, half op heimwee"
Het discours over de mondialisering van het wielrennen raakte stilaan een beetje bestoft. Maar dan wint Biniam Girmay Gent-Wevelgem. Biniam Girmay is een 21-jarige profwielrenner uit Eritrea. Hij is de eerste coureur uit Afrika die een klassieker wint en dat is historisch, schrijft onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. "Hij is een blijver."
Lees verder

Brand vernielt huis in Wijnendale: honden blaffen bewoner net op tijd wakker
De brandweer van Torhout is zondagavond uitgerukt voor een uitslaande woningbrand in de Steenstraat in Wijnendale, een gehucht bij Torhout. De bewoner (55) werd net op tijd gewekt door zijn honden. De ravage aan het getroffen huis is groot.
Lees verder

"We nemen risico's, maar er is veel respect": Verstappen en Leclerc genieten na van tweestrijd
Na de knappe tweestrijd op het stratencircuit van Jeddah toonden Max Verstappen en Charles Leclerc opvallend veel respect voor elkaar. Max: "Het was een zware, maar vooral een mooie race." Charles: "We rijden een straatrace met alle risico's, dus er is duidelijk respect van beide kanten."
Lees verder

"We nemen risico's, maar er is veel respect": Verstappen en Leclerc opvallend vriendelijk voor elkaar na tweestrijd
Na de knappe tweestrijd op het stratencircuit van Jeddah toonden Max Verstappen en Charles Leclerc opvallend veel respect voor elkaar. Max: "Het was een zware, maar vooral een mooie race." Charles: "We rijden een straatrace met alle risico's, dus er is duidelijk respect van beide kanten."
Lees verder

Dit zijn de favoriete vrouwen van Cyriel en Garry uit 'Boer zkt vrouw'
Na William, Kim en Elien hebben zondagavond landbouwers Cyriel en Garry beslist met wie ze hun liefdesavontuur in 'Boer zkt vrouw' willen voortzetten. Op het einde van de aflevering kwam presentatrice Dina Tersago bovendien met een plottwist op de proppen. Beide boeren mochten meteen één dame kiezen om de eerste 24 uren mee door te brengen. Cyriel koos voor Els, Garry besloot om de drie vrouwen op de boerderij te houden.
Lees verder

De stress slaat toe bij Junior Planckaert: dit zijn de eerste beelden van z'n zoektocht naar de ware liefde
Na Fabrizio Tzinaridis (29) begint ook Junior Planckaert (29) binnenkort aan z'n zoektocht naar de ware liefde op tv. Als we de eerste beelden mogen geloven, wordt dat er alvast eentje die met de nodige stress gepaard zal gaan.
Lees verder

Duizenden geëvacueerd na bosbranden in Colorado
Bijna 20.000 Amerikanen hebben zaterdagavond het bevel gekregen hun woning te verlaten vanwege de zware bosbranden die de staat Colorado teisteren. In die staat zijn er wel vaker bosbranden. Omdat de branden zondagvoormiddag minder bedreigend leken, konden velen al terugkeren naar huis. Maar meer dan 1.500 mensen mogen voorlopig nog altijd hun huis niet binnen.
Lees verder

'De mol' pakt uit met verrassing: twee kandidaten moeten samen het spel verlaten
Na nauwelijks 2,5 uur kijkplezier is het deelnemersveld in 'De mol' al gereduceerd tot acht. In een speelse tweede aflevering - waarbij de eliminatieproef voor het eerst in koppeltjes werd gespeeld - gingen de sympathieke jonkie Toon en de al even sympathieke 'lucky loser' Jens samen ten onder. Voor wie er nog aan twijfelde: naast de échte Mol speelt een deel van de kandidaten dit seizoen lustig mee om de boel te verknoeien.
Lees verder

Russische staatszender toont geëvacueerde inwoners Marioepol, stadsbestuur spreekt van illegale deportatie naar Rusland
De Russische staatstelevisie toont beelden van geëvacueerden uit Marioepol die naar de bezette gebieden en Rusland zelf worden gevoerd. Het stadsbestuur van Marioepol zegt dat zo'n 15.000 inwoners van de belegerde stad illegaal naar Rusland zijn gedeporteerd. Russische troepen zouden mensen dwingen naar Rusland te gaan, een claim die niet onafhankelijk is geverifieerd.
Lees verder

Lukaku loopt oude bekende tegen het lijf, familieweekend voor Vertonghen en aanzoek voor De Bruyne: zo brengen onze sterren hun vrije dagen door
Enkel Rode Duivels met minder dan 50 caps voor het vriendschappelijke tweeluik Ierland-Burkina Faso, dat wil dus zeggen dat onze gevestigde waarden enkele vrije dagen krijgen. En die weten ze maar al te goed te benutten ook. Dries Mertens werd zaterdavond papa, Thibaut Courtois trok met zijn Mishel naar het strand, Kevin De Bruyne zag zijn beste vriend een aanzoek doen in Parijs, Lukaku pikte een NBA-wedstrijd mee en Axel Witsel past op de kindjes nu... vrouw Rafaella aan het rallyrijden is. Een bloemlezing.
Lees verder

Twee Israëlische politieagenten doodgeschoten in Noord-Israël
Twee Israëlische politieagenten zijn zondag gedood in de noordelijke stad Hadera, in wat de lokale politie een "terroristische" aanval noemde. Ook de twee aanvallers overleefden de schietpartij niet: zij werden door agenten gedood. Vier andere mensen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht, twee anderen konden ter plekke worden behandeld.
Lees verder

Autobestuurder rijdt in op tentenkamp in Oregon: 4 doden
In Salem, in de Amerikaanse staat Oregon, is een autobestuurder zondagmorgen om 2 uur plaatselijke tijd ingereden op een tentenkamp voor daklozen. Daarbij vielen vier doden, zo heeft de plaatselijke politie laten weten.
Lees verder

Onze F1-watcher analyseert een thriller op het asfalt: "Noteer maar: 2022, dat wordt Max contra Charles"
Max: 1. Charles: 1. Onze Formule 1-watcher weet het zeker: Verstappen en Leclerc zijn klaar om ons een topseizoen te serveren. Niet eens een halve seconde tussen de winnaar en de tweede: Top. Maar er vielen hem nog dingen op. Dat Lecerc niet mócht aanvallen in het slot om de zege alsnog terug te pakken. En een beslissing van Hamilton die zijn wanhoop nog eens extra illustreerde.
Lees verder

"De gelukkigste dag van mijn leven:" twee maanden na zwaar ongeval fietst Egan Bernal weer op de weg
Twee maanden na zijn ongeval fietst Egan Bernal opnieuw op de weg. Deze avond postte de Colombiaanse wielrenner op Instagram een foto waarop hij met vriendin María Fernanda Gutierrez in INEOS-Grenadiers-uitrusting een fietstochtje maakt.
Lees verder

Noord-Korea zal doorgaan met ontwikkelen "formidabele slagkracht"
Noord-Korea zal doorgaan met het ontwikkelen van "formidabele slagkracht" en het versterken van zijn strategische strijdkrachten, zei leider Kim Jong-un maandag volgens staatsmedia. Kim deed zijn uitspraken terwijl hij arbeiders bezocht die donderdag hadden bijgedragen aan de lancering van een intercontinentale ballistische raket.
Lees verder

LIVE. Kiev vraagt VN om veiligheidszone voor Tsjernobyl
Oekraïne heeft de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) gevraagd om een speciale veiligheidszone voor de kerncentrale van Tsjernobyl. Een speciale VN-missie zou daar volgens het land de controle moeten overnemen. Intussen benadrukt de Duitse bondskanselier Scholz dat een regimewissel in Rusland niet de doelstelling van de NAVO, noch die van de Amerikaanse president Biden is. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
Lees verder

Taliban verbieden nieuwsuitzendingen van BBC en Voice of America
De taliban hebben de Britse nieuwszender BBC en de Amerikaanse nieuwszender Voice of America verboden nieuws uit te zenden dat bestemd is voor Afghaanse media. De BBC meldde zondag dat hun uitzendingen in het Perzisch, Oezbeeks en Pashtu uit de lucht zijn gehaald in Afghanistan. De taliban zouden lokale partners van de BBC ook bevolen hebben om de internationale omroepen uit de ether te halen.
Lees verder