Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 26 maart 2022

Loena Hendrickx krijgt staande ovatie bij historisch WK-zilver: “Getoond dat ik grote kampioene ben”

HLN
Loena Hendrickx krijgt staande ovatie bij historisch WK-zilver: "Getoond dat ik grote kampioene ben"
Wat een primeur voor België: Loena Hendrickx pakt de eerste individuele medaille in de historie op een WK kunstschaatsen. Ze kreeg een staande ovatie na haar vrije kür. De ontlading bij het zilver na alle fysieke besognes zorgde voor intens geluk en emotionele tranen: "Ik heb zo afgezien."
Lees verder

Doja Cat stopt met muziek na ruzie op Twitter: "Het is afgelopen"
De muziekcarrière van Doja Cat (26) is voorbij. Dat meent de zangeres althans zelf op Twitter. Na een ruzie met een aantal volgers zegt Amala Dlamini, zoals de zangers echt heet, dat "het afgelopen is."
Lees verder

Van actieradius tot motor: vijf dingen waar je op moet letten als je een e-bike koopt
De tijd waarin elektrische fietsen uitsluitend populair waren bij 65+'ers is al lang voorbij. Vandaag is de e-bike ook hét vervoermiddel bij uitstek voor jonge pendelaars, sportievelingen en gezinnen. Bijgevolg is het aanbod quasi eindeloos. HLN Shop helpt je de juiste fiets te kiezen op basis van je noden en je budget.
Lees verder

Worden actrices écht benadeeld? "Hopelijk was het mannenonderonsje op de Ensors een eenmalig incident"
"De evolutie op zich vind ik interessant, maar onze maatschappij is hier nog niet rijp voor", zei Veerle Baetens (44) na de uitreiking van de eerste genderneutrale film- en tv-awards. Alle Ensors gingen naar mannen. En dat terwijl er ook tien vrouwen waren genomineerd. "Laat ze eerst eens zorgen voor evenveel interessante rollen voor vrouwen als voor mannen", aldus nog Veerle, zelf genomineerd voor haar bijdrage in de film 'Dealer'. Heeft ze gelijk? Krijgen mannen echt grotere en betere rollen dan vrouwen in de Vlaamse acteerwereld? Een rondvraag.
Lees verder

Ierse nationale ploeg viert 100-jarig jubileum tegen Rode Duivels, maar het is er eentje in mineur
Zonder sterren in eigen team én bij Rode Duivels. De Ierse nationale ploeg viert haar jubileum, maar het is er eentje in mineur. "De fans zijn ontgoocheld. Ze hadden zich verlekkerd op een duel met de grote vedetten van het nummer één op de ranking."
Lees verder

Bewonder ooievaars van heel dichtbij dit weekend in Zwin Natuur Park
In het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist organiseert de provincie West-Vlaanderen zaterdag en zondag een ooievaarsweekend. De bezoekers kunnen vanuit een toren heel dicht bij de nesten komen. Er is ook een tentoonstelling, getiteld 'Ooievaars in het Zwin. Alles wat je altijd al wou weten over de ooievaars'.
Lees verder

Onze huissommelier proeft 15 witte lentewijnen onder 10 euro: "Voor amper 3 euro al een wijntje met mooie prijs-kwaliteitverhouding"
Combineer een fris glaasje wijn op een warme lentedag en je waant jezelf bijna in het mooie Italië. Alleen is dat glas wijn hier een tikkeltje goedkoper dan op een Italiaans terrasje. Zeker wanneer je één van de 15 flessen witte wijn onder 10 euro in huis haalt die onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia testte in verschillende supermarkten. "Deze frisse wijn is perfect voor bij het aperitief", klinkt het. Welke wijn kies je dan het best?
Lees verder

Franse staat dient klacht in tegen woonzorggroep Orpea na "schokkende" onthullingen
De Franse regering heeft een klacht ingediend tegen de private woonzorggroep Orpea, die er van beschuldigd wordt haar rusthuisbewoners slecht te behandelen. Er wordt ook gevraagd om overheidsgeld terug te betalen.
Lees verder

Loena Hendrickx daags na haar zilveren WK-medaille: "Ik zit nog op een roze wolk"
Wat een primeur voor België: Loena Hendrickx pakt de eerste individuele medaille in de geschiedenis op een WK kunstschaatsen. Ze kreeg een staande ovatie na haar vrije kür. De ontlading bij het zilver na alle fysieke besognes zorgde voor intens geluk en emotionele tranen. Daags na haar historische prestatie kan ze het nog niet vatten: "Het moet nog doordringen."
Lees verder

Alles wat je moet weten voor je (nog) een tattoo laat zetten. "Eet een goede lunch en neem druivensuiker mee"
Vroeger waren het matrozen die trots een anker showden op hun bovenarm. Nu heeft ook je arts, advocaat of zelfs moeder er eentje staan. Ja, tatoeages zijn waanzinnig populair. En wie er voor de eerste keer eentje laat zetten, kan best nerveus zijn. Tattooartiest Dagmar Verfaillie schreef daarom de alleerste 'Tattoogids Vlaanderen' en vertelt je alles wat je moet weten: wat de gevoeligste plekken zijn, hoe je je kunt voorbereiden en hoe je goed zorg draagt voor je tattoo.
Lees verder

Hoewel er maar weinig te lachen valt met de diesel- en benzineprijzen, slaagt deze meme daar toch in
Dat er op sociale media al eens wordt gespot met actuele gebeurtenissen en personen is geen geheim. Ook deze week werd er op het internet weer heel wat afgelachen en becommentarieerd. Van de diesel- en benzineprijzen die te hoog worden om nog aan te zien, tot de exit van Groen-voorzitter Meyrem Almaci: dit waren de meest geestige memes van de week.
Lees verder

Courtois geniet van zijn Mishel, Mertens telt dagen af en Witsel heeft 'daddy-duty': zo brengen onze sterren hun vrije dagen door
Enkel Rode Duivels met minder dan 50 caps voor het vriendschappelijke tweeluik Ierland-Burkina Faso, dat wil dus zeggen dat onze gevestigde waarden enkele vrije dagen krijgen. En die weten ze maar al te goed te benutten ook. Thibaut Courtois trok met zijn Mishel naar het strand, Lukaku pikte een NBA-wedstrijd mee en Axel Witsel past op de kindjes nu... vrouw Rafaella aan het rallyrijden is. Een bloemlezing:
Lees verder

'Spoorloze' Russische defensieminister laat weer van zich horen op legerbijeenkomst na wekenlange stilte
De Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe (66) heeft zich opnieuw in het openbaar laten zien én horen. Eerder deze maand verdween Sjojgoe uit de media, wat de geruchten voedde dat er misschien iets mis was met hem of met zijn relatie met president Vladimir Poetin. Sjojgoe houdt toezicht op de "speciale militaire operatie" in Oekraïne, zoals Moskou de oorlog zelf noemt.
Lees verder

Congolese machthebbers willen banden met België weer aanhalen, stelt Brussels minister-president Vervoort vast
Brussels minister-president Rudi Vervoort heeft de afgelopen week, tijdens een missie naar de Congolese hoofdstad Kinshasa, vastgesteld dat er bij de politieke machthebbers in Congo een "echte verwachting" is om de banden met België opnieuw aan te halen. Vervoort leidde de Brusselse missie. In het zog van de minister-president reisden ook tientallen Belgische bedrijven mee die partners ter plaatse wilden zoeken.
Lees verder

Rockstar Games onthult GTA+, een maandelijks abonnement voor GTA Online
Rockstar Games onthult een abonnement voor GTA Online waarbij spelers voor 5,99 dollar per maand in-game content en geld krijgen. GTA+ is vanaf 29 maart beschikbaar voor de PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Er is nog geen europrijs bekendgemaakt.
Lees verder

Smogalarm zondag om 6 uur opgeheven
Het smogalarm dat sinds vrijdagochtend geldt op enkele snelwegen wordt zondagochtend opgeheven. Dat meldt Ircel, de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu. Vanwege een slechte luchtkwaliteit boven ons land zijn sinds vrijdag de gewestelijke smogactieplannen geactiveerd, die onder meer een snelheidsbeperking tot 90 km/u inhouden op enkele snelwegen. Deze en andere maatregelen blijven zaterdag wel nog gelden.
Lees verder

Spontane vrouw of veeleisende dictator? Waarom groothertogin María Teresa van Luxemburg zo omstreden is
Groothertogin María Teresa, die deze week 66 werd, doet al sinds haar intrede aan het Luxemburgse hof in 1981 heel wat stof opwaaien. De ruzie met haar schoonmoeder Joséphine Charlotte gaat de geschiedenisboeken in als 'legendarisch' en vorig jaar nog opende het parlement een onderzoek naar haar personeelsbeleid, nadat er maar liefst 51 personeelsleden ontslagen werden of zélf met slaande deuren vertrokken. En toch kan María Teresa ondanks alles blijven rekenen op de onvoorwaardelijke steun van haar man groothertog Henri.
Lees verder

Wat staat er op het seizoensmenu? Mechelse Bloemkool: "Bak aan in goede boter tot ze mooi goudbruin kleurt"
De bloemkool kennen we natuurlijk allemaal al, maar at je al eens dé Mechelse bloemkool? Deze groentespecialiteit uit Mechelen oogt een tikkeltje kleiner dan een gewone bloemkool en is een echte delicatesse. "Deze variant heeft beduidend meer smaak dan zijn grotere zus", zegt chef Pieter Lefevere van restaurant Floris in Brugge. Hij deelt zijn tips en recepten voor Mechelse bloemkool op pure, Vlaamse én exotische wijze.
Lees verder

Miguel Wiels vertelt in 'Speeltijd' over de moeilijke periode toen vrouw Free ziek was: "We hebben er lang voor gevochten om kinderen te krijgen"
In 'Speeltijd' keert Ann Van Elsen op Joe elke week met een bekende Vlaming terug naar de schooljaren om de fijne momenten uit de tienerjaren te herbeleven. Van toffe klasverhalen tot moeilijke momenten in het leven. Zaterdagochtend was Miguel Wiels (49) te gast. Hij vertelde er hoe hij ooit een examen stal met klasgenoten, maar ook over de moeilijke tijd met zijn geliefde Free Souffriau toen zij ziek was: "Ik heb achteraf vertelt dat ik toen nooit gedurfd had weg te stappen, want dan zou ik een klootzak zijn."
Lees verder

2 deskundigen leggen uit hoe je gelukkiger wordt door te tuinieren. "Het bevordert zelfs je immuunsysteem"
Een langer, gelukkiger en veerkrachtiger leven? Wroet in de aarde en raak in tuintrance, want moestuinieren blijkt een krachtige vorm van mindfulness. Journaliste en 'urban treehugger' Eline Van Lancker en biodynamisch boerin en wildplukster Jana Milbou zijn allebei in de ban van mindful tuinieren. "Bacteriën in de aarde stimuleren de aanmaak van het gelukshormoon."
Lees verder