Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 maart 2022

LIVE. Zelensky: “Positieve signalen” vanuit onderhandelingen met Moskou - VS: “Terugtrekking Russische troepen...

HLN
LIVE. Zelensky: "Positieve signalen" vanuit onderhandelingen met Moskou - VS: "Terugtrekking Russische troepen is simpele hergroepering"
Gisteren kwamen delegaties uit Kiev en Moskou in Turkije samen voor nieuwe onderhandelingen, waaruit volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky "positieve signalen" kwamen. Het Kremlin liet weten dat Rusland alleen kernwapens inzet als het bestaan van het land bedreigd wordt, en niet als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De Amerikaanse president Biden en zijn Europese partners houden de sancties tegen Rusland voorlopig aan. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky: "Positieve signalen" vanuit onderhandelingen met Moskou - VS: "Terugtrekking Russische troepen is simpele hergroepering"
Gisteren kwamen delegaties uit Kiev en Moskou in Turkije samen voor nieuwe onderhandelingen, waaruit volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky "positieve signalen" kwamen. Het Kremlin liet weten dat Rusland alleen kernwapens inzet als het bestaan van het land bedreigd wordt, en niet als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De Amerikaanse president Biden en zijn Europese partners houden de sancties tegen Rusland voorlopig aan. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
Lees verder

'Vive le vélo, leve de Ronde' duikt voorlaatste keer in sfeer van de Ronde
In 'Vive le vélo, leve de Ronde' trekt presentator Karl Vannieuwkerke langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Vannieuwkerke wordt hiervoor bijgestaan door twee journalisten: Sammy Neyrinck en Bart Aerts. Zij zorgen voor reportages uit het peloton en voor een reportage over een spilfiguur uit de Ronde.
Lees verder

Steengroeves in Maastricht dateren uit laatste tijdperk van dinosauriërs
Geologen van de Vrije Universiteit Brussel en de Katholieke Universiteit Leuven hebben samen met het Natuurhistorisch Museum Maastricht en Natuurmonumenten via nieuwe moderne technieken preciezer kunnen bepalen hoe oud de steengroeves in Maastricht zijn. De verschillende kalksteenlagen en fossielen blijken te dateren uit het laatste tijdperk van de dinosauriërs, 72,9 tot 66 miljoen jaar geleden.
Lees verder

Play 6 brengt samenvatting van de Oscars, inclusief de mep van Will Smith
De 94ste editie van de Oscars werd overschaduwd door de viraal gegane klap van Will Smith (53) in het gezicht van Chris Rock (57). Smith verkocht de presentator een rake klap nadat deze laatste een mop maakte over zijn echtgenote Jada.
Lees verder

Nederlandse zangeres Do had ook al onprettige ervaringen met regisseur van 'The Voice of Holland' en Jeroen Rietbergen
Zangeres Do had naar eigen zeggen ook een 'onprettige' ervaring met regisseur Martijn N. van het programma 'The Voice of Holland'. Volgens haar was de man, die door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, "extreem handtastelijk". Eerder liet de zangeres al weten dat Jeroen Rietbergen haar ook had aangerand.
Lees verder

Academy-lid Whoopi Goldberg over Will Smith: "Er hangen grote gevolgen aan zijn actie"
Nadat de organisatie achter The Academy Awards aankondigde het incident tussen Will Smith en Chris Rock onder de loep te nemen, heeft Whoopi Goldberg daarop gereageerd in het Amerikaanse programma 'The View', waarvan ze mede-presentator is. Goldberg is lid van The Academy en is zodoende op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Lees verder

Katy Perry scheurt broek tijdens optreden, en lost het dan maar op met tape
Tijdens een optreden bij 'American Idol' is Katy Perry iets te enthousiast aan het meezingen waardoor haar broek het plots begeeft. Op de lyrics van 'Teenage Dream' scheurt haar rode leren broek open. "Kan ik wat tape krijgen?", roept Katy Perry naar de crewleden. Het grappige voorval zorgt uiteindelijk voor een mooi plaatje met gele tape op een rode broek. Het is trouwens niet de eerste keer dat Katy haar broek scheurt. In 2018 had ze ook al eens tape nodig om haar outfit te redden.
Lees verder

De blik kan richting het WK: welke landen gaan al zeker? En welke sterke tegenstanders kunnen de Rode Duivels treffen in de poules?
Na gisteravond mogen nog wat meer landen hun vliegtickets naar Qatar boeken. 27 van de 32 WK-deelnemers zijn intussen gekend. In Noord- en Midden-Amerika volgen er donderdag nog kwalificatieduels. Pas in juni kennen we alle WK-gangers, want dan neemt de winnaar van Schotland-Oekraïne het op tegen Wales en staan er ook nog intercontinentale play-offs op het programma. Maar welke toplanden kunnen de Rode Duivels al zeker niet treffen? En welke wél? Een overzicht.
Lees verder

BINNENKIJKER. Koppel bouwt stijlvol vakantiehuis voor 32 (!) gasten, met bakstenen van oude hoeve: "De troef? Pizza's bakken in de tuin"
Eigenhandig hebben Lore Igodt (31) en Dries Stroo (30) in Pervijze, op de weg van Diksmuide naar Nieuwpoort, de dakpannen en bakstenen van een vroegere hoeve gekuist en hergebruikt. Het resultaat is een indrukwekkende woonst mét een pizzaoven in de tuin. In het gloednieuwe vakantiehuis Spoor 74 is er plaats voor - hou u vast - 32 gasten. Lore leidt ons vol trots rond. Helemaal terecht, zo blijkt.
Lees verder

Danira Boukhriss Terkessidis presenteert komende dubbeleditie van de MIA's
Danira Boukhriss Terkessidis (31) zal op zaterdag 30 april de Music Industry Awards (MIA's) presenteren. Dit jaar wordt het een dubbeleditie van de MIA's, die alle verdienstelijke artiesten die een release hadden in 2020 en 2021 bekroont: "Ik voel bij alle genomineerden dat ze heel veel goesting hebben om er een geweldig feestje van te maken!"
Lees verder

Ophef in Senegal: Mo Salah wordt bij penalty verblind door lasers en na desillusie bekogeld met flesjes
Over Senegal-Egypte is het laatste woord nog niet gezegd. Na verlies in de strafschoppenreeks mag Mo Salah niet naar het WK in Qatar, maar vooral de gebeurtenissen rond de heruitgave van de Afrika Cup-finale zinderen na. Toen de sterspeler van Liverpool klaar stond voor z'n penalty, werd hij verblind door tientallen lasers. Achteraf kreeg hij allerlei materiaal naar het hoofd geslingerd.
Lees verder

Mathéo was 13 toen één enkel krantenartikel z'n jeugdig bestaan een levensreddende wending gaf: "Niemand heeft het nog over mijn uiterlijk"
Het ene moment werd hij gepest en was zijn leven een hel, het volgende was hij een halve bekende Vlaming en zou niks ooit nog hetzelfde zijn. Mathéo was 13 toen één enkel krantenartikel z'n jeugdig bestaan een levensreddende wending gaf. De gevolgen zijn er nog elke dag.
Lees verder

Geen wifi, geen elektriciteit: 'Off the grid' logeren is de nieuwste reistrend
Geen tv-scherm. Geen internet. Liefst zelfs ronduit geen elektriciteit. Vakantiehuisjes die je 'off the grid' laten gaan, schieten als paddenstoelen uit de grond. Extreem 'back to basics' voelt als pure luxe volgens de nieuwe reistrend, geknipt voor wie wil detoxen van het high-tech leven.
Lees verder

Tadej Pogacar is niet bang voor de vuurdoop in het Vlaamse werk: "Kasseien worden geen probleem"
Opgepast! Explosiegevaar! Tourwinnaar Tadej Pogacar komt vandaag koersen in Vlaanderen en doet dat niet als dagjestoerist. "Ik ga full gas. Dit is een ideale voorbereiding voor de Ronde van Vlaanderen."
Lees verder

'Familie' neemt afscheid van Peter en Marie-Rose op emotionele begrafenis
De hele familie neemt afscheid van Peter en Marie-Rose en iedereen deelt in het verdriet. Dat brengt de familie weer bij elkaar. Louise brengt een emotionele speech en niemand kan zijn tranen bedwingen.
Lees verder

NMBS wil meer reizigers aantrekken met herlancering Duo Ticket
Om meer reizigers aan te trekken voert spoormaatschappij NMBS opnieuw het Duo Ticket in. Tussen 2 april en 31 augustus kunnen twee personen zo reizen met de trein voor de prijs van een enkel standaardticket.
Lees verder

Zaterdag afscheid van Miguel Van Damme (28) in Sint-Blasiuskerk in Jabbeke
Vrienden, familie en kennissen nemen zaterdagochtend afscheid van Miguel Van Damme in de Sint-Blasiuskerk in Jabbeke. De voetballer overleed maandagnacht op 28-jarige leeftijd aan leukemie.
Lees verder

Netflix-personage van Elliot Page wordt dan toch transgender vanaf volgend seizoen
Elliot Page (35) zal opnieuw te zien zijn in het derde seizoen van 'The Umbrella Academy' op Netflix. In de reeks, gebaseerd op enkele graphic novels, speelde hij het personage Vanya - tot nu toe in beeld gebracht als vrouw. Na zijn coming out als transgender persoon, lijkt hem dat niet meer gepast, waardoor Netflix het scenario nu veranderd heeft: Vanya wordt Viktor.
Lees verder

Luchtvaartmaatschappij Cathay gaat verste passagiersvlucht ter wereld uitvoeren om niet over Rusland te moeten vliegen
De Hongkongse luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific gaat de verste passagiersvlucht ter wereld uitvoeren, van New York naar zijn thuisbasis Hongkong maar zonder over Rusland te vliegen.
Lees verder