Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 maart 2022

Lotjesverkoop helpt alleenstaande mama van drie kinderen na brutale diefstal aan nieuwe bakfiets: “We hebben onze v...

HLN
Lotjesverkoop helpt alleenstaande mama van drie kinderen na brutale diefstal aan nieuwe bakfiets: "We hebben onze vrijheid terug"
Er is nog solidariteit, véél solidariteit. Dankzij een lotjesverkoop, tal van acties en gulle schenkers kon Lize Den Hollander (35) een nieuwe elektrische Bullitt bakfiets kopen. Haar vorige bakfiets, haar enige vervoermiddel om haar kindjes naar school te brengen, werd eind 2021 voor haar deur gepikt. "Magnifiek hoe iedereen zo hard voor mij in de bres sprong", vertelt de Kortrijkzane.
Lees verder

Kelly, dochter van topgang­ster Basri Bajrami: "Mijn papa maakte drie doden en hij is er fier op"
Kelly Braibant (33) schrijft een boek over haar leven en hoe dat is getekend door haar vader. Die vader is Basri Bajrami, één van Belgiës meest legendarische gangsters. Als lid van de Bende Haemers ontvoerde hij oud-premier Paul Vanden Boeynants en maakte hij dodelijke slachtoffers bij gewapende overvallen. Nog beruchter werd Bajrami toen hij in 1993 met veel spektakel uit de gevangenis van Sint-Gillis ontsnapte. Vandaag woont hij als een god in Macedonië. Helemaal gebroken heeft Kelly niet met haar vader, maar er is wel iéts gebroken. "Kunt ge u dat voorstellen? Papa is nog altijd fier op wat hij heeft gepresteerd!"
Lees verder

EXCLUSIEF. Dave De Kock schrijft vanuit cel brief aan moeder: "Romy kan hier helemaal niets aan doen"
Voor het eerst sinds de feiten heeft Dave De Kock (35) contact opgenomen met zijn familie. De hoofdverdachte in de zaak van de ontvoering van en de moord op de 4-jarige Dean Verberckmoes schreef hen een brief, die de redactie exclusief kon lezen. Opvallend: in zijn handgeschreven tekst lijkt hij zijn vriendin Romy W. uit de wind te zetten. "Zij kan hier helemaal niets aan doen", schrijft hij onder meer. De 25-jarige vrouw, die sinds de uitbraak van de feiten in de gevangenis zit, kan deze week onder voorwaarden vrijkomen.
Lees verder

Onze Duivels-watcher over ultieme kans voor de mannen die zich nog moeten bewijzen richting Qatar: "Martínez is niet zinnens om er een potje van te maken"
Heeft hij een staart? Krulletjeshaar? Een baard? Bruine ogen? De zoektocht van Roberto Martínez naar zijn ideale selectie voor het WK in Qatar heeft wat weg van een 'Wie is het?'-gezelschapsspel, vindt onze Rode Duivels-watcher. Sommige kaartjes liggen al neer, voor anderen is de oefeninterland tegen Burkina Faso een ultieme kans om dat te voorkomen.
Lees verder

'Tien om te zien' slaat tussen 25 juli en 10 augustus tenten op in Westende
De Zeedijk van Westende wordt deze zomer opnieuw de uitvalsbasis voor 'Tien om te zien', de moeder der muziekprogramma's. Tussen 25 juli en 10 augustus zullen presentatoren van toen Anne De Baetzelier en Willy Sommers opnieuw jong en oud verwelkomen voor liefst acht afleveringen, die van eind juli tot in september allicht op zondag zullen worden uitgezonden.
Lees verder

Ontdek hier de panden van 'Huis gemaakt' en maak kennis met de negen koppels die voor een eigen woning strijden
Een eigen huis dat je niet hoeft af te betalen. Dat is de hoofdprijs in 'Huis gemaakt', waarvan het tweede seizoen op dinsdag 5 april start. Negen koppels storten zich op de verbouwing van drie huizen, in de hoop met de overwinning aan de haal te gaan. We stellen ze hier aan je voor.
Lees verder

Willy Sommers went aan de nieuwe krant: "Als het over mijn gazet gaat, ben ik een autist"
In de categorie 'weetjes die onze redactie doen glimlachen': sinds hij kan lezen - en dat kan hij al meer dan zestig jaar - heeft Willy Sommers dagelijks Het Laatste Nieuws in z'n pollen gehad. "Mijn ouders hadden jullie krant en ik ben ermee opgegroeid en zelf ben ik ook al m'n hele volwassen leven abonnee." Een lang huwelijk, dat gaat gewoonlijk met ups en downs en dat nieuwe formaat zal onze relatie wat op de proef stellen.
Lees verder

Gedaan met mooi weer: regen en zelfs winterse neerslag op komst
Na een periode met mooi weer en zon, is er voor vandaag en morgen regen voorspeld. Bovendien nemen de temperaturen een flinke duik. Donderdag is er zelfs kans op winterse neerslag.
Lees verder

Braziliaanse president Bolsonaro ontslaat voorzitter van staatsoliebedrijf na stijging brandstofprijzen
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft de voorzitter van het staatsoliebedrijf 'Petrobras', Joaquim Silva e Luna, ontslagen. Dat meldde de regering maandag, nadat het bedrijf kritiek kreeg omdat het de prijzen van zijn brandstof sterk had verhoogd.
Lees verder

Emotionele week breekt aan in 'De kemping'
De tweede kampeerweek is aangebroken in 'De kemping'. In de aflevering van vanavond beleeft Sam alvast zijn hoogtepunt: hij mag het muziekpodium op om samen met Tijs een lied voor zijn overleden zoon te zingen.
Lees verder

Professioneel balletdanser gaat op consultatie in 'Topdokters'
In een nieuwe aflevering van 'Topdokters' zien kijkers hoe professioneel balletdanser Jaat Benoot op consultatie gaat bij prof. dr. Steven Claes. Benoot heeft last van een meniscusletsel.
Lees verder

"Ik denk niet dat ik ooit zo snel ben bovengeraakt": Wuyts en Boonen over de indrukwekkende explosie van Van Aert die op de Kemmel iedereen naar huis reed
Door de historische zege van Biniam Girmay in Gent-Wevelgem raakte ze wat ondergesneeuwd. Maar de machtsontplooiing van Wout van Aert tijdens de laatste beklimming van de Kemmelberg was evenzeer indrukwekkend. Dat bewijzen de beelden (zie boven) en de cijfers.
Lees verder

Kathleen ontdekt nieuw probleem in 'Villa Zuid-Afrika': "Ze zijn de afvoer vergeten installeren"
Net als Kathleen en Steven denken dat alle problemen opgelost zijn bij Droom Guesthouse duikt er iets op. Ze zijn de afvoer vergeten installeren in de keuken.
Lees verder

Tweede dag op de fiets en Bernal rijdt trainingsmakkers even uit de wielen: "Ofwel ben ik niet veel slechter geworden, ofwel zij niet veel beter"
Egan Bernal blijft timmeren aan z'n weg terug. Zondag postte de 25-jarige Colombiaan op Instagram een foto waarop hij een fietstocht maakt met vriendin María Fernanda Gutierrez, gisteren ging het er al competitiever aan toe. De renner van INEOS Grenadiers postte een filmpje waarin hij zijn vaste trainingsmakkers Brandon Rivera, tevens een ploegmaat, en Diego "Japo" Vasquez even uit de wielen rijdt - het duo laat dat vooral heel makkelijk toe. "Ofwel heb ik niet zo veel van mijn niveau verloren, ofwel zijn zij niets verbeterd", luidt het bijschrift.
Lees verder

OVERZICHT. Kremlin: "Alleen kernwapens bij existentiële dreiging" - Nieuwe onderhandelingen van start in Turkije
Vandaag komen Oekraïense en Russische delegaties in Turkije bijeen voor een nieuwe onderhandelingsronde. Het Kremlin laat weten dat Rusland alleen kernwapens zal inzetten als het bestaan van het land bedreigd wordt, en niet als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De Amerikaanse president Biden zegt dan weer geen beleidswijziging van de VS te hebben aangekondigd toen hij zaterdag stelde dat de Russische president Poetin "niet aan de macht kan blijven".
Lees verder

Belgische veertiger sterft na hartaanval op Franse skipiste
Een Belgische veertiger is overleden op een skipiste in Frankrijk. Hij was aan het skiën in Vaujany toen hij een hartaanval kreeg en overleed. Vaujany behoort tot het uitgestrekte skigebied waartoe ook Alpe d'Huez behoort.
Lees verder

Spanning in 'Welkom in de Familie': wie is nu echt Victor?
In 'Welkom in de Familie' dropt Julie Van den Steen elke week iemand bij een ander gezin. Hij of zij neemt de plek in van een bepaalde persoon uit die familie. Nadien moet die raden wiens plek hij/zij heeft ingenomen. De spits afbijten doet ze bij Wout. Die neemt de plek in van Victor.
Lees verder

Kaartverkoop comedyshow Chris Rock in de lift na Oscar-incident
Het incident tussen Chris Rock en Will Smith tijdens de uitreiking van de Oscars valt zakelijk gezien zeer positief uit voor de komiek. Rock start deze week met zijn comedy-tournee en zag de kaartverkoop na de Oscars binnen een paar uur flink omhoog schieten.
Lees verder

Prins Laurent volgende maand voor politierechter: "We weten niet of we rode loper moeten uitrollen"
Prins Laurent (58) moet zich volgende maand in de politierechtbank van Leuven verantwoorden, omdat hij rondreed terwijl de technische keuring van zijn auto vervallen was.
Lees verder

Een voedingsbedrijf op de drie wil productie verlagen: "Voedselaanbod dreigt in gedrang te komen"
Omdat ze de stijgende grondstoffenprijzen niet kunnen doorrekenen, overwegen almaar meer voedingsbedrijven om productielijnen stil te leggen. Dat blijkt een rondvraag van de Waalse krant 'L'Echo', waarover ook 'De Tijd' bericht. Zowat 30 procent van de ruim 600 leden van Fevia, de beroepsvereniging van de voedingsindustrie, heeft ofwel de productie verminderd of bereidt zich voor op het stilleggen van bepaalde lijnen omdat hun winstgevendheid wordt bedreigd.
Lees verder