Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 maart 2022

LIVE (20u45). Mist Ronaldo voor het eerst groot toernooi? - In 2013 sleepte CR7 met hattrick tegen Zweden Portugal al...

HLN
LIVE (20u45). Mist Ronaldo voor het eerst groot toernooi? - In 2013 sleepte CR7 met hattrick tegen Zweden Portugal al eens richting WK
• Halve finale WK-barrages • Estadio do Dragao (Porto) • Ref: Daniel Siebert (Dui) • Winnaar treft op 29 maart Italië of Noord-Macedonië
Lees verder

Zeven arrestaties in Londen in verband met hackgroep Lapsus$ die binnendrong bij Microsoft en Nvidia
De politie in Londen heeft zeven mensen opgepakt in verband met de hackersgroep Lapsus$. De groep wordt in verband gebracht met het hacken van grote bedrijven zoals Microsoft en Okta.
Lees verder

Prinses Haya wint voogdijzaak van Emir van Dubai: "Hij heeft haar extreem mishandeld"
Prinses Haya heeft de voogdijzaak gewonnen van haar ex-man, sjeik Mohammed bin Rashid (72), de emir van Dubai. Een Britse rechter oordeelde donderdag dat de sjeik zijn toenmalige vrouw "extreem mishandeld" heeft en dat de voogdij over de kinderen volledig naar haar moet.
Lees verder

Hulpgoederen voor Oekraïne raken niet weg uit Brussel door tekort aan geld voor brandstof
Twaalf vrachtwagens met hulpgoederen die bestemd zijn voor Oekraïne staan stil in Paleis 11 op de Heizel in Brussel. De reden: de hulporganisatie heeft niet genoeg fondsen om de brandstof te betalen. Ze hopen dat er snel giften binnenkomen om alle levensmiddelen op te sturen, zo tonen ze aan VTM Nieuws.
Lees verder

KOERS KORT. Almeida wint koninginnenrit in Catalonië - Balsamo sprint naar winst in Classic Brugge-De Panne
João Almeida heeft de koninginnenrit in de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De Portugees rekende in een lastig sprintje af met Nairo Quintana en Sergio Higuita. Almeida en Quintana staan in dezelfde tijd in het klassement, maar die laatste heeft wel de leiderstrui in handen. Met dank aan betere rituitslagen de voorbije dagen.
Lees verder

CD&V en Vooruit leggen naar aanleiding van het carnavalsdrama in Strépy het rijbewijs met punten opnieuw op tafel
CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh en Vooruit-Kamerlid Joris Vandenbroucke hebben donderdag gepleit voor de snelle invoer van het rijbewijs met punten naar aanleiding van het drama dat zich afgelopen weekend in Strépy-Bracquegnies heeft afgespeeld.
Lees verder

Grondwettelijk Hof velt arrest over dragen van naam van biologische vader
Het meerderjarige kind waarvan alleen de afstamming van moederszijde vaststaat en dat met succes een onderzoek naar het vaderschap heeft laten uitvoeren, moet de naam van zijn biologische vader kunnen dragen. Dat stelt het Grondwettelijk Hof donderdag in antwoord op een prejudiciële vraag.
Lees verder

ASSISEN. Verdediging van Rico: "Marktkraamster Inge heeft haar dood uitgelokt"
Het proces tegen de 60-jarige ex-Ford-arbeider Rico Castignani zit in de laatste rechte lijn. Volgens aanklager en burgerlijke partij plande de jaloerse Italiaan de moord op zijn partner Inge Verspanne al enige tijd voor de feiten. Jan Keulen, zijn advocaat, wuifde dit weg. Sterker nog, de relatie was weliswaar op, volgens de raadsman van Castignani. Het slachtoffer lokte volgens Keulen haar eigen dood uit door een aardappelmesje te trekken toen beschuldigde zei dat hij 's anderendaags niet mee naar de notaris wilde. Aan de jury om de knoop door te hakken.
Lees verder

Opgraving van tweelingmeisjes bewijst dat ouders tien jaar lang aan verkeerd graf rouwden: "Er wacht hen een nieuw verwerkingsproces"
Tien jaar lang bezochten Stefanova (32) en haar man Ivanov (37) de laatste rustplaats van hun veel te vroeg geboren tweeling op de Westerbegraafplaats in Gent. Tot het grafje begin november plots verdwenen was. De ouders stonden voor een raadsel. "Waar zijn onze kinderen naartoe?", vroegen ze zich hopeloos af. Volgens de begraafplaats rouwde het gezin al die tijd al aan een verkeerd graf. Donderdagochtend werd een opgraving uitgevoerd om duidelijkheid te scheppen, maar het resultaat bezorgde mama Stefanova enkel een gebroken hart.
Lees verder

Opgraving tweelingmeisjes bewijst: ouders stonden tien jaar lang aan verkeerde graf te rouwen
Tien jaar lang bezochten Stefanova (32) en haar man Ivanov (37) de laatste rustplaats van hun veel te vroeg geboren tweeling op de Westerbegraafplaats, tot het grafje begin november plots verdwenen was. De ouders stonden voor een raadsel. "Waar zijn onze kinderen naartoe?", vroegen ze zich hopeloos af. Volgens de begraafplaats rouwde het gezin al die tijd al aan een verkeerd graf. Donderdagochtend werd een opgraving uitgevoerd om duidelijkheid te scheppen, maar het resultaat bezorgde mama Stefanova enkel een gebroken hart.
Lees verder

Meisjes vielen in zwijm voor Marc Overmars, de familieman die trouwde met Miss Nederland. Maar dan kwam die dickpic
Zijn vrouw is Miss Nederland. Zijn zonen z'n alles. Met broer Edwin en vader Ben investeert hij in wc's, vastgoed en oldtimers. Marc Overmars is een familieman, of leek dat toch te zijn. Maar dan kwam die dickpic.
Lees verder

Met Tomorrowland Winter is de zotte festivalzomer begonnen: "Twee jaar met champagnefles geschud. Nu knalt de kurk eraf"
Wat wordt dat straks, wanneer na eindelijk terug grote festivals zullen zijn - u weet vast nog wat dat is, zo'n groot podium met een artiest erop en een mensenzee schouder aan schouder deinend? Als Tomorrowland Winter daarvoor de lakmoesproef is, kan je nu al concluderen: het wordt een zotte zomer. "'Weet je nog vorig jaar', zeggen we soms. Maar dan beseffen we: het is al drié jaar geleden dat er nog eens zo'n festival was."
Lees verder

Met Tomorrowland Winter is de zotte festivalzomer begonnen in de sneeuw: "Twee jaar met champagnefles geschud. Nu knalt de kurk eraf"
Wat wordt dat straks, wanneer na eindelijk terug grote festivals zullen zijn - u weet vast nog wat dat is, zo'n groot podium met een artiest erop en een mensenzee schouder aan schouder deinend? Als Tomorrowland Winter daarvoor de lakmoesproef is, kan je nu al concluderen: het wordt een zotte zomer. "'Weet je nog vorig jaar', zeggen we soms. Maar dan beseffen we: het is al drié jaar geleden dat er nog eens zo'n festival was."
Lees verder

"Signaal geven dat wij niet denken zoals het Antwerp-bestuur": drie sponsors en ziekenhuisgroep gooien de handdoek
Select Group, een humanresourcesonderneming, is volgend seizoen niet langer sponsor van voetbalclub Antwerp. Het bedrijf kan zich niet vinden in de aanstelling van Marc Overmars als directeur voetbalzaken en de bijhorende communicatie. Later op de dag maakten ook premium-sponsor Federale Verzekering en havenbedrijf Descroes bekend dat ze de samenwerking per direct stopzetten. Momenteel is de club in gesprek met de sponsors.
Lees verder

Geen unanimiteit over aanbevelingen Waalse onderzoekscommissie naar beheer van overstromingen
Ondanks een schorsing heeft de Waalse onderzoekscommissie naar het beheer van de overstromingen van midden juli geen unanimiteit gevonden over de aanbevelingen die door de meerderheid en oppositiepartij Les Engagés waren opgesteld. De PVDA onthield zich.
Lees verder

Meghan Markle vertelt in eerste podcast ongecensureerd over stereotypes tegenover vrouwen
Meghan Markle (40), de hertogin van Sussex, praat in haar aanstaande podcast 'Archetypes' ongecensureerd over stereotypes waar vrouwen mee te maken krijgen. Dat vertelt de vrouw van de Britse prins Harry (37) in een voorproefje dat donderdag online is gezet.
Lees verder

"Het is maar geld": Baltische leiders blijven ijveren voor totaalverbod op Russische olie of gas
Een onmiddellijk totaalverbod op de invoer van Russische olie of gas zou "een verwoestende impact" hebben op de Europese economie. Daarvoor heeft premier Alexander De Croo gewaarschuwd bij zijn aankomst op de EU-top in Brussel. Intussen blijven de Baltische leiders ijveren voor zo'n sanctie. "Het is maar geld", zei de Letse premier Krisjanis Karins.
Lees verder

Vlasmarkt en Trefpunt verdedigen vlees op de Gentse Feesten: "Op een krop sla kunt ge geen hele nacht uitgaan"
De helft van de eetkramen op de Gentse Feesten vegetarisch, dat lokt reacties uit. Nachtburgemeester Edmond Cocquyt en Nicolas Marichal van 't Botramkot begrijpen niet waarom er plots neergekeken wordt op de verkoop van vlees. "Wij doen het lokaal, met uufflakke van varkens uit de Vlaamse Ardennen en mosterd van op de Groentemarkt. Dat is pas 'duurzaam'."
Lees verder

Kleine overwinning voor Oekraïense leger: Russische troepen uit Makariv verjaagd
De Oekraïners kunnen her en der kleine overwinningen boeken. De Russen zouden nog geen stap dichter bij Kiev zijn. De Russen werden al snel gestopt in hun poging de hoofdstad te omsingelen, en na zware gevechten met de Oekraïense troepen worden ze uit Makariv verjaagd. Nu dreigt voor de Russen zelf de omsingeling: Makariv ligt een stuk achter het Russische offensief in Hostomel, Irpin en Bucha. Als het Oekraïens leger doorduwt naar het noorden, raken de Russen afgesloten van hun bevoorrading.
Lees verder

Evacuatie van vulkanisch eiland in Azoren na duizenden lichte bevingen
Sao Jorge, een Portugees eiland in de Azoren, werd de voorbije dagen getroffen door duizenden kleine aardbevingen en de vrees voor een zware aardbeving of vulkaanuitbarsting neemt toe. De autoriteiten zijn begonnen met de evacuatie van inwoners die onderaan de kliffen langs de kust wonen.
Lees verder