Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 maart 2022

LIVE PARIJS-NICE. Sneeuw straks bondgenoot van Van Aert? - Heel wat zieken in het peloton, onder anderen Lampaert en ...

HLN
LIVE PARIJS-NICE. Sneeuw straks bondgenoot van Van Aert? - Heel wat zieken in het peloton, onder anderen Lampaert en Stybar niet meer van start
Wout van Aert denkt in Parijs-Nice niet aan het klassement. De klassiekers zijn belangrijker. Maar ongewild zou het toch een thema kunnen worden. Volgens de weerberichten zou het dit weekend kunnen gaan sneeuwen in Zuid-Frankrijk. Wordt het een bondgenoot van Wout? En hoe verloopt zijn eerste (pittige) rit als leider? U krijgt het antwoord op deze pagina.
Lees verder

'Cowboy' William blikt terug op eerste aflevering 'Boer zkt Vrouw': "Ik was echt zenuwachtig"
De entrée van boer William uit 'Boer zkt Vrouw' was een schot in de roos: de knappe cowboy kon de aanwezige dames - dat waren er meer dan 80 - én kijkend Vlaanderen bekoren. Zelf blijft hij er lekker nuchter bij, getuige de reactie die hij aan ons gaf.
Lees verder

Zal brood ook duurder worden door oorlog in Oekraïne?
Na een stijging in de olie- en gasprijzen, dreigt er nu ook een stijging op de graanmarkt. Door de oorlog in Oekraïne kwam de tarwe-export vanuit de betrokken landen, die normaal goed is voor 25 procent van alle export van tarwe wereldwijd, stil te liggen. "De consument gaat dat voelen in zijn portefeuille, maar voorlopig moeten we ons nog niet meteen grote zorgen maken", zegt Eddy Van Damme van Bakkers Vlaanderen in 'Het Nieuwsblad'. Zo zou de prijs van producten als brood en koekjes enorm kunnen toenemen.
Lees verder

Achter de schermen van 'Couples Therapy': veel gegiechel en Shakira-imitaties
Sinds vorige week kan je op Streamz kijken naar het gloednieuwe 'Couples Therapy', waarin TikTok-fenomeen Nicolas Caeyers in de huid kruipt van elf verschillende typetjes die relatietherapie volgen met hun partner. Dat de opnames een leutige boel waren, bewijst dit filmpje vol bloopers.
Lees verder

Shakira-imitaties en veel gegiechel achter de schermen van 'Couples Therapy'
Sinds vorige week kan je op Streamz kijken naar het gloednieuwe 'Couples Therapy', waarin TikTok-fenomeen Nicolas Caeyers in de huid kruipt van elf verschillende typetjes die relatietherapie volgen met hun partner. Dat de opnames een leutige boel waren, bewijst dit filmpje vol bloopers.
Lees verder

Dit zijn de eerste beelden van collectie die H&M uitbrengt met mode-icoon Iris Apfel voor haar 100ste (!) verjaardag
Flamboyante fashion, unieke eigenheid en gedurfde outfits. Het zijn de stokpaardjes van Iris Apfel, de Amerikaanse modelegende die onlangs honderd kaarsjes mocht uitblazen. Modeketen H&M greep zijn kans en strikte haar voor een unieke samenwerking: een kleurrijke collectie die vanaf 31 maart verkrijgbaar is. "Op haar flamboyante en eclectische stijl staat geen leeftijd."
Lees verder

More is more? Mode-icoon Iris Apfel werkt samen met H&M voor 100ste (!) verjaardag: zo ziet de collectie eruit
Stijlicoon Iris Apfel werd 100 jaar en dat moet gevierd worden, moet H&M gedacht hebben. De kledingketen brengt samen met de Amerikaanse modelegende een nieuwe collectie uit. En niet zomaar eentje. Verwacht je aan een vrolijke mix van texturen, dessins en coupes. Precies waar Iris Apfel bekend om staat. "Op haar heerlijk flamboyante en eclectische stijl staat geen leeftijd."
Lees verder

Engelse overheid bevriest bezittingen van Abramovich, ook Chelsea kan voorlopig niet worden verkocht
Het Verenigd Koninkrijk neemt zoals verwacht stappen. De Engelse overheid heeft de bezittingen van Roman Abramovich laten bevriezen. Ook voetbalclub Chelsea. De club kan voorlopig niet meer worden verkocht, maar de spelers kunnen wel verder doorbetaald worden. De garantie is er dat zij verder kunnen spelen.
Lees verder

Onzekere tijden voor Lukaku en co: Engelse overheid bevriest bezittingen van Abramovich, Chelsea kan voorlopig niet worden verkocht
Het Verenigd Koninkrijk neemt zoals verwacht stappen. De Engelse overheid heeft de bezittingen van Roman Abramovich laten bevriezen. Ook voetbalclub Chelsea. De club kan voorlopig niet meer worden verkocht, tenzij Abramovich bereid is om de verkoop over te laten aan de Engelse staat. Die verzekert dat spelers en personeel zullen worden doorbetaald. De garantie is er dat Chelsea voorlopig verder zal kunnen spelen, maar een onzeker toekomst dreigt. Is dit het eind van een topclub zoals we ze kennen?
Lees verder

Chocolatier Beugnies verkoopt 'explosieve paasgranaatjes' als steun voor Oekraïne: "We tonen realiteit van de oorlog, het zet tot nadenken aan"
Beugnies Les Chocolats verkoopt 'explosieve paasgranaatjes'. De helft van de opbrengst gaat naar humanitaire hulp via het Consortium Oekraïne 12-12. "Chocolade met knalsuiker, dus met lichte ontploffingen in de mond", legt Nicolas Beugnies uit. "Natuurlijk is er controverse over onze actie en zijn er ook negatieve reacties. We tonen zo de realiteit van de oorlog. Het zet tot nadenken aan."
Lees verder

LIVE PARIJS-NICE. Het regent opgaves! Heel wat zieken in peloton, onder anderen Lampaert en Stybar niet meer van start
Wout van Aert denkt in Parijs-Nice niet aan het klassement. De klassiekers zijn belangrijker. Maar ongewild zou het toch een thema kunnen worden. Volgens de weerberichten zou het dit weekend kunnen gaan sneeuwen in Zuid-Frankrijk. Wordt het een bondgenoot van Wout? En hoe verloopt zijn eerste (pittige) rit als leider? U krijgt het antwoord op deze pagina.
Lees verder

LIVE PARIJS-NICE. Heel wat zieken in peloton, onder anderen Lampaert en Stybar niet meer van start: "Ons immuunsysteem is verzwakt door mondmaskers"
Parijs-Nice is plots een broeihaard van ziektegevallen. Liefst achttien renners gingen vandaag niet van start in de vijfde etappe. Wout van Aert is wél van de partij. Hoe verloopt zijn eerste (pittige) rit als leider? U krijgt het antwoord op deze pagina.
Lees verder

IN BEELD. Zwangere vrouwen worden gewond uit vernield kinderziekenhuis gehaald
De situatie in Marioepol gaat van kwaad naar erger. Op hartverscheurende foto's is te zien hoe zwangere vrouwen gewond geraakt zijn tijdens het bombardement op een kinderziekenhuis. Sommigen moesten met een brancard uit het puin getransporteerd worden. Bij de aanval vielen minstens drie doden, onder hen ook een meisje. Russische troepen nemen intussen ook delen van de stad in. Volgens adjunct-burgemeester Serhiy Orlov zijn er in Marioepol alleen al meer dan 1.200 burgerdoden gevallen. Afscheid nemen van geliefden lukt niet meer, lichamen 'verdwijnen' simpelweg in massagraven.
Lees verder

Nieuw rapport over doodsoorzaak gelekt in zaak-Chovanec: "Dit onderzoek is beschamend en een rechtsstaat onwaardig"
Opnieuw ophef in de zaak-Chovanec - die op 28 februari 2018 stierf in het ziekenhuis, drie dagen na een politie-interventie in een cel op de luchthaven van Charleroi. Een tweede medisch verslag werd gelekt waarin staat dat de Slovaakse man zichzelf dodelijk verwondde door met zijn hoofd tegen de muur te slaan, en een hartstilstand kreeg door de toegediende injectie. Dat meldt RTL Info en de info wordt bevestigd aan onze redactie. De advocaten van de weduwe van Chovanec zijn verbijsterd: "Dit is foutieve berichtgeving. We vragen naar een strafrechtelijk onderzoek naar dit lek."
Lees verder

LIVE TIRRENO. Evenepoel moet vandaag bij de les zijn: "Als ik zelf een kans heb, probeer ik ze te pakken"
Belangrijke etappe vandaag in de Tirreno-Adriatico. Wie in rit vier niet bij de les is, kan de eindzege vergeten. "Van mij mag het meteen open breken en mag het een heel zware koers worden", aldus Remco Evenepoel. Wordt zijn wens ingewilligd? Het antwoord krijgt u op deze pagina.
Lees verder

Nu 'Neighbours' na 37 jaar wordt stopgezet: moeten 'Thuis' en 'Familie' zich ook zorgen maken?
De Australische serie 'Neighbours' oftewel 'Buren' wordt deze zomer na 37 seizoenen stopgezet. Een lot dat ook dreigt voor de alom gekende Britse soap 'Eastenders', die eveneens met alsmaar dalende kijkcijfers te maken krijgt. Het einde van twee zogenaamde 'oersoaps', en dus beginnen sommige Vlaamse tv-kijkers zich ook zorgen te maken. Wat heeft 'Buren' de das omgedaan? En kan zo'n doemscenario zich ook bij 'Thuis' en 'Familie' voordoen? Wij vroegen het aan de producers van beide programma's.
Lees verder

Maak kennis met Ivan Savvidis, de flamboyante voorzitter van Gent-tegenstander PAOK die ref met pistool bedreigde en 3 jaar stadionverbod kreeg
Ivan Ignatyevich Savvidis (62). Voorzitter van PAOK FC. Griekse businessman met Russische roots. Eentje die Vladimir Poetin vroeger een vriend mocht noemen en met een pistool op zak over het voetbalveld flaneert. Wees gerust, Buffalo's: vandaag zit hij wellicht niet in de tribunes in Thessaloniki.
Lees verder

Ooit fel bekritiseerd, maar na magische avond is Benzema nu zelfs Real-legende Di Stefano voorbij: "De beste nummer 9 ter wereld"
61'. 76'. 78'. Een hattrick in 17 minuten tijd. Van roemloze uitschakeling naar een ticketje richting kwartfinales. Karim Benzema (34) toonde nog maar eens zijn belang voor Real Madrid. Doelpunten vormen een rode draad in z'n carrière, al blijft het verleden om de hoek loeren.
Lees verder

Textiel-, hout- en meubelindustrie vraagt plafond op energieprijzen en geen kernuitstap
De Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie vraagt dringend een tijdelijk plafond op de energieprijzen voor de industrie. Het gaat om het overleven van duizenden bedrijven uit de maakindustrie, aldus Fedustria. De koepel vraagt nadrukkelijk om de kernuitstap terug te draaien en zo veel mogelijk kerncentrales zo lang mogelijk open te houden, aldus een persbericht.
Lees verder

Onze auto-expert reed als eerste Belg met de nieuwe gamma-topper van Citroën. "Eindelijk nog eens een ouderwetse auto. Een échte aanrader"
Onze auto-expert Joost Bolle kroop achter het stuur van de nieuwe Citroën C5 X.
Lees verder