Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE PARIJS-NICE. Van Aert, die om 15u43 vertrekt, begonnen aan de verkenning

HLN
LIVE PARIJS-NICE. Van Aert, die om 15u43 vertrekt, begonnen aan de verkenning
D-day voor de klassementsmannen in Parijs-Nice, want vandaag halen de renners de tijdritfiets van stal. Na drie podiumplaatsen zonder zege hoopt Wout van Aert deze keer wel de hoofdvogel af te schieten, terwijl ploegmaat Primoz Roglic vandaag al een hand kan uitsteken naar de eindzege. Volg de race tegen de klok hier op de voet.
Lees verder

KOERS KORT. Thibau Nys verlengt contract bij Baloise Trek Lions - Sergio Henao stopt met wielrennen
Sergio Henao heeft in de Colombiaanse pers laten weten dat hij stopt met wielrennen. De 34-jarige Colombiaan won in 2017 Parijs-Nice. Henao vond geen team meer nadat Qhubeka NextHash eind 2021 werd opgedoekt.
Lees verder

KOERS KORT. Thibau Nys verlengt contract bij Baloise Trek Lions - Gelijk prijzengeld voor mannen en vrouwen in Brugge-De Panne
Thibau Nys heeft zijn contract bij Baloise Trek Lions tot minstens eind 2024 verlengd, zo maakte het team woensdag bekend.
Lees verder

Alisa, Polina en Arseni: zij zijn de jonge slachtoffers waar presidentsvrouw in open brief naar verwees
Alisa. Polina. Arseni. Zij zijn het gezicht geworden van de jonge slachtoffers die tijdens de oorlog in Oekraïne gevallen zijn. De echtgenote van president Volodymyr Zelensky verwees in haar open brief dan ook specifiek naar hen om haar stelling van massamoord kracht bij te zetten. "Als Rusland zegt dat het geen oorlog voert tegen burgers, dan noem ik eerst de namen van deze vermoorde kinderen", klonk het uit de pen van Olena Zelenska.
Lees verder

Ook dit zijn vluchtelingen: Oekraïense leeuwen Tsar en Jamil na rit vol gevaren veilig aangekomen in Natuurhulpcentrum Opglabbeek
Vanochtend zijn de twee leeuwen Tsar en Jamil aangekomen in het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek. Zij kunnen er eindelijk tot rust komen na een paar zeer bewogen dagen. De twee komen immers uit de belegerde Oekraïense hoofdstad Kiev. Na een rit vol hindernissen hebben ze levend en wel België bereikt.
Lees verder

Schip Endurance van ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton gevonden nabij Antarctica, 107 jaar nadat het zonk
Onderzoekers hebben een in 1915 gezonken schip gevonden voor de kust van Antarctica. Het gaat om de Endurance van de Britse ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton, wiens mislukte expeditie met het schip wereldberoemd is omdat alle 28 opvarenden het overleefden. Het schip werd 107 jaar geleden door het ijs geplet voor de kust van Antarctica.
Lees verder

Legendarisch schip van poolreiziger Ernest Shackleton gevonden, 107 jaar nadat het tijdens wereldberoemde expeditie vastliep tussen het pakijs en zonk: "Eén van de mooiste scheepswrakken ooit"
Wetenschappers hebben in de zuidelijke Atlantische Oceaan nabij Antarctica de Endurance ontdekt, het legendarische schip van de Britse ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton. Dat schip werd 107 jaar geleden door het ijs geplet voor de kust van Antarctica. De mislukte expeditie werd wereldberoemd omdat alle 28 opvarenden het overleefden.
Lees verder

Astrid Stockman en Yemi Oduwale binnenkort te zien in musical 'Charlie and the Chocolate Factory'
Vanaf december 2022 tovert productiehuis Deep Bridge de Stadsschouwburg van Antwerpen om tot Willy Wonka's chocoladefabriek, met een Vlaamse versie van de Broadway- en West-End-musical 'Charlie And The Chocolate Factory'. Gebaseerd op het boek van Roald Dahl. In de cast zien we onder meer Astrid Stockman en Yemi Oduwale.
Lees verder

"Ik zie Bo Coolsaet niet met aaneengeknoopte lakens over de gevangenismuur kruipen." Een exclusieve inkijk in de 'geriatrische' gevangenis van Merksplas
Vrijheid, luxe en aanzien kleurden het leven van de befaamde uroloog Bo Coolsaet. Maar daar komt op zijn oude dag een einde aan. Hij is veroordeeld voor verkrachting en neemt vanaf vandaag zijn intrek in de sterk verouderde seniorengevangenis in Merksplas. Wij gingen al eens kijken. "Af en toe wordt hier een potje Rummikub gespeeld."
Lees verder

Opstaan met kus van Mishel en iedere dag lunch van sterrenchef: de steunpila­ren achter Thibaut Courtois
Zonder stevige fundering blijft een muur niet staan. In Madrid heeft Thibaut Courtois, ook wel 'El Muro', alles op orde. Verliefd op een stad, zijn club, zijn kinderen en zijn meisje. Aan de vooravond van de clash tussen Real Madrid en PSG gingen we in de Spaanse hoofdstad op zoek naar de steunpilaren en de rituelen van Courtois. Wij stellen u Team Courtois voor. "Het project dat ze me voorstelden was simpel: koken voor de beste keeper ter wereld."
Lees verder

Zo vermijd je dat je je planten te veel water geeft
Planten water geven lijkt misschien simpel, maar het is eigenlijk doodsoorzaak nummer een. Want soms krijgen kamerplanten te weinig, maar vaak ook juist teveel. Hoe zorg je er voor dat een plant altijd de goede hoeveelheid water krijgt? Vtwonen.be geeft tips.
Lees verder

Hoeveel water moet je kamerplanten geven? Zo doe je het altijd goed
Planten water geven lijkt misschien simpel, maar het is eigenlijk doodsoorzaak nummer een. Want soms krijgen kamerplanten te weinig, maar vaak ook juist teveel. Hoe zorg je er voor dat een plant altijd de goede hoeveelheid water krijgt? Vtwonen.be geeft tips.
Lees verder

Waarom bakken we best altijd met bakpapier? En kan het ook zonder?
We hebben het allemaal al weleens voorgehad: je bent je aan het verlekkeren op het bakken van een cake en beseft plots dat je geen bakpapier in huis hebt. Paniek! Of heeft dat gebak toch nog een kans op slagen zonder het bakpapier? Hebben we echt altijd bakpapier nodig om die taart of cake te bakken of kan het gerust eens een keertje zonder? We stelden de vraag aan Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broeck en meesterpatissier Hiljo Hillebrand.
Lees verder

Vakbond over akkoord voor betere bescherming platformwerkers: "Goed bedoeld, maar uiteindelijk een flop"
Het regeringsakkoord over een betere bescherming voor platformwerkers is "goed bedoeld, maar uiteindelijk een flop". Dat is het verdict van de vakbond ACV United Freelancers en het Koerierscollectief over het akkoord van midden februari. Een twistpunt is bijvoorbeeld de bepaling dat de uitbreiding van de arbeidsongevallenwet enkel van toepassing is op fietskoeriers en andere platformwerkers met een zelfstandigenstatuut.
Lees verder

Van 'friendzone' naar relatie: Karen en Pieter-Jan getuigen. "Er was een klik, maar geen fysieke lust"
Volgens een studie zou maar liefst twee derde van de koppels als vrienden beginnen. Ook Karen en Pieter-Jan* verlieten de friendzone voor een romance met een beste vriend(in). "Ik beleefde nog nooit zo'n intense relatie, en mijn hart is nog nooit zo hard gebroken." Relatietherapeut Mieke Mievis legt uit waarom zo'n verhouding gebaseerd op vriendschap wel én niet goed kan werken.
Lees verder

iOS 15.4 volgende week te downloaden: gezichtsherkenning zal werken met mondmasker
Beter laat dan nooit. Vanaf volgende week kunnen iPhone-gebruikers hun smartphone ontgrendelen met hun gezicht terwijl ze een mondmasker dragen. Apple rolt de mogelijkheid uit als onderdeel van iOS 15.4, naast andere nieuwe functies.
Lees verder

Bel20 op weg naar beste beursdag in anderhalf jaar
De beurswinsten in Europa lopen verder op. Brussel staat net voor de middag op een winst van bijna 4,5 procent, waarmee het de beste beursdag in anderhalf jaar belooft te worden als het die winst kan vasthouden, zo berekende zakenkrant De Tijd.
Lees verder

Wetenschappers willen seks in de ruimte bestuderen
Een aantal wetenschappers wil seks in de ruimte bestuderen. De onderzoekers stellen dat het essentieel is om te weten hoe de mens kan overleven op langere ruimtereizen of bij een eventuele verhuis naar een andere planeet, zoals Elon Musk hoopt te doen naar Mars tegen 2050. NASA heeft er zich al die tijd verre van gehouden, maar geeft nu toe dat de wetenschappers gelijk zouden kunnen hebben. Dat meldt Mic.
Lees verder

"Zelfs de dromedarissen dragen een mondmasker": Gordon deelt grappige beelden vanuit Dubai
In België moeten we sinds begin deze week geen mondmasker meer dragen, maar in Dubai ligt de situatie toch nét iets anders. Als we Gordon moeten geloven, dan toch.
Lees verder

Bestuurder (25) onder invloed en zonder rijbewijs rijdt rond op velg: passagier wordt geboeid afgevoerd
De politie van Leuven heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een bestuurder onder invloed van drank en drugs betrapt. De 25-jarige bestuurder trok de aandacht van een politiepatrouille omdat hij links vooraan geen band meer had en gewoon op de velg reed.
Lees verder