Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 maart 2022

LIVE. Rusland belooft drastische vermindering inzet leger bij Kiev - Oekraïners aangeraden om niet te eten en drinke...

HLN
LIVE. Rusland belooft drastische vermindering inzet leger bij Kiev - Oekraïners aangeraden om niet te eten en drinken bij onderhandelingen
Vandaag komen Oekraïense en Russische delegaties in Turkije bijeen voor een nieuwe onderhandelingsronde. Het Kremlin liet weten dat Rusland alleen kernwapens zal inzetten als het bestaan van het land bedreigd wordt, en niet als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De Amerikaanse president Biden zegt dan weer geen beleidswijziging van de VS te hebben aangekondigd toen hij zaterdag stelde dat de Russische president Poetin "niet aan de macht kan blijven". Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
Lees verder

Hoe je met geuren in huis je humeur bepaalt. "Citrus houdt je alert, eucalyptus helpt je te focussen"
De juiste geur kan je humeur of mentale ingesteldheid een boost geven. 'Smellness' heet die trend, een samentrekking van 'smell' (geur) en 'wellness'. Zo werkt vanille uitnodigend en stimuleert de geur van gras de productiviteit. Beautyredactrice Sophie vertelt hoe je in elke kamer van het huis, van hal tot woonkamer en thuiskantoor, met de juiste geur de juiste vibe creëert.
Lees verder

Football Talk. Fred Rutten en PSV hebben mondeling akkoord - Mancini wil aanblijven als coach van Italië
Fred Rutten (59) heeft een mondeling akkoord bereikt met PSV, dat in hem de ideale ervaren man ziet naast de nieuwe hoofdtrainer Ruud van Nistelrooy. De Eindhovense club is bezig om de gemaakte afspraken op papier te zetten. Als die van handtekeningen zijn voorzien kan de club de nieuwe staf officiëel presenteren.
Lees verder

CEO PostNL België in de cel na inval in drie depots
De CEO van pakjesbezorger PostNL België en zijn nummer twee zitten allebei in de cel. Dat wordt bevestigd aan de onderzoekscel van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws. De twee worden verdacht van mensenhandel en van leiding te geven aan een criminele organisatie. Gisteren viel het gerecht binnen in drie depots van PostNL.
Lees verder

Samen een gezin zijn liep al moeizaam, maar gaf ontrouw de genadeslag bij Jonas Van Geel en Evelien?
Voor wie hen een beetje kende, was het geen donderslag bij heldere hemel, toen Evelien Bosmans (32) en Jonas Van Geel (37) aankondigden dat ze vanaf nu elk hun eigen weg gaan. Al in november vorig jaar pakten zich immers donkere wolken samen boven hun turbulente relatie. Het ouderschap liep moeizaam, Evelien gaf toe niet in monogamie te geloven en daarnaast was er mogelijk sprake van ontrouw. "Jonas werd verschillende keren gesignaleerd in het Antwerpse uitgaansleven, waar hij volgens getuigen 'vrij intiem' omging met vrouwelijk gezelschap."
Lees verder

EXCLUSIEVE TEST. Maserati Grecale: "Onwaarschijnlijk hoe deze auto tegen het asfalt kleeft"
Onze auto-expert Joost Bolle reed als eerste met de Maserati Grecale en was enthousiast: "Verrassend voor wie vertrouwd is met Maserati: het multimediasysteem is niet langer een bron van ergernis. De interface is heel intuïtief, en zowaar: het werkt allemaal naadloos…"
Lees verder

EXCLUSIEVE TEST. Onze auto-expert reed als eerste met de Maserati Grecale: "Onwaarschijnlijk, hoe deze auto in hoogbouw tegen het asfalt kleeft"
Onze auto-expert Joost Bolle mocht als eerste met de Maserati Grecale rijden en was enthousiast: "Verrassend voor wie vertrouwd is met Maserati: het multimediasysteem is niet langer een bron van ergernis. De interface is heel intuïtief, en zowaar: het werkt allemaal naadloos…"
Lees verder

Festival Dour duurt dit jaar een hele week
Goed nieuws voor de fans van Dour. Het festival zal dit jaar extra lang duren. Op maandag 11 juli en dinsdag 12 juli zijn er kleinere optredens onder de naam 'Dour CamFest' op de festivalcamping. Daarna loopt het echte festival van 13 tot en met 17 juli.
Lees verder

Kan Poetin oorlog nog winnen? "Hij haalt alles uit de kast om doemscenario te voorkomen"
De oorlog in Oekraïne is de tweede maand ingegaan. Ondanks verschillende pogingen tot het bereiken van een vredesakkoord, lijkt een doorbraak ver weg. Hoe het afloopt is niet te voorspellen, meerdere opties zijn mogelijk. Onze collega's van AD.nl zetten vier scenario's op een rij.
Lees verder

Steenrijke sjeik maakt waanzinnige Hummer van 14 meter lang
Een autogekke sjeik uit de Verenigde Arabische Emiraten kan nu rondrijden in een gigantische Hummer. Hij was al recordbezitter met 718 terreinwagens, maar daar stopte zijn grootheidswaanzin niet. Want nu heeft hij ook een Hummer van maar liefst 14 meter lang. Het monsterlijke gevaarte op vier wielen is tevens 6,6 meter hoog en heeft een badkamer en een ruimte om gasten te ontvangen. De Hummer wordt op dezelfde manier bestuurd als alle andere wagens, maar krijgt toch iets meer bekijks. Je hoeft geen schrik te hebben om dit monsterlijke voertuig binnenkort tegen te komen, want de wagen is enkel te zien in het Off Road History Museum in Dubai.
Lees verder

LIVE. Pogacar en co nemen tijdens verkenning bijna verkeerde afslag op Mariaborrestraat: "Er zijn wel wat 'tricky' bochten"
Wout van Aert rijdt niet, maar ook zonder de Belgische kampioen is het deelnemersveld van Dwars door Vlaanderen nog indrukwekkend. Mathieu van der Poel staat aan de start, net als Tadej Pogacar. De tweevoudige Tourwinnaar rijdt zijn eerste kasseiklassieker. Zal hij er meteen staan? Op deze pagina zit u alvast goed om al het nieuws rond de koers te volgen.
Lees verder

IN BEELD. Queen arriveert arm in arm met prins Andrew op herdenkingsdienst van prins Philip
Vandaag herdenken de Britten hun overleden prins Philip, de echtgenoot van Queen Elizabeth (95). Het was een last minute beslissing, maar de fragiele koningin besloot toch om de dienst in Westminster Abbey persoonlijk bij te wonen. Opvallend was wel de manier waarop ze binnenkwam: aan de arm van de controversiële prins Andrew.
Lees verder

Andy Peelman is voor de 2de keer papa geworden van een dochter
VTM-gezicht Andy Peelman heeft goed nieuws: hij is voor de 2de keer papa geworden. Hij en zijn vrouw, Tine, hebben er een dochtertje bij. Dat bevestigde Andy aan onze redactie.
Lees verder

Meer studenten kiezen voor opleiding in hoger onderwijs, maar doen er ook langer over
Vorig jaar schreven iets minder dan 262.000 studenten zich in voor een bachelor- of masteropleiding aan de Nederlandstalige hogescholen en universiteiten of een opleiding in het hoger beroepsonderwijs. Het aantal inschrijvingen steeg lichtjes met vier procent ten opzichte van het academiejaar 2019-2020. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen. Het blijkt wel dat steeds minder studenten erin slagen om hun bachelordiploma te behalen binnen de vooropgestelde studieduur en dus wat extra tijd nodig hebben.
Lees verder

Yorbe Vertessen, invaller bij PSV maar straks misschien held bij Belgische U21? "Ik werd vaak vergeleken met Dries Mertens"
Penaltystopper én doelpuntenmaker. Yorbe Vertessen (21) is van alle markten thuis, al rekenen de Belgische beloften vanavond vooral voor dat laatste op de aanvaller van PSV in hun weg naar het EK. "Kan het nog mislopen? Als we ons te snel gewonnen wanen misschien, maar dat gaat niet gebeuren."
Lees verder

Yorbe Vertessen, bankzitter bij PSV maar straks misschien held bij Belgische U21? "Ik werd vaak vergeleken met Dries Mertens"
Penaltystopper én doelpuntenmaker. Yorbe Vertessen (21) is van alle markten thuis, al rekenen de Belgische beloften vanavond vooral voor dat laatste op de aanvaller van PSV in hun weg naar het EK. "Kan het nog mislopen? Als we ons te snel gewonnen wanen misschien, maar dat gaat niet gebeuren."
Lees verder

Julie Van den Steen hoopt op eerste kijkhit als presentatrice: "Niet alles wat ik doe kan 2 miljoen kijkers halen"
Een quiz presenteren, reality draaien en een studioshow in goeie banen leiden. Julie Van den Steen (29) combineert het in haar nieuwste spelshow 'Welkom in de familie'. Dat is ondertussen het derde dat ze op VTM presenteert, maar op een doorslaand succes is het nog wachten. "Het is zoals examens. Soms gaat er eentje minder, maar daar leer je uit", vertelt de 'The Masked Singer'-speurder die weet hoe het is om in het oog van de storm te staan. "Als je niets doet kan je niets verkeerds doen, denk ik dan."
Lees verder

Europa keurt overname Thalys door Eurostar goed
De Europese Commissie heeft dinsdag groen licht gegeven aan de overname van het Frans-Belgische Thalys door de Franse spoormaatschappij SNCF. Thalys werd tot nu mee gecontroleerd door de NMBS.
Lees verder

Van kipkap tot kruidenlikeur: 5 ambachtelijke Vlaamse streekproducten die je moét geproefd hebben
De Antwerpse Handjes en het Brabants witlof kent iedereen, maar wist je dat er ook een Oost-Vlaamse aardappel en Vlaams-Brabants snoepje op de lijst van Vlaamse streekproducten staan? Met de sinds kort bekroonde Oostendse garnaalkroket erbij, staat de teller van erkende streekspecialiteiten op 197. Wij gingen langs bij vijf makers van streekproducten, verspreid over evenveel provincies om te horen hoé ze dat populaire product maken én hoe het op zijn lekkerst is. Inspiratie genoeg voor een culinair daguitstapje in eigen land.
Lees verder

CELEB 24/7. Sarah Jessica Parker waant zich een prinses en Lindsay Lohan is gelukkig verloofd
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder