Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 25 maart 2022

LIVE. Getuigenis tegen kunstenaar Jan Fabre (63) op eerste procesdag: “Hij kuste mijn hals en deed mijn t-shirt uit...

HLN
LIVE. Getuigenis tegen kunstenaar Jan Fabre (63) op eerste procesdag: "Hij kuste mijn hals en deed mijn t-shirt uit. Ik stond perplex"
In Antwerpen is vandaag de behandeling van de rechtszaak tegen Jan Fabre (63) gestart. De kunstenaar kwam in 2018 in het #metoo-debat in opspraak. Hij staat terecht voor pesterijen, geweld en ongewenst seksueel gedrag op het werk en één geval van aanranding van de eerbaarheid. De kunstenaar riskeert een maximumstraf van 5 jaar cel. Vandaag komt de theatermaker te weten welke straf hij riskeert, en komen de mogelijke slachtoffers aan het woord. Fabre is zelf niet aanwezig op de zitting, zo stelt onze journalist ter plaatse vast. U kan het proces hier live volgen.
Lees verder

Zomertijd betekent zomerbanden: "Winterbanden slijten sneller bij hoge temperaturen"
Dit weekend zetten we de klok opnieuw een uurtje vooruit. Volgens mobiliteitsfederatie TRAXIO is dat het ideale moment om een afspraak voor je bandenwissel in te plannen. Zomerbanden blijken immers meerdere voordelen te hebben. "Als je toch met winterbanden blijft rijden, verhoogt dat je remafstand."
Lees verder

Netflix-hit 'Bridgerton' is terug: deze 6 modetrends uit de 19e eeuw worden dankzij de serie weer razend populair
What a barb! Vandaag verschijnt het tweede seizoen van 'Bridgerton' op Netflix, de populaire serie die zich afspeelt in de Londense high society tijdens de 19de eeuw. Verwacht je opnieuw aan drama, stomende scènes en vooral ook: véél pracht en praal. Voor wie haar inner lady naar boven wil halen: deze zes trends uit de 'regencycore' breken nu weer helemaal door in de modewereld.
Lees verder

Netflix-hit 'Bridgerton' is terug: met deze 6 modetrends haal jij jouw 'inner lady' naar boven
What a barb! Vandaag verschijnt het tweede seizoen van 'Bridgerton' op Netflix, de populaire serie die zich afspeelt in de Londense high society tijdens de 19de eeuw. Verwacht je opnieuw aan drama, stomende scènes en vooral ook: véél pracht en praal. Voor wie haar inner lady naar boven wil halen: deze zes trends uit de 'regencycore' breken nu weer helemaal door in de modewereld.
Lees verder

Al 24,8 miljoen euro ingezameld voor Oekraïne 12-12
Ongeveer drie weken nadat Oekraïne 12-12 werd gelanceerd, heeft het samenwerkingsverband van verschillende hulporganisaties maar liefst 24.829.113 euro ingezameld. Het ingezamelde geld wordt aangewend om humanitaire operaties te financieren in Oekraïne en in de omliggende buurlanden die geconfronteerd worden met een sterke instroom van vluchtelingen uit Oekraïne.
Lees verder

Matej Mohoric na de hartstilstand van ploegmaat Colbrelli: "Sonny moet de juiste beslissing nemen, hij heeft een vrouw en twee kinderen"
Matej Mohoric (27) was met onder meer twee ritzeges in de Tour al een uitstekend renner, maar na z'n zege in Milaan-Sanremo afgelopen zaterdag hoort hij er helemaal bij aan de top. Tijd voor een uitgebreid gesprek met de Sloveen. Over de hartstilstand van ploegmaat en goeie vriend Colbrelli, limieten opzoeken met de fiets, de hausse van het Sloveense wielrennen en de politie-inval tijdens de Tour van vorig jaar. "Ze verwachtten dat ze doping zouden vinden. Ik had bijna met ze te doen."
Lees verder

Eerste slachtoffers van carnavaldrama in Strépy-Bracquegnies begraven
Drie slachtoffers van het carnavaldrama in Strépy-Bracquegnies zijn begraven in Haine-Saint-Pierre, een deelgemeente van La Louvière. De afscheidsdienst vond plaats in de Sint-Antonius van Padua-kerk in La Louvière-Bouvy. Mario Cascarano, zijn echtgenote Michelina Imperiale en haar broer Salvatore Imperiale kwamen zondag om het leven toen een auto met hoge snelheid op een groep carnavalsvierders inreed.
Lees verder

Britney Spears overwoog borstvergroting na bodyshaming van haar vader
Britney Spears (40) heeft via een post op Instagram laten weten dat ze ooit overwoog om een borstvergroting te laten doen omdat haar vader, Jamie Spears, jarenlang kritiek zou hebben gehad op haar lichaam. Eerder deze maand postte Britney nog een foto van haar borsten in een zwarte kanten beha. Toen deelde ze ook al mee dat ze een borstvergroting wilt omdat ze onlangs was afgevallen.
Lees verder

Zeldzame werken van en door onder meer Magritte dit weekend onder de hamer in Brussel
In het Brusselse veilinghuis Arenberg Auctions gaan vrijdag 25 en zaterdag 26 maart een vijftigtal unieke werken van en over René Magritte, waaronder een inkttekening met de beroemde pijp, onder de hamer.
Lees verder

Zoveel betaalde Spotify uit aan 130 artiesten
Spotify heeft bekendgemaakt dat het bedrijf vorig jaar 6,4 miljard euro uitbetaalde aan artiesten op het streamingplatform. Daarmee wordt daar een kwart van de omzet in de muziekindustrie opgehaald. Dat nieuws werd bekend gemaakt op de 'Loud And Clear' website van het bedrijf, die vorig jaar werd gelanceerd met als doel om "meer transparantie" te bieden rond de betalingen.
Lees verder

Spotify betaalde bijna 5 miljoen euro uit aan 130 artiesten
Spotify heeft bekendgemaakt dat het bedrijf vorig jaar 6,4 miljard euro uitbetaalde aan artiesten op het streamingplatform. Daarmee wordt een kwart van de omzet in de muziekindustrie opgehaald. Dat nieuws werd bekendgemaakt op de 'Loud And Clear'-website van het bedrijf, die vorig jaar werd gelanceerd met als doel om "meer transparantie" te bieden rond de betalingen.
Lees verder

"Allesbehalve 'één tegen allen, allen tegen één'": onze redacteur speurt naar 'De mol'
Mocht Alexandre Dumas met enige hulp van een tijdscapsule mee aan het format van 'De mol' hebben gesleuteld, hij zou wellicht eens hartelijk gelachen hebben met de slogan 'één voor allen, allen voor één'. In 'De mol 2022' is het zelfs lachen met de variant 'één tegen allen, allen tegen één'. Het is veeleer 'ieder voor zich en laat de mol maar wat rotzooien'. Wat die in de startaflevering voluit deed. Exact 13.600 euro weggegooid, amper 4.000 euro in de pot. Wij bekeken en bestudeerden, wikten en wogen de kandidaten.
Lees verder

Scifiserie 'Halo' nieuw op Streamz: doe mee aan de wedstrijd en win 1 jaar gratis Streamz
'Halo', de langverwachte televisieadaptatie van het gelijknamige videospel, is sinds vandaag te zien op Streamz. Benieuwd of de mensheid in deze serie weerstand kan bieden in de oorlog met een buitenaardse supermacht? Bij HLN mogen we alvast verschillende jaarabonnementen weggeven zodat jij één jaar lang gratis Streamz kan kijken en ongelimiteerd kan genieten van 'Halo' en vele andere films en series. Draai aan het rad en wie weet kan jij deze scifitopper vanavond bingen in je zetel. Succes!
Lees verder

In 4 stappen naar een groen en sterk gazon
Is het gras groener bij de buren? Droom je ook van een onberispelijke grasmat zoals in de boekjes? Goed nieuws: met enkele doordachte ingrepen maak je je gazon zelf groener en sterker. Bouwsite Livios helpt je op weg.
Lees verder

"Met een propere gevel brengt je woning algauw 10.000 euro extra op": expert geeft advies om je gevel voor jàren weer schoon te maken
Het is weer die heerlijke tijd van het jaar om naar buiten te komen, en voor veel mensen ook hét moment voor de lenteschoonmaak. "En in deze periode merken velen dan ook dat de gevel van hun woning best ook wel eens zo'n onderhoud kan gebruiken", zegt Joost Salenbien, expert in gevelreiniging. "Er bestaan verschillende soorten chemische reinigingsproducten, maar je kan je gevel ook schoonmaken met zandstralen, hogedrukspuit of zelfs stoom."
Lees verder

Crewleden getuigen: Bob Saget voelde zich avond van laatste optreden niet goed, had ook gehoorproblemen
Er zijn nieuwe details opgedoken over de laatste uren van Bob Saget. Rosalie Cocci, een medewerkster van Ponte Vedra Concert Hall, had tijdens zijn laatste stand-up comedy set een gesprek van Saget met een andere medewerker opgevangen. Cocci had zelf ook nog met hem gepraat. Enkele uren later werd de acteur dood aangetroffen in zijn hotelkamer.
Lees verder

Crewleden getuigen over de laatste avond van Bob Saget: "Het leek of hij zichzelf moest oppeppen"
Er zijn nieuwe details opgedoken over de laatste uren van Bob Saget. Rosalie Cocci, een medewerkster van Ponte Vedra Concert Hall, had tijdens zijn laatste stand-up comedy set een gesprek van Saget met een andere medewerker opgevangen. Cocci had zelf ook nog met hem gepraat. Enkele uren later werd de acteur dood aangetroffen in zijn hotelkamer.
Lees verder

Oeps, foutje. Geen 70 maar wel 728 winnaars bij gemeentelijke eindejaarsactie: "Blunder die ons 70.000 euro extra kost"
De gemeentelijke eindejaarsactie waarbij klanten van Zemstse handelaars krasloten krijgen bij hun aankopen, is op een gigantische blunder uitgedraaid. Niet de verwachte 70 klanten bemachtigden een winnend kraslotje, maar wel tien keer zoveel. 29 van hen wonnen een elektrische fiets van 1.200 euro, terwijl dat er normaal maar twee zouden zijn. Een blunder die de gemeente 70.000 euro kost. "Maar die meerkost willen we verhalen op de drukker", klinkt het
Lees verder

En dan greep de VAR niet in: Uruguay gaat naar WK, maar Peru voelt zich bestolen door arbitrage
De hele wedstrijd lang domineren en in de laatste minuut geen doelpunt toekend krijgen: het geluk was niet aan de zijde van Peru. In de absolute slotfase van de wedstrijd tegen Uruguay ging de bal over de lijn, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt niet goed. Na het zien van de beelden was er ook geen VAR-interventie. Peru voelde zich bestolen.
Lees verder

Vierde sponsor haakt af bij Antwerp na aanstelling Marc Overmars: "We voelen ons gepakt door Gheysens"
Nu al vier sponsors haken af na de komst van Marc Overmars (48) als technisch directeur bij Royal Antwerp FC. Deze ochtend liet VINCI Energies weten dat ze dit seizoen wegblijven van de Bosuil. En er volgen er wellicht nog want ook onder andere Port Of Antwerp twijfelt. Antwerp slaat intussen een mea culpa: "Wij hebben een cruciale fout gemaakt."
Lees verder