Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 maart 2022

Matteo Simoni speelt mee in internationale hitserie ‘Atlanta’: "Nooit gedacht dat ik de rol zou krijgen"

HLN
Matteo Simoni speelt mee in internationale hitserie 'Atlanta': "Nooit gedacht dat ik de rol zou krijgen"
Matteo Simoni (34) heeft een rolletje te pakken in de bekroonde Amerikaanse reeks 'Atlanta'. De acteur schittert, voor enkele scènes dan toch, in het derde seizoen van de FX- en Hulu-serie. "Bij de audities dacht ik: 'Dit ga ik nooit hebben'", vertelt hij.
Lees verder

"Tweede worden is onaanvaardbaar": een van deze duo's wint straks een droomjob op Zanzibar
Wie mag een jaar lang een eigen resort gaan uitbaten op het exotische - en zonnige - Zanzibar? Dat komen we vanavond te weten in de finale van 'Paradijs zoekt personeel'. De ervaren rotten Inge en Stefaan nemen het daarin op tegen de jonge enthousiastelingen Ileen en Thomas. Wie zijn de favorieten van de eigenaars? En wiens karakter zorgt mogelijk voor spanningen? We nemen de finalisten onder de loep.
Lees verder

LIVE BEZOEK BIDEN. Stoltenberg: "Poetin heeft grote fout gemaakt" - Veiligheidsdiensten zijn massaal aanwezig
De Amerikaanse president Joe Biden is in ons land. Gisteravond arriveerde hij met het presidentiële vliegtuig Air Force One in Melsbroek en vandaag zit hij samen met de NAVO, de G7 en Europese leiders om de situatie in Oekraïne te bespreken. Maar liefst 37 staatshoofden en regeringsleiders zijn aanwezig in Brussel vandaag en dat kan flink wat verkeershinder veroorzaken in en rond onze hoofdstad. Morgen reist Biden alweer door naar Polen.
Lees verder

Toerisme in Vlaanderen flink hersteld in 2021, maar nog niet op niveau van voor corona
Vlaanderen heeft vorig jaar 8,2 miljoen verblijfstoeristen ontvangen uit binnen- en buitenland, ruim de helft (52 procent) meer dan tijdens het eerste coronajaar 2020. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. Maar tegenover de periode voor de pandemie, in 2019, telt Vlaanderen wel nog altijd 43 procent minder aankomsten.
Lees verder

LIVE (20u45). Europees kampioen Italië moet in WK-barrages voorbij Noord-Macedonië
• Halve finales WK-barrages • Aftrap: 20u45 • Palermo (Ita) • Bij winst neemt Italië het op 29 maart op tegen Portugal/Turkije. De winnaar gaat naar het WK.
Lees verder

Arno Hintjens brengt dan toch nog een nieuwe plaat uit: "Mijn laatste wens"
Normaal gezien zou 'Vivre' het laatste album van Arno Hintjens worden, maar de 72-jarige zanger, die nu al een tijdje sukkelt met zijn gezondheid, werkt nu toch nog aan een nieuwe plaat. De Oostendse artiest, die midden maart zijn voorlopig laatste concert annuleerde, krijgt hiervoor de hulp van zijn zoon en van zijn broer.
Lees verder

Bijna dagelijks naar het ziekenhuis, maar Arno werkt toch nog aan een nieuwe plaat: "Mijn laatste wens"
Normaal gezien zou 'Vivre' het laatste album van Arno Hintjens worden, maar de 72-jarige zanger, die nu al een tijdje sukkelt met zijn gezondheid, werkt nu toch nog aan een nieuwe plaat. De Oostendse artiest, die midden maart zijn voorlopig laatste concert annuleerde, krijgt hiervoor de hulp van zijn zoon en van zijn broer.
Lees verder

48-jarige Amerikaan sterft na mislukte basejump van 23ste verdieping: "Zijn dochter zag alles gebeuren"
Een 48-jarige Amerikaan is donderdag om het leven gekomen bij een mislukte basejump in San Diego (VS). Hij sprong van de 23ste verdieping van een appartementencomplex met een parachute die niet op tijd opende. Het is niet duidelijk of de man het valscherm te laat uitwierp of er een defect was. De hulpdiensten reanimeerden de man nog, maar hij stierf ter plekke.
Lees verder

Basejump loopt fout af: 48-jarige Amerikaan sterft na sprong van appartementsgebouw
Een 48-jarige Amerikaan is donderdag om het leven gekomen bij een mislukte basejump in San Diego (VS). Hij sprong van de 23ste verdieping van een appartementencomplex, maar de parachute opende niet op tijd. Het is niet duidelijk of de man het valscherm te laat opende of er een defect was. De hulpdiensten reanimeerden de man nog, maar hij stierf ter plekke.
Lees verder

"Noord-Korea vuurt ongeïdentificeerd projectiel af"
Noord-Korea heeft donderdag een "ongeïdentificeerd projectiel" afgevuurd. Dat zegt het Zuid-Koreaanse leger. Pyongyang zet daarmee een reeks lanceringen sinds het begin van het jaar voort.
Lees verder

LIVE (20u45). Mist Ronaldo voor het eerst groot toernooi? Geplaagd Portugal ontvangt Turkije in strijd om plek op WK in Qatar
• Halve finale WK-barrages • Estadio do Dragao (Porto) • Ref: Daniel Siebert (Dui) • Winnaar treft op 29 maart Italië of Noord-Macedonië
Lees verder

Archeologen graven duizend jaar oud graf op van chirurg in Peru
Archeologen hebben bekendgemaakt dat ze een duizend jaar oud graf hebben ontdekt van een chirurg uit de pre-Incaperiode, in een tempel in het noorden van Peru. "We zijn erin geslaagd om het meer dan duizend jaar oude graf op te graven van een persoon die de functie vervulde van chirurg in de Sicancultuur", vertelde archeoloog Carlos Elera aan AFP.
Lees verder

Gestopte Ashleigh Barthy laat zich schrappen als nummer één: "De druk op haar is altijd heel hoog geweest"
Ashleigh Barty heeft haar afscheid als proftennisster aangekondigd. De Australische nummer 1 van de wereldranglijst kondigt in een video aan dat ze op 25-jarige leeftijd een punt achter haar carrière zet. Ze heeft gevraagd haar naam te schrappen uit de volgende WTA-ranking.
Lees verder

Een muzikale show in de Lotto Arena of meespelen in een gloednieuw sprookje: festiviteiten voor 70ste verjaardag van de Efteling gaan van start
Het Nederlandse attractiepark de Efteling bestaat in mei 70 jaar. Een mijlpaal die niet onopgemerkt voorbij kan gaan. Er staan dan ook verschillende festiviteiten op de planning. Zo komt er onder meer een muzikale show 'Efteling in concert'. Deze laatste zal in 2023 ook in ons land te zien zijn.
Lees verder

Stagiair misbruikt 26 kinderen en krijgt veertig maanden met uitstel: "Hij is een pedofiel in de verkennende fase"
"Hij is een sociaal gevaar voor minderjarigen en kan mogelijk nog evolueren naar een nog zwaardere vorm van pedofilie". Het psychiatrisch verslag van een 27-jarige leerkracht die zeker 26 jongens tussen 6 en 11 jaar jong misbruikte, liet weinig ruimte voor nuance. Maar naar de cel moet de man niet.
Lees verder

Dit wist je nog niet over je autoverzekering: vijf wijdverspreide misverstanden opgehelderd
'Een verzekering voor jonge bestuurders is onbetaalbaar', of 'een omniumverzekering is de beste optie': niet alles wat je hoort over autoverzekeringen klopt altijd. Independer.be veegt de vijf grootste misverstanden van tafel.
Lees verder

Kucam en partner in beroep tegen veroordeling voor uitkeringsfraude
Voormalig Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam en zijn partner gaan beiden in beroep tegen hun veroordeling tot zes maanden met uitstel voor uitkeringsfraude. Dat bevestigt de advocaat van de vrouw.
Lees verder

"Ten zeerste verbaasd over deze beslissing": sponsor Antwerp haakt af na aanstelling van Marc Overmars
Select Group is volgend seizoen geen sponsor meer van voetbalclub Antwerp. Het bedrijf kan zich niet vinden in de aanstelling van Marc Overmars als directeur voetbalzaken en de bijhorende communicatie.
Lees verder

Wuyts en Boonen over Pedersen, Pidcock en Jakobsen: "Hij heeft een bizarre voorbereiding op de klassiekers gehad"
Het peloton bestaat uit veel meer dan Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. In onze wielerpodcast 'Wuyts & Boonen' ging het aan tafel ook over Mads Pedersen, Tom Pidcock en Fabio Jakobsen.
Lees verder

6 vragen (en antwoorden) over bijverdienen na je pensioen
Volstaat je pensioen niet om rond te komen? Ook als gepensioneerde kan je iets bijverdienen. Maar welke jobs kan je uitvoeren, en hoeveel mag je verdienen zonder je pensioenuitkering te verliezen? Jobat.be lijst de aandachtspunten op.
Lees verder