Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Daniel Farke stapt op als coach bij Krasnodar - Na Julie Vanloo vertrekt ook Emma Meesseman uit Rusland

HLN
LIVE. Daniel Farke stapt op als coach bij Krasnodar - Na Julie Vanloo vertrekt ook Emma Meesseman uit Rusland
De inval van Rusland in Oekraïne blijft ook op sportief vlak niet zonder gevolgen. De FIFA en de UEFA beslisten al om Rusland uit internationale voetbalcompetities te bannen en daar blijft het niet bij. Op deze pagina bundelen we al het sportgerelateerde nieuws omtrent de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
Lees verder

"Ik dacht eerst dat er iets mis was": moeder deelt foto's van zoontje met onhandelbaar haarsyndroom
Een Amerikaanse moeder heeft op Instagram foto's gedeeld van haar peuter met het onhandelbaar haarsyndroom. Ze wil op die manier aandacht krijgen voor de onbekende ziekte, die maar bij 100 gevallen wereldwijd bekend is: "Zijn haar is extreem zacht, als een klein kuikentje."
Lees verder

Ryanair kondigt twintig nieuwe reisbestemmingen aan vanuit Charleroi
Ryanair kondigt nieuwe reisbestemmingen aan vanaf de luchthaven in Charleroi. Helsinki, Madeira en Stockholm staan onder meer op het lijstje.
Lees verder

Ryanair kondigt twintig nieuwe reisbestemmingen aan
Ryanair kondigt nieuwe reisbestemmingen aan vanaf de luchthaven in Charleroi. Helsinki, Madeira en Stockholm staan onder meer op het lijstje.
Lees verder

Omstreden kardinaal van Keulen biedt paus ontslag aan na kritiek op aanpak misbruik
De aartsbisschop van Keulen, kardinaal Rainer Woelki, heeft zijn ontslag aan paus Franciscus aangeboden. Dat heeft het aartsbisdom van Keulen gemeld. Woelki keerde net terug van een periode van "geestelijke bezinning" nadat Franciscus had gezegd dat er grote fouten in zijn aartsbisdom waren gepleegd.
Lees verder

Oekraïense media: "Poetin wil verdreven oud-president Janoekovytsj opnieuw aanstellen"
De Russische president Vladimir Poetin zou plannen hebben om de Oekraïense oud-president Viktor Janoekovytsj opnieuw aan te stellen in Oekraïne. Dat schrijven onafhankelijke Oekraïense media. De pro-Russische Janoekovytsj vluchtte in 2014 naar Rusland, nadat hij geprobeerd had om een pro-Europese volksopstand in zijn land bloedig neer te slaan.
Lees verder

Xander De Rycke legt z'n ziel bloot in nieuwe show: "Mijn beide exen zijn komen kijken en hebben hem goedgekeurd"
"Mensen zijn als honden, die ruiken de echtheid aan een verhaal." En dus put komiek Xander De Rycke (34), die momenteel ook te zien is op Streamz met een best-of, voor zijn gloednieuwe tour volop uit zijn eigen leven. Zijn eigen relatiebreuken, maar ook de moeilijke band met zijn alcoholverslaafde moeder en zijn overleden vader die hij nooit heeft gekend, komen aan bod. "Ik hoor mijn moeder enkel via sms en die berichten slaan nergens op."
Lees verder

Oekraïense Viktoriia (20) barst in tranen uit tijdens interview met onze reporter
Meer dan 470.000 Oekraïners zijn al naar Polen gevlucht, met de auto, te voet of met de trein. In de stations staan nog steeds lange rijen, zo ook in het station Przemysl aan de Poolse grens. VTM NIEUWS-journalist Romina Van Camp is daar en kon spreken met enkele vluchtelingen. De verhalen die ze te horen krijgt, zijn schrijnend. Zo barst de 20-jarige studente Viktoriia Komar in tranen uit na de vraag hoe het met haar gaat.
Lees verder

20-jarige vluchteling barst in tranen uit tijdens interview met onze reporter in treinstation: "Ik voel me zo slecht, ik hou van mijn Oekraïne"
Meer dan 470.000 Oekraïners zijn al naar Polen gevlucht, met de auto, te voet of met de trein. In de stations staan nog steeds lange rijen, zo ook in het station Przemysl aan de Poolse grens. 'VTM Nieuws'-journalist Romina Van Camp is daar en kon spreken met enkele vluchtelingen. De verhalen die ze te horen krijgt, zijn schrijnend. Zo barst de 20-jarige studente Viktoriia Komar in tranen uit na de vraag hoe het met haar gaat.
Lees verder

Vlamingen zoeken mee naar verdwenen Tanja Groen: al 30 tips binnen na uitzending 'Tip van één miljoen'
De uitzending 'De tip van één miljoen' dinsdagavond, waarin misdaadjournalist Faroek Özgünes op zoek ging naar dé tip om de verdwijningszaak rond de Nederlandse studente Tanja Groen op te helderen, miste zijn doel niet. Sinds dinsdagavond kwamen er al dertig tips binnen vanuit Vlaanderen. Kelly de Vries, de dochter van Peter R. De Vries die de campagne opvolgt, gaat nu aan de slag met alle tips.
Lees verder

Onderzoekers: Europese ambtenaren die Oekraïense vluchtelingen helpen doelwit van hackers
Volgens cyberveiligheidsbedrijf Proofpoint probeert een natiestaat Europese ambtenaren te hacken om zo de hulp voor Oekraïense vluchtelingen te verstoren. Dat zouden ze doen aan hand van phishing.
Lees verder

Netflix neemt Next Games, ontwikkelaar van "Stranger Things"-game, over
Streamingbedrijf Netflix heeft een akkoord bereikt over de overname van de Finse game-ontwikkelaar Next Games. Dat is het bedrijf achter het spelletje bij de Netflix-hitserie "Stranger Things".
Lees verder

Vlaamse Onderwijsraad waarschuwt dat scholen leerproces dreigen te verliezen door digitalisering
De Vlaamse Onderwijsraad (Vlor) waarschuwt in een advies dat de markt van de educatieve technologie (EdTech) steeds meer de didactiek in handen neemt. Daardoor dreigt het onderwijs de regie over het onderwijs- en leerproces van leerlingen te verliezen.
Lees verder

Wat staat Zelenski nog te wachten? Experten overlopen vier scenario's: "Hem doden zal vechtlust in Oekraïne nog versterken"
In Oekraïne zouden Tsjetsjeense milities uitgeschakeld zijn met het plan om president Volodimir Zelenski (44) te doden. Al sinds de start van de oorlog noemt het staatshoofd zichzelf "doelwit nummer één". Wat staat hem te wachten? Zal Zelenski het conflict overleven? Een aantal kenners overlopen de verschillende scenario's.
Lees verder

Oekraïne meldt 2.000 burgerdoden sinds start oorlog
Sinds het begin van de Russische aanval op Oekraïne bijna een week geleden zijn 2.000 burgers om het leven gekomen. Dat melden de autoriteiten en hulpdiensten van het land in Kiev.
Lees verder

Brad Pitt schittert in trailer van nieuwe actiefilm 'Bullet Train'
Brad Pitt (58) is binnenkort weer te zien op het grote scherm. In de nieuwe actiefilm 'Bullet Train' neemt hij het op tegen een bende huurmoordenaars.
Lees verder

Russische delegatie bereid om vanavond gesprekken met Kiev te hervatten
Rusland is nog steeds bereid om woensdagavond verder te praten met Oekraïne over het beëindigen van de conflicten. Het Kremlin heeft laten weten dat een delegatie naar Wit-Rusland gaat en daar wacht op Oekraïense gezanten.
Lees verder

Moordende bodybuilder verschijnt eerste keer voor assisen, al blijft van z'n brede torso niet veel meer over
Het publiek in het Brugse assisenhof heeft woensdagnamiddag een eerste blik kunnen werpen op Alexander Dean (29). De Nederlandse bodybuilder uit Varsenare verscheen er een eerste keer voor de rechter voor de moorden op z'n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) in Moere en die op fotograaf Jeroen Verstraete (39) in Sint-Amandsberg. Dean leek in niets meer op de spierbundel die hij was ten tijde van de feiten.
Lees verder

VN-Milieuprogramma maakt weg vrij voor verdrag tegen plasticvervuiling
Het VN-Milieuprogramma heeft woensdag het principe aangenomen van een juridisch bindend verdrag tegen de plasticvervuiling. Daarover hebben de in Nairobi verzamelde ministers van Milieu woensdag unaniem een resolutie aangenomen. Het akkoord over dat principe wordt gezien als een historische stap vooruit in de strijd tegen de vervuiling door plastic, die wereldwijd de biodiversiteit bedreigt.
Lees verder

Open Vld, CD&V en N-VA pleiten voor extra investeringen in Defensie
Theo Francken (N-VA), Jasper Pillen (Open Vld) en Hendrik Bogaert (CD&V) hebben woensdag in de Kamer gepleit voor bijkomende investeringen in Defensie. "Het is goed dat de regering in onverdachtere tijden is begonnen om de historische achterstand goed te maken, maar het zal meer moeten zijn", zei Pillen.
Lees verder