Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 maart 2022

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Kiev: Rusland levert nieuwe raketten aan Wit-Rusland

HLN
LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Kiev: Rusland levert nieuwe raketten aan Wit-Rusland
Het Russische leger treft volgens Kiev voorbereidingen om nieuwe raketaanvallen op Oekraïne uit te voeren door nieuwe projectielen voor lanceerplatforms naar Wit-Rusland te vervoeren. Dat zegt de Oekraïense legerleiding op basis van de militaire inlichtingendiensten. De raketten zouden bedoeld zijn om te gebruiken met een Iskander-wapensysteem en kunnen worden voorzien van kernkoppen. Het Russische leger heeft via Wit-Rusland al duizenden militairen Oekraïne ingestuurd. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.
Lees verder

"Zwijg over mijn fucking vrouw!" Will Smith slaat Chris Rock op Oscarpodium en schokt publiek
De 94ste editie van de Oscars zit erop. Het was een bewogen editie, en niet alleen vanwege de winnaars. Het was echter vooral de gewelddadige ruzie tussen 'Beste Acteur'-winnaar Will Smith (53) en presentator Chris Rock die met de meeste aandacht ging lopen. Smith verkocht Rock een rake klap en schold hem uit in het bijzijn van de hele zaal - en de kijkers thuis. Dit is alles wat we tot nu toe weten over het bizarre voorval.
Lees verder

Boos op de overbevolkte wereld. Wat bezielde Louis (20) om fietser Johan zomaar van de weg te rijden? "Een enig kind van wie je moeilijk hoogte kon krijgen. Maar dit slaat alles"
Wat bezielde Louis G. om met zijn auto opzettelijk in te rijden op een 66-jarige fietser, in zijn thuisstad Roeselare? Gedrogeerd, en met een wel heel merkwaardige uitleg voor zijn gruwelijke daad. Boos op de wereld, die volgens hem te dichtbevolkt is. Zijn omgeving reageert geschokt, de echtgenote van het slachtoffer is vooral blij dat haar man aan de beterhand is. Een psychiater zal de aanrijder onderzoeken.
Lees verder

Onze nieuwe Miss België groeide op in kasteel tussen 200 alpaca's: "Rijkeluiskindje volgens sommigen, maar ik at gewoon stamppot en reed rond met de tractor"
Grootgebracht in een kasteel, omringd door wel tweehonderd alpaca's en zelfs een kangoeroe. Maar nooit voelde Chayenne Van Aarle (22) zich een prinses. "Papa kocht nog liever een hemd van de Wibra dan Armani en met Kerstmis aten wij gewoon patatten." Onze nieuwe Miss België moet werken voor haar geld ondanks haar rijke afkomst, vertelt ze.
Lees verder

Ook Russische Belgen zetten zich in voor Oekraïense vluchtelingen: "Dit is Poetins oorlog, niet de onze"
Veel mensen spannen zich in om Oekraïense vluchtelingen welkom te heten. Ook tal van Russische Belgen tonen een warm hart. Met hun initiatieven bieden zij een tegengewicht in dit conflict. Want één ding staat voor hen buiten kijf: "Poetins oorlog is niet de onze."
Lees verder

Vlaamser dan dit wordt een foto niet. En toch is hij gemaakt door een Amerikaanse
Vlaamser wordt een foto niet: wielertrots Wout Van Aert, een stel blozende beenhouwerskaken, lamsvlees van eigen kweek en - in de achtergrond - noeste arbeid. Des te opmerkelijker: de maakster is een Amerikaanse. En ze had er maar een paar minuten voor nodig.
Lees verder

Wielrenners bijten spits af in nieuw seizoen 'De container cup'
Wesley Sonck en Pedro Elias geven vanavond het startschot van het derde seizoen van 'De container cup'. Dertig topsporters en acht BV's strijden vijf weken lang om de titel van strafste sporter van het land. In de eerste aflevering bijten wielrenners Florian Vermeersch en Mauri Vansevenant de spits af.
Lees verder

Zorgbudget voor financieel kwetsbare oudere fors hoger
Het zorgbudget voor ouderen met een zeer laag inkomen wordt deze bestuursperiode met maximaal 400 euro verhoogd. Het betreft 19.000 ouderen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
Lees verder

Meer dan 150.000 gebruikers van loopbaancheques
Meer dan 150.000 werknemers of zelfstandigen hebben gebruik gemaakt van loopbaancheques sinds die in 2013 in het leven werden geroepen. Dat meldt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). Ze wil via een proefproject onderzoeken of ook mensen die nog niet aan de slag zijn, baat kunnen hebben bij een vorm van loopbaanadvies.
Lees verder

Underdog 'Coda' en populaire 'Dune' overheersen: dit zijn alle winnaars van de Oscars
De 94ste editie van de Oscars wordt overschaduwd door het schandaal rond Will Smith. Men zou dus bijna vergeten dat er ook nog prijzen werden uitgereikt voor de beste filmprestaties van het afgelopen jaar. Geen nood, wij zetten alle winnaars nog een keer op een rij.
Lees verder

Underdog 'Coda' en populaire 'Dune' overheersen: dit zijn alle winnaars en hoogtepunten van de Oscars
De 94ste editie van de Oscars wordt overschaduwd door het schandaal rond Will Smith. Men zou dus bijna vergeten dat er ook nog prijzen werden uitgereikt voor de beste filmprestaties van het afgelopen jaar. Geen nood, wij zetten alle winnaars nog een keer op een rij.
Lees verder

Tot waar reiken de mogelijkhe­den van Girmay? En hoe kon Van der Schueren hem naar Intermarché-Wanty-Gobert halen? "Bini is een speciale"
De Marketing Manager van horlogemerk Breitling mag opslag vragen. Twee weken nadat hij een samenwerking aan ging met Biniam Girmay, wint de Eritreeër Gent-Wevelgem. Waar legt Girmay nu de focus op? Tot waar reiken zijn mogelijkheden? En hoe kon Hilaire Van der Schueren hem naar Intermarché-Wanty Gobert halen?
Lees verder

Tot waar reiken de mogelijkheden van Girmay? "We willen een absolute winnaar van hem maken"
De Marketing Manager van horlogemerk Breitling mag opslag vragen. Twee weken nadat hij een samenwerking aan ging met Biniam Girmay, wint de Eritreeër Gent-Wevelgem. Waar legt Girmay nu de focus op? Tot waar reiken zijn mogelijkheden? En hoe kon Hilaire Van der Schueren hem naar Intermarché-Wanty Gobert halen?
Lees verder

KOERS KORT. Lutsenko breekt sleutelbeen en schouder bij val en moet kruis maken over voorjaar
Alexey Lutsenko (29) komt dit voorjaar niet meer in actie. De Kazak van Astana kwam vrijdag ten val tijdens een trainingskamp op de Teide en brak daarbij z'n sleutelbeen en schouder. Vandaag gaat hij in ons land onder het mes. Lutsenko was volop bezig aan de voorbereiding op de Ardennenklassiekers, maar moet zich nu noodgedwongen richten op de Ronde van Frankrijk.
Lees verder

Bitcoin stijgt naar 47.000 dollar, hoogste niveau sinds begin van het jaar
De waarde van bitcoin is opnieuw gestegen tot meer dan 47.000 dollar. Dat is het hoogste niveau voor de digitale munt sinds begin januari. Ook de waarde van Ether - de tweede grootste cryptomunt - en die van verschillende andere altcoins neemt weer toe.
Lees verder

OVERZICHT. Kiev: "Russische tactiek is onmenselijk", Scholz: "Ook NAVO is niet uit op ander regime in Rusland"
Het Russische leger treft volgens Kiev voorbereidingen om nieuwe raketaanvallen op Oekraïne uit te voeren door nieuwe projectielen voor lanceerplatforms naar Wit-Rusland te vervoeren. Het land heeft de VN-Veiligheidsraad gevraagd om een speciale veiligheidszone voor de kerncentrale van Tsjernobyl, waar volgens Kiev een speciale VN-missie de controle moet overnemen. Intussen benadrukt de Duitse bondskanselier Scholz dat een regimewissel in Rusland niet de doelstelling van de NAVO, noch die van de Amerikaanse president Biden is en gaat vandaag in Turkije een nieuwe onderhandelingsronde van start.
Lees verder

Zelensky: "Neutraliteit Oekraïne wordt grondig onderzocht"
Oekraïne is bereid om te spreken over het aannemen van een neutrale status als onderdeel van een vredesakkoord met Rusland. Dat zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zondag in een video-interview met Russische journalisten. Zelensky beweerde ook nog dat verschillende Russische zakenmannen, onder wie Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj, Kiev geld hebben aangeboden, onder meer om het leger te ondersteunen. Rusland had de media vooraf gewaarschuwd om het interview niet vrij te geven.
Lees verder

OVERZICHT. Buchanan helpt Canada met goal en assist aan eerste WK-ticket sinds 1986 - Tissoudali scoort voor Marokko - Debuut van Denis Odoi bij Ghana
Terwijl onze Rode Duivels twee experimentele oefenwedstrijden afhaspelen tegen Ierland en Burkina Faso, woedt er deze interlandperiode binnen en buiten Europa nog een felle strijd om de resterende WK-tickets. Een overzicht.
Lees verder

IN BEELD. De beste en slechtste jurken van de Oscars 2022
Na een ingetogen versie vorig jaar vanwege de coronapandemie, pakten alle celebrities dit jaar extra hard uit voor de 94e Oscaruitreiking. Het Dolby Theater in Los Angeles rolde de rode loper weer uit en daar verschenen de sterren in oogverblindende jurken en strakke smokings. Geen saaie en ingetogen kleuren dit jaar, maar vooral gedurfde en kleurrijke looks. Al staat dat niet bij iedereen garant voor succes. Kijk mee naar de winnaars en missers qua outfit van de Oscars 2022.
Lees verder

Lampaert & co zullen het ook zondag knap lastig krijgen: "Maar Real Madrid wint ook niet elk jaar de Champions League"
Pfoeh. Dat wordt lastig voor Quick.Step-Alpha Vinyl in de Ronde van Vlaanderen. Ook in Gent-Wevelgem bleven Lefevere's troepen onder de maat. "Niet simpel om dít op één week tijd om te keren", geeft Yves Lampaert toe.
Lees verder