Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE UK OPEN. Titelverdediger James Wade krijgt oplawaai van 19-jarige Keane Barry - Noppert en O’Connor naar halve...

HLN
LIVE UK OPEN. Titelverdediger James Wade krijgt oplawaai van 19-jarige Keane Barry - Noppert en O'Connor naar halve finales
We zijn aanbeland aan de slotdag van de UK Open, en daarin worden we getrakteerd op een groepje opvallende namen. Jongens als Sebastian Bialecki, Keane Barry en William O'Connor leggen vandaag James Wade en Gerwyn Price het vuur aan de schenen. Volg het allemaal via deze liveblog of kijk LIVE op VTM 2.
Lees verder

Amper 19-jarige Arnaud de Lie wint nu ook de GP Jean-Pierre Monseré
Arnaud de Lie heeft de GP Jean-Pierre Monseré gewonnen. De amper negentienjarige renner van Lotto-Soudal was de beste in een massasprint. Al vrij snel vormde zich een kopgroep waar Thomas Joseph, Robbe Ghys, Robin Orins, Jon Knolle en Robert Scott deel van uitmaakten. Jonas Hvideberg trok in de tegenaanval en vervoegde wat later de leidersgroep. Hij werd daarbij geholpen door een gesloten overweg, waar de kopgroep opgehouden werd. In het peloton controleerden vooral de ploegen van de sprinters het tempo.
Lees verder

LIVE. Anderlecht breekt Oostends blok meteen na rust: Refaelov schuift paars-wit op voorsprong!
• Aftrap: 16u • Lotto Park • 30ste speeldag Jupiler Pro League • Anderlecht kan mits een zege een prima zaak doen in de strijd om de top vier
Lees verder

LIVE. Anderlecht zoekt naar openingen in Oostends blok, dat halfweg standhoudt
• Aftrap: 16u • Lotto Park • 30ste speeldag Jupiler Pro League • Anderlecht kan mits een zege een prima zaak doen in de strijd om de top vier
Lees verder

LIVE. Djokovic wilt meestrijdende ex-collega Stakhovsky financieel steunen - F1-ploeg Haas beëindigt contract met Nikita Mazepin
De inval van Rusland in Oekraïne blijft ook op sportief vlak niet zonder gevolgen. De FIFA en de UEFA beslisten al om Rusland uit internationale voetbalcompetities te bannen en daar blijft het niet bij. Op deze pagina bundelen we al het sportgerelateerde nieuws omtrent de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
Lees verder

Wilmès en Mahdi naar Polen als teken van solidariteit van België
Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) reist maandag en dinsdag naar Polen om "concreet de volle solidariteit van België met de Europese partner te betuigen met de moeilijkheden" vanwege de oorlog in Oekraïne. Ook staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) neemt deel aan de missie.
Lees verder

BV 24/7. Tanja Dexters deelt vakantiekiekjes en Helmut Lotti ontmoet na 26 jaar eindelijk weer z'n idool
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Wallonië maakt 440.000 euro vrij voor gratis hygiënische producten
De Waalse regering maakt 440.000 euro vrij om vrouwen in een kwetsbare positie gratis hygiënische producten aan te bieden. Dat heeft Waals minister van Gezondheid en Vrouwenrechten Christie Morreale (PS) zondag gezegd in Luik, waar ze een project tegen menstruatiearmoede in het gewest voorstelde.
Lees verder

LIVE. De Bruyne kapitein in Manchester derby, United mist Ronaldo
• 28ste speeldag • Aftrap: 17u30 • Etihad Stadium • Man United volgt in de stand op 19 (!) punten van Man City
Lees verder

Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
Niks heerlijker dan kaas. Dat vindt ook onze foodstyliste Sonja Peeters. Ze creëert drie originele gerechten met het godeningrediënt in de hoofdrol, van macaroni met een twist tot gevlochten brood. Om instant blij van te worden.
Lees verder

Poolse president neemt Oekraïense vluchtelingen 'in huis' en biedt hen onderdak in eigen villa's
De Poolse president Andrzej Duda heeft op initiatief van zijn vrouw Agata Kornhauser-Duda Oekraïense vluchtelingen onderdak aangeboden in officiële residenties van het staatshoofd. In twee villa's die tot de ambtswoningen van de president behoren, zijn vluchtelingen ondergebracht.
Lees verder

Marc Van Ranst krijgt ongewenst bezoek van "groepje antivaxers" uit Nederland: "Deur in hun gezicht toegesmeten"
Viroloog Marc Van Ranst heeft thuis bezoek gekregen van een groep Nederlandse tegenstanders van het coronabeleid. "Ze wilden de Anton Mussertprijs overhandigen (Anton Mussert was een Nederlandse nazi)", zegt de viroloog op Twitter. "Ik heb de deur in hun gezicht toegesmeten en eens goed gevloekt. Wat een abjecte idioten!"
Lees verder

Alaphilippe na spectaculaire val in Strade met rugpijn én duidelijk doel aan start Tirreno-Adriatico: "Zal blij zijn als ik Evenepoel aan de eindzege kan helpen"
Zijn rug doet zeer. Stijf voelt Julian Alaphilippe zich ook, één dag na zijn spectaculaire val in de Strade Bianche. De wereldkampioen hoopt desondanks dat hij weer helemaal de oude is, wanneer morgen de Tirreno-Adriatico begint. Zijn doel? Remco Evenepoel aan de eindzege helpen.
Lees verder

Wát een demonstratie! Christophe Laporte wint openingsetappe Parijs-Nice na indrukwekkend nummer van Jumbo-Visma, ook Roglic en Van Aert op het podium
Christophe Laporte heeft de openingsetappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven en is uiteraard ook de eerste leider in de Koers naar de Zon. Van Aert, Roglic en Laporte reden weg op de slotklim en niemand zag hen nog terug. Wat een demonstratie!
Lees verder

Ongezien! Christophe Laporte wint openingsetappe Parijs-Nice na indrukwekkend nummer Jumbo-Visma - Van Aert: "Deze overwinning zal ik me nog lang herinneren"
Christophe Laporte heeft de openingsetappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven en is uiteraard ook de eerste leider in de Koers naar de Zon. Van Aert, Roglic en Laporte reden weg op de slotklim en niemand zag hen nog terug. Wat een demonstratie!
Lees verder

Nu ook de liberalen aan boord zijn: dempt de regering straks de dure brandstofprijzen?
Komt er een tijdelijke schokdemper op de dure brandstofprijzen? In tegenstelling tot een paar maanden geleden, lijkt de regering nu wel eensgezind achter zo'n accijnsverlaging te staan. "Het is goed dat de liberalen wakker worden", zegt CD&V-voorzitter Joachim Coens.
Lees verder

Deze week in 'Familie': na Jamila worden Brahim en Ilja nieuwe gezichten in Familieland
Naast de spannende ontknoping met de verwikkelingen rond Tony (Jeroen Van Dyck) introduceren de makers van de VTM-soap 'Familie' deze week ook enkele nieuwe gezichten. Jamila, de dochter van Samira, is vorige week al geïntroduceerd. Deze week is het de beurt aan haar 2 zonen Brahim en Ilja. Een en ander zal uiteraard voor vonken en vuur gaan zorgen.
Lees verder

Deze week in 'Familie': nieuwe gezichten Brahim en Ilja doen hun intrede
Naast de spannende ontknoping met de verwikkelingen rond Tony (Jeroen Van Dyck) introduceren de makers van de VTM-soap 'Familie' deze week ook enkele nieuwe gezichten. Jamila, de dochter van Samira, is vorige week al geïntroduceerd. Deze week is het de beurt aan haar twee zonen, Brahim en Ilja. Een en ander zal uiteraard voor vonken en vuur gaan zorgen.
Lees verder

Grondwerken Oosterweel hernemen maandag
Twee maanden nadat de grondwerken aan de Oosterweelverbinding door de Raad van State werden stilgelegd in het kader van de PFAS-problematiek, kunnen de werken hernomen worden. Dat laat Lantis, het bedrijf dat de werken realiseert en beheert, zondag weten. De werfzone Linkeroever wordt vanaf maandag/morgen weer opgestart, werfzone Scheldetunnel volgt later in de week.
Lees verder

China wil meer werk maken van eigen voedselvoorziening
China kan niet vertrouwen op internationale markten om er zeker van te zijn dat er altijd voldoende voedsel beschikbaar is. Daarom moet het land meer werk maken van de eigen voedselvoorziening. Dat heeft de Chinese president Xi Jinping volgens staatsmedia gezegd op een politieke bijeenkomst.
Lees verder